+3 oy
342 göst.
Diğer kategorisinde (47 puan) tarafından

Burdaki ev sahibi olanlar üstüne alınmasın kimse bir değil öncelikle çok merhametli olanlarda var Allah hepimizin karşısına iyi inslar çıkarsın 🙏

Şu an bulunduğumuz evden çıkacağız ev sahibi eşyaları katacağı için çıkın dedi çokta hazırlıksız yakalandık eşimin iş düzenini tam oturmadığı ve sıkışık bir döneme denk geldik sağdan soldan ev bakmaya çalışıyoruz 

Bizim buradaki market var benim bildiğim bir ev var dedi  ev sahibinin numarasının aldık bayan ev sahibi yazdım abla merhabalar nedir  kirası eşim ve bebeğimle yaşıyoruz diye 

Bana dedi  orada şuan kaç paraya oturuyorsunuz burda 9 bine oturuyoruz şuan dedim benim evim 20 bin TL siz kendinize başka ev bakın dedi direkt bende tamam abla merkezeden bir eve geçeriz 20 bine dedim ( şuan bulduğumuz ev ve bahsi geçen ev köyde) 

Sen nasıl dersin çabuk özür dile benden SİZİN GİBİ İNSANLARA 5 BİN TL LİK BİLE EV VAR GİDİN ORDA OTURUN DEDİ 

Bende ne demek bizim gibi abla asıl sen bizi burda küçük görüp aşağılıyorsun dedim.

Dedi ben sizi aşağalayacak olsam Urfalısınız 1 kişi gelip 15 kişi oluyorsunuz derdim diyor bende dedim ki ABLA BİZ URFALI BİLE DEĞİLİZ ONU NERDEN ÇIKARDIN BU ÖN YARGI VE AŞAĞILAMA NEDİR URFALI DA OLABİLİRDİK YADA FAKİR DE OLABİLİRDİK BU NORMAL BİR DURUM KİMSEYİ IRKI İLE YADA MADDİ DURUMU İLE YARGILAMAYASINIZ BİZ SİZE SADECE BURDA Kİ VERDİĞİMİZ KİRAYI SÖYLEDİK SİZ ONA GÖRE KAFANIZDA ÖLÇÜP BUNLAR BENİM EVİN KİRASINI VEREMEZ ÖN YARGISINDA BULUNDUNUZ DEDİM 

SABAH SABAH HEM ŞOK OLDUM HEMDE ÇOK ÜZÜLDÜM ÜLKENİN MÜSLÜMAN'IM DİYEN İNSANLARIN BU TÜR KİBİRDE BULUNMALARINA SÖZDE MÜSLÜMAN OLMAYA BAŞLADIK BUDA KIYAMETİN BİR ALAMETİ 

18 Cevaplar

+7 oy
(5,345 puan) tarafından

Maalesef para hiç olmaması gereken insanlarda.. Allah yardımcınız olsun 

(47 puan) tarafından
+1

Aminn

-Reklam-
+5 oy
(1,951 puan) tarafından

İnsanlar her geçen gün daha fazla doyumsuz ve açgözlü oluyor. Resmen dünya tamahkarlığı. 

+2 oy
(21,669 puan) tarafından

Mevzunun kadının ev sahibi olması ile alakası yok ( ev sahibiyim ama sadece kendi oturduğum evin sahibiyim hala borcu devam ediyor) taraf olacak olsam kiracıdan taraf olurum ama bu tamamen kadının terbiyesizliği ile alakalı bir durum aile terbiye almamış kendini beğenmiş kibirli insanlıktan nasibini almayan biri nerde olursa olsun çevresinde bu tarz olaylar yaşanır. Seni de tebrik ederim hala abla abla deyip sabır timsali olduğun için ben en iyi ihtimalle al evini başına çal derdim psikolojik sorunları var sanırım 

(47 puan) tarafından
+1

Saygımı bozmak istemedim eşim de yanımda idi aynı şekilde birde hala o aracı olan amrkete gelicem bugün diyordu sizi iyi terbiyeli saygılı bir inşa. Demişti bana diyor terbiyesizlik yapan kendi bizi yermeye çalışıyor 

