+1 oy
400 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (18 puan) tarafından

image

image

image

image

kizlar merhaba benim evim bir artı bir sayılır dört yaşında da bir oğlum var ve odası yok bu sene evden çıkıp oda yapmayı düşünüyorum bugün bir arkadaşım dedi ki hiç beğendiğim evler gibi değil bir kere salonun yok salonun çocuk odası gibi evi çocuğun üstüne kurmuşsun napayım alanım yok daha mesela atı var sallanan büyük hamak beşiği var ayaklı Yazı tahtası var ama çıkarmıyorum koyacak yer yok siz ne düşünüyorsunuz 

22 Cevaplar

+4 oy
(5,289 puan) tarafından

Öncelikle arkadaşının beğendiği ev gibi olacak diye bir şey yok. Benim de salonum yok kendi yaşam tarzımıza uygun evimiz misafire göre değil. Oyuncakları da tek bir köşe yapabilirsin bizimki oturma odasında öyle hiçte rahatsız etmiyor. Başka eve geçeceksen çekmeceli oyuncak dolabı alabilirsin baya derli toplu olur. Zaten odası olursa hiç sorun kalmaz ama ev küçükse oyuncaksız bırakacak değilsin

(18 puan) tarafından

İşte bende tek bir yerde olsun istiyorum ama maalesef sayıca fazla olduğu icin tek bir yerde olmuyor 

(5,289 puan) tarafından

Evet işte ondan dolayı eğer sen rahatsızsan oyuncak dolapları iyi olur ama böyle iyiyseniz bebenin rahatı bozulcaksa boş ver. Bizim bu kadar yok o yüzden masasında ve masanın altında kovada sehpada duruyor

(5,289 puan) tarafından

Duruyor dediysem koltuğun bir köşesi onun orda oynar yerde oynar her yere bi oyun kuruyor

(18 puan) tarafından

İşte Eylül ayında Allah izin verirse çıkacağız o zaman odası çok iyi olucak

-Reklam-
+2 oy
(3,140 puan) tarafından

Oyuncaklar çok fazla elemelisiniz çocuğunuz kac yaşında o bebek oyuncagiyla oynamaz artık mesela. Sonra da bu plastik çekmeceli dolaplar oluyor ya sepetli o tarz dolap alıp içine koyun bu şekilde çok karışık gözüküyor. Hard wheels oyuncaklarını da dolap üstüne falan kaldırabilirsiniz arada çıkartın. Küçük ev jcin hem bisiklet hem akülü araba çok fazla

(18 puan) tarafından

Çocuğum maalesef ki oyuncaklarına çok bağlı ve inan hepsiyle oynuyor o bebeklik oyuncakları bul tak falan hepsiyle hala beraber oynuyoruz bir tek oyuncağı eksilsin hemen anlıyor 

+1 oy
(1,440 puan) tarafından

Evet burası salon ise eğer çocuk odası gibi. Ama 1+1 ise yapacak bir şeyin de yok canım sonucts orası sizin yaşam alanınız. Bence dert etme zaten evden cikacakmissin 

(18 puan) tarafından

Evet cikinca ona oda yapacağım büyük oyuncak dolaplarından aldım ayrıca araba koleksiyonu için duvara raf yaptirdim hot wheels koleksiyonu var çünkü 

+1 oy
(4,106 puan) tarafından

İkici fotoğraftaki oyuncakları daha derli toplu tutabilirsin birşeylerin içine koyup . Çocuk için oda yoksa mecburen burda tutacaksin. Oyuncakları çıkarayım desen olmaz çocuklar için oyuncak çok önemli. Bu evde siz yaşıyorsunuz en çok kendinize göre nasıl kullanışlı oluyorsa tabiki o şekilde ayarlayacaksin milletin zevkine göre değil 

(18 puan) tarafından

İşte iki kutu araba yaptım küçük sepet bir sepete meyvelerini koydum bir büyük kutu aeaba var diğerinde de ıvır zıvır var denedim daha da toplanmiuor

(4,106 puan) tarafından

Çekmeceli birşey alsan

+1 oy
(26 puan) tarafından

Keşke eve göre oyuncak alsaydiniz çok fazla oyuncak var .evlat diyoruz her şeyi alıyoruz ama bazen almasak daha iyi sanki

(18 puan) tarafından

Evet almazsak daha iyi ama benim küçüklüğümde istedigim çok olmadi oda büyüyünce istediğim olmadı demesin diye kıyamıyorum 

+1 oy
(768 puan) tarafından

Fotoğraftan Anladığım kadarıyla oğlun düzenli bir şekilde oyun oynuyor ve arkadaşını hiçbir şekilde alakadar etmez Neticede çocuk odası olsa da olmasa da o çocuk da o evde yaşıyor salonda oyuncakları ile çok rahat bir şekilde oynayabilir dağıtmamak kaidesiyle Misal ben solonda oyun oynamasına izin vermiyorum Çünkü benim oğlum aşırı derecede dağıtıyor ve  Biz de üstüne görmeden basıyoruz canımız yanıyor

