+3 oy
425 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,513 puan) tarafından

Siz olmadan dede anneanne babaanneye gönderir misiniz ? Ben gönderemiyorum 3.5 yaşında kızım tek doğuma gittiğimde 2 gece bensiz kaldı. Karakter olarak rahat biri değilim ya başına bir şey gelirse dusuncesi var. Benim gibi olan var mı ? 3 arkadaşım küçükken tacize uğradı biri amcası biri babasının arkadaşı biride üvey babası tarafından haliyle çok pimpirikliyim. Hatta normal bensiz bile babaannesine pek gönderemiyorum hep gözümün önünde olsun istiyorum sizde böyle misiniz 

19 Cevaplar

+1 oy
(9,079 puan) tarafından

az cok karakter belli eder kendini. ben sahsen annemlere gondermek icin dirt tepiyorum. erkek olrak babam ve kardesim . tiyniyetlerini hildigim insanlar neticede. esimin ailesi taraf zaten yok

(4,513 puan) tarafından
+1

Benim babam vefat etti. Ama illaki eve gelen erkek misafirler oluyor ne bileyim dayı kuzen filan.  Ben kendim tacize filan uğramadım ama ne bileyim insan bu kadar taciz olayları duyunca kimseye güvenemiyor.

-Reklam-
+1 oy
(3,092 puan) tarafından

Bir tek anneme tek gönderirim onun dışında göndermem 

+1 oy
tarafından

Çocuğum yok ama bende senin gibiyim. Başına gelmeyen bilemiyor. Allah kimseye yaşatmasın böyle durum. Haklısın yanında dursun. Kimseye güven yok.

+1 oy
(6,664 puan) tarafından

Aileme yollarım eşimin tarafına göstermiyorum bile çocuklari 

+1 oy
(16,978 puan) tarafından

Allah kimseye emanet etmek zorunda bırakmasın. Bende 6 ve 2.5 yaşindaki kızlarımı gözümden başka kimseye güvenemiyorum. Kimseye göndermedim gönderememde heralde. 

(4,513 puan) tarafından

Evet emanet başka ben 2 saat bile şöyle bırakayım da eşimle baş başa vakit geçireyim nefes alayım diyemiyorum hep aklımda ya bir şey olursa 

0 oy
(1,965 puan) tarafından

benim şükür öyle bi korkum yok. bensiz babannesinde de annanesinde de bizim evdeki kadar güvende olacağına adım kadar eminim ama tek gönderme fikri bana da cazip gelmiyor. ben çalışan bir anneyim ve çocuklarla geçirdiğim vaktin hep yetersiz olduğnu hissediyorum bide gece gönderirsem sanki beni unutacaklar, sevmeyecekler, bağımız zedelenecek gibi hissediyorum

(1,965 puan) tarafından

yani bence düşüncende bir sıkıntı var ve bu düşünceler çocuğunu da olumsuz etkiler. okula da mı göndermeyeceksin? hiç mi senden ayrılmayacak? çocuk annanemin evi bile tehlikeli diye düşünürse hayata ürkek bakar.

bide yani benim annem ben kadar dikkat eder. gidip de el alemin kucağına koyacak hali yok çocuğu. benim kızlarım akşama kadar babannede duruyorlar. biliyorum ki babannesi benden çok daha iyi bakıyor. o evde düşse bi yeri kanasa aklıma ihmal gelmez benim o kadar da güvenim tam.

senin ya ailen yeterli güveni verememiş, ya müge anlıyı çok izlemişsin ya da geçmişten bilinçaltından gelen bir sorun var. bence kendine yönel bu konuda

(4,513 puan) tarafından

Müge anlı hiç izlemiyorum benim korkum daha çok yakın akrabalardan tabiki benimde annem yabancının kucağına verecek değil ama en yakın arkadaşım çocukken amcası tarafından tacize uğradığı için insan amcaya bile tempkinli yaklaşıyor 

(1,965 puan) tarafından

ya tamam anladım da bununla bu şekilde yaşayamazsın ki... çocuğu kaç yaşına kadar yanında tutacaksın? sapık adam senin olduğun odada sen arkanı dönünce de eller çocuğa. veya sen tuvalete gidince sıkıştırır. sen çay koymaya gittiğinde bişey yapar falan filan. 

bu kadar tedirgin olarak çocuğunu da hayata karşı ürkek yaparsın. arkadaşımın biri üniversitede okurken otobüse binemiyordu bu tarz korkulardan dolayı. inan çocuk çok yıpranıyor.

