0 oy
342 göst.
Diğer kategorisinde (1,643 puan) tarafından

Kızlar size instagramdan alışveriş yaptığımı sanıp nasıl dolandirildim sonrasındaki hukuki surecten bahsetmek istiyorum. 

Ben hiç dolandırılacagima ihtimal vermezken Instagram'dan çok beğendiğim sallanan sandalyelerden fiyatida cok uygun görünce satın aldım. Birsuru yorum vardı alanlar öneriler eleştiriler herşeyi ayarlamislar hoop düştüm adamın hesabına parayı gönderdim. Ertesi gün hesap kapandı. Bu dolandırıcıların hesaplarına para aktarmış olarak benimde adım karışmasın diye gittim şikayetçi oldum neyse dün dava sonucu geldi.

Tam bir çete çıktı ardında. Benim para gönderdiğim hesap sahibi kendi hesabıni başka birine kiralamış benim bir alakam yok demiş. Hesabı kiralayan kişi de olayla alakam yok hesabı oğlum kullanıyor demiş. Oğlu da ben kripto para alım satım yapıyorum herhangi bi hesaptan para gelmiş olabilir benim bı alakam yok demiş. Oda başka birine parayı gönderip gönderdiği kişi de ben köyde çobanım bu işlerden anlamam bı alakam yok demiş. Sanırım suçlu benim. 😆 Dosyada aynen böylece kapanmış oldu. 

Zaten ben şikayet ederken polis memuru hicbisey çıkmaz hergun birsuru şikayet geliyor internet alışverişinden demişti. Diyeceğim o ki böyle durumlarda hicbisey çıkmıyor emin olmadığınız hiçbir yerden helede Instagram'dan alışveriş yapmayın. Ben yandım siz yanmayın 😆

11 Cevaplar

+1 oy
(4,749 puan) tarafından

Tezgahı çok güzel kurmuşlar. Ondan ona bundan buna. Genelde böyle işler. Hukuken açık bırakmayacak şekilde döngü kurarlar. Geçmiş olsun Allah beterinden korusun inşallah 💚

(7,590 puan) tarafından

aynen gecmisolsun. uc kurus fazla olsun instgram degil trendyoldan alim derim bende hep

(4,749 puan) tarafından

IBAN'a para atılan hiçbir alışverişi yapmam ben de :(

(7,590 puan) tarafından

aynen . bizde  üc sene once bi bunglow kiralamks esim instgramdan . 2500 mus bin lira yollamis ibana.  😂 fatura istemis esim yollariz demis faturada kesmis esime. fatura olunca guvenmis esim zaten. neyse konuma gttik baska bungalov var. siz 17 .kisisiniz dediler. bari giittik oladar yol kalalim dedik son bis bunglovu bizden once bi savci gtmis dolandirilip.o tutmus. kicimiza baka baka geri fonduk. ibana atildigi icin geri iptaldeedemedik bin tl yandi

(1,643 puan) tarafından

Nasi ya savciyidami dolandırmışlar sonrasında o çete kesin çökertilmistir 😆

(7,590 puan) tarafından

aynn bizden once savci gitmis dusun o da dolandirilmis. fatura kesio kiz fatura no yanlis olarak kesmis. bizim sirket var vergide gider olarak gosterelim diye fatura kestirtmis esim sirket adina kesmis yani muhasebeci arastirdi sahte fatura

😂

-Reklam-
+1 oy
(468 puan) tarafından

Geçen sene bende bir dolap alıcam baktım o kadar uygunki İnternet sitesi yorumlar falan hepsi 10 numara neyse hergün girip bakıyorum bugün alırım yarın alırım erteliyorum birgün İnternet sitesine bir girdim sayfa kapanmış sonra şikayetler o kadar çok insan dolandırmışlar ki Allah korumuştu 

(468 puan) tarafından

O günden sonra belirli siteler haricinde internetten alışveriş yapmıyorum 

(1,643 puan) tarafından

İyiki almamissin bende almam normalde ama işte hoşuma gitti bosluguma geldi düştüm sonra Şikayetvara bı baktım dünya kadar insan yazmış keşke almadan önce baksaymişim maalesef ardı da boş çıkıyor tek çare almamak dolandirilmamak

(468 puan) tarafından

Bi laf var ya hani tecrübe hayatta yediğin kazıkların toplamı diye en azından bi tecrübe kazandım diye insan kendini teselli ediyor onunla geçmiş olsun

(1,643 puan) tarafından

Ya aslında artık çok belli heryerde kanmayın dolandırıcılar diye bangır bangır bagriyorlar da işte düştük yinede 😆

+1 oy
(18,926 puan) tarafından

Geçmiş olsun cnm sırf bu yüzden instagramdan asla alışveriş yapmam büyük konusmayayım amacım dalga geçmek değil ama her gün binlerce haber çikarken hala adı sanı belli olmayan internet siteleri instagram gibi mecralardan alışveriş yapanları anlamıyorum yanlış anlama ama neyine güvendinde alayım dedin sadece merak ediyorum ve başka insanlara ders olsunda tecrübe etmesinler diye soruyorum

