+3 oy
223 göst.
Diğer kategorisinde (20 puan) tarafından

Hanımlar ben vajinal doğum yapmak istiyordum ilk gebeliğimde bunun için Hersey yaptim kurslara gebe okullarına gittim. Vücudum esnek olsun dıyo ne egzersizler ne beslenme taktikleri yaptım sayamam. Neyse 39+2 de normal kontrole gittim hastaneye bana bebeğin karın bölgesi geri kalmış dediler. Sonlara doğru 15 günde bir kontrole gidiyordum nasil oldu bilmiyorum. Yatış verdiler doğum için muayene etti bırakın açılma sancı rahimde yumuşama bile yok dendi benimde cahilliğime denk geldi zaten surda kalmış iki hafta kendi sancimi beklicem diyemedim neyse yatırdılar beni 3 gün suni sancı verdiler 7-8 santim açıklıkla 3 günün sonunda sezeryana aldılar. Ne kadar üzüldüm bilmiyorum çünkü ben sezeryandan sonra 1 ay 40 gün kendime gelemedim. Tek evladım sağlıklı dedim kendimi avuttum çünkü evladım tam doğmak üzereyken sezeryana alındım bebeğim kanala sıkışmışti çünkü yanakları morarmışti hatta biz onları ben zannettik koca benler. Neyse sezeryan kesiminde T şeklinde yapmışlar. Şuanda tekrar hamileyim 11 haftalık. İki ayrı doktora gittim ssvd için sorumluluk almadılar dmeem o ki ben doğum yaklaştığında sancılarımi evde çekip doğum yakınken hastanenin aciline gitsem acaba normal dogurturlar mi yoksa tekrar sezeryana mi alırlar acaba çünkü bu iki yerde söyle duydum sezeryanlida olsa doğum başlarken hastaneye gelenleri normal dogurtuyorlar diye. Takrar sezeryan olmaktan çok korkuyorum 

8 Cevaplar

+2 oy
(2,617 puan) tarafından

T kesim ssvd için güvenli değil diye biliyorum canım ya. Bende normal doğurmak istiyodum mecbur sezeryan oldum ama ne benim ne bebeğimin sağlığından daha önemli değil normal doğurmak. Senin yapacağın riskli bişey kesim şeklinden dolayı. Ve yinede sezeryana alınma ihtimalin çok yüksek.

(2,617 puan) tarafından

Evet bende araştırdım çünkü ssvd şansım var mı diye. Orda kesim şeklinin önemli olduğu belirtilmişti. Muhtemelen kanala sıkıştığı için öyle kesim yaptılar sana. Yanılıyor muyum?

(20 puan) tarafından

İnanın bilmiyorum devlet hastabesiydi bilgi vermediler 

(2,617 puan) tarafından

Senin düşündüğün gibi bende düşündüm sancılar iyice arttıktan sonra gitsem normal doğurturlar mı diye. Ama o kadar da önemli mi diyorum kendime normal doğurmak. 26 haftalık şuan. 3. Bebeğim. Yine sezeryan yine sezeryan 🤷

(20 puan) tarafından

Allah yardımcımız olsun bide cevaplar için çok teşekkür ederim Rabbım hayırlı ve sağlıklı şekilde yavrunu kucağına almayı nasip etsin 

(2,617 puan) tarafından

Amin inşallah canım teşekkür ederim 🌸 ❤️

-Reklam-
+2 oy
(622 puan) tarafından

Ya yanlış anlamayın ama ha sezaryan ha normal doğum doğum dogumdur önemli olan senin bebeğin sağlığı sen normal doğum yapsan senin  için ne kadar zor olur biliyonmu işten bütün dikişler patlar hem sancılarını çekmeme gerek yok sezaryanliysan gün belirlerler hiç öyle bir risk alma sakın

(20 puan) tarafından

İlk doğumumdan sonra 2 yıl oldu hala kendime gelemedim maalesef 

(622 puan) tarafından

Olabilir her doğum farklıdır belki bu daha kolay olur 

(20 puan) tarafından

İnşallah öyle olur ne diyim 

+2 oy
(22,003 puan) tarafından

Neden bu kadar zorluyorsun. Bu doğumun farklı olur brlki. İlk digumumda 20 gün hareket edemedim nerdeyse. 2 normal doğum yaptım. 2. De hemen yürüdüm . Annem hem normal hem sezeryan oldu. Sezeryana daha kolay der hep. Arkadaşım da sezeryan oldu. Hemen ayaklandim diyo. Yani sen doktorların korktuğu biseyi yapmaya neden bu kadar heveslisin anlamadım. Normal doğumda da aynı zorlukları yasayabilirsin