(4,513 puan) tarafından

İnsan büyüdükçe kendini koruyabilir üniversitedeyken ben onlarca kez tek başıma şehir dışına yurt dışına çıktım benim korkum daha çok bu küçük yaşlarla ilgili

(6,540 puan) tarafından

Sizin babaanneniz guvenilirmis. Ben bi kere hazirlanirken cocugumla asaga inmek istedi asagida bekleyelim diye. Camdan bi baktim cocuk yola firlamis. Kayinvaliden de agactan erik topluyo aradim cocuk nerde diyorum buralardaydi diyo.  Anneme bende guveniyorum. Baska da kimseye guvenemiyorum. En azindan akli erene kadar gozumun onunde ayirmayi dusunmuyorum. Bu arada krese gidiyo. Okul olayi farkli bi durum. Okula guveniyorum. Cunku orda kalabalik halinde hareket ediyolar. 1-2 kisiyle yalniz basina degil. Tabi ki okullarda da olumsuz ornekler oluyo ama cok az duyuyoruz. Bu arada bende ogretmenim okulda calisiyorum ve herkes cok dikkat eder cocuklara dokunmak bile istemeyiz. Yani ortam nasildir biliyorum. Ve bi sey olursa ispati cok kolaydir,meslektende men edilirsiniz.  Genelde akraba ya da konu komsudan kaynakli duyuyoruz olumsuz olaylari. Cunku cocuk o kisiyle evde tak basina kalabiliyo. Bunu ispati olmuyo ya da bi cezasi olmuyo. 

Beni de annem bi sekil yetistirdi. Ama sehir disina gittim yurtta kaldim,evde kaldim tedirgin degildim yani. Kimseye guvenilmeyeceginin bilincindeydim. Bence cocuk akli erene kadar cok dikkat edilmeli. 

0 oy
(2,669 puan) tarafından

Bende öyleyim bazen mecburen çok nadir göz yumabiliyorim

(4,513 puan) tarafından

Bazen mecbur kalıyoruz

0 oy
(4,770 puan) tarafından

Valla kimse kusura bakmasin bende oglumi gondermiyorum 3 yasinda 2 yasina kadar isim olup bile birakmadim 2 yastan sonrada hemen bi markete gidip gelecek kadar annemli durdu 1 saat hastaneye gidip gelecek ksdar babanesine gonderdim bu kadar baska da yok gunduz de gondermem cocugum sikiliyosa evde sikiliyo dedesi bazen parka goturur babanesinin evinde napacak zaten evde sikiliyo madem disari ciksin o da 1 saat fazlasi yok gece yatmak asla buyuk konusmayim ama hic istemiyorum Allah dusurmesin benimle gider benimle gelir ha biz otururken parka giderler iste o kadar ben istismar konusunda suphem yok yuzde 99 guvenirim ailelere ama yuzde 1lik kisimda insanin basina ne geliyosa en yakinindan geliyo diyerek geliyo ama ben daha cokizin vermedigim seyler yapiyolar o yuzden gozumden ayirmak istemiyorum 

(4,513 puan) tarafından

Bende tek tük şeylerle karşılaştım bi kere kayinpederim kızımın çatalını ağzına sokup tekrar kızımın ağzına koymustu mesela eşimin ailesi böyle şeylere dikkat etmiyorlar

(4,770 puan) tarafından

Iste hos degil gerek yok benim mesela bi kayinbabam var dillere destan gercekten cocugun yedigini ictigini takip eder ne yedi ne kadar yedi sofrada Allah icin guzelde yer sirf yesin diye asla izletmedigim youtube shortslarini acip veriyorum da guzel yesin diye normalde asla vermem sofrada yedi kalkti mesela tabagi bitti cayin yanina hemen tarli getirirler tatlidan yesin ister ben vermezsem o verecek diye ben teklif ederim cocuk yemez gider abur cubur getirir hele su ramazan bayrami rezillikti ya kahvaltiya gittik yedik kalktik cikolata kutusunu getirdi koydu cocugun onune seker posetini acmayi ogretti oglum acti yedi acti yedi acti yedi yeme dedikce yedi e cocuk bu verilir mi onune esimde bayram bosver yesin bu buraya geliyoruz zaten baska yemez dedi ne diyim ay biz eve gittik oglen uyuttum cocugu bi uyandi kusarak karma karistirmis 

0 oy
(6,540 puan) tarafından

Gondermem. Ben sizin gibi cevremde taciz vs de duymadim. Ama gondermem. Yatiyi gecin bensiz kayinvalidemlere falan da gitmez. Babasiyla bi kac saatligine bile gondermem. Esimle disari cikar oyun alani,park ,market. Annemle gunduz bi kac saat birakirim. Ya da aksam uyutur 1-2 saat cikar geri gelirim annemleyse. Kimseye koymam ,koyamam. Buyukleriyle,kuzenleriyle uyumasina izin veremem. Arada karsi komsumuz cagirir bende giderim birlikte. 

