+2 oy
358 göst.
Diğer kategorisinde (74 puan) tarafından

• Kizim agzina sürmüyor kahvalti iğrenerek bakiyor 2 yasindan beridir boyle cok üzülüyorum.tahlil  yaptırmıştım.doktorun dediğine gore tek d vitamini dusuk cikmisti.sizlerin nasıl kahvaltı yapiyormu nasil yapiyorsunuz  bu durumda.benmi beceriksisim bilmiyorum.hersabah kahvalti zamani yemiyor bende bagiryorum kiziyorum kizimda agliyor ve hersabah boyleyiz.ben neyapayim çok üzülüyorum

11 Cevaplar

+3 oy
(12,006 puan) tarafından

Boşuna bağırıp hırpalıyorsun çocuğu herkes kahvaltı sevecek diye bişey yok ki çorba yesin hafif yemekler hazırla. Eskiden kahvaltı mı varmış. Kahvaltı bi öğün bile değildi.  Eski Anadolu insanlarımızın çoğu kahvaltı yapmıyor.  Peynirini yumurtasını yemeklerin içinden yesin.  Hırpalıyorum lafını duyunca iyice bi sinirlendim yani. 

(5,290 puan) tarafından
+1

Mesela patates kroketin içinde peynir var dışında yumurta tabi yerse küçük hanım 

-Reklam-
+2 oy
(5,290 puan) tarafından

Yemek yiyor mu

(74 puan) tarafından
+1

Yemek yiyor canim ama sabahlari asla kavalti yemez aska valla bilmiyorum ne yapayim ben ya kafayi yicem sonunda pankek krey peynir yumurta asla daha azina surmemis yemiyor bilmiyyorum  me yapayim ben .beceriksizim ben bilmiyorum demekki   valla cok uxuluuorum hersabah bizde eziyet cekiyoruz bagiryorum oda agliyo brnde agliyorum sornra kizdigim icin.n

(5,290 puan) tarafından
+1

Kendini kızının yerine koy. Biri seni zorlasa kahvaltı yapman için bagirsa belki korkarsın yersin ama aklında hep kalır bu kötü anı olarak belki travma bile olur. En azından yemek yiyor . Sende yemek ver kahvaltıda. Menemen yumurtalı patates yumurtalı havuç pırasa mücver kabak mücver sütlü biber menemen de yemiyor mu

+2 oy
(2,995 puan) tarafından

Benim çocuklar da bazen güzel yerler, bazen zorla. Her gün aynı şeyi yemekten sıkıldıları oluyor. Çeşit artırırsanız belki işe yarar. 

(74 puan) tarafından
+1

Yok yok canim 100 cesit koysam gene yemez yumurta yeseydi ona raziydim tek kahvaltida tumurta yeseydi ona raziydim dma yok iste neyapçam nasil bilmiyorum 

(2,995 puan) tarafından

Başka çocuklarla iç içe olmasını sağlayın, belki onlardan görüp özenir. 

(74 puan) tarafından

Canim anaokuluna goturdum yaşıtları alisir diye durmadi.istemiyorum dedi zorlamadim bende

(2,995 puan) tarafından

Bilemedim o zaman. Bir uzmandan destek alabilirsiniz. 

+1 oy
(3,771 puan) tarafından

Uyanır uyanmaz yaptırmaya çalışıyorsan midesi almıyodir belki . Benim oğlumda 4 yaşında oldum olası uyanır uyanmaz kahvaltı yapmaz en az 1 saat 2 saat geçer öyle yapar zorlasam midem bulanıyor diye kalkar . Bende hiç zorlamiyorum acıkınca anne ben acıktım diyo o zaman yaptırıyorum 

(74 puan) tarafından

Yok canim bekliyor firina giduyoriz ekmek almaya ta giyimi saci derken bayağı zaman geçiyor.cidden bilmiyorum ya Allahim.evlatlarimizi korusunn her caba onlar için.bi tanidigim cocugu kizimla ayni yasta bir buyuk gibi kavalti yapiyor alt koms.sumun oglu daha kucuk  yaşi yiyormuş oda.benim kizim bir yese alissa kavaltlyiya istese hersey hazirlarim.ama sabahlari o yemeyince ben vbagiryorum hirpaliyorum soonrada ağlıyorum ama tum cabam onun icin.