(21,669 puan) tarafından
+1

Kaç yaşında bu kadın yaşlı bunak falan mı acaba dedim okurken evin sahibi olunca kiracının da sahibi olunmuyor. Geçen burda bir şey daha okudum evi çamaşır suyu ile sil sarımsak yeme mı pişirme mı gibi saçma sapan şeyler diyordu bir ev sahibi de evi arada kontrole geliyormuş 

+2 oy
(375 puan) tarafından

Hem annenim evinde hem benim evimde kiraci var.Annemin aşağısındaki kadin 4 5 ay oldu tasinali eşi ve çocuklarıyla.Bende orda oturuorm ust katta annemler.Kadin benden 3 yas kucuk inanilmaz cok sevdik bahcede cay içiyorz kahve iciorz bize cigkofte yapti ben onlara yemek yapip goturuom o da Urfali cokta tatlilar.Yani insan insandir demek istedigim her yerin kötü iyi insanı var.Allah sadece iyi insanlarla karsilastirsin.Ben kendi evimdeki kiracıyla hic tanismadim bile mesela;)Ne rahatsiz edecem gelirlerse kahvemi icerler.Ev sahibisin diye kimseyi ezmeye hakkin yok.Malda mülkte Allahındır.Allah ıslah etsin boylesini.Rabbim sizede tez zamanda ev nasip etsin inşallah 🙏

(47 puan) tarafından

Amın inşallah çok teşekkür ederim benim de şuan ki komşularım urfalı cidden güzel çiğköfte yapıp getiriler hep 

+2 oy
(4,212 puan) tarafından

Sorsan müslümanım derler

+2 oy
(22,051 puan) tarafından

Kadına bak ne kadar terbiyesiz edepsiz böyle insanlar bu dünyada kalıcı sanıyor kendini

+1 oy
(227 puan) tarafından

Ev sahipleri çok tuhaf biz 2ay önce taşındık o evden taşındık diye küstü görüşüyorduk ev sahibim ile üstümde oturuyordu Cook samimiydik çok fahiş bi zam yapınca çıktık hem de doğalgaz yoktu bize düşman oldular ev sahiplerinin de tuhafı var her insan gibi 😅

+1 oy
(608 puan) tarafından

Bunun ev sahibiyle alakası yok egolu insan heryerde egoistir öyle yaprak egosunu tatmin ediyor

+1 oy
(1,007 puan) tarafından

Kibirden de öte kafayi saglam kirmis bence o ben olsam gulerdim kesin m.ala bak Allahboylelerinden alip sokak hayvanlarina barinak olarak verse keske o evleri.

(47 puan) tarafından

Vallahi yaa şaşırdım ilkin

+1 oy
(1,222 puan) tarafından

Biz doğuya tayin olduk 1 gün içinde ev tutmamız gerektiği ve hiçbiryeri bilmediğimiz için mecburen ilk baktığımız işe en yakın evi tuttuk. Ama ev berbat durumda parkeler kırılmış dolaplar kabarmış duvarlar kir içinde ve köy gibi biyer neyse 3 sene idare edelim dedik geçen sene bu b*ktan eve 10 bin kira istedi verdik 2. Sene dolmak üzere şimdi 20 ister kesin zor sıkıyorum dişimi üstüne para verseler oturmayacağım bi ev ama el mahkum son senemiz kaldı ne isterse vericez 1 yıl için taşınamam her zamda bi dalavere çevirip %100 zam yapıyo giderken al g*tüne sok evini demek istiyorum tövbe tövbe

(47 puan) tarafından

Cidden çok merhametsizlik öyle bir eve hakkının kat kat fazlası umarım daha iyilerine sahip olursunuz bu kadar sabrın sonunda 

+1 oy
tarafından

Bu bizim yeni ev sahibi adam odunlupu kullanmayın ben iş yapıyorum orada dedi tamam dedik taşınırken nakliyeciler açmış karısı da gece habersiz bahçeye girmiş carlıyor  hiç takılmadım. Çok eve şunu yapmayın yok bunu yapmayın ( kadın evi sevmediği için apartmana oturmuş) bende dedim evin kıymetliyse ne diye apartman dairesine geçtin diye