(768 puan) tarafından

Sehpaların olduğu yere güzel kitaplık tarzı açık olabilir veya kapaklı olabilir uzun bir dolap alabilirsin fakat almaya da bilirsin tamamıyla Senin tercihine kalmış sen böyle rahatsan huzurluysan almana gerek de yok fakat temizlik yaparken sıkıntı çekiyorsan dolapta daha rahat olabilir

(18 puan) tarafından

Ya zaten tasinacagiz o zaman odasına dolap aldım koleksiyonu için raf aldım ama şimdi çok mu kötü görünüyor diye takıldım 

(768 puan) tarafından

Hayır hiç kötü görünmüyor gayet güzel düzenli takma

+1 oy
(11,515 puan) tarafından

Sen rahatça salonda otur diye çocuğunh atmanı satmanı fln mı bekliyor anlamadım nasıl bir kafa yapısı. 1+1  evde tepende taşıycak halin yok oyuncakları. Yatak odasında yer varsa bir kısmını orya kaldırabilirsiniz rahat etmeniz açısından

(18 puan) tarafından

İşte keşke yer olsa yatak odasında da onun beşiği var ayirca kurutma makinesi var oda yatak odasında 

+1 oy
(1,762 puan) tarafından

Evi ayda yılda bir gelen senin için mi düzenlemeliyim yoksa bu evin içinde yaşayan çocuğum için mi. Arkadaşın çocuğu yok heralde. Ne kadar saçmalamış. Ama eğer seni de fazlalıklar rahatsız ediyorsa dönüşümlü olarak verebilirsin çocuğuna oyuncakları. 3-4 oyuncak olsun diğerlerini kaldır. Sıkılınca diğerlerini ver. 

0 oy
(5,365 puan) tarafından

Benim 5 yaşındaki oğlumun oyuncaklarına oranla gerçekten fazla oyuncak var,daha bebeklik oyucaklari duruyor. Bence biraz eleme yaparsan daha iyi alan almış olursun çocuğuna.Bisiklet ve akülü araba felan da evin içinde, en azından kapı önüne ya da arabanın bagajında olsa birisi.

(18 puan) tarafından

Maalesef oyuncaklardan biri bile eksikse kıyamet kopuyor ve gerçekten fark ediyor eksilfigini bisiklet ve akülü arabayı koyamiyorum kapının önüne çünkü ayakkabılarınızı bile çalıyorlar onlara neler yapmazlar 🤣🤣 

0 oy
(3,376 puan) tarafından

Sen o arkadasla arkadasligini bi dusun bacim daha gecen bi kac ay once burda ooat gordum kadin salonu iptal etmis esyalari bi kenara toplamis kocaman alan acmis cocuklar oynuyolar dedi onunda komsusu laf yapmisti ama bak kadina helal olsun onceligi cocuguna vermis benim komsum var salonun ortasina salincak asmislar tavana tam ortada duruyo insanlar birbirini gormuyo bi de gittig8mizde yer sofrasi yapariz kafamiza bebeler carparlar ama onemli olan hos sohbetimiz cocuklar guzel oynuyoken evimizin sekli cok mu onemli benim evim 3+1 oglumun odasi da var ama orda oynamak istemiyo kucuk diye salonu istiyo getirir oyuncaklarini salonda oynar cani sagolsun 

(18 puan) tarafından

Zaten onun oğlunu da Allah günah yazmasın çok sevmiyorim çünkü oda benim oğlumla yaşıt ve hiç oyuncağı yok annesi hiç almıyor kırıyor diyor ama bana geldiği zaman o gördüğün oyuncakların hepsini döküyor ve zarar veriyor e oyuncaklar da ucuz değil ben oğlum istiyor diye biriktire biriktire alıyorum onları o yüzden bu olaydan sonra da çok görüşmemeye karar verdim

(5,289 puan) tarafından
+1

Ay bi de hayatı çocuğa göre yaşamayacaksın hayatını değiştirmeyeceksin düşüncesi çok saçma değil mi. Nerden geliyor bu kalıplar anlamıyorum hiç değişmeyeceksek çocuk yapmazdık. Bu çocuğun da hayatı sonuçta. 