Benim annemde bu sekil yetistirdi bizi. Bilemiyorum. Kimin ne oldugunu bilemiyoruz. 

Kendisi buyuyup akli erene kadar gondermem sanirim. 

(4,513 puan) tarafından

Evet bende sizin gibi düşünüyorum.  Bazen eşim alıp götürmek istiyor annesine onda bile gözüm rahat gönderemiyorum. Biliyorum çünkü oraya gidince 7 24 çocuğun peşinden koşmayacak

(6,540 puan) tarafından

Evet canim benimki de ayni sekil. Hatta bayramda gittigimizde ben mutfakta misafirlere tabak hazirlarken cocuklar hirpalamis benimkini. Sozde babaannesi bakiyodu. Artik sadece cocugumla ilgileniyorum gidince ya da ikide bi gidip bakiyorum yanima falan getiriyorum. 

0 oy
(4,194 puan) tarafından

10 aylik bebegim geçen hafta ilk kez hastaneye giderken 1 saat ablama bıraktım. Bensiz asla göndermem ya babası olacak ya ben 3 buçuk yaşında bence küçük 5 6 yaşından sonra sadece 1 gün falan kalabilir diye düşünüyorum. Taciz tecavüzden bagimsiz ben bırakamam benim çocuğum gözümün önünde olsun istiyorum. 

Herkes ben giveniyorum falan demiş ama zaten insan guvenmedigine emanet etmez çocuğunu öyle olsaydı kendilerini belli etselerdi zaten bu olaylar hiç olmazdı. Sonradan eyvah demektense bana pimpirikli desinler

(4,513 puan) tarafından

Taciz olayları yakınlarda çıkıyor zaten dayı amca burda biri dedesi tarafından bile tacize uğraşmıştı şok olmuştum 

0 oy
(373 puan) tarafından

Ben istesemde çocuğum istemez bensiz biyerde yatmak.Hic yatmadı 5 yaşında.Ben sizsiz duramam ki diyor;)))Bende karşıyım hastalik olur Cenaze olur o ayri ama keyif yapmak için çocuğu anneanne babaanneye göndermeye de karsiyim.Yok tatile gidin yok kahve içmeye çıkın tek gidin diyenler cok oldu hic dinlemedik biz nereye oglum oraya.Haksizlik olarak goruyorm çocuğa bunu yapmayı.

0 oy
(14,878 puan) tarafından

Çok küçük henüz. Uyumalı kalmak için. Normalde bakarlar ama yani gün içinde 

(4,513 puan) tarafından

Büyüse bile izin vermem sanırım 

0 oy
(1,488 puan) tarafından

2 gebelik geçirdim ve ikisi de yüksek riskliydi. Hastaneye yatış bile dendi ama ben reddettim. 2.ye gebe kaldığımda oğlum henüz 2,5 aylıktı.

O süre zarfında anneme de bıraktım, kayınvalideme de. Yatılı olarak sadece anneme bıraktım, onda da evin aşırı güvenli olduğunu bildiğim işin. Annem ve 3 kardeşim tek yaşıyorlar, babam vefat etti. Zaten anne baba taraflarım bizden uzaklar, misafir de çok gelmez.

Babaannesi ve dedesi de en küçük amcasıyla birlikte kalıyorlar, amcası yeni reşit oldu geceyarısından önce eve gelmiyor ama ona rağmen yaşlı iki insana yatılı olarak bebek bırakmaya gönlüm el vermedi.

Taciz olayları bizim için kırmızı çizgidir zaten elhamdülillah. Eşimin ailesi de benim ailem de bu konuda bilinçli çok şükür.

Şimdi oğlum 16, kızım 5 aylık oldu. İkisini de bir tek geçen anneme bıraktım ama onda da bayılacak kadar yorulduğum içindi. Her şeylerini hazırlayıp öyle emanet ettim, saat başı da resim istedim.

Bence insanın güvendiği insanlar varsa etrafında, bazen bırakabilir. Biz de insanız.

O yalnız kaldığımız gün eşim “karı-koca zamanımızı özlemişim” dedi. En az çocuklarım kadar eşim de benim önceliğimdir. O yüzden doğru bir şey yaptığımı düşünüyorum.

Güvenilen kimse yoksa tabi Allah muhafaza assssla değil bırakma, dokundurma taraftarı bile değilim. 

0 oy
(22,975 puan) tarafından

3.5 yaşındaki çocuk zaten gönderilmez ben yan odada kendi başına uyumaya bırakmıyorum. Zaten aynı şehirde değiliz ama ihtimaline bile fırsat vermem en az on yaşına gelmiş olması gerekir benim için o zaman oğlumu gönderebilirim kendini bana ifade edeceğini umarak tabi ( evleri güvensiz değil sadece bir tane hasta kayınpederim var ona rağmen düşüncem bu ) 

0 oy
(4,048 puan) tarafından

çocuğumun bensiz ya da babasız bir yerde kalmasına gönlüm razı gelmez. hani taciz olur korkusu da değil benimle kalsın. 

