4 aylık bebeğimin iki gündür gazı fazlaydı bende doğal yapım 1 çay kaşığından az verdim başta sıkıntı yoktu 2 3 saat sonra iyice mizmizlanma ağlar gibi yapiyo araştırmalarim sonucu bı çay kaşığından az verdim böyle olucagini bilmiyodum ki onu verdikten 3 saat sonra basladı ıkınmaya çalışıyor sanırım sindirmeye calisiyor durmuyor keşke hiç vermeseydim şimdide zor durduruyorum büyük ohtimalle bu yüzden oldu böyle anneler başına gelen varmı ne yapsam geçer bu tavsiyenize ihtiyacım var
Zeytinyağının asit oranına bakıyor musun? Bende veriyorum çünkü kizim 2 aylık
Yok cnm bakmadım nasıl bakıliyodu doğal zeytinyagiydi
Doğal olması birşeyi ifade etmiyor ki canım , aldığınız kişiye soracaksınız asit oranını . Bizim zeytinyağı 0.3 asit orası ve en sağlıklısı da bu
Eşimin abisi getirmişti tabi hiç sormadım cnm ama bundan sonra ek ek gıdaya geçene kadar vermicem suanlik
Verebilirsin canım zeytinyağı çok sağlıklı, ama zeytinyağını kendiniz asit oranını sorarak alın , asit oranı düşükse pişik kremi niyetine bile kullanabilirsiniz 😁
Oğlum kabizdi. 50 günlükken doktora gittiğimizde günde 4 kez 1 er çay kaşığı zeytinyağı verebilirsin dedi. Emzirmeden önce . Ben verdim. Bişey olmadı. Bir fark olmadı . Faydası da olmadı bize. Anne sütünden kaynaklı kabizlikmis. Kabız değilmiş aslında. Korkma bence bişey olmaz
Ama zeytinyag verdikten sonra oldu bu
Bişey olmaz merak etme. Çok rahatsız olduysa bundan sonra vermezsin. Ben daha küçükken daha çok miktarda verdim. Hiç bişey olmadı. Tabi yine de içine sinmezse sen bilirsin. Doktora gideceksen ben engel olmayayım. Bana da doktor söylediği için bu kadar rahat konuşuyorum.
Yok cnm doktora gitmedim aşırı ağlamakli olsaydı giderdim elbet sadece dün verdikten sonra hzuursuz oldu gibi geldi bana
Kızım sürekli kabizdi 4 aylıkken doktora götürdüm doktor ona arada bir çay kaşığı zeytinyağı icirmemi söylemişti hiç bir şekilde bi sorunu olmadı verdiğim zaman rahatlıyordu
Normal de bugün sıkınti yoktu zeytinyağ verdim 2 3 saat sonra ıkınmaya başladı zorluyo kendini zeytinyağı sindirmeye mi calisiyo anlamadım :(
Zeytin yağından olduğunu sanmıyorum oğlum 3 aylık 2 aylıkken hastaneye götürdüm çok kabız oluyor yapamıyor ikiniyor demiştim 1 çay kaşığı zeytin yağı koyabilirsin mamasina demişti mama vermiyorsan ağzından verebilirsin demişti
Bir şey olacağını sanmıyorum. Zeytinyağını içirmeyin şu an ama yağ ile karnına masajlar yapın. Ilık duş da aldırın. Rahatlar diye düşünüyorum
Dediğinizi hergün yatirmadan önce yapıyorum zaten cnm sadece dün zeytinyağ verdikten 2 saat sonra böyle huzursuz oldu gibi normalde kakasını falan yapiyo
Zeytinyagindan oldugunu sanmam. 5 aylikken doktorumuz sabah aksam 1 cay kasigi verilebilir demisti. Ama bebekler icin asit orani dusuk olanlar ya da iyi kalite soguk sıkım sizma olmasi lazim.
İyi kalite doğal di zaten ama bayadır duruyo asit oranı olabilir dediğiniz gibi
Bana da ebe demişti asit oranını bilip ona göre vermen lazım. Benimki de kabızdı. Muzu çok yese hâlâ kabız oluyor anne sütüne devam ediyoruz hâlâ. Bırakınca geçer inşaAllah
Canim benim bebegimde 3.5 4 aya geliyor 5 günde bir kaka yapıyor 7 gun yapmamıştı doktor 1 çay kaşığı zeytinyağı önerdi yani dert etme iyi birsey yapmissin kakasını yapmaya calisiyordur video poposuna bak uzun suredir yapmadiysa katılmamış olabilir o yüzdende ikiniyor dur valla bizim başımıza geldi çocuk ağlamaktan catliyqcakti en son minik bir sabun soktukları ilkini oyle çıkardı tabiki o an evdeki imkan oydu
Yok yapıyo iki günde bı bazen hergün bı kere yapıyo sadece zeytinyağ verdikten 2 3 saat sonra bı huzursuzluk yaptı gibi
Zeytinyağından olduğunu sanmıyorum bende veriyordum. Kendin de çörek otu kimyon ye sütünden geçer ona da rahatlar
Çörek otunu yoğurda katıp yesem olur mu
Olur canım
Zeytinyağından kaynaklı bişey değildir ıkınıyorsa önce ılık bir duş aldırın popo kısmına da az bişey zeytinyağı sürün zorlanma olmasın diye duştan sonra zeytinyağı veya bebek yağı ile karnına saat yönüne doğru masaj yapın bacaklarını karnına doğru çekerek hafif masajlar yapın ben hep öyle yapardım oğluma baya rahatlardı ve hemen kakasını yapardı
Cnm bunu her akşam yatırmadan önce zaten yapıyorum dediklerinizi ama dün bı değişik oldu huzursuz ıh ıhlayip duruyor nolduysa zeytinyağ dan sonra böyyle olduğunu dusunuyorum görünürde ağlamakli değil ama
1,452,183 soru
23,840,721 cevap
319,325 kullanıcı