+4 oy
772 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (7 puan) tarafından

Kayınbabam bu sabah vefat etti hastaydı beklediğimiz bir süreçti ama yinede her tarafdan yas havası geliyor. 16yaşında kızı var ve eşim yas bittikten sonra karısınıda kızınıda evden göndericem devlet para verir geçinirler diyor. Özel okulda okuyor babası ödeme yaptı bu seneyi bitirecek ama önümüzdeki sene o devlet parasıyla aynı okulda okuyacağını sanmıyorum. Eşimin üvey kardeşi ve annesi o yüzden böyle acımasız ama ben kıza acıyorum benimde kızım var ve hayat etme bulma dünyası. Eşimle yüz göz olmak istemiyorum ama vicdanım rahat etmiyor

18 Cevaplar

+6 oy
(4,053 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben senin önceki postunu da hatırlıyorum. Kayınpederin şimdiki eşiyle uçkur derdine düşmüşken gününü gün ederken eşinin annesi hasta yatağında can çekiyordu değil mi ? Etme bilme dünyası dediğin gibi yapacak bir şey yok. Allah rahmet eylesin. Eşin sonuna kadar haklı. Sen ne diye ikidebir konuya müdahil oluyorsun ki? Ozaman git üvey kaynananın yanına sen çalış onlar yesin bak onlara . Bu kadar dert edindiysen. 

(4,053 puan) tarafından

Önceki postunda ve yorumlara verdiği cevaplarda daha açık yazmıştı her şeyi. Vicdan yapicagim derken eşinin hakkına giriyor . Diğer postunda herkes yazmıştı seni ilgilendirmez eşin haklı diye ama akıllanmamış anlaşılan. 

(1,570 puan) tarafından

Dediğin gibi gitsin baksın çok seviyo düşünüyorsa 

(7 puan) tarafından

Kadın umrumda değil ama kız küçük 16yaşında bir genç kızın geleceği söz konusu

(215 puan) tarafından

Seri ne kadar sertsiniz bir çok yorumunuzda :) 

(4,053 puan) tarafından

EEvet bazen sinirleniyorum .Ama eşinin yerine kendimi koyuyorum. Annem ölüm döşeğinde ve başka bir kadın eve geliyor babam olacak adamla düşüp kalkıyor anneme resmen işkence ediliyor ve ben küçüğüm elimden bir şey gelmiyor. Bir bardak.suyu bile çok görüp vermiyolar dalga geçiyorlar ve ben buna şahit oluyorum. Kendi yasamadıkları şeyler üzerinden insanlar ne kadar rahat vicdan yapıp başkasını burada lincletiyor. Kizin suçu yok olabilir ama bunu zamanında anne-babası düşünecekti eşi değil. Çünkü eşinin de suçu yoktu. Bana eşim böyle bir konuda ufaklı sık boğaz yapsa paralarım onu şahsen. 

-Reklam-
+3 oy
(1,803 puan) tarafından

Valla bilemiyorum eşine cektirmisler demek ki , 16 sene boyunca hiç mi esin ısınamadı kardeşine? Bu işte bir şey var. Bir şeyleri eksik anlatıyor olabilir misin? 

(7 puan) tarafından

Kardeşine öyle aman aman garezliği yok bebekliğinden kardeşi abi abi diye koşturmuş ama o hep ayağımın altında dolaşma diyormuş. Hala abisini seviyor ama abisi onu sevemiyor 

+2 oy
(3,548 puan) tarafından

Ya sizlik durum.yok bi kerede su dunyada eden bulsun dogradigi kasigina.gelsin esinizde kucuktu onun ne sucu.vardi

Ayrica herkes devlet okuluna gidiyo yetimhaneye dusuyomus gibi.davranmayin 

+1 oy
(3,413 puan) tarafından

Yaptığı hoş değil bismillah ne oldu ki eğer o kız kayinbabandansa o ev onların hakkı kusura bakmasın eşin yani sonucta adamın karısı böyle yapsa o evden hayır görmez 

(7 puan) tarafından

Kayınbabam eşi ve kızı ayrı evde yaşıyordular daha hastalıktan önce eşim o evi kendi üzerine geçirdi babasının rızası vardı yani o yüzden hakkım var diyor konu onlar olurken çok acımasız oluyor kanım donuyor

+1 oy
(242 puan) tarafından

Birşey anlamadım  desem

(1,570 puan) tarafından

Babası vefat etmiş üvey annesini ve üvey kardeşini sokağa atacak olay bu

+1 oy
(373 puan) tarafından

Yazık...Ne olursa olsun kız kardeşi...Destek olması gerekirken birde eziyet etmek istiyor.Engel ol.Bu dunya imtihan dunyasi canm.Ayni sey herkesin basina gelebilir.Beddua eder kız tutar.Sen esine söyle benim cocugumada aynisi olsa benzeri olsa Allah bir dert verse napacaksin hic mi aklina gelmicek yaptigin de..Miras hakkı da var ayrica.Sakın hakka girmesin.