0 oy
(804 puan) tarafından

Canım bende senin gibiyidim ,asla hiç vermezdim ,4 yaşına kadar ,kardeşi oldu , biribirlerini dövmelere başladılar biryerden sonra insan çok yoruluyor.annem arada gönder biraz dinlenirsin derdi,kızında stres atar derdi.kizim 4bucuk yaşında,Eylül'de 5 olacak,annemlerde şuan,okadar annemi babamı sever ki gelmek bile istemez bana ,cnku stres atiyo orda ,amcamın çocukları var yanına geliyor kreş gibi düşün,annem herturlu ilgileniyor ve kizkardesimde var yanında,boyamalar etkinlikler ,oda rahatlıyor yoksa burda birbirlerine giriyolar kardeşiyle.basindan atmak gibi değil sakın yanlış anlaşılmasın ama kiziminda stres attiginin farkına vardigim için göndermeye başladım.cok gitmiyor ama arada bazen kalıyor.babaannesine gitmez mesela sevmiyor hemde bukadar aktivite yapacak biri değil .

Bende senin gibi düşünürdüm ama aileme güveniyorum ve özellikle anneme bu konularda çok hassas

(804 puan) tarafından

Benim ailem yakın yarım saaat sürmez evlerimiz, oyuzden uzak olsa birakmazdim zaten 

(4,513 puan) tarafından

Kiz kardeşiniz var bu ayrı bir avantaj. Benimde kız kardeşim var ama çok uzakta yaşıyor o çok güzel bakar mesela annem bana yakın olup kardeşim onunla yaşasaydı o şekilde bende birkaç saat birakabilirdim

(804 puan) tarafından

İnsan bazen ariyormus böyle şeyleri gerçekten.oglum var 1bucuk yasinda vallahi yetemiyorum bazen çok değişik çok farklı bı çocuk ,enerjim sömürülmüş gibi.yatirdim şuraya bi bakım dedim sonra iş güç derdine düşecem

0 oy
(763 puan) tarafından

Gönderme annem beni kucukken teyzemlere uyuyakaldihim icin birakti teyzemin kizi benden yasca baua büyük lezbiyenmis cocukluk travmam guya en guvendihi yerdeydim

(4,513 puan) tarafından

Ay Allah korusun bende küçükken gittim  teyzelere yatılıya ama ailemde yaşamadım böyle şeyler 

(763 puan) tarafından

Guvenmeyeceksin kimseye ben korkak bir cocuk değildim kiyameti kopardim anasindan babasindan bir guzel dayak yedi bisey yapamadi zaten bana ama sessiz ve icine kapanik bir cocuk olsaydim benim cocugum oyle allah korusun dusunmek bile istemiyorum ha bu arada bir bilgi daha vereyim bahsettigim kuzenim evlendi ve suan hamile bebegide kız mıs insallah o igrenc huylarından vazgecmistir hakkim asla helal değil iyy pislik 

(4,513 puan) tarafından

Ne yapmıştı ki size tovbe emin misiniz lezbiyenler olduğuna 

(763 puan) tarafından

Lezbiyen videoları açıp bana dokunmaya çalışmıştı ben de bağırdım herkese söyledim sonra abisi vardı bilgisayardan girdiği yerlere falan baktı annesi babası dövdü işte sonra arasındaki problemleri nasıl çözdüler bilmiyorum ben 10 yaşındaydım o zaman o da 17 falan .

(4,513 puan) tarafından

Tovbe yarabbim

0 oy
(8,856 puan) tarafından

Mecbur kalınca gonderdigim oldu ama bence gerek yok çocuğun yanı annesinin yanı 

0 oy
(1,372 puan) tarafından

Valla hastanede yattım birinde 9 birinde 11 gün

Kızım o zaman 3 aylık ve 9 aylıktı küçüktü içim rahattı annem gül gibi bakıyordu sürekli görüntülü arıyordum evde de kimse yoktu annem babam kız kardeşim babam çalışıyordu çok şükür onlardan kötülük görmedim ama kaynanamlara asla bırakmam çünkü kaynanam bakamaz annem daha 46 yaşında genç yani ama onun dışında bırakmam yatıya kızımı kimseye hastane olmadığı sürece 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 185 göst.
0 oy
5 cevap 277 göst.
0 oy
1 cevap 63 göst.
11 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Kelebek6161 (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 533 göst.
22 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Syma (940 puan) tarafından soruldu

Kategoriler