+1 oy
314 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (886 puan) tarafından

Arkadaşlar benim kızım biliyorsunuz ki doğduğundan beri gece gündüz uyumuyor Ama bir gün bile kızıma ilaç verme gibi bir şey aklımdan geçmedi Ama arkadaş dedi ki Türkiye'de bu tarz çocuklara doktora ilaç veriyor bebeğe göre uykusu düzene giriyor bu şekilde bebek uyumazsa geliş ime devam etmez dedi Ne kadar doğru bilmiyorum ama bana mantıksız geldi Doktor da verse bebeğime uyku ilacı vermem Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz başına gelen var mı Doktor uyku ilaci mi verdi

16 Cevaplar

0 oy
(2,090 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Benim oğlum doğdu doğalı uyku sorunu olan bi çocuk hatta 3 yaşı doldurdu ona rağmen gece uyanıyor. Her saat başı uyanırdı uyanıp 2-3 saat uyumazdı. Ama çok şükür gelişim sıkıntısı olmadı 

-Reklam-
+1 oy
(7,915 puan) tarafından

bay bay night damla var papatya ozu iceriyir. ben 5. ayda aldim oglana dirt kere icirdim ama icirdigim zaman hicten uyumadi😂😂😅 gelmisine gecmisine sovdum damlanin ana avrat sonrada attim. uyku ilaci gibi dusunme papatya melisa gibi icerikler sakinlestirir. kendimde melisa papatua cayi ictim belki sutumden gecerde sakinler mayisir diye

(886 puan) tarafından

Ben icsem fayda edermiki 

0 oy
(22,010 puan) tarafından

Bilgim yok. Uykuları nasıl kaç saat uyuyor 

(4,345 puan) tarafından

Acaba bebeğinde alerji veya başka bir şeyi mi var sürekli uyanması doğdu doğalı 10 dk arayla çok normal değil 

(886 puan) tarafından

Evet coklu besin alerjisi var ama diyet yapiyoruz ondan kaynakli oldugunu düsunmuyorum

(22,010 puan) tarafından

Valla benim çocuklarım da saat başı uyanirdi. Hala da öyle olduğu zamanlar olur. Kızım bir ara 10 15 dk uyur uyanirdi. Meğer açmış o zaman. Öyle bişey olmadığına eminsindir heralde. Aklında olsun diye yine de demiş olayım. Alerji böyle yapar mı bilmiyorum. 

(886 puan) tarafından

Ek gida veriyorum gecede emziriyorum 

Yatmadan ne yedirsem tok tutsa

(22,010 puan) tarafından

Alerjisi olmayan biseyler yedirmen lazım tabi. Pirinç unlu ya da Yulaf ezmeli irmikli falan mamalar dene bı. Belki faydası olur. 

0 oy
(184 puan) tarafından

Probiyotik demek istemis

(886 puan) tarafından

Hayir uyku ilaci dedi

0 oy
(22,268 puan) tarafından

Bence kötü bişey dememiş doğru demiş

(886 puan) tarafından

Vermem dogrumu yani

0 oy
(575 puan) tarafından

Gelişim için uyku şart, orası doğru ama bunu ilaçla sağlamak nasıl olur bilemedim. 

(886 puan) tarafından

Baska nasil saglayabirim bende bilemedim 

(575 puan) tarafından

Sallamayı denedin mi beşikte, yada yanına yatırıp uyandıkça emzirerek uykusuna destek vermeyi denedin mi?

(886 puan) tarafından

Evet yanimda uyumak istiyor emerken bende oyle uyuyamiyorum 

0 oy
(305 puan) tarafından

Kaç aylık cocik

(886 puan) tarafından

7 buck aylik digdugundan beri hep bõyle

(305 puan) tarafından

Geçici bir süreç asla kullanma

(886 puan) tarafından

Yok kullanmam zaten ates dusurucu bile kullanmiyorum 

(305 puan) tarafından

Ateş düşürücü kullanmamak marifet degil yanliz çok tehlikeli 

0 oy
(4,454 puan) tarafından

Günde toplam kaç saat uyuyor 

(886 puan) tarafından

Hic bilmiyorum gunduz 2 uyku yarim saat bitek 

Gecede surekli uyaniyor kesintisiz bir saat bile uyumuyir 7 buck aylik

0 oy
(3,701 puan) tarafından

O uyku ilaci o uyku ilaci degil kiz bay bay night dan bahsediyo arkadasin tamamen bitkisel sakinlestirici bisey ateslenince verdigimiz suruplardan bile daha temiz icerigi uyusturmuyo cocugu yani kullanilabilir ama benim oglum da uyumiyodu ben vermedim sabaha kadar ayagimin ustunde hafif hafif sallayarak uyuttugum gunler cok oldu gunduz zaten ayagimdan birakamazdim derin uyumazdi kipirdasam uyanirdi ben o sekilde tercih ettim bitkisel de olsa cocugua mayistirmak icime sinmedi ama olabilir cok zor kolik bebeklerde dis doneminde hastalik zamani falan ise yarayabilir dinlensin diye

