+3 oy
569 göst.
Diğer kategorisinde (420 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Kızlar hayırlı geceler normal de kayınvalidem ile yaşıyorum ama şuan yok misafirlikte ne zaman geleceği belli değil benim de 2 tane çocuğum var biri 3 aylık kolik bir kızım var çok zorlanıyorum eşim de sürekli il dışında çalışıyor ne zamsn geleceksin anne diye sordu eşim telefonda niye sordunuz dedi işte böyle böyle bebek çok ağlıyor yoruluyoruz yardımcı olur musun dedi eşim ne cvp verse beğenirsiniz yaparken bana mı sordunuz dedi gerçekten Allah kimseye muhtaç etmesin kızlar 

23 Cevaplar

+12 oy
(4,541 puan) tarafından

Benim anlamadığım kadin misafirlige gitmis ve siz gelin yardimci olun diye mi aradiniz? Kusura bakma, kirilma ama bende bir yere gitsem kafa dagitmaya ve acil bir durum disinda yardima gel diye cagirsaniz kızardım yani. 

-Reklam-
+11 oy
(6,538 puan) tarafından

Evet hakli. Kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil. Hastalik olur,acil bi durum olur bunlar harici yardimci olmak zorunda degil. 

Kadin muhtemel gezmeye gitmis sizin hayatiniz da normal sekilde devam ediyo yani acil,ani bi durum soz konusu degil. Neden gittigi yerden erken donsun ?

+4 oy
(3,400 puan) tarafından

Yoo gayet te haklı kadın misafirliğe gitmiş bence biraz rahat bırakın çocuğuna bakmak zorunda değil herkeste çocuklarına bakmak zorunda ve herkeste zorlanıyor 

+3 oy
(3,052 puan) tarafından

Aynı evde yaşadığınız için birbirinize tabi ki destek olmalısınız. Ama gün içinde bir kaç saat dışarı çıkmışsa ne zaman geleceksin diye aramanız  hoş değil bence.  Zaten eve dönecek. Ama sürekli bu şekilde ise, sizden de temizlik ve yemek yapmanızı çok beklememeli. 

+3 oy
(5,263 puan) tarafından

Yani canmda kadın da haklı gezmeye gitmiş evlat senin tek başına bakan bir sürü insan var biride bnm kimseye sırt dayama kendi ayaklarinin üstünde  durmalisin 

+2 oy
(3,887 puan) tarafından

Eee işte böyle banane yapmasaydın olur. Ama evlenince ayni evde yasmak isterler , bütün işlerini gör hizmetlerini yap isterler . Isterler de isterler. O yüzden de aynı evi kabul etmeyecektin. Ihtiyaclari olduğun da bile misafir gibi gidip geleceksin. Işlerini yaptırmaya bir hizmetçi tutsunlar bir zahmet. Kimse için taviz vermeyeceksin. Bak senin ihtiyacın olduğunda banane diyip geçiyor sen de aynı şekilde banane diyip geçeceksin. Burdakilere bakıp moralini bozma sakın. Evlendikten sonra seninle aynı evde yaşayıp senden hizmet bekleyenler sanada yardım etmek zorunda bu kadar basit.

+2 oy
(22,540 puan) tarafından

Kadın zaten kaçıp gitmiş belli. Yeni doğmuş bebek bırakılıp gidilmez bence normalde. Kolikmis yani. Kaçtığı çok belli. Gitsin bı daha da gelmesin kız ne cagiriyosunuz ki 🤣

+2 oy
(569 puan) tarafından

Yorul, zorlan, ağrıdan sızıdan hareket edemeyecek kıvama gel ama gene çocuğunun babasından başka kimseye minnet etme çocuğun için. Yapılan her iyilik gün gelir kazık olur döner sana. Bebek sanki senin değil onlarınmış gibi söz hakkı görürler kendilerinde. Kocan yanında olsa da olmasa da başının çaresine bakman lazım bacım, vücut yorgunluğu kafa yorgunluğundan iyidir

+1 oy
tarafından

Getirin sevelim derselerde yaparken size sormadık niye getirelim deyin

(4,738 puan) tarafından

Zaten yanında yaşıyormuş kayınvalidesi

tarafından

O zaman kadın haklı her dakika bakacak değil ya 

+1 oy
(825 puan) tarafından

Asil sizin yaptığınz ayıp 

+1 oy
(1,791 puan) tarafından

Birlikte yasadiginiz icin muhtemelen normal zamanlarda yardim ediyor. Bunun icin gezmeye gitti veya kendine zaman ayirdiginda aramak dogru degil bence. Kv hakli gibi geldi bana.  Ama yinede oyle cevap vermek yerine erken gelemeyecek bile olsa normal soyleyebilirdi.

Benim annem de bende kaliyor . Beraber bkiyoruz  ben 8se gidince annem yine bKiyor .  Annem kendi evine gider kardeslerimlw gezmye gider dