+3 oy
209 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,422 puan) tarafından

Kızlar 39+5 gelmiyor bebek aşırı ödem ve kilo almışım düzensiz sancılarım var gece gündüz sürekli tuvayetteyim. Bebek doğmuyor ne yapayım ve 4 kilo olmuş dün dedi doktor çok korkuyorum normal olacak dedi . Günlük yarım saat plates yapıyorum ve yürüyüş 20 dk sadece 

Merak ettiğim, acaba sancımız geldi anladık doğum olduğunu, ne giyip gitmemiz lazım doğumhaneye, tesettürlüyüm, yani sancı odasında tek başımıza sancı çekerken ne giymemizi istilorlar veya onlar önlük mü giydiriyorlar, orda başı örtülü mü yoksa başı açık olabilir miyiz? Kıyafetlerimi nereye bırakmam lazım bunun stresi sardı😂

7 Cevaplar

+2 oy
(803 puan) tarafından

Hem özel hem devlette doğum yaptım kimse bişey giydirmeye zorlamadi kayafetlerim rahattı . Doğum yaklaşınca alt taraf açık oluyor ben üstüme örtü atıyordum beklerken . Sadece giderken üstüme uzun bişey giydim . Sancı çekerken falan zaten başın açık mı kapali mi dert etmiyorsun aklına da gelmiyor 😂

(1,422 puan) tarafından

Haa ya ben pantolon tunik giyinenlerdenim uzun elbisem hiç yok feraceliyim çünkü. Komşu devlete gidince pantolon vs giyimezsin uzun yarım gecelik iş deyihce şaşırdım. Uygun kıyafetim yok😂

(221 puan) tarafından

Ne alaka canım 😄 ben pantolon tunik ile gittim sancımı çektim doğuma yakın bütün kıyafetleri çıkarttıllar içerden sana poşet veriyorlar poşete koydum eşime verdiler. Basın açık ama bone veriyorlar. İki doğum yaptım farklı devlet Hastanesi'nde her ikisinde de aynı durum 

(9,080 puan) tarafından

kapali degilim ama ferace daha iyi ya direk giy tek parca mis gbi ciplak olsa bile belli olmaz. sanci cekerken rahat olur yada ferace gibi uzun gecelik. feracenin altina pantln yada esofman ceker gidersin hstanede cikarirsin tek feraceli sekilde durursun eger onluk vermezlerse. benim ilk dogumda direk onluk giydirmislerdi acigim zaten 8 saat suni sanci cektim onlukle sonra sezeryana aldilar. sonrada beni giydirirlerken ilk saatlerde zirt birt gelip altimi ve  dikis yerime falan bakarlar diye diz alti gecelik giymisti

. geceden sonra da normal pijama takimi giydim

(1,422 puan) tarafından

İşte normal pijamam aldım odada giymek için, o zaman feraceyle durmak daha mantıklı😂indir kaldır pantolon olayı olmaz en azından mahkıklı imiş teşekkürler 

(1,422 puan) tarafından

Hee demi yani çok geniş rahat pantolon var onu giyerim, feracede mantıklı.. teşekkür ederim canım yaa

-Reklam-
+1 oy
(562 puan) tarafından

Sen bu strese de daha doğurmadıysan bilemiyorum yani yani ters tepki ile stres kaynaklı doğmuyor.  Bir sakin ol sakinnnnnn.  Sancı odası dediğin yer hastanede erkeklerin olmadığı alınmadığı yer kadınlar genelde açılma olsun diye yürüyüş yaparlar hareket yaparlar o alanda da erkekler olmaz. İstediğin gibi dolaşırsın.  Başında örtü altında rahat geniş pijaman olsun yeter kolay çıkarılır giyilir birsey olsun tm yani. Strese gerek yok bu kadar . 

(1,422 puan) tarafından

Tamm canım teşekkür ederim. Ya sancım geldiği gibi bir tane kıyafetim hazır olsun duşumu alıp onu giyip gitmek istiyorum sadece. İlkini özelde yapmıştım bunu mecbur devlette yapcam, öyle değşiik şeyler kafama takılıyor 

+1 oy
(562 puan) tarafından

Hastanede seni yönlendirirler kıyafetlerini buraya bırak şunu giy diye. Dogumhaneye gideceğin belli olduğunda önlük verirler yani . 

(1,422 puan) tarafından

Hee himin önlük veriyorlar o zaman sancıları çekerken önlüklü çekilorsun yani😂

+1 oy
(5,978 puan) tarafından

Ben iki tane normal dogum yaptim ozelde. Dogum oncesinde onluk giydirdiler. Dogum sancisini dogumhane yakininda odada cekmistim. Esyalarimda o odadaydi. Dogum sonrasi giyindim kiyafetimi. Sonra normal odaya gectik. Kendim kapali degilim ama basin kapali olabilir de ust icin bisey diyemiyorum. Genelde hemen mudahele icin onluk giydiriyolar dogum bitene kadar. Zaten ortu mortu olmuyo dogum sirasinda. Hos o an onu da dusunmuyosun:) stres yapma.

(1,422 puan) tarafından

Ben de ilkini özelde yaptım bu 2. Devlette malum ekonomik krizden dolayı. Sistem nasol işliyor bilemiyorum ondan tedirgin oldum

+1 oy
(299 puan) tarafından

Ben devlette yaptım giderken üzerimde elbise vardı biraz bol hastaneye gidince onu cikarip önlük giydirdiler sonrasında sancı odasına aldılar çıkardığım kıyafetlerim sancı odasindaydi sancı odasında ebeler hemşireler filan var erkek yok orada almiyorlarda pilates yaptiriyolar yürüyüş yaptiriyolar nts ye filan bagliyolar doğum yaptım doğumdan sonra odaya onlukle geldim sonra arkamdan hemsireden kiyafetlerimi gondermisler ben zaten doğumdan sonra odada diğer pijamaları mi giydim kapalı olduğunda başına istersen bonede veriyolar ama gerek yok zaten erkek almiyolar sancı odasina sağlıkla al kucağına inşallah 

(1,422 puan) tarafından

Ayy canım çok sağol yaa.. 

+1 oy
(1,583 puan) tarafından

Bana önlük vermişlerdi. Hastaneden de pijama ile çıktım

(1,422 puan) tarafından

Hee işte o sırada demek önlük veren de var son anda elbise ile çektiren de varmış

+1 oy
(11,455 puan) tarafından

Doğum anı gelince bunların hiçbirini düşünmüyosun 😂 birinds normal kontrole gittim acil doğuma alındım. Odaya çıkınca önlük verdiler. İkincide sezeryan doğum yapacaktım daha günüme 4 5 gün vardı gece suyum geldj annemdeydum üstüme kardeşimin sweatshirtuni giymisim altta eski saçma bir eşofmanla çıkmışım 🤣🤣

(1,422 puan) tarafından

Allah'ım doğru haklısın ne bileyim, bin an komşu öyle deyince şaşırdım 😂

(11,455 puan) tarafından

Sazeryan doğum olduğum için çıkışta giymek için tesettüre Uygun eşofman takımı koymuşum uzun fermuarlı tunigini olan bişey o kadar onuda doğum çantamı önceden hazırladım diye yoksa o anda asla aklına gelmez insanın. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah 

(1,422 puan) tarafından

Sağol canım benim 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 709 göst.
1 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 613 göst.
0 oy
6 cevap 587 göst.
13 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy