+2 oy
151 göst.
Diğer kategorisinde (1,416 puan) tarafından

Merhaba kızlar. 27 haftalık hamileyim. Bu haftalarda kesinlikle diyet önerilmiyor diye yazı okudum. Diyet yapmıyorum ama ekmeği bıraktım. Çalışırken yanıma fındık,badem, ceviz,kuru üzüm gibi şeylerden koydum bide beyaz leblebi. Sabahları da sadece kahvaltılık l, yumurta haşlama falan yiyorum. Buldukça da avakado. Bebeğim biraz zayıf şuan. 26 haftadayken 787 Gr. Zayıf dedi doktor. Ben de ekmek yerine  faydalı şeyler yeyim diye düşünerek ekmeği tamamen bıraktım. Bir de 27 haftada 10 kilo aldm veremem diye de korktum yemiyorum. Ekmek faydalı bişey değil ama diyet sayılır mı acaba bebeğe zararı olmaz heralde demi? Normalde kahvaltıda 1 ekmek yerim. Öğlen de 2 tabak yemek, yarım ekmekten fazla yerdim. Birden kesince sıkıntı olmaz inşallah 😂 bünye alışık değil 😂

3 Cevaplar

+1 oy
(15 puan) tarafından

Dengeli beslenmede karbonhidrat zorunlu. Özellikle hamileysen. Doktoruna danışarak ilerlemende fayda var.

(1,416 puan) tarafından

Pirinctir bulgudur makarnadir yiyorum ama onlarda var mıdır ki?

(15 puan) tarafından

Evet vardır. Bunlar varsa ekmek bence de gereksiz :)🥰

(1,416 puan) tarafından

Yani bu kadar ekmek tüketimi bizim ülkemize özgü heralde zaten 😂

-Reklam-
+1 oy
(235 puan) tarafından

Benzgayet de diyet yaptım hamileliğim boyu diyet derken sağlıklı şeyler yedim hamur işi kızartma tatlı börek çörek yememek daha sağlıklı hiç de bir şey olmadı 😅

(235 puan) tarafından

Aynen her şey kararında olur ve bol su içerseniz almoyrsunuz

(1,416 puan) tarafından

Normalde kilo alan biri değilim çok su içtiğim için. İlk hamileligimde de kilo kalmamıştı ama insan yine de tereddüt ediyor 10 kilo fazla gibi geldi 😂 daha önümde 3 ay var. İlk kızımda 13 kilo almıştım bu aldı başını gidecek daha yolun başındayken 😂

(235 puan) tarafından

Hamilelik kilosu cabuk gidiyor ama ben onskilo aldım doğuma kadar bi hafta içinde gitti

(1,416 puan) tarafından

Benim de hemen inmişti 3 kilom kalmisti sadece. Sonrasında ekstradan 10 kilo daha gitmişti inşallah bunda da aynı olur

(235 puan) tarafından

İnşallah😊

+1 oy
(6,541 puan) tarafından

Bebegin kilo almasini istiyosan sana oneri vereyim. 

Kahvaltida 2 tane yumurta,peynir ozellikle kasar,zeytiin,yesillik,mevsim sebzesi, avakado,bal-kaymak,tahin-pekmez,tereyagi-bal ,kavurmali,kiymali yumurta. Kuruyemis 2 ceviz ya da 10 badem. 1-2 dilim cok tahilli veya tam bugday ekmegi. 

Oglen ve aksam mevsim sebzeli ,etli bi yemek ,yaninda pilav,makarna,salata,tursu,yogurt,ayran vs. Haftanin 2-3 gunu baklagil+pilav. Haftada 1-2 gun balik. Yemeklerine mutlaka ilikli kemik suyu kat bebeginin gelisimi icin cok onemlidir. 

Ara ogunlerde 1 kase ev yogurdu ,mevsim meyvesi ozellikle muz ve kuruyemis tuket. Haftanin 2-3 gunu kefir de ic. 

Cok ekmek tukettiginiz icin siz kilo almissiniz bebeginiz bu yuzden zayif kalmis olabilir. Protein agirlikli beslenmek bebege kilo aldirir. Karbonhidratta almalisiniz tabi ama her ogun az bisey yeseniz yeter. Bi de kaliteli karbonhidrat tuketin,beyaz ekmek ve pirinc cok tuketmeyin mesela. Bulgur ve tam tahilli ekmekler iyi oluyo. 

(1,416 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🥰 

(6,541 puan) tarafından

Rica ederim ,saglikla kucaginiza alin :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 391 göst.
6 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 926 göst.
22 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Ayşe'nur lina (8 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 111 göst.
14 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 162 göst.