+4 oy
325 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,460 puan) tarafından

Yarın için bı çay bahçesinde öğretmenler ve velilerle oturcaz herkes bişey yapıp gelcek, bende patates salatası yapıcam.

Siz nasıl yapiyosunuz patates salatası tarif verirmisiniz 

13 Cevaplar

+3 oy
(3,335 puan) tarafından

Ben siyah zeytin haşlanmış yumurta maydanoz az karabiber pul biber ve zeytinyağı ekliyorum öyle tadı hoş oluyor bence 🤷🏻‍♀️

(1,460 puan) tarafından
+1

Kendim için yapsam bu sekilde denerim ama, başkalarıda yiyecegi için çok tereddüt ediyorum 

(3,335 puan) tarafından

Başka başakları dert etmez ki 🤔

-Reklam-
+3 oy
(7,560 puan) tarafından

Ben içine konserve mısır,kornişon turşu, közlenmiş kapya biber,bir de havucu rendeleyip soğanı da julyen doğrayıp tavada soteleyip katıyorum mayonezli yoğurt yapıp üstüne döküyorum enfes oluyor çok da doyurucu servis yaparken de yağda kavrulmuş kırmızı biber ile cevizi gezdiriyorum üzerlerine çok güzel oluyor tavsiye ederim ☺️

(5,182 puan) tarafından
+1

Çiğden rende de olabilir. Hangisinin daha lezzetli olduğunu anlamak için her iki yöntemi de denemek lazım 

(7,560 puan) tarafından
+1

Tarifi en son misafirlerime yaptığım da ikişer kase yemişlerdi 🤭 deneyin mutlaka ama post sahibi sen yine de bildiğin gibi yap bunu da istersen eve davet ettiğin misafirlerine yaparsın. He kızlar az bişey de dereotu koyuyorum ben bilginiz olsun 🤗

(7,560 puan) tarafından
+1

Bence havucu hafif yağda sotelemek daha iyi olacaktır ama siz bilirsiniz.

(1,460 puan) tarafından
+1

Evde yaptigimda deniycem canım teşekkür ederim tarifin için 😊

(2,647 puan) tarafından
+1

O kadar gurmeyimdir bu salatadan nasıl bi haber kalmışım 

+3 oy
(7,555 puan) tarafından

Ben ne bulursam ekliyorum 🤣🤣

Patatesi haşlayıp doğruyorum. 

Marul, maydanoz , domates ve kornişon salatalık doğrayıp ekliyorum

Sosuna zeytin yağı,  sıvı yağ, pul biber, karabiber, nane ve tuz karıştırıp ekliyorum çok güzel oluyor

Limonu da unutmayalım ben yazmayı unutmuşum

(1,460 puan) tarafından

Maydonoz ve domates eklemicem sanırım, yeşil soğan koysam kötü olurmu ki 

(7,555 puan) tarafından

Hayır çok güzel olur varsa evde bende eklerim. 

+2 oy
(2,481 puan) tarafından

Yesil sogan maydanoz marul kuru reyhan koyuyorum ben sadece bolda baharat 

(1,460 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

+2 oy
(96 puan) tarafından

Bir tane soğan maydanoz summak toz biber tuz limon zeytinyağı.. ben böyle sadee yapıyorum :) kahvaltıya yapacaksam haşlanmış yumurta da koyuyorum çok güzel oluyor, misafire haşlanmış yumurta koymuyorum ama sade yapıyorum.

(1,460 puan) tarafından

O da güzel olur :)

+2 oy
(22,346 puan) tarafından

Ben en çok bu tarifi severim. Bı dene istersen 

(1,460 puan) tarafından

Teşekkür ederim çok güzel görünüyor malesefki biber salcam yok 😏

(22,346 puan) tarafından

Domatesle yap nolcak. Ben dikkat etmiyorum ona hiç. Kısır mantığı biraz bu patates salatasi

(1,460 puan) tarafından

Evet yeşillik olsunda icerisinde her türlü yenir patates:)

(336 puan) tarafından

Bende boyle yapıyorum malzemeler aynı fakat salca koymuyorum. Bol zeytınyagı ve limon ekliyorum cok guzel oluyor 

+2 oy
(3,288 puan) tarafından

patates, bol yeşillik, tuz, limon, sumak belki salatalık ve domates. 

