+3 oy
741 göst.
Diğer kategorisinde (3,988 puan) tarafından

image

Az önce X'te denk geldi bazı yorumlari okudum. Kimi kesinlikle haklı derken kimi de o zaman durumu olmayan herkes bekar kalsın diyordu. He bana kalsa en azından cocuk icin beklenebilirdi bu maddiyatsizlikta. Çünkü hayat pahalı, gelecek çocuklar da ilerisi için gelecek bekleyecek. Sizlerin fikri nedir ? 🙏

19 Cevaplar

+16 oy
(1,223 puan) tarafından

Hülya Avşar zaten patavatsizin teki niye ondan istemiski. Yani muhtaç birine soylenevcek en ağır bir cümle diye dusunuyorum.

Rabbım merhametli kullarından etsin bizleri 

(3,988 puan) tarafından
+1

Orası doğru hem de kameralar önünde. Çok çok yanlış ama haklılık payı kesinlikle var 

-Reklam-
+8 oy
(10,825 puan) tarafından

Hülya Avşar a da hak vereceğimi düşünmezdim 😂😂 işin şakasi tâbi ama önünü ardını düşünmeden çocuk yapmak çok yanlış. Kedi köpek de bilinçsiz ürüyo insanın ondan farklı fikri var düşünmeli ne olur nasıl olur diye. 

(3,988 puan) tarafından

Aynen öyle. Bu arada ben de sevmem :))) görünen köy de kılavuz istemiyor maalesef 

(380 puan) tarafından

Ya kızlar öylede sonradan da herşeyi kaybetmiş bir insan olabilir hani o yüzden yargilamam ben böyle durumları ama  öyle biride istemeye utanır hani hayat ne gösterir bilemeyiz bugün durumunuz çok iyiken yarın tepetaklak olunabilirde ar olan bir insan gerçi gidip birinden birşey isteyemez gibi geliyor bana 

(3,988 puan) tarafından
+1

Bak yüzde yüz haklısın. Her sey mükemmelken Bile tepetaklak olabilir bir insan. Ki bu da bir imtihandır. Ama genel olarak hiç olmayan duruma üst üste cocuk fikri bana mantıklı gelmiyor. Gerçekten çocuklara da günah. Her şeyden mahrum kalıyorlar 😔

(380 puan) tarafından

Çok çocuğa bende karşıyım canım zaten benimde tek oğlum var bu yüzden tek çocuk kalacak galiba , insan bırak maddi acisidan mental açıdan bile ikici çocuk bana zor geliyor 

+4 oy
(7,440 puan) tarafından

Haklıda olsa çok ayıp etmiş. Niye evlendim değilde niye çocuk yaptım denebilir ama Buda kimsenin haddine değil. Bir insan sana muhtaç diye onu yargılama veya hor görme hakkına sahip değilsin 

(883 puan) tarafından

Yok valla rabbim olmayana isteyene versin şimdi 10 kıza değişmem ama yaş ilerledimi o psikoloji zor yani yoksa evlat evlattir kokusu yetiyor🥺bide babamın adını koydum onu verene kurban🌹

(3,988 puan) tarafından

Ayy ben de babamın adını koydum ilk çocuğum. Cok şükür verene 🧿❤️

(883 puan) tarafından

Ya maşallah sağlıkla büyüsün benimki 7 aylık ama hiç adını diyemedim daha belki babamı yeni kaybettim ondan ama güzel bişey bence 🌹

(3,988 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin inşallah mekanı cennet olsun. Ben de 2 isim koydum. İkisini de ayrı ayrı kullanıyoruz 10.5 aya yakın. Ellerinden öper teyzesi 

(883 puan) tarafından

Bizimkide iki isim babamın bide kayinpederin İsa adı iki isim bizde rabbim adıyla sağlıklı büyütmeyi nasip etsin kaderleri güzel olsun dilerim

+3 oy
(8,977 puan) tarafından

Durumu müsait olmayan bencede çocuk sahibi olmamalı çok üzülüyorum ben eksik büyüyen çocuklara 

Ama şuda varki çok iyiyken birden terse dönebiliyor herşey yada bebeğin nasibi doldurup taşırıyor ne bileyim Galiba nasip ya 

(3,988 puan) tarafından

Orası öyle bacım. Ne zenginler tepetaklak oluyor. Ne durumu olmayanlar mükemmel hale geliyor. Ama bile isteye yapanlar önünü arkasını düşünmeyenler için bu lafımız 🙏

