+1 oy
208 göst.
Diğer kategorisinde (96 puan) tarafından

Hanımlar Merhaba benim 2,5 yaşında bir kızım var 7 aylık doğdu 31 haftada bir hafta Bu nedenle yoğun bakımda yattı ondan iki ay sonra bronş ol itten bir hafta yattı şimdi iki buçuk yaşında 6 aydır kan değerinde neu diye nötrofil kan merkezi olan değer düşükmüş biz altı aydır her ay hematoloji ve onkoloji bölümü ne  gidiyoruz hep kan testi tekrarlandı ve hep düşük çıktı kronik nötropeni dendi ama preferik yayma yani kanser türleri testi temiz çıktığı için hematoloji ve onkoloji doktoru korkulacak bir şey yok dedi ama bu sefer de hep sabit çikiyor o değer neden yükselmiyor diye sizi bir genetik tıpa yönlendirelim dedi  acaba doktor biz üzülmeyelim diye mi korkulacak bir şey yok dedi kalbimde çok derin bir korku var neden genetiğe yolladı ne işlem yaparlar ne derler allah rızası için yardım edin. 

5 Cevaplar

0 oy
(2,489 puan) tarafından

Sadece nötrofilden dolayi mı bitek o mu normal degil 

(96 puan) tarafından

Evet bir tek nötrofil değeri

-Reklam-
0 oy
(2,703 puan) tarafından

Bizde hep gittik.

Her ay takipliydi nötrfli değeri düşük diye 

Periferik yayma yapıyorlardı hep.

En sonunda saklanıyor hücreleri demek ki dediler artık altı ayda bir götürüyorum.

Kötü bişey olsaydi söylerlerdi 

Önlem olsun diye yaptırıyorlar bence

(96 puan) tarafından

Başka bir değer daha düşük dediler mi size bize kronik nötropeni dendi sadece

(96 puan) tarafından

Siz genetiğe gitmiş miydiniz ne testler istendi

(2,703 puan) tarafından

Hayır başka değer düşük demediler ama bencede bizimkide öyle az düşükmüs.

Oğlum çok hasta vs olmadığı için bide belirtileri oluyor ya Allah korusun demekki saklanıyor hücreleri dediler.hep periferik yaptıklar hiç genetik istemediler 

En son takibi bıraktık çocuk doktoru takip etsin artık dedi geçen ay gittik bakti değerlerine gitmeye gerek yok dedi yönlendirmedi bile şükür iyi.

Sizin kiziniz kolay hasta olur mu , morarma vs varmi bacaklarinda

(96 puan) tarafından

Yok Biz de morarma ya da herhangi bir belirti yok

0 oy
(12,964 puan) tarafından

Doktor üzülmeyin diye gerçeği saklamaz Allah'ın izniyle kötü birşey yoktur 

0 oy
(333 puan) tarafından

Genetikte sorun yok kan alıp ailede genetikte var mı yok mu ona bakılacak benim kızım 2 yaşında 4 aylıktan beri her ay 2 kere gidiyoruz kontrole değeri yükselmiyor en son ilik ten alınıp bakıldı çok şükür oda temiz çıktı sadece kontrol altında tutmak gerekiyor 

(96 puan) tarafından

Sizin de mi nötropeni değeri. 

İlikten nasıl alınıyor

(333 puan) tarafından

Ewt bizimde nötropani narkoz verip uyutup kuyruk sonucunda byük bi iğneyle kemiğe girip kemik içinden ilik alınıyo

(96 puan) tarafından

Neden düşüyor muş genetiksel mi düzeltmek için o değeri ne yapılmalıymılş

(333 puan) tarafından

Hasta olduğu dönemlerde düştüğünde bi iğne var onu vuruyolar yükseliyor

(96 puan) tarafından

Sizede yaptılar mı o iğne den

0 oy
(47 puan) tarafından

Cnm kaç çıkıyor acaba benim kızında düşük doktorlar hicbisey yapmadi nrmal diyolar hastalandı çok yükselmişti nrml zamanda düşük cikiyo sizinki kaç çıktı öğrenebilir miyim birde mesela hasta olduğu zamanda mi o değeri sabit cikiyo 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 180 göst.
0 oy
5 cevap 298 göst.
21 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Serappppp (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 284 göst.
12 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Serap2020. (637 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 444 göst.
27 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Zeze1453 (27 puan) tarafından soruldu