+1 oy
(353 puan) tarafından

Kız ben senin postunu okumuştum eşin babasına yardımcı olmadı mı tedavi görsün diye 

(7 puan) tarafından

Ne parası ya son saatlerinde yanında bile olmadı. Gecenin 2sinde karısı aradı gelin dedi eşimi uyandırdım gidelim dedim kalktı sabaha kadar balkonda oturdu içti saat 7de vefat haberi geldi adet gereği orda olmam gerekiyor dedi çekti gitti. Bende gittim fazla kalamadım kızım huysuzlandı eşimde eve geldiğinde gözleri kan çanağıydı

+1 oy
(3,081 puan) tarafından

Ne kadar acımasızca kadın ne yapcak birde kanunen yapamaz çünkü eş hakkı var inşallah kadın bilinclidir

(1,803 puan) tarafından

Kanunen nasıl yapamaz? Adam sağken oğlunun üstüne geçirmiş evi. Yani kadın hak talep edemez, etse bile sağlam bir avukat lazım ona da çok para lazım. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen 

(3,081 puan) tarafından
+1

Orasını görmedim ben bana bilip bilmeden konuşmayın değip sizinde bilmeden konuşmanız trajikomik olmus

(1,803 puan) tarafından

Yazmış ya nesini görmediniz? 

(3,081 puan) tarafından
+1

Yumm gidin başkasına kuşun kininizi siz  gibilerle muhatap olmam 

+1 oy
(1,027 puan) tarafından

Canım konuyu açık yaz senin başka postun da da o kadın eşinin annesini eziyet etmiş göz göre göre ölüme itmiş 1 bardak su vermemiş geçmiş karşısında içmiş onu da yaz

Eşinin yerinde olsam aynı şeyi yaparım 

0 oy
(9,304 puan) tarafından

Kocan çok merhametsiz kusura bakma yazık değilmi insanlara sudan çıkmış balık gibi sokağa atacak ne yaptılarki kocana bu kadar kinle dolmuş 

(9,304 puan) tarafından

Kadın eyvallah dediğin gibi olabilir ama kızın günahı ne çok yazık ya Allah vicdan merhamet versin 

(1,027 puan) tarafından

Canım post sahibinin diğer postuna bak 

Eşinin annesinin üstüne kuma gelmiş kadın, annesi 1 bardak su isterken vermemiş geçmiş karşısına içmiş kadın sence bu adam annesine yapılanı unutur mu

(7 puan) tarafından

Eşimin annesi ölüm ayağındayken o kadınla görüşmüş gününü gün etmiş sonrada hemen evlenmişler eşimde  kadını sevmiyor(burda haklı) kızkardeşinide sevmiyor(burda haksız) 

(9,304 puan) tarafından

Tuba baktım şimdi evet kadına olan öfkesinde haklı ama bu onları sokağa atma hakkını vermez helekide kızı onun günahı ne istesede istemesede babaları bir o malda o çocuğunda hakkı var Allah bunu koyarmı yanına kadınında koymaz adamında 

(1,027 puan) tarafından

Onu o cici anne gelen kadın düşünmesi lazımdı canım başta kocasıyla oturup konuşacaktı biz senden sonra ne yapacağız diye şimdiye kadar yemiş içmiş şimdi mi ne yapacağız diye düşünüyor şuan post sahibinin eşinin davranışı kendine göre çok çok haklı ölen annesinin ne suçu vardı kim bilir belki adam gerçek eşine yapmadığını o kadına yaptı el üstünde tuttu valla sonuna kadar haklı eşi 

0 oy
tarafından

Bacım önceki postunuda hatırlıyoruz. Ama yuvanın huzuru daha önemli. Eşinin öfkesi haklı. Annesine yapılanları kabullenememis. Başımıza gelmeden bilemiyoruz. Ama eşinle empatini daha çok kur. Öfkesine tepki verme yatıştırmaya çalış. Emin ol kaynanan çoktan düşünmüştür ne yapacağını. Bu onların hayatı devam edecekler iyi yada kötü. Herkes imtihan olacak. Sen eşine tepki koyma devam edersen huzurun kaçar aman yuvanın çocuklarının huzrunu düşün. Üyey görümcem ve kaynanan yüzünden eşinden olma. Mal mülk miras davası bitmez. Ben yerinde olsam eşimi yatistirmaya çalışırdım. 