+2 oy
(2,311 puan) tarafından

işsiz güçsüz evlenilmemeli. tabii ki herkes çok para kazanmıyor ama düzenli maaş şart bence

(3,988 puan) tarafından

Bence de. Bir hayatı devam ettirmek asla kolay değilken eş ve çocuk durumu bambaşka 

(2,311 puan) tarafından

valla biz de düzgün iş diye bekledik. kaynana evinde yaşardım yoksa, onlarım eline bakmak falan hoş değil. 

bir de çok çocuk mevzu var. dar gelirli daha çocuk yapar. dar gelirliden kastım gerçekten parası olmayan. gündelik iş bulursa çalışan insanlar. baksan tek göz oda ama 5-6 çocuk. yazık değil mi o çocuklara? sorsan çocuk seviyoruz, e bizde seviyoruz da tavşan gibi üremiyoruz. olana güzel bakmaya iyi bakmaya çalışıyoruz. makarnayla büyümesin, etle büyüsün, istediği oyuncağı alabileyim, yatırım yapabileyim yani. 

sonra hem sevgisiz hem de aç büyüyen çocuklar, büyüyünce nefretle doluyor.

(3,988 puan) tarafından

Çok üzülüyorum. Anne babanın bilinçsizligini masumlar çektiği zaman. Eksik ve geri kaldıkları zaman 😔

(2,311 puan) tarafından

bi tane kadın, hakkında tonlarca dosya var. hapse girmemek için sürekli hamile kalmış en son 11.çocuğuna gebeyken hapse attılar artık. 

bak kaza kurşunu cart curt vs olabilir. ama bunlar kasıtlı ürüyor.

çocuk sevgisini de tatsın tabii ki ama  geleceği de düşünmek zorunda. 

annem seneler önce kenar mahalle okulunda öğretmenlik yaptı. kapı kapı gezip kızlarınızı okutun diye yalvarıyorlardı aileleri ama kadınların söz hakkı yoktu. 8.sınıfa kadar zorunlu eğitim diye zorla okula gönderiyorlardı sonra hala oğlu falan hooop evlendirme. hala oğlunun da işi yok bu arada. 

burda siyaset de giriyor işin içinde. nüfus çoğaltmaya çalışıyorlar çünkü, kızları okutmak vakit kaybı onlara göre. 

Erdoğanın nüfus artışı ile ilgili uyarısı çok yerinde ama ekonomi de bizlerin çocuk yapmasını engelliyor. 

(3,988 puan) tarafından

Siyasete girmeyeceğim. Bu ekonomide bu durumda imkansız. Ki Erdoğan karşıtı bir insanım bu ülkeye 1 cocuk bile çok zorluyor. Keşke herkesin imkanları üst düzey olsa. İşte bahsettiğim bu durum olmadan keyfi yapanlar. Görmüştüm o haberi de. Çok rezil bir durum. Rabbim hepimizi ıslah etsin inşallah 

+2 oy
(1,234 puan) tarafından

Nasılsın aşkım gozukmuyorsun 

Bana mantıksız geliyor mesela burda geçen biri bir post acmis maddiyat ile alakalı ama bakınca 2.ye hamile  madem maddiyat yetersiz neden 2.istegi.

Korunurken degl posttlara baktım ovulasyon pik noktasına kadar takip ederek bile isteye yani...

Ama bakınca maddiyat sıkıntısı var 

Kimseye birsey demiyorum qma 1 çocuğum varsa ve olabilir maddiyat sikintim varsa 2.yi düşünmem 

Bak mesela eşim yok Allaha şükür durumumuz iyi ama ben yine gelince ikinciyi uzun süre düşünmüyorum haliyle 4 sene degl bizi en az 8 sene geriye attı önce toparlanıp sonra düşünürüm yanii

(3,988 puan) tarafından

Arada girip okuyorum ama oğlum Sağ olsun düz duvara tırmanıyor kız şimdiden. Ne uykusu düzeldi be bir şey. Üstüne her yere tutunup kalkıyor artık sonra düşüyor. Bütün dolap ve cekmeceleri bosaltiyor ve beni 1 saniyeeeeeee yalnız bırakmıyor. Ayaktaysam bacağıma tırmanıyor oturuyorsam üstüme çıkıyor uzanıyorsan saçımı yoluyor. Ediyle Büduyüz. Şükür varlıklarına 😄 sen nasılsın canim Hüseyin nasıl. Kocamla adaş ❤️🧿 gerisi şükür huzurum vs yerinde annemler gelip gitti 2 hafta. Haklısın önce kendini toparlaman lazım maddi manevi. Çok zorluk çektin manevi olarak bu 3 4 senede Rabbim yardımcın olsun inşallah 

