Ben farklı yapıyorum. Bu mayalı galiba. Komşu getirdi. Hoşuma gitti. Sormadım nasıl yaptığını.bilen var mi?
Farklı derken kabartma tozu ile mi yapıyorsun bunun hamuruna maya katıyorsun şekilni istediğin gibi yapabilirsin YouTubeye bak izle
Evet cnm kabartma tozu sut ve unla yapıyorum sadece
Ben o tarifi hemen acele yapılması gerekiyorsa yapıyorum diğer türlü mayalı yaparım çok güzel olur
Valla ben fırından hamur alıyorum öyle yapıyorum ona benziyor
Hamuru mayala.bıraz.cıvık olsun
Tam tarif verir misin cnm?
Ben göz kararı yapıyorum unun üzerine .maya katıp ılık suyla yoguruyom
Bekleniyorsun değil mi? Tuz ne kadar koyuyorsun?
cıvık hamurla yap, kolaç deniyor buna
O hamuru nasıl yapicam işte? :))))
balla anam bilir de o da uyumuştur 😂 ben hiç yapmadım 😂 ama baya cıvık hamur oluyor onu biliyorum 😅😅
internette bunu bulduö
Bulgaristan göçmen pesmeti tarifi
Malzemeler
6 su bardağı un
1 adet yumurta
2 su bardağı ılık süt (su ile de yapılabilir)
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
1 çay kaşığı şeker
Sıvı yağ (kızartma için gerekli)
Öncelikle mayayı, ılık sütü ve şekeri koyarak karıştırılır. Sonrasında maya kısa bir süreliğine dinlendirilir. Karışımın içerisine yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırılır. Daha sonra yavaş şekilde unu ekleyip, kulak memesi kıvamında hamur olana kadar yoğrulur.
buna benziyor tarif ama annemin yaptığında hamur ele yapışıyor, oklava ile falan açılmaz, koparır koparır koyar atar yağın içine annem
Çok sağol cnm
Ben bir bardak su + iki yemek kaşığı toz şekeri+1 paket mayayı karıştırıyorum (su ılık)
10 dk sonra maya aktifleşiyor.
Sonra bir bardak daha su ekleyip 3.5-4 bardak un ve tuz ekliyorum.
Hamur kabarıyor, şekil veriyorum tüm hamura sonra ilk şekil verdigimden pişirmeye başlıyorum. Geçen hafta içi peynirli yapmıştım harika olmuştu
Hamurun mayalanmasi için kaç dk bekletiyorsun cnm? Birde tuz miktarı nedir?
Bir çay kaşığı tuz yeterli ,Ortamın ısısına göre bazen hemen kabarır bazen geç. Sen hamur çoğalmış gördün mü yap yarım saat -45 dk sonra. Ben erken yapiyrm iki çocukla geç kalırım diye 1-2 saat bekledigimde olduğu için saatete hiç bakmadım ne zamanda olmuş diye
Firindan alinan hamur ile yapmistim. Almak isterseniz iki hamir yeterli oluyor biraz bekletiyorum 10 12 tane kucuk pisi cikiyor
Bu normal ekmek hamurundan yapılmış
Bildiğin klasik mayalı hamur canım. Un ılık su maya tuz bu kadar 🙂
1,486,756 soru
24,305,961 cevap
344,392 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın