+3 oy
385 göst.
Diğer kategorisinde (2,031 puan) tarafından

Nasılsınız neler yapıyorsunuz.ben 2 oğlanla yine yanlızım.

Şunu merak ediyorum aranızda çocuğuna kaynana kayınbaba ismi koyan varmı?

Yada koyacakmısınız?

Benim büyük oğlana kayınbabamın ismini verdiler.

Daha öncede kız bebeğimi erken doğum nedeniyle kaybettim ona da kaynanamın adını koydular.oğluma ben 2.isimde yazdırdım ama ne kavgalarla.işte bazen burda hiç sevmediğimi yazıyorum ama emin olun altı boş sebepler değil.içimden hiç kayınnanmın adıyla seslenmek gelmiyor.evde kendi koyduğum isimle çağırıyorum.ama kaynanamların yanında isim verneden çağırıyorum.çekindiğimden değil.sadece anlasınlar istiyorum o ismi kabullenemediğimi.siz çağırabiliyormusunuz😔

13 Cevaplar

+2 oy
(1,783 puan) tarafından

Ne kendi ailemin ismini koyarım ne de eşimin ailesinin koymasına izin veririm 

Ben ailemin yanındayım valla keyfim yerinde 😂

(2,031 puan) tarafından
+1

Bende öyle sevmiyorum ama malesef coğrafya kaderdir burdada belediye dağıtmış gibi çoğunda aynı isim.

-Reklam-
+2 oy
(6,687 puan) tarafından

Eşim yedi arkadaşları ile çıktı 

Üst komşu bendeydi şimdi yol ettim 

Çocuklar ilk mısır istedi yaptım sonra kek diye geldiler 2 dakika ıslak kek yaptım yedi gittiler 

Büyüğümu yatırdım sabah erken saate vermişler dersini erken den uyusun istedim 

Küçüğümu sallayacagim ama önce bı sgra içeyim dedim 

İsim konusunda birtek eşim son numaraya babasının ismini vermek istedi kabul etmedim çünkü kaynanam çok istiyordu 3 oğlundan biri çocuğuna versin diye bende bunu açık açık söyledim normalde kabul ederdim ama şimdi koyarsam anan sevinecek biliyorum o zevki annene tattırmam dedim güzellik le vaz geçirdim eşim rüzgar dedi ben Aras dedim rüzgar Aras oldu  🤣🤣🤣. 

ÇOK KÖTÜ BİR GELİNİM ÇOK YAŞASIN KÖTÜLÜK 

(2,031 puan) tarafından
+1

Ben koyduğum halde kötü gelinim.hoş onlar tarafından zaten sevilmekte istemem.

Yanarım yanarım da o kadar zenginlik içinde oğluma bi hediye bile almadılar.çocuğumun beşiği bile yoktu.

+1 oy
(9,883 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Biz de parktan geldik eşim dayımın dükyandan geldi 6 gibi uyumus ben geleseye kadar gece işe gitcek  bu hafta son gece isinde olduğu zaman gitme diğecem yeğen cıktı hapisten 2 gün önce kıramamak icin gidiyodu iki kuruş para geciyo diyodu ama gitmesini isticem çok yoruluyo perişan oldu 3 aydır benimde derdim bu  senin olayda ilkte kabul etmiyeceksin böyle şeyleri ben asla kabul etmedim karısanda olacaktı eşimde bende geri püskürtük karısmayın dedim kendi istediğim isimler secip koydum 

(2,031 puan) tarafından
+1

Zor gerçekten 2 işe gitmek.benim eşimde çiftçi kendi işi hafifleyince başkasına yömyeye gidiyor.bu gecede gelmeyecek.

(9,883 puan) tarafından
+1

Bizimde durumlar pek iyi değildi ama 3 aydır toplanmaya başlamıştık ama eşim gitmek istedi hem sigara param cıkar hemde birikim olur az da kurbanlik parası koyduk yeğen hapisten cıktı ilaki gidicem derse bile 3 gun git diğecem perişan oldu baya 2 haftasını oraya aÿirıyo

+1 oy
(4,127 puan) tarafından

isim konusu nniye böyle oluyor anlamıyorum. birine saygı onun isminin konmasıyla mı oluyor? 

