+1 oy
211 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (34 puan) tarafından

Söz konusu kızım olunca ekstra panik oluyorum. Eşim akşam kızımızın konuşma geriliği yaşadığını söyledi. Bu da onun özgüvensiz bir çocuk olduğunun göstergesi imiş. Kızım 21 aylık ikili cümleler kuruyor tam net anlaşılmasa da ama babasıyla değil. Bir de babası telefon tv vermediğim için çocuğun algılarının kapalı olduğunu söyledi. Sen en ufak bir şey de müdahale ediyorsun dedi. Bende istemediği hiçbir şeye mecbur olmadığını dile getirdim. Çevremizde ki arkadaşların çocukları hem gözü açık hem de biraz kavgacılar. Ekran sınırı da yok onlarda bağımlı değiller ama ekran istiyorlar. Bende kızımı günlük dışarı parka çıkarıyorum, kitap okuyorum, etkinlik vs yapıyoruz. Ama kızım pasif bir karakter ensesine vur ekmeğini al. Biraz da nazlı hatta baya nazlı. Ben çok fazla üstüne düşüyorum. Ne yapmalıyım yanlış bir anne miyim? Ya da çocuğuma zarar mı veriyorum böyle? 

8 Cevaplar

0 oy
(759 puan) tarafından

Sen kesinlikle doğru olanı yapıyorsun. Henüz çok küçük kızın. Biraz daha büyümesi lazım. Bir de her çocuk farklıdır. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Ayrıca kız ve erkek çocuklar arasında da karakter farkı oluyor. Çevre farkı da oluyor. Tabii ki çocularda en ufak şeye müdahale etmemek de lazım ama burada müdahale edilen şey ne, onu bilmediğim için bi şey diyemeyeceğim. Belki haklı bir konuda müdahale ediyorsundur. 

(34 puan) tarafından

Mesela arkadaşın çocuğu benim kızı itekliyor. Bende hemen müdahale ediyorum. Çünkü benim kız ağlamak dışında tepki vermiyor. Ya da dedesinin kucağına gitmek istemiyor. Hemen gel kızım diyorum.Teşekkür ederim

(759 puan) tarafından

O zaman haklısınız. 

(34 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim

-Reklam-
0 oy
(1,198 puan) tarafından

Sakınan göze çöp batar dedikleri sen ne kadar kaygılı olursan yapacağı varsa da yapmaz ekran konusunda eşine katılmıyorum ekran da bir fayda yok iyi yapıyosun ama çok da üstüne düşme sürekli ay birşey olacak düşüncesi ile dolaşma etrafında açılır canım

(34 puan) tarafından

Teşekkür ederim. Ama çok evhamlı bir karakterim var. Bir de kızımı hamilelikte ve sonrasında kaybetme durumum olunca iyice kötü oldum

(1,198 puan) tarafından

Bende evhamlıyım ama ona yansıtmıyorum biz anneyiz tabiki korkucaz panik olacaz ama ona yamsıttığın sürece annem zaten hep halleder düşüncesi olacak ben değil annem halleder o yüzden bi tık geri dur bak nasıl açılacak

(34 puan) tarafından

Teşekkür ederim deneyeceğim

0 oy
(6,607 puan) tarafından

Konusma geriligine yol aciyor ekran verme zaten bak ben ondam cekiyorum istemeden ogluma kotuluk yaptim sadece parka gittiginizde fazla mudehaleci olma kendi cabalasin 

(34 puan) tarafından

Teşekkür ederim. Park işini düşünüp dediğinizi yapacağım

(6,607 puan) tarafından

Bende sen gibiyim inan 2 dk gozumun önünden ayırmam ama dün dibinden  ayrilmadim arkadaslik edinemedi bugun parkta kendi haline biraktım ilk arkadası oldu beraber oynadilar kendi kurdu bende asiri evhamliyim 9 ay dusuk ve erken dogum riskim vardi ustune titriyorum kisaca 

(34 puan) tarafından

Aynı sizin yaşadığınız şeyleri yaşadım. Teşekkür ederim biraz daha bırakmayı deneyeceğim

0 oy
(229 puan) tarafından

Benim kızım 2yaşırdayken konuşmuyordu ondan küçüklerin konuşması vardı ama hiç takmadım kıyas yapmadım 3yaşa 3ay vardı birden konuşmaya başladı ama benim kızım da kavgacı değil ki olmasın da zaten bende ekran vermiyorum koruyucu anneyim sizin gibi bizim ki doğru boşverin kıyas yapmayın hiç vakti gelince konuşur krese vs gidince gözü açılır. Bende kızımın üstüne çok düşüyorum babası daha rahat ama babalar hep öyle 

(34 puan) tarafından

Teşekkür ederim. Biran endişelendim hata mı yapıyorum diye. Çünkü kızıma zarar vermek istemiyorum

0 oy
(21,985 puan) tarafından

TV vermediğin için algıları kapalı tespitinden sonra eşinin fikirlerini ciddiye alamadım. Çocuk gelişiminden bir haber geleneksel ve özensiz bir çocuk yetiştirme isteği var anladığım kadarıyla nazlı olabilir kız çocuğu yetiştirmedim bilmiyorum kendini savunmayı da zamanla ve sosyal ortamlarda ki yaşantılar ile öğrenebilirsiniz ama TV ile asla olmaz bu dediğin 

(34 puan) tarafından

Teşekkür ederim. Bulunduğumuz yerde imkan çok ama çok kısıtlı. Tayinimiz çıkarsa bir spora yazdırmayı düşünüyorum gelişimi için

0 oy
(1,726 puan) tarafından

Konuşmann ekran ile olmadığını düşünüyorum. Bilmiyorum yani benm kızımda etki etmedi . Bağımlı değil ama yemek yemez ekran olmadan . 3 yaşında gayette güzel Konuşuyor. 2 yaşında şarkı falan söylüyordu. Biraz yapı meselesi bence konuşması. 

(34 puan) tarafından

Teşekkür ederim. 

0 oy
(22,270 puan) tarafından

Şuan çok küçük eşine bakma sen 

(34 puan) tarafından

Teşekkür ederim. 

0 oy
(406 puan) tarafından

Bazen sadece çocukların karakteri ile ilgilide olabiliyor ben herşeye aşırı dikkatli bir anneyim çoğu zamanda hep çocuğu cesaretlendirmeye çalışırım ,hani benim oğlumda aşırı empati kuruyor insanlara karşı , hassas biraz kırılgan ve duyarlı bir çocuk hatta bugün bir durumdan dolayı pedegoga götürdüm ,konuşurken oğlumun bu hassaliginida anlattım ,ama tamamen mizaç olduğunu söyledi onun dışında gelişimi çok iyi oğlumun ama karaktere yapılabilecek çok da birşey yok sanırım bende hassas oluşundan ilerde çok üzülür diye takıyorum doktorlada konuştum bu meseleyi ,bana biraz müdahaleci bir anne olun herşeyi çocuğa bırakırsanız çocuğun kaygıları artar dedi bende herşeyi çocuğa bırakıyordum mesela kaydirakdan mi korktu tamam annem in derdim yada birşeyimi yapmak istemiyor yapma annem derim biraz müdahaleci olun dedi bu gibi durumlarda çocuğu zorlayın dedi bende ters teper diye  çocuğa bırakıyordum 

(34 puan) tarafından

Anladım çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 381 göst.
23 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Alyakus (2,649 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 322 göst.
25 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Minikii (929 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 211 göst.

Kategoriler

1,456,485 soru

23,897,835 cevap

322,179 kullanıcı

...