+2 oy
(1,465 puan) tarafından

Bende daha yeni gördüm haberi.kadın haklı.bizde 7 kardeşiz.babam zengin değil ama kimseye muhtaç olmamak için durmadan çalışıyor.adamın haftasonu tatili bile  yok.aynı şekilde eşimde öyle.2 çocuğumuz var ve hiç durupta tatil yapayım demez.orda burda harcamaz.yazın çiftçilik yapar.boş kalsa başkasına parayla çalışır.kışın fabrikada çalışır.taşı sıksa suyunu çıkarır.gerçek anlamda ama.kanalet taşlarını parçalayıp demirleri satmışlığı bile var.yani çalışmak isteyen bi şekilde para kazanır çocuklarınıda kimseye muhtaç etmez.bazı insanlar sadece rahata alışıklar.hazırada dağ dayanmaz.

(3,988 puan) tarafından

Aynen öyle bacım. Kader kısmet bazı şeyler. Ne güzel Rabbim böyle hayırlı eş ve baba nasip etmiş şükür ❤️🧿

+2 oy
(21,851 puan) tarafından

Üslubu doğru bulmamakla birlikte bununda bir çeşit modern dilencilik olduğunu düşünüyorum. Tabiki başımıza her şey gelebilir ama insan önünü ardını düşünerek bir adım sonrasını planlayarak yaşamalı 

(3,988 puan) tarafından

Doğru söylüyorsun. Asla sevmem kendisini, üslup aşırı yanlış ama maalesef haklı 

+1 oy
(161 puan) tarafından

Keşke bosanacagini bile bile çocuk dogurmasaymis kendisi

(3,988 puan) tarafından

Kendisini hiç sevmem. Çok ukala birisi. Söylemi dogru bana göre ama toplum içinde asla. Kırmak incitmek başka şey 

0 oy
(3,597 puan) tarafından

Giybet etmeye deger bi durum oldugunu sanmiyorum devletin hayir kurumlari var zorda olan gidip basvuru yapabilir 

(3,988 puan) tarafından

Gıybet için değil be bacım. Haklı zaten de bu şekil ifade edilmesi yanlış. Doğru söylüyorsun bu arada 

(3,597 puan) tarafından

Hakli da degil askim peygamber efendimiz zenginde istese verin demis hadis aklimda degil ama isteyene yardim etmesi lazimdi belki de sonradan bi iflas yasadilar ondan ortada kaldilar ben yardim isteyen kiside tek bi hata goruyorum devletin kurumlari dururken boyle insanlardan yardim istiyolar o cok sacma kim bilir daha kac unluye yazmistir bu sekilde 

(3,988 puan) tarafından

Çok çok insan suistimal ediyor o ayrı. Vermekle ilgili değil balım dediğim. Kimi bakamayacağini bile bile üst üste cocuk yapıyor aslında benim söylemim onlaraydi yoksa bu kadın kim ki ukalanin teki

(3,597 puan) tarafından

Kesinlikle katiliyorum mesela bana cok baski yapiyolar benim oglan 3 yasinda yemegini kendi yer kendi basina uyur duzeni var gunduz cise alisti bi gece bekleniyo herkes bu elinden cikti ikinciyi dusunmuyom mu diyo ama ben kendimi ikinciye hazir hissetmiyorum ki yani hazirlikda degil aslinda 2 cocuga yetebilecegimi sanmiyorum maddi ve manevi olarak eee bakamayacagim cocugu niye dogurayim ben o zaman kedi miyim ben her sene dogurcam 

0 oy
(1,093 puan) tarafından

Çocuk söz konusu olunca hak veriyorum maalesef. Çocuğa haksızlık oluyor her şeyden mahrum kalıyor

(3,988 puan) tarafından

Aynen öyle maalesef bacım 😔

0 oy
(3,099 puan) tarafından

Kadının yanlışı öyle bencil birine aciziyetini açması dile getirmesi bu yanlış, ikincisi Hülya Avşar'ın kendine hayrı yok kaldı ki yardımda bulunsun 

(3,988 puan) tarafından
+1

Çok ukala bir kadın orası öyle. İlk kez doğru konuşmuş onu da yanlış ortamda konuşmuş 

0 oy
(2,692 puan) tarafından

Kadını genel manada çok sevmem. Çok saçmaladığı oluyor. Bu konuda haklı ama. Biz evlenelim Allah yardım eder, çocuk yapalım Allah yardım eder diyerek gelecek kurulmaz. Kadının gerçekten ihtiyacı olsa da niyeti yanlış. Kameralar önünde hülya avşarın reddedemeyceğini düşünüp yardım istemiş. Biz sadece bu kadını biliyoruz. Muhtemelen bunun gibi onlarca durumla karşılaşıyordur. Her isteyene verse sonu gelmez. 