çocuğun ne suçu var. 

arkadaşıma babaannesinin adı konmuş, tek isim. hiç istememiş, ilkokulda falan kendini hep başka isimle tanıtmış. 3.sınıfta da dava açıp yeni isim ekletmişler. babaanne de bunu bilmiyordu. ne gerek var böyle şeylere? belki çocuk istemeyecek o ismi?

Allah var kimse istemedi, ben de istemedim. bana da konsun istemezdim. 

kayınbabam, eşimin kimliğini çıkartmaya giderken evden bir isimle çıkıyor, geliyor başka isim. kimsenin adı değil, yolda babası görmüş bak bu isim güzel bunu koy demiş ve eşimin adı öyle konmuş. 

eşim 38 yaşında, hala kaynanamın içinde yara. tamam adı güzel ama bari haberim olsaydı der, bu sebeple de bize hiç karışmadı. şu şu isimler de güzel düşünün bile demedi. 

(2,031 puan) tarafından
+1

Ben 2.isimde ısrar etmesem benimde içinde yara olarak kalırdı.benim ailemde yok böyle toruna kendi isimini koydurmak.heleki emrivaki yaparak.canım anne babacığım hep ileriyi düşünerek isimlerimizi koymuş.ama burdaki insanlar bazı şeyleri zorla yapmaya bayılıyorlar.daha kötüsü oğlumun ismiyle duyan dalga geçiyor.kayınbabamın lakabı var oğlumada onu söylüyorlar.nefret ediyotum gerçekten.

+1 oy
(1,008 puan) tarafından

Eşiniz mi koydu. Bende hiç sevmem hatta hamileyken kaynanam ni ağız benim adımı koyun dedi öyle laf arasında güldüm geçtim sonuç kaynanama benzedi kızım 😂😂😂 kadın nasıl içten istediyse 😂😂

(2,031 puan) tarafından
+1

Evet eşim koydu ama içten içe o da istemiyordu.babasına hürmeten koydu.oğlumda çok şülür dış görünüş olsrak benle eşime benziyor.ama bazı huyları dedesi.

+1 oy
(1,372 puan) tarafından

Direk soruna cevap vereceğim ben hayatta kabul etmem büyük isimleri koymalı benim ailemde istemiyor eşimin ailesinin icjnde var oğlan torun olursa kayınpederin ismini ama ben kabul etmem istemiyorum 

(2,031 puan) tarafından
+1

Bende çok kavgasını ettim ama anca 2.ismi zor koydurdum.ponçik kayınbabam küsermiş

+1 oy
(16,876 puan) tarafından

Koymadım koyamazdim çocuğuma bu kötülüğü yapamazdim çocuklar çok acımasız ismi ile çok dalga gecilirdi Ahmet, Mehmet olsaydı kesin koyardım esim küçükken vefat etmiş kayınbabam

(2,031 puan) tarafından
+1

Zaten kendim gidip yazdırabilme imkanım olsaydı kurban ederdim koydurmazdım.inşallah çocuğum büyüyünce sildirir kimliğinden

+1 oy
(7,466 puan) tarafından

Bizde hiç konusu geçmedi ama koymak isteseler kabul etmezdim sanırım. Sonuçta çocuk başka bir çağa doğuyor o isimle zorbalansin istemezdim yaşıtları arasinda. 

(2,031 puan) tarafından
+1

Ben isimlerin enerjisi olduğunada inanıyorum ve kayınbabamın huyunu suyunu asla sevmiyorum.ismide muharrem bana çok ağır geliyor ismi

+1 oy
(135 puan) tarafından

Kzımla kek yaptık yiyoruz 

Kızımın ismini eşim elif koyacaktı öyle diyordu kayınvalidemgille hamileyken küstük doğumun bitmesine bir ay kala barıştık ismini onlarada söyledik elif diye taki çocuk oldu bir hafta sonra nüfusa gidene kadar 

Kayınpederim aradı neymıs efendim ben sonerin ismini koymadım pişman oldum sende pişman olursun vırt zırt işde eşimin morali bozuldu benim sinirim mecbur koydu eşim teslime ada oldu ama ben adayı çoğu yakınımda adayı kullanıyor 

Suan hamileyim 11 haftalık kız olursa annemin ismini koyarım artık onun anasının kini koydum erkek olursa hiç birinin ismini koymayı düşünmüyorum hayırlısı olsun 

