+1 oy
298 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,122 puan) tarafından

3 yaşında bir erkek çocuğum var ikinciye hamileyim 32 haftadayım haziranda doğumum var oğlum herkes ile anlaşıp paylaşım yapan biri çocukta çok sever ama 10 günden beri eltimin kızı ile anlaşamıyor ve sürekli kavga halindeler bunların bu halini görenler de vay senin haline çocuk doğarsa bu çocukla ne yapacaksın kıskanıyor kaldıramıyor vs vs. Oysa ki İkinci çocuğu oğlum için istiyordum yanliz büyümesin şu kötü zamanda kardeşi yoldaş olsun. Eltimin kızıda oğlumun elinde gördüğü herşeyi istiyor ve oğlumu ilk etapta kendinden itiyordu sevmek istiyordu sevdirmiyordu. Böyle olunca oğlumda kendisiyle oynamak istemiyor oynadığı zamanda birşeylerine dokununca çıldırıyor ne yaparsak yapalım sonunda vuruyor oyuncaklarını paylaşmak istemiyor. Oğlum böyle bir çocuk değildi 🥹gördükçe bende korkmaya başladım kardeşine karşıda böyle olursa naparım ben diye ama kardeşini seveceğine eminim hic olmazsa vurup sevse kardeşi der geçerim ama elti çocuğu olunca öte git desen tartışma çıkacak gibi oluyor. Sonuçta herkesin evladı kendine güzel. Eltim kızını el üstünde büyüttüğü için fiske değsin istemiyor oğluma arada sesini yükseltiyor bende şahsen çocuğunu sevemiyorum kendisi yüzünden gıcık kapmaya başladım. Seninde kızın oğluma vuramaz dedim misafir olarak geldiler sonu kötü bitsin istemiyorum. Kendisini de pek sevmem kocam için alttan alıyorum. Kaynım da çocuk olabilir anlaşamazlar vurabilirler birbirlerine sonuç olarak tek görüyorlar hep kendileri ama elti hanım kızına fiske değsin istemiyor oğlumda kızını itip istemeyince krize giriyor. Sonra dönüp Allah sana yardım etsin oğlun kıskançlık yapacak diyip.duruyorlar

7 Cevaplar

+2 oy
önce (988 puan) tarafından

Üzülmeni anlayabiliyorum canım fakat sen de çocuğun o kızı iterken müdahale etmiyorsan kadında tabii ki sinirlenir 

Eltimin oğlu gelip benim kızımı itiştirip kakıştırıyorsa eltim de bunu hiç umursamıyorsa ben de müdahale ederim yani diğer konularda haklı olabilirsin fakat burada haksız olduğunu düşünüyorum

önce (1,122 puan) tarafından

Oğluma sürekli vurma yapma diyorum hatta sinirlenip elinden tutuyorum yaoma doğrusu böyle diyorum 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,356 puan) tarafından

Bahsettiğimiz yetişkin insanlar değil daha çocuk.benim oğlumda 2 yaşında ve aşırı yaramaz.kendiyle yaşıt görümcemin kızı var çok güzel oynarlar.ama benim yeğenimle anlaşamazlar çünkü ikisi de inatçı.şimdi 3 aylık kardeşi var sevdiği zamanda oluyor bazen beşiğini sallıyor.hatta bugün ikisini balkona çıkardım bebeğim pusette abisini izliyordu.büyük oğlumda oyuncak atını sürüyordu.küçüğü abisine bakıp gülüyordu.o kadar mutlu oldumki bütün zorluğua rağmen iyiki bir daha doğurmuşum dedim.

+1 oy
önce (21,316 puan) tarafından

Felaket tellallığı yapmaya gerek yok. Öte yandan sizin psikolojinizin bu kadar kolay bozulması da hayra alamet değil iki çocuklu ailelerde az ya da  çok kardeş kıskançlığı mutlaka yaşanır sağlam bir psikolojiye sahip olmanız gerekiyor ki süreci sakinlikle atlatabilesiniz postta iki yerde eltim kızına fiske vurulsun istemiyor demişsiniz de normal olan bu değil mi zaten siz de vuran tarafın değil de vurulan tarafın annesi olsanız aynı düşünürdünüz. Kimin ne dediği hiç önemli değil siz sakinliğinizi koruyarak iki çocuklu hayata merhaba demeye bakın 

+1 oy
önce (21,582 puan) tarafından

Evet çocukların da öyle olabilirler. Oldukları zaman da olacak kesinlikle. Ama birbirlerini sarılıp optukleri de olacak. Benim çocuklarımın arası 3 yaş. Daha bu sabah oğlum kızıma vurup aglatmis. Ben mutfaktaydim. Bı de vurdum diyo açık acik. Ne yaparsın. Hayır vurmak yok deyip devam ediyoruz. Ee kızım da abisinin oyununu bozuyor. Oyuncaklarını paylaşmıyor. Oluyor yani bunlar. Eltin çocuğuna vurulmasini istemez . Çok haklı. Sen de çocuğuna vurulmasini istemezsiniz. Sadece çocukların bu kavgasına siz dahil olmayın. Çocuklara hayır öyle yapmak yok diyerek müdahale edin. Zamanla alisirlar. Yine kavga ederler. Olur bunlar. Böyle böyle öğrenecekler. Az önce komşum davet etti. Ordaydim. Onun kızı 2.5 yaş benimki 2 yaş olmak üzere. Kızı hiçbir oyuncağını paylaşmadi. Benimki de oynamak istiyor. Hepsini elinden aldı kız. Ne yaparsın. O da daha çocuk. Bı şekilde oyalayacagiz çocukları. Zamanla öğrenecekler anlasmayi

0 oy
önce (7,423 puan) tarafından

hepsini okuyamadim ama doğru soyleyeni 9 köyden kovarlarmis bence cok haklilar😆test edip denedim anyayi konyayi gorfum yani

önce (1,184 puan) tarafından

Naber looo diyet kizzz

önce (7,423 puan) tarafından

standart ayni sekil devamkee:)) ameliyat oldugumda 4 kilo verdim. bu hafta aliom artik onlari. bugunden itibaren bir dur dedim kendime hepsini geri almadan 😆😂senden nabersin

0 oy
önce (1,594 puan) tarafından

Bence hiç negatif düşünme kardeşi doğunca o abilik yapacak koruyacak beraber oynayacak yavaş yavaş öğrenecek şuan başka çocuklara karşı böyle diye kardeş ilişkisi böyle olacak anlamına gelmez şuan kardeşligi bilmiyor ki doğduktan sonra ogrenecek

0 oy
önce (4,017 puan) tarafından

Vay haline olacak mı? Olacak. Oğlun kardeşini kıskanacak. Bunlar doğal süreçler, ama atlatılacak. 

Eltinin kızıyla bu tür şeyler yaşamasının iyi yönleri de var, üzerine titrenen çocuklar zayıf karakterli ve alıngan, kırılgan büyürler hep. Hayattaki başarı oranları hep minimumdur. İlk kavgalarıyla şimdiki kavgaları arasında oğlun savunma konusunda bedensel ve psikolojik olarak gelişti, bunu göz ardı etme. Eltine gelince onun sesini kesecek olan sensin. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 962 göst.
12 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 1,242 göst.
29 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 205 göst.
8 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 247 göst.