(3,988 puan) tarafından

Dogru söylüyorsun. Kameralar önünde istenmesi de bu şekil cevapta yanlış. He hiç sevmem kendisini çokta haklı burada. Ama bu şekil üslupla değil 

0 oy
(1,232 puan) tarafından

Beşik alacak paran yoksa bi zahmet durumunu düzelt öyle çocuk yap. Beşiği başkası verdi bezini mamasını elbisesini kim verecek 

(3,988 puan) tarafından

Cocuk demek kim ne derse desin aynı zamanda maddiyatta demek. Maalesef ülke şartları artık buna cok elverişli değil ama bazi şeyler de bizim elimizde 😔

0 oy
(1,061 puan) tarafından

Allaha şükür maddi sıkıntıda değiliz. 2.5 yaşında kızım var kardeş düşünmüyorum benim akıl sağlığım ülkenin gidişatı falan. Eğer maddi sıkıntım olsaydı çocuk yapmamak için elimden geleni yapardım. Resimdeki kadını hiç sevmem çok da sert buldum üslubunu ama haklı. 

(3,988 puan) tarafından

Maalesef haklı. Asla sevmiyorum ama haklı. Maddiyat olmadan cocuk çok zor büyütülüyor her şeyden geri kalarak

0 oy
(3,445 puan) tarafından

Hadi yardim etmek istemezsin boyle dusunursun kendi tasarrufudur ama ifsalamak.bence karaktersizlik 

Etmezsen etme 

Yani soyleminde haklilik payi var ama olanla olene care yok toplun tabaka tabaka herkesin esit refah duzeyi olmasi beklenemez maddisi olmqyan evlat sahibi olmasin mi bu ne sacmalik ki kadin cok cocuk yapmamis coklu dogum yapms Allah vermis kula elestirme haddini kim.veriyo 

(3,988 puan) tarafından

Maalesef haklı ama kullandığı üslup ve kameralar önünde bu denli rencide etmesini asla tasvip etmiyorum. Kendisi zaten ukala. İnsanlar da kamera var hayır demez diye istiyorlar ama bu kadın devlet kurumu da değil ki. Rabbim herkesin yardımcısı olsun böyle üstten bakanlarin eline de düşürmesin inşallah 

(3,445 puan) tarafından

Olayin detayini bilmiyodm dm den yardim istemis sandm uyku serssmligyle 

Inanin gercek ihtiyac sahipleri cok gururlu oluyo bilemiyorm ki carezizkik mi yaptirdi yoksa duygu somurusu mu bilemicem

Kadin o anda vernek istemiysa agirda olsa tepksini koymus

0 oy
(3,335 puan) tarafından

Hulya Avşar i hiç sevmem genelde saçma sapan konuşur ama bu sefer doğru söylemiş. 

(3,988 puan) tarafından

Aynen öyle bacım. Kameralar önünde her ne kadar yanlış üslup olsa da maalesef haklı 

0 oy
(1,058 puan) tarafından

Ben de YouTube'dan izledim de yani öyle sert bir diyalog da yok böyle gülerek söylenen konuşma kadın haklı da söylüyor bir yandan

(3,988 puan) tarafından

Orası öyle. Hiç sevmesem de kendisini haklı burada 

(1,058 puan) tarafından

Aynen ben de kendisini sevmem ama ben de haklı buldum 

0 oy
(571 puan) tarafından

Kendince akıl vermiş de almış mı beşik faydası olmayanın fikri de olmasın annesi onu zenginken mi doğurmuş ünlü olunca zengin olmuş

(3,988 puan) tarafından

Yok kız ne alması. Ukalalık yapmış tek doğru söylemi bakamayacaksa yapmasın. Yani durumu olmamak başka durumu asla cocuk bakmaya elverişli değil olsa da bakamayacagini bile bile yapmak başka bacım. Aslında burada söylenilen bu da bu kadın ve çenesi insanca söylemeden yapmış 

İlgili sorular

0 oy
34 cevap 650 göst.
10 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Dilanur (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 316 göst.
30 Aralık 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Havin06 (2,983 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 404 göst.
15 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Mucizelerim... (4,993 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 249 göst.
22 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,455,604 soru

23,885,773 cevap

321,557 kullanıcı

...