(2,031 puan) tarafından
+1

Eşimde 3.çocuk istiyor ve onun bahanesiyle senin istediğin ismi koyarız diyor.bende ortak onun oltasına gelirmiyim asla

(135 puan) tarafından
+1

Senin bileceğin ama bencede yapma şimdi öyle oluyor o işler çocuk olunca değişiyor 

(2,031 puan) tarafından
+1

Aynen şuan yaşım genç ilerde olurmu bilemem ama.bi 10 yıl kesinlikle istemiyorum

+1 oy
(39 puan) tarafından

Sevgiliyken belirlemistik isimleri kayinbabami severim arada atismalarimiz olsada yine kizim diye gelir kapima ama ek olarak isim koydum kaynanam istedi adimi koy diye asla dedim koymadim kaynanam bunun inadina surekli kayinbabamin adini soyluyor bende kendi koydugum adi soyluyorum bozuk atiyor umrumda mi asla 

(2,031 puan) tarafından
+1

Gerçekten anlamıyorum aslada anlamıyacağım.neden onların isimleri bu kadar kıymetide sürekli dayatıyorlar koyalım diye

(39 puan) tarafından
+1

Eşimin tarafı köyde doğmuş hepsi onlarda büyük amca hala enişte kimse o koyarmış yani esimin dedesinin kardesi kayinbabam oğlum ayni isimde eşim amcasi ayni isimde esimin kuzeni buyukbabalari ayni isimde hep böyle gitmisler köyde akrabalar hepsi kaynanamda gelenek bozulmasin dedi hatta adini koyarsam bana 80 gr bilezik de alcakti kadin gelenegimiz bozulmasin diye adini yasatmaya calisti diger kardeslerinin gelinleri hep kv kb adini koymuslar oda bi heves etti ama asla 

(2,031 puan) tarafından
+1

Şaban oğlu şaban gibi.

(39 puan) tarafından
+1

Aynen öyle kayinbabam dedi kizim istemiyosan deme diye oda istemiyo zaten adinin koyulmasini ama eşim koycam ahtim var dedi bende ses etmedim 

+1 oy
(4,156 puan) tarafından

Kendi babamın ismini koydum inatla

(2,031 puan) tarafından
+1

Öylelerine öyle olmak lazım.ben 2.isim olarak dedim hamile kalmadan önce niyet etmiştim sağlıklı bi çocuğum olursa Hz Yusufun adı hürmetine Yusuf isminş koyacağım.doğumdan sonra bile eşim dedi kimliğe yusuf yazmayalım göbek adı olsun.kaynanamda vardı dedim bende o kimliği parçalarım o zaman.en son öyle ikna oldular.

0 oy
(19,933 puan) tarafından

Elhamdülillah öyle bir sorun yaşamadım oğluma isim verirken eşim de bende kimsenin ismini koymayacağız dedik ve öyle de oldu tabi kaynanam sürekli ima ediyordu bir kaç ismi koymam için ama umrumda değildi eşimin de aynı şekilde 😄

0 oy
(179 puan) tarafından

Valla bende oğluma kendi bulduğumuz ismi koyacaktık ben hastanede sancı odasındayken kaynanam ağlamış zirlamis kocama babannin ziruna gidiyor diye eşimde koymam falan demiş ısrar etmiş eşimde koyarım ama Kendi koyduğumuz isimde olacak hemde ilk başta diye kaynataminkini öylelikle gönülsuzce koyduk sonuna ama hiç onuunka çağırmayiz hep Alparslan diye çağırırız ilk başta onlar kaynatanın ismi de çağırdılar biz de alparslanlar başında diye ısrar ettik şimdi hiçbir şey demezler isim vermeden çağırırlar bu da bizim hiç umurumuzda değil zaten biz kendi koyduğumuz isimle çağırıyoruz hep etraftakileri de öyle

(2,031 puan) tarafından
+1

Benim annemlerde benim koyduğum isimle çağırırlar 

Başta kaynanam çok müdahele ediyordu şimdi onunda sesi kesildi.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 409 göst.
1 Mart 2023 Diğer kategorisinde Lisa1234 (1,524 puan) tarafından soruldu
+2 oy
25 cevap 483 göst.
16 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde Elif_Eda_M.Kayra (16,876 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 389 göst.
0 oy
9 cevap 359 göst.
26 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Masal2603 (796 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,345 soru

24,043,289 cevap

329,251 kullanıcı

...