0 oy
390 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,056 puan) tarafından

Şimdiye kadar hiç bir sorun yoktu detaylı ultrason da çok güzeldi herşey bugün doktorum uzun bir muayene soncuu bebeğin bacak boyu kısa olduğunu söyledi diğer gelişimleri normalmiş haftada bir takip istedi içine bir korku düştü bebeğim 35 haftalık bacak boyu 33 haftalık gösteriyor eşim de bende uzunuz babannesi kısa

8 Cevaplar

0 oy
(2,056 puan) tarafından

Doktor böyle deyip bebeği normal doğan varmı 

-Reklam-
0 oy
(5,749 puan) tarafından

Benim oğlum şuan 5 aylık ve aynı haftalarda aynı şekilde bacak boyu kısalığı çıktı benimde detaylı usgde hiç bişey denilmedi. Doğdu bacakları vücuduna göre biraz kısa. Çocuk doktoru büyük bir sıkıntı yok yinede ortapedi görsün dedi götürecez ortapediye.

(2,056 puan) tarafından

Allahalla bu neden oluyor ki çok tedirgin oldum 

(5,749 puan) tarafından

Genelde aile ile alakalı olabilirmiş yani genetik. Eşim 168 ben 160 yani muhtemelen bana çekmiş boyu . Yinede ihmal etmemek adına ortapediye götüreceğiz.

(2,056 puan) tarafından

Sen götür ben sana özelden tekrar yazacağım ne zaman gösterirsiniz

0 oy
(2,600 puan) tarafından

Benm bebeğim normalde 35 haftada boyu 37 cm deniliyordu kilosu 2800 

38 haftalık doğum oldu doğumdan önce 2 saat arayla bakınca değerle yanlış çıktı boyu 50 cm doğdu 

(2,056 puan) tarafından

Ultrason çok fark ediyor ediyor gerçekten 

0 oy
(11,504 puan) tarafından

Bendede aynı durum var 29 haftalık bebek 25 haftayla uyumlu çıkıyor bacak ve kol kemikleri bende aşırı stres oluyorum aklıma geldikçe 

(2,056 puan) tarafından

Sende mi devlet hastanesine gidiyorsun cihazlar eski olunca yanlış sonuç veriyordur diye umuyorum 

(11,504 puan) tarafından

Özele de gittim devletetde 4 farklı ultrason cihazı baktı 

0 oy
(582 puan) tarafından

Bebek cenin pozisyonunda durduğu için bacaklarını kırarak uyuyor o yüzden USG cihazı tam olcemiyor 

(2,056 puan) tarafından

İnşallah öyledir canım 

0 oy
(1,071 puan) tarafından

Doktor bana 30. Haftada bebeğin bacak boyu uzun dedi. Anne ya da babanın bacak boyu uzunsa onlara çekmiş olabilir dedi. Bende eşimde çok uzun değiliz. 

35 haftada gittim ama hiç sormak aklıma gelmedi. Doktor da herşey yolunda bı sıkıntı yok haftasıyla uyumlu dedi. Şuanda 38 haftalığım 

(2,056 puan) tarafından

İnşallah benimki de haftasını yakalar diğer uvuzlari haftasında ama bacak boyu 2 hafta geride gösteriyor işte 

(1,071 puan) tarafından

Sıkıntı yapmayın içinizi ferah tutun. Açıkçası doktor bana bebeğin bacak boyu uzun dediğinde bilmiyorum neden ama bunu hiç kafaya takmadım içim hep bı rahattı. 

Sizde içinizi ferah tutun Allah'tan gelecek olana her daim çok şükür. Verende alanda O'dur.

0 oy
(3,442 puan) tarafından

Sizi bu konuda en iyi ben anlarım sanırım. Birebir aynı sorunu yaşadım. Kızıma hamileyken son 3 ay kala bacak boyu kısa dendi. Detaylı ultrasonda bakıldı. Öncesinde de 3 düşüğüm de olduğu için amniyosentez önerildi. Ve yaptım. Sonuçlar temiz çıktı. Çok şükür kızım da sağlıklı doğdu. Eşim uzun boylu, ben kısa. Kızımda çıtı pıtı, bana çekmiş. 

(2,056 puan) tarafından

Eşim 180 ben 165 kısa değiliz aslında ama dediğim gibi babannesi 148 civarı belki ondan genetik gelmiş olabilir umarım ultrason cihazı yanlış ölçmustur 

0 oy
(435 puan) tarafından

Benim kızımada aynı şekilde söyledi doktor Doğdu şuan 2.5 yaşında hiç bir sıkıntısı yok doktorlar bazen bilemiyor benimki geç dölenmeydi onlar adet haftasına göre hesap ettikleri için gelişimi biraz geri diyolardı hiç canımı sıkmadım ben çünkü onların hesapladıkları tarihle aynı değildi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 134 göst.
0 oy
5 cevap 142 göst.
14 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Gamzeli_1 (135 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 71 göst.
0 oy
3 cevap 126 göst.
21 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Kadinca_4552904 (9 puan) tarafından soruldu

Kategoriler