(1,643 puan) tarafından

Yoo çok haklısın ki ben sürekli etrafımı uyaririm bu konuda 😆 ürünü çok beğendim önce burda bı düştüm sonra yorumlar birsuru yorum vardı sanki almışlar gibi ürün çok güzel ama işte şunu bunu beğenmedim gibi eleştirel yorumlar dahi yapmışlar hesaplar hep gerçek hesap gibi ayarlanmış müşteri memnuniyetleri üretim atölyesi videoları boşluksuz hazırlanmış adres bilgisi iletişim vs herşey vardı tabi hepsi tezgahmis. Kendime s.lak dedim zaten sikayetvardada birsuru yorum varmış bakmadım direk aldim

(18,926 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun cnm umarım bi daha kimse böyle tuzaklara düşmez

(1,643 puan) tarafından

Teşekkür ederim bende ondan yazdım dolandirildiktan sonra şikayette etsen bişey çıkmıyor onlar kılıfı hazırlamış tek yolu dolandirilmamak

+1 oy
(837 puan) tarafından

Ne kadar ödedin peki? Geçmiş olsun

(1,643 puan) tarafından

2500 ödedim 😐 teşekkür ederim 

+1 oy
(1,101 puan) tarafından

Bu yüzden Instagramdan alışveriş yapmam çok geçmiş olsun teyzem de bu şekilde dolandırıldı kızına resim atmış sayfaya bak dolandırıcı değilse bana bu kaşık setini al diye oda nasıl olsa bilindik sayfa neyini araştırayım demiş girmiş siparişi sonra arkadaşı söylemiş bilindik markalari kullanıp dolandırıyorlar diye kartta ki bütün parayı çekmişler onlar da birşey çıkmaz nasıl olsa diye şikayet etmediler 

(1,643 puan) tarafından

Aaa tüh yaa maalesef hicbisey çıkmıyor kılıfına uyduruyorlar hele Instagram benim bı alakam yok diyip çıkıyorlar işin içinden. Teyzeyede çok geçmiş olsun 😐

(1,101 puan) tarafından

Herşeyin bir kılıfı oluyor canım o yüzden internet alışverişlerinde çok dikkat etmek gerekiyor internetten birşey begendiysem önce mağazalara bakıyorum bulamazsam trendyoldan alıyorum en azından iade etme hakkın var 

(1,643 puan) tarafından

Aynen öyle güvenilir sitelerden yapmak lazım sadece

+1 oy
(21,944 puan) tarafından

Aynen güvenmem ben yapmam instagramdan alışveriş 

(1,643 puan) tarafından

Evet kesinlikle yapmamak lazım 

+1 oy
(8,736 puan) tarafından

Görümcem de istagramdan bir elbise almıştı 1000tl ye  kadını aradi elbisem daha gelmedi artık paramı atın diye hatta diğer gorumcemde adamla konuştu tamam gondercez para bankaya gelmiş ama bize ulaşmamış daha 

İlk konuşmada bakmış görümcem kanıyor onlara demişler bilmem IBAN kısmına kod gondercez onu gir duzelcek diye sonradan bize söyledi söylemese herhalde kartına girip tüm parayı alicaklardi da bin TL ile kurtuldu

(1,643 puan) tarafından

Ay Allah korumuş valla alırlardı çete örgüt olmuş bunlar ya isim degistirip değiştirip paralari toplayıp hesabı kapativeriyorlar neyseki ucuz atlatmış 

+1 oy
(2,114 puan) tarafından

Hesabım bile yok sadece trendyol hepsi burada ve PTT avm den yapıyorum net üzerinden 

(1,643 puan) tarafından

En güzeli en temizi 🌸 

+1 oy
(21,585 puan) tarafından

Aslında olayla ilgisi olan herkese zarar kadar para cezası kesilse hem dolandırıcılık azalır hem de mağduriyet giderilir 

(1,643 puan) tarafından

Kesinlikle cezasız kalması çok sinir bozucu nasılsa birşey olmuyor dolandırıcılığında ardı arkası kesilmiyor böyle olunca. Sonuçta herşey ortada ama maalesef yanlarına kalıyor. Alakam yok diyince iş bitiyor. Banka hesabı kişisel bir hesap başkasına kiralamak nedir ben bilmiyorum ya 

+1 oy
(21,781 puan) tarafından

Geçmiş olsun ya şu işe bak. Kötü insanlar çok malesef Kaç bin takipçisi vardı hesabın. 

(1,643 puan) tarafından

Baya çoktu yaa onuda satın aliyolarmiş zaten herşeyin yolunu bulmuşlar 

+1 oy
(477 puan) tarafından

Ciddi ciddi okuyordum takı suçlu benim deyince beni güldürdün ya Allah iyiliğini versin 😂 kız dikkat et ben bilinmedik yerlerden almıyorum onlarda bile ürüne iyi yorum yapanlar bile sahteymis bunuda yeni duymuştum en iyisi görerek almak yada bilindik markalardan almak

(1,643 puan) tarafından

Haha öyle degilmi ama hiçbirinin konuyla alakası yok bitek benim alakam var bu durumda 😆 kayınvalidem bı sözü var gözünlen görücen ellicen öyle alıcan haklı kadın artık ellemeden almak yok 😆

(477 puan) tarafından

👍👍😂 aynen öyle 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 330 göst.
31 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 296 göst.
0 oy
3 cevap 333 göst.
23 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Annebebek34 (1,019 puan) tarafından soruldu
0 oy