Bende de beşik askısı var bi salıncak gibi bir şey alamadım 

(18 puan) tarafından

Ya kıyamadıgimdan her dediği oluyor işte 

(3,376 puan) tarafından

@@aycayurtsever78 bak iste kendi cocugunu nasil yetistiriyo anla kendi zenkleri icin cocugunu bi oyuncaktan bile mahrum ediyo ben evlendigimde oyle guzel dekore etmistim ki evimi anlatamam ama 1 sene o sekilde zor durdu cocuktan sonra salon komple degisti orta sehpa kalkti masa sandalyeler kullanilamaz halde ittim onune koltugun birini koydum digeri diger duvara 0 sifir berjerin bir koltugun yanina sigadi diger baktjm daraltiyo cocuk odasina aldim emzirme koltugu yaptim hala orda duruyo tv unutesi duvara sabik gumusluk ters dondu camina orumcakla carpiyodu kiracak diye cevirdim hic bi aksesuar kalmadi 3 yasinda hala oyuncaklari birakir onlarla oynamak ister ortada 2 tane 4 m² hali var asla ortu sevmeyen ben koltum ve halilarimda ortu var @cicikus ne diyon benim çocuğunun durumuna dunya kadar oyuncagi var en kucuk yumurtadan cikan arabadan akulu arabaya kadar boy boy arabasi var 2 tane bisikleti var havuzu var ici top dolu ve daha bi suru oyuncagi var napiyim baskasinda gorup ozenecegine eljmden geldigince ne istiyosa aliyorum cocuk bu ozeniyo tamam dogru bisey degil bende biliyorum ama aliyorum cani sagolsun oglumun 

0 oy
(21,705 puan) tarafından

Arkadaşının geriz.ekalı olduğunu dusunuyorum. Kusura bakma ama ne hakla böyle bişey söylüyor.  Ve sen onu dikkate alıyorsun. 1+1 evde çocuğun oynadığı oyuncakları nerene tıkacaksin. Benim evim 3+1 olduğu halde oyuncaklarin çoğu salonda. Kendini neden bu konuda kasıyorsun. Ev senin istediğin gibi yaşa. Kimseye laf söylemek düşmez. 

(18 puan) tarafından

Ne biliyim mesela diyor ki iste çok oyuncak alıyorsun ne gerek var kırar dağıtır ama benim oğlum kirmiyor bir sepetle oynuyor onunla işi bitince kaldırıp diğeriyle oynuyor ama onun ki öyle değil hepsini bir döküyor kırıyor çünkü cocugun hiç oyuncağı yok bilmiyor oynamayı 

(21,705 puan) tarafından

Valla helal olsun oğluna. Benimkiler asla öyle değildir. Yerlerde hep oyuncak dolu. Dagitir oynamaz. Bak öyle bile olsa dağınık bile olsa kimseye düşmez bu. Çocuğun oynuyosa ne ala. Dursun işte. 

(18 puan) tarafından

İşte kafama takıldı acaba evim kötü mü görünüyor diye

(21,705 puan) tarafından

Valla gayet güzel görünüyor burdan gördüğüm kadarıyla. 

0 oy
(797 puan) tarafından

Büyük oyuncak sepeti alıp içine doldurun bi köşeye koyun daha düzgün durur 

0 oy
(21,474 puan) tarafından

Verebileceğim tek tavsiye arkadaşına mesafe koy ya art niyetli ya patavatsız. 

(21,474 puan) tarafından

Tabiki evi ayda yılda bir gelen misafire göre değil canım oğluma göre düzenleyeceğim misafir de rahatsız oluyorsa onun sorunu deseydin 

0 oy
(21,863 puan) tarafından

Bencede taşınmalısn ordann

0 oy
(5,259 puan) tarafından

Arkadasin afedersin s.iktirsin gitsin. Elaleme kendini gostermek icin degil cocuguna anilar biriktirecek alan yapmissin. Bu herseyden kiymetli ❤️

0 oy
(361 puan) tarafından

Senin yerinde olsam arabayi balkona koyarim iki koltugu birlestirip 

imageboyle bisey alip oyuncaklari full koyarim derli toplu olur salon en azindan 

0 oy
(721 puan) tarafından

Bunların hepsi sürekli aynı odada yerde durması kötü olmuş sadece dolabı kenara koyun bu kadar göz yormaz hem

0 oy
(5,431 puan) tarafından

Oyuncak çok fazla göz yoruyor emin ol çocuklar doyumsuz oluyor öyle olunca . Ben de yaptım zamanında her oyuncağı çıkardım oynamıyor bak şu an odası var çok şükür kira ama bir odayı ona ayırdık 5 yaşında çalışma masası var mutfak var çadır var bide yazı tahtası oyuncak sepetinde de bı kaç oyuncak var 

Göz yorar ve eminim hepsiyle oynamiyordur bunların 

(18 puan) tarafından

Valla oynuyor 🤣

(5,431 puan) tarafından

Kız ben bakarken yoruldum nasıl oynuyor o kadar şeyle 🤣

0 oy
(4,078 puan) tarafından

4+1 villada oturuyorum, 4 çocuğum var, senin ev benimkinden düzenli. Arkadaşa söyle gelsin el atsın da toparlasın bakalım nasıl oluyormuş onun beğendiği ev. 

(18 puan) tarafından

O Pinterest düzenli olanlardan bahsetti 

0 oy
(174 puan) tarafından

Arkadaşın ayıp etmiş. Ona ne. Sinir oluyorum böyle tiplere. Hadiszlik

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 380 göst.
+1 oy
5 cevap 138 göst.
0 oy
2 cevap 88 göst.