+3 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde (158 puan) tarafından

Kızlar 6 aydır Diyetteyim ve hemen hemen 20 kilo verdim ve birkaç gündür hamile olduğumu öğrendim Hamilelikte nasıl beslenmeliyim çok fazla kilo almamak için ne yapmalıyım ilk hamileliğimde düşük riskim olduğu için 20 kilo almıştım nasıl beslenmeliyim

6 Cevaplar

+2 oy
(22,768 puan) tarafından

Canım öncelikle gözün aydın ekmek un şeker tüketimine dikkat et sağlıklı beslenmeye çalış gece yeme süt iç su iç

-Reklam-
0 oy
(694 puan) tarafından

Ben her kahvaltıdan önce meyve yiyordum sürekli düzenli yürüyüş yapıyordum sık sık salata yiyordum pirinç bulgur falan çok nadir yiyordum cipsten uzak durdum ekstra olarak yağlı şeyler pek tüketmedim bol su içtim 13 kilo aldım ve doğumdan sonra tekrar tartıldığımda sadece 3 kilo fazlam vardı 10 kilo bebeğin arkadaşı kendisi ve suyu çıktı ayrıca maydanozu yemeyi pek tavsiye etmiyorum düşüğe sebep olabiliyormuş 

(158 puan) tarafından

Gerçekten ben de verdiğim kiloları hamilelikte almak istemiyorum yani çünkü çok zor zor verdim bilmiyorum hamileliğimi öğrendiğim günden beri psikolojik olarak bir şeyler yemek istiyorum Kendimi aç hissediyorum ama bu psikolojiden çıkmam lazım

(694 puan) tarafından

Ben karpuz sayesinde çok acıkmadım açıkçası 

0 oy
(158 puan) tarafından

Yukarı cıksın 

0 oy
(180 puan) tarafından

Protein ve yesillik agirlikli beslenebilirsiniz. Mesela yumurta bol protein icerir ve tok tutar sabahlari en az 1 adet yiyin. Protein hem daha yavas sindirimi oldugu icin de tok tutar. Mercimek nohut kuru fasulye et yumurta yogurt kefir sut hep protein. Ispanak brokoli havuc kabak gibi lifli sebzeler tok tutar. Yulaf tam bugday gibi tam tahillar yine lifli tok tutar. Acikinca ara ogun yogurt ceviz avokado vs yiyebilirsiniz. Pirinc yerine bulgur ya da basmati olabilir. Nisasta orani dusuk bakliyatlar yiyebilirsiniz. Seker orani dusuk elma armut gibi meyveler olabilir. Beyaz un basit karbonhidrat uzak dur:) Basit karbonhidratlarin fazla tuketimi kilo yapar. Ve bol su. Paketli gidalar yemeyin. Tatli niyetine hurma olabilir hem hamilelikte faydali hem lifli. Kizartma fln yok demeyelim ama kontrollu tuketim diyelim. Insanin cani ceker arada. Yani herseyi ye ama bazi seyleri yeme mantigi ile ilerlersen kendini kisitlanmis gibi hissetmezsin. Tabi ek olarak herseyin fazlasi zarar porsiyonlara dikkat..

0 oy
(2,975 puan) tarafından

Her şeyden azar azar yemeli ve kesinlikle demgeli beslenmelisiniz. Öğünleri atlamayın, yediklerinizin miktarı aşağı yukarı aynı olsun. Bunun yanında hazır yiyeceklere tatlıları kontrollü şekilde tüketin. 

0 oy
(2,589 puan) tarafından

Ben kilolu hamile kaldim 9 ayda toplam y kiloya yakın aldim bebekte 3440 doğdu  sabahları normal kahvaltımı yaptım peyni yumurta 2 3 dilim ekmek ara öğünlerde 1 fincan kahve ceviz yada badem yada herhangi birsey öğlen yemeklerim normları calisiyordum çorman yemek 1 dilim ekmek akşam genelde et ağırlıklı beslendim et özellikle hafta 1 balık yada 2 defa balık tatlıyı hafta da 1 yedim ve gece yemeği no no no belki 1 2 kaçamak oldu böyle devam ettim bol su birde 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 151 göst.
0 oy
6 cevap 279 göst.
+1 oy
3 cevap 62 göst.

Kategoriler

1,462,754 soru

23,975,941 cevap

326,297 kullanıcı

...