(886 puan) tarafından

Ben cok zorlaniyirum artik tuvalate bile son raddeye gelene kadar gidemiyorum is ler birikiyor bilemedim 

(3,701 puan) tarafından

Olabilir bende oyleydim brn ilac dusunmedim srn dusunursen sen bilirsin 

(886 puan) tarafından

Hayir kullanmam hic kiyamam yavruma 

0 oy
(14,557 puan) tarafından

Bebeğiniz ne kadarlık. Ne demek gelişimi devam etmez ya. Ben ilk 4 ay ne gündüz bildim ne gece. 2.5 yaşında gündüz uykusunu bıraktıktan sonra biraz düzene girdi şuan tam 3 yaş hala bazen akşam geç yatıyor. Maşallah çok şükür gelisimi de gayet iyi. 1 gün olsun ilaç ile uyutmayi geçirmedim aklimdan

(886 puan) tarafından

7 bucuk aylik digdugu gunden beri Boyle malesef ama gelisimi iyi

(14,557 puan) tarafından

O zaman sabredeceksin canım. Yani belki ben geri kafaliyimdir bilmiyorum ama bana boş yere ilaç vermek gibi geliyor. Bazı bebeklerin huyu o maalesef. Kızım gündüz 30 dakika uyurdu en fazla sonra 2 3 saat uyanık 35 dk uyusa oh 5 dk. Fazla uyudu derdim. Gündüz uykusunu da erken bıraktı bu sebeple 

0 oy
(588 puan) tarafından

Bebekler için rezene çayı oluyor

0 oy
(2,221 puan) tarafından

Hiç öyle birşey yok. Büyüme hormonu evet uyudukca salgılanıyor daha yüksek seviyelerde ama çocuk uyumazsa büyümez diye birşey yok kesinlikle. Hiç bir çocuk azami düzeyde uyumayacak kadar yaşamaz zaten. Yemek gibi bu da ihtiyaç. Vücut düşer bayılır yine de uyur ve büyür. 

Uyku ilacı dediğiniz Türkiye de bay bay night damla gibi markalar var. İçeriğinin temiz olduğu söylense de siz benege papatya, ıhlamur gibi sakinleştiren bir kombo veriyorsunuz. Bunu şuanda 7 aylık bebeğe yapmıyorsanız bitci çayı formunda, bebeğe de vermenizin bir manası yok. Kullanacağınız damla bebeklerin uyku düzenini sağlamak değil uykuya kolay geçişini sağlamak için kullanılıyor. 10 dk uyuyan bir çocuksa 11.dakika yine kalkar. Çocuğu ekstra uyutmuyor. Ayrıca bu damladan nöbet geçiren sayısız çocuk var şikayetvarda okuyabilirsiniz. Bazi doktorun tavsiye ettiği birşey ama ha karışık bitki çayı ha bu. Bir farkı yok. Bebeğe uyku düzeni sağlamadikca çözemezsiniz. Çaresi uyku düzeni, rutin. Dişinizi sıkıp bunları yapmaya çalışın bence çok daha fayda görürsünüz 

0 oy
(1,311 puan) tarafından

Mutlaka bebeğinizi huzursuz eden birşey var ve yüksek ihtimal allerjiden kaynaklaniyor .alerji testi yaptirdinizmi benim kızımda da alerji var kuruyemişlere karşı .sizinkinjn toza ev akarina veya yediği birşeye olabilir .

Benimkide uykusu düzensiz bir çocuk çok sık uyanır 

0 oy
(1,336 puan) tarafından

Oğlumun uyku düzenini bu şekilde kurdum tabi oğlumda yatkındı . Bazen bay bay night almadığına rağmen uyumadığı zamanları vardı . Belirli dönemleri oluyor maalesef sonra baktım düzene girdi ben kullanıyordum bay bay night ona almak yerine 😅

0 oy
(533 puan) tarafından

Benim kızımda öyle idi. 8 aylık falandı uyku eğitimi verdim.. Sorunsuz mükemmel olmadı reklamlarındaki gibi ama çok şükür bayağı yol almıştık..  Desteksiz uyutmayı öğret. Gece memeye vs kalkıyor muhtemelen... uykuya desteksiz geçir ve rüya öğünü ver düzene girecektir

0 oy
(1,965 puan) tarafından

Çok doğru.  Bebeğin gelişimi için uyku çok önemli.  Benim oğlum çok zayıf cılız boyu da pek uzun değildi yasitina göre Dr tavsiyesi ile bitkisel ürün kullandık . Şuan 5 yaşında 22 kilo 116 cm beyin gelişimi için de çok önemli uyku doktorunuza danışın en iyisini o karar veriri

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 177 göst.
0 oy
5 cevap 749 göst.
4 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 172 göst.
3 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya iaa (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 70 göst.
17 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya iaa (180 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,405 soru

23,897,013 cevap

322,107 kullanıcı

...