(3,771 puan) tarafından

Yapma öyle çocuğa daha da ters teper bırak yemesin diğer öğünlerini yiyosa kahvaltıyida yapmayiversin . Gece uykuya yakın abur cubur mu yiyo ya da yemek falan akşam yemeğinden sonra bişey verme yiyecek belki acikmiyodur sabaha kadar 

+1 oy
(22,368 puan) tarafından

Kızım da öyle. 22 aylık. Yumurta peynir zeytin bal kaymak reçel yemez. Önceki gün ilk defa kaşar yedi 3 dilim. Ben hayret ettim.  Bugün verdim yüzüne bakmıyor. Çorba yapabilirsin sabah kahvaltısında. Onu yiyorsa o yeter ona. Herkes kahvaltı sevmiyor malesef. 

+1 oy
(1,197 puan) tarafından

Duyu bütünleme eksikliği olabilir taktil hassasiyet de deniyo tiksinerek bakıyor dediğin için bunu düşündüm benim oğlum da var sadece yumurta yiyo kahvaltı da harici zeytin reçel salam sucuk sosis peynir vs asla tost içinde kaşar yiyo harici birşey yemez kaşarı görse tostu da yemez

(74 puan) tarafından

Benkmde nr olduysa 2 yastan sora oldu tiksinerek bakiyo kavaltiya.ana okuluna yazim sirv yasiylarina slisir belki yer diye durmadiki alissin

(2,784 puan) tarafından

Oğlum da kreşe gidiyor ama yemeğe orda alışmadi asla yiyeceği yemek varsa yiyordu ya da ekmek yiyordu. Şimdi terapiden sonra okuldakiler çok şaşırıyor yemesine :)

(74 puan) tarafından

Csnim terapi ergoterapimiydi.omu işe yaradi

(2,784 puan) tarafından

Ergoterapi ve beslenme terapisi aldık canım. Yemk kısmı için beslenme terapisi. Ama altta yatan sebep önemli oğlumda dokunsal hassasiyet olduğu için önce ona çalışıldı sonra beslenme terapisi.

(74 puan) tarafından

Anladim canim allahim cocuklarimizi korusun.

+1 oy
(6,745 puan) tarafından

Sevdigi seyler illaki vardir pankek krep tarzi birseyler hazirlasan canım yada bazi cocuklar sabah corba sever zorlama canim iyice tiksindirirsin 

+1 oy
(4,167 puan) tarafından

Gece uykusundan önce çok yiyordur. 

+1 oy
(22,656 puan) tarafından

Benim oğlumda öyle zar zor bir iki lokma alır sonra bir iki saat daha geçtikten sonra ben ona çorba yapar içiririm eşim önceden sesini yükseltiyordu bazen o da alıştı bedeni sağlıklı olsun diye ruh sağlığını bozmaya gerek yok Senin bağırıp çağırman sorunu çözmüyor sonuçta 

0 oy
(22,766 puan) tarafından

Kahvaltı savaşları 😂😂 canım sevdiği şeyler neler şekilli hazırlasan tavşan yumurta gülen surat omlet vs yer belki

(74 puan) tarafından

Hergum kkahvslti savasi yasaniyor kazanan ben degl kizim oluyor.agzini surmuyor

0 oy
(4,071 puan) tarafından

Illa kahvaltılık yemek zorunda degilki. Çorba yiyorsa çorba verin yemek yiyorsa yemek verin benim oğlum 10 aylik kahvaltı sevmiyor zaten yumurta alerjisi de var ben çorba veriyorum sabah ya da yemek veriyorum. 

Emin olun bu ciddi bir sorun değil dünyanın hiçbir yerinde kahvaltıya bizim kadar ozenilmiyor kimse de bir problem yasamiyor. Önemli olan sağlıklı beslenmesi gunluk alması vereken vitaminleri alması. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 135 göst.
0 oy
8 cevap 370 göst.
2 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,293 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 143 göst.
30 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mlk22 (658 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 141 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Nurrsa (211 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,462,956 soru

23,979,096 cevap

326,413 kullanıcı

...