(47 puan) tarafından

Bizim şu an oturduğumuz evin sahibinin kardeşi yandaki evi başka bir Urfalı aileye kiraladı aileye elektrikçi Ocak kullandırttırmıyorlar şofben kullandırttırmıyorlar elektrikli kettle kullandırmıyorlar yangın çıkar diye ancak orada eskiden kendileri oturuyorlardı her boku da kullandılar ayrıyetten kafalarına göre girip kullanıyorlar mı kullanmıyorlar mı diye bakıyorlarmış sesiniz çıksın biraz diyorum ev sahibine yapalım diyorlar Ben de dedim ev sahibi diye köle mi yapacaklar sizi siz o evin parasını veriyorsunuz sesi çıkmayanı eziyorlar bu devirde

tarafından

Hakları yok tabiki geçen oğlu bahçeye girmiş mesela yakalarsam affetmem dedim gerekirse ev taşırım yine umrumda değil

+1 oy
(566 puan) tarafından

İhtar gelmeden çıkmayın sizi çıkarıp başkasına kiraya verirse size para ödemek zorunda kalır

+1 oy
(2,104 puan) tarafından

Ya kiracı olmak inanılmaz zor. Bizde 4 senedir kiradaydik ama kaynanam alt katta ev sahibi olduğu için manevi yönden sıkıntı cekmedik fakat maddi olarak çok zorladı. 2 den 8 e çıkardı bı anda. 8 den de 15 yapmak istedi. Yani bu kiralar normal tamam da bı anda bu kadar zam da yapılmaz dedik. Yeni bebegimiz vardı ister otur ister çok ben bir haftada kiracı bulurum diyor. O kadar sıkıntılı ki. Bazı ev sahipleri doyumsuz çok. Sizin aradığınız kadın da köy evine 20 bin istiyorsa şaşırmış bence. Tabi nasıl bir ev bilemiyorum ama böyle siz kendinize başka bulun deyipte önyargılı yaklaşması bile hiç olmamış. Biz çok şükür kendi evimize kavuştuk. İnşallah sizde bir an önce kavuşursunuz. Kendi evin olunca iki göz oda da olsa senin oluyor. Allah nasip etsin

+1 oy
(2,517 puan) tarafından

Bu dünya sultan süleymana kalmamış ona mı kalacak acaba? O evin bir tuğlasını bile goturemeyecek yanında... Hiç caninı sıkma. Allah korumuş sizi iyi ki olmamış o ev

0 oy
(2,597 puan) tarafından

Ay gerçekten kötü olmuş bende böyle şeyleri hic sevmiyorum ne pislk insanlar var 

Gerçekten Allah iyilere denk getirsin 

0 oy
(2,238 puan) tarafından

Ev sahibiyim  0 dairede 4 bin TL kirada oturuyorlar Sakarya gibi bir yerde ve kiracılarım doğulu . Bu ev sahibi değil insanlıkla alâkalı bir durum 

0 oy
(6,208 puan) tarafından

Doğululara kurban olsun sur.tuk okurken sinir oldum valla 

Bak şuna hak veriyorum üzerinize alinmayin annemin evini de 1 aile tuttu 2 aile oturuyormuş bizde çıkmaları için tebliğ yolladık yalan konuştukları için (Karadenizli ler :) 

Valla çevremde doğulu çok insan var oğlumun gittiği kurumdada grubumuzda 3.4 doğulu var rabbim onlardan razı olsun muhteşem insanlar 

0 oy
(1,111 puan) tarafından

Konu ile alakasız ama gerçekten bu urfalilar neden böyle 😂 biz de yıllar önce evi urfalilara kiralamistik. 1 aileye kiraladık 10 aile oldular evin anasını ağlattılar. Bide üst katimizda oturuyorlardi. Çok garip değil mi 😂 demekki heryerde ayniymis

İlgili sorular

+2 oy
14 cevap 286 göst.
26 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde missn199 (720 puan) tarafından soruldu
+3 oy
23 cevap 1,226 göst.
10 Ocak 2025 Diğer kategorisinde T&RT&L&M (768 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 424 göst.
10 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Deryaa24 (145 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 368 göst.
2 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,454,023 soru

23,865,046 cevap