+5 oy
253 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4,168 puan) tarafından

19 aylık kızımın elinde fark ettim.kıymık var. Eşime söyledim deri kendisi atar elleme dedi. İğneyle çıkarabilirim ama izin vermez durmaz. Ne yapmalıyım bu durumda bir sorun olur mu illa çıkarmam mı lazım yoksa kendisi çıkar mı 

14 Cevaplar

+7 oy
(2,213 puan) tarafından

Canım battığı yer enfeksiyon kapabilir sen çıkar onu 

-Reklam-
+6 oy
(668 puan) tarafından

Küçük bir parçası da olsa derinin üstünde kalmışsa cımbızla alabilirsin onu. Uyurken yaparsan daha kolay olur. 

(4,168 puan) tarafından
+1

Cımbızla çıkacağını sanmıyorum 

(7,586 puan) tarafından

sivilce sıkar gibi tirnak aranda sıksan cikardi aslinda . hala duruoda ole dene

+6 oy
(1,601 puan) tarafından

Uyurken cikarrm ben batar Agrr illa bı yere değse agrr

+5 oy
(21,761 puan) tarafından

Canı acimiyosa gözlemle bı. Bilgim de yok. Yanlış yinlendrirmek istemem ama çok canı acısa uyuyamazdi heralde 

(4,168 puan) tarafından

Acımıyor demekki çünkü acısa elini işaret ederdi

+5 oy
(4,110 puan) tarafından

Acaba hamur falan yapıp parmağına sarsan eti biraz yumuşar sıkınca rahat çıkma ihtimali olur mu

+5 oy
(2,059 puan) tarafından

Benim babam 3 yaşındayken alhat dikeni batması sonucu bir ayagini kullanamıyor malesef. Diken ciddi birşey deri de kendi atmaz malesef, ucu cikar duş vs aldıkça ama siz cekmedikce düşmez, pek sanmıyorum. Hatta vücutta gezer derler. Tabi ki ben doktor değilim ama babamdan dolayı bu şekilde biliyorum. Siz çıkarmaya çalışın, uyurken deneyin. Çıkmayacak kadar çok girdiyse kantaron vazelin vs sürün biraz yumuşasin ucu çıkacak mi bir bakın. Duştan sonra da aynı şekilde. Olmazsa da bence bir hekimden görüş alın. Benim babam bir diken batması sonucu malesef sakat. Bir ayağı aksıyor. 

+4 oy
(374 puan) tarafından

Deri kendisi atarmi ya hic.Şişer orasi enfeksiyon kapar.Siz cikartamiosaniz doktora götürün baksınlar.

+4 oy
(3,381 puan) tarafından

O aylarda oğlumun topuğuna kaktüs dikeni batmıştı çok küçüktü biraz uğraştım tabi izin vermedi hiç. Çıkmadı, ara ara denedim. Ama günler sonra kendisi sivrildi cımbızla çekmiştim. Yani bilmiyorum hiç denemesen çıkmayabilir. Biraz uğraş çıkarmaya acıtmadan

+4 oy
(2,649 puan) tarafından

Zeytinyağı veya kantaron yağı sür yumuşatıp çıkabilir yani en kötü ihtimalle ucu falan çıkar 

+4 oy
(1,321 puan) tarafından

Bizim başımıza da gelmişti biz acilde çıkarttırmıştık 😅. Enfeksiyon kapar diye korkmuştum Allah korusun kendiliğinden atadabilir atmayadabilir 

+4 oy
(4,082 puan) tarafından

Şırıngayla çıkar. İğnesiz ucunu koy, hafif kendine çek. Basınçla çıkar o. 

+3 oy
(1,791 puan) tarafından

Bence deri kendisi atma iceride kaldikca iltihaba neden olabilir

+3 oy
(2,974 puan) tarafından

Çok küçük bence doktora götür kendi atmaz enfeksiyon olur görülse bile derin olabiliyor 

+3 oy
(21,943 puan) tarafından

Cımbızla çıkarmaya çalış canım çok geçmiş olsun

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 105 göst.
+1 oy
2 cevap 94 göst.
0 oy
24 cevap 606 göst.
0 oy
5 cevap 494 göst.