+1 oy
(1,323 puan) tarafından

Evde çekip gitmeyi bende düşünüyordum ama bazı bebekler için tehlikeli oluyor benim saatlerce acilmam olmadı bebeğin kalp atışları yavaşladı ondan önce sezeryan diye yalvardım acilmam olmuyordu diye gidip gelip haber vereceğiz bir şey yiyip içme dediler en sonunda haber vermediler bende kalp atışlarının yavaşlamadan önce sezeryan olmuyorsa suni verin sancılarım süresi kisalsin dedim 4 saat suni aldım yavaslayinca yanımda kalan bebeğe Bir şey olursa sorumlusu sizsiniz dedi onlar da kendisi suni istedi dedi sanki benim istememe bağlı bakıyorlar bir tehlike bir sıkıntı varsa almaları gerekiyor oysaki benim istememi bahane ettiler sezeryan sonrası normal doğuma alınamazsın her doktor o cesareti almaz ve lütfen normal doğumu kolay görmeyin doğumhane de bende dahil bütün herkesi gördüm onu çekebilmek kolay değil rabbim gücünü veriyor ama kimse normalin kolay olduğunu soylemesin 5.gunum şuan lohusalogimin krkutmak istemem ama bazilarinin çok zor geçiyor 

(20 puan) tarafından

Normalin kolay olmadığını 3 gün sancı çektiğimden biliyorum. Fakat doğumdan sonra bakacak kimsem yok ve ilk doğumumda 1 ay kendime gelemedim buda öyle olursa k bakacak bana çocuklarima hep bunu düşünüyorum 

+1 oy
(9,039 puan) tarafından

Bu riski almazdım benim düz çizgi şeklinde kesi atılmış yinede göze almam T olsa asla zaten  hoş ben ilk doğumu isteğe bağlı sezeryan oldum zaten ssvd düşünmem bile ama neden bu kadar fark ediyor ki sizin için önemli olan sağlıkla gelmesi değilmi sezeryan olmak dünyanın en kötü şeyi gibi yazmışsınız 

(20 puan) tarafından

Çünkü acısını çok çektim 

+1 oy
(1,713 puan) tarafından

7-8 cm açıklık varken sezeryana aldilarsa demekki biseyler ters gitmiş ve sezeryana almışlar çünkü zaten bebek kanala girmiş geliyormuş belki kalp atışları yavaşladı belki Allah korusun doğum esnasında birşey olacaktı kolay bişey değil yaşadıkların ama vajinal doğumda kolay birşey değil benimde açılmam sancım olmadan fitille doğuma alındım vajinal doğum yaptım ama kolaydı diyemem yirtilmalar oldu dikislerim vardı oturamadim yatamadım kanamam 3 ay sürdü nerdeyse. O dikişlerin üstüne oturup çocuk emzirmek öyle çokta kolay değil. Doğumun her türlüsü zor Allah kolaylıkla sağlıkla doğum nasip etsin kendini şartlandırma tek odaklandigin şey sağlıkla dünyaya gelmesi olsun

(20 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🥺

+1 oy
tarafından

Benn de 9 ay boyunca yattm hiç yürüyüş fln da yapmadm 37 iken aniden suyum geldi 

Doktor a gittim ne açılma ne sancı hicbisy yoktu 

Sezeryan a almak istediler direttim 

Suni sancı aldm zor oldu ama doğurdum 

T şeklnde ise yine sezeryanla doğurursn

Eltim 7 yıl araya koydu yine sezeryanla doğurdu 

Hicbi doktor o riski almak istemiyo 

Almak isteyen olursa da çok yüksek meblağ teklif ederler

(20 puan) tarafından

Yüksek maliyetine razıyım ama galiba imkansız normal doğum 

tarafından

Çocuğun sağlıklı doğsun da İnan farketmiyo

Normal de zor hiç kolay değil 

Sadece doğurduğnda kurtuluyosun rahatlama geliyo

+1 oy
(1,317 puan) tarafından

Canım buluhduğun il veya ilçelerde devlet yeni poliklinikler açmış, sezeryan sonrası ssvd yapan doktorlar polinikler açılmış. Şehir Hastanesi'nde açılmış sen direk oraya git.

Ben de ilk doumda normal diye tuturdum bebek oksijensiz kaldı, özürlü olacak denildi şükür 5 buçuk yaşında çok akıllı zeki biri 

Şuan 39+6 hamileyim sezeryan istiyorum yapmıyorlar bebek 4 kilo ve aşırı korkuyorum yapamazsam yine oksijensiz kalırsa diye 🥹, en önemlisi bebeğin sağlıkla doğması

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 1,180 göst.
4 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 62 göst.
0 oy
10 cevap 282 göst.
13 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esma elif (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 95 göst.
10 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Gulcan58_59 (496 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,347 soru

23,896,106 cevap

322,045 kullanıcı

...