(7 puan) tarafından

Kadın umrumda değil ama kardeşine yazık kurunun yanında yaş yanmasın

(3,548 puan) tarafından

Ay sizzde yetimhaneye dusmeyecek burda yuzde 90 nin cocugu devlet okuluna gidiyo herkes kara kara dusunsun o.zman 

tarafından

Ama iyide kız kötü bı yaşam surmemiski. Sadece eşi sevmemiş ve bunu belli etmiş. Kızı annesi sevmiş babası sevmiş özel okulda okutmuş. Annesi düşünmüştür bu duruma gelmeden biseler sırf eşi evi vermeyecek diye ortada kalacak halleri yok ya

(7 puan) tarafından

Annesi kendinden başka kimseyi sevmez 

0 oy
(9,883 puan) tarafından

Benim eşimin öz kardeşi var ama evlatlık vermişler alışamamışlar eşim aklına bile gelmiyo bende zorlamiyom karışmiyom sende karısma 

(7 puan) tarafından

Ya ama o evde parada kızında hakkı var ne kadar inkar etsede 

(9,883 puan) tarafından

Vardır ama bulaşma sen boşver anliyom seni kızı düsünüyon ama eşınle aran bozulcek 

0 oy
(562 puan) tarafından

Eşinin üvey kardeşi olabilir mirasın  4 payı üvey anneye kalır geri kalan da kardeşler arasında eşit paylaşılır eşin üstüne geçirse dahi üvey kardeş babasindansa miras hakkı davası açar mirasın yarısını alır adil paylasim yapılır 

0 oy
(1,660 puan) tarafından

Sanki sizinle yaşıyoruz da son gelişmeyi anlatmış gıbısın bir şey anlamadım. Ek olarak kafama takıldı 16 yaşındaki kızın babası kayınpederın mi? Kayınpederınse nasıl üvey kardeş oluyor eşinle öz kardeşi işte. Öz kardeşi üvey annesini mı kovacakmış? Ne hakla? Ev kimin? Vs vs...

0 oy
(4,802 puan) tarafından

Eşin burda nasıl yaptı helal olsun bütün mal varlığını üstüne nasıl geçirdi 

Benim babamda başkasıyla evlendi bırak kendi evini annemden kalan eve bile göz koydu gelen karı. 

Babam aşırı korkar hayatta bütün malını bize bırakamaz.

Ha vicdana gelir birgün o kız kardeşine destek olur belki. Gelmiyorsa da boşver sen karışma onun meselesi bu . 

(7 puan) tarafından

İnsanı kolay etkisi altına alıyor ve herşeyi yapabilir

Üvey anneside öyle para pul peşindeydi tabii kocası hasta yatağına düşdüğğnde oğluna muhtaç kaldı oğlu babası için bir kuruş bile harcamadı

0 oy
tarafından

Ağlayanın malı gülene yâr olmazmış. Hiç sesini çıkarma . Sadece bol bol dua et Allah çocuklarınızdan çıkarmasın 

0 oy
(713 puan) tarafından

Devlet okuluna gitsin ne olacak ki, böyle bir şey için eşimi karşıma almam ben

(7 puan) tarafından

Bir kulun hakkına girmek o kadar mı kolay? 

(3,548 puan) tarafından

Devlet okuluna gitmeyi de sanki nacarliga dusmus gibi davranmak ta bana garip geldi benim cevremde herkes devlet okuluna gidiyo nolms yani .

(7 puan) tarafından

Bende devlet okulunda okudum babam öyle zengin değildi ama o bu döngüye alışmıştı bencil bir annenin umuduna kalıcak

(3,548 puan) tarafından

Kimse cocufunu annesinden cok dusunemez yine annesi birkimini yapmis planini kurmustur 

(7 puan) tarafından

O kadın çocuğunu düşünüyorsa ne olayım ben elindd biraz olsa para varsa bile 3güne bitirir

0 oy
(7,051 puan) tarafından

Çok merak ettim öz kardeşi var mı eşinin 

(7 puan) tarafından

Hayır yok

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 435 göst.
21 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Mslcns (5,314 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 260 göst.
2 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sunehriiii (1,828 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 371 göst.
0 oy
8 cevap 496 göst.
7 Aralık 2024 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,974 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,320 soru

24,042,974 cevap

329,235 kullanıcı

...