(1,460 puan) tarafından

Teşekkür ederim domates sulandirir sanırım 

(3,288 puan) tarafından

evet ben de pek tercih etmem genelde. hemen yenecekse belki işte 

+2 oy
(4,025 puan) tarafından

Sogan, mor lahana, salatalık domates ve marul. Tuz, nar ekşisi, limon, ve olmazsa olmaz kimyon, karabiber. Geçen hafta yaptım herkes bayıldı. Klasik ve lezzetli. He bir de varsa biraz sumak

(1,460 puan) tarafından

Kimyon çok mu tat veriyor olmazsa olmaz yazmışsın da, ben hiç sevmem oğlum gazliykn çayını çok içtiğim için :)

(4,025 puan) tarafından

Ya çok güzel yakışıyor. Dene pişman olmazsın bacım ❤️❤️

+2 oy
(1,450 puan) tarafından

Patatesi haşlayıp küp küp doğruyorum . Maydanoz, taze soğan, marul doğruyorum , baharat olarak da yedi türlü, pul biber, tuz ve kuru toz reyhan  ekliyorum . Sıvıyağ ve limon sıkıp suyunu ekliyorum en son karıştırıp servis yapıyorum 🙂 

(1,460 puan) tarafından

Yedi türlü demişsiniz başka hangi baharatari ekliyosunuz 

(1,450 puan) tarafından

Pul biber tuz birde kuru reyhan ekliyorum 

+2 oy
(1,796 puan) tarafından

Bence klasik bir patates salatasi daha iyi olabilir. Cunku cok malzeme ekleyince evden gittiniz vardiniz yediniz derken goruntusu kotu olabilir. Haslayip dograyin  patatesleri uzerine bol  yesil sogan maydonoz var ise marul ve kornison da olur dograyabilirsinjz.  Sosunu da evde  kucuk cam.kavanoza  istediginiz baharatlar limon zeytinyagi yapip karistirin  cay bahcrsinde servis oncesi hemen sosu dokup harmanlayin daha guzel olabilir

(1,460 puan) tarafından

Evet böyle düşünüyorum bende teşekkür ederim 

+1 oy
(4,629 puan) tarafından

Patates 

Haşlanmış yumurta( bazen koyuyorum bazen koymuyorum ama çok yakışıyor)

Marul

Maydanoz

Taze soğan  ve kuru soğan

Bol limon ve zeytinyağı az da tereyağı eritip karıştırıyorum. 

Pul biber 

karabiber 

(1,460 puan) tarafından

Kendim için yapsam eklerdim belki ama, başkalarıda yiyecegi için koymuyum ya bide yol gidicem biraz karışmasın iyice

(4,629 puan) tarafından

Bence karıştırma canım. Lokal lokal koy hepsini. Bir kaba da sosunu yap. Orda kat karıştır. Sebzeler de ölmesin tadı da değişmesin. 

(1,460 puan) tarafından

Ever öylede olabilir 

+1 oy
(8,641 puan) tarafından

Ben marul havuç maydonoz ve kuru soğan ekliyorum havucu soteleme felanda yapmıyorum geçen kkrmızı lahanada eklemistim güzel olmuştu. Yani çok malzemeye gerek yok klasik bir patates salatası yapsan yeter 

(1,460 puan) tarafından

Çok karıştırmayı düşünmüyorum ilk defa girecegim bı ortam, kornison mısır marul ve yeşil soga koyucam 

+1 oy
(9,191 puan) tarafından

Hardallı bir tarif var ona bayılıyorum 

Marul 

Mor lahana turşusu 

Dereotu maydanoz 

Havuç rendesi 

Kapıya biber hafif sotelenmiş 

Hardal mayonez yoğurt 

(1,460 puan) tarafından

Kendimize veya evdeki misafire ikramlık daha iyi olur sanki bu tarif

(9,191 puan) tarafından

Neden bence beğenilir yaptığım herkes tarif aldı 😅onlarda insan sonuçta çok kasmamak lazım 

(1,460 puan) tarafından

Hardalım ve kese yoğurdum yok, biraz yolda gidicem sulanabilir bu tarif, tabiki güzeldir elinize sağlık lezzetine bişey demiyorum 😊

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 192 göst.
0 oy
19 cevap 783 göst.
0 oy
7 cevap 209 göst.
28 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,444 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 372 göst.
23 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde incimercan98 (25 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,461,877 soru

23,964,429 cevap

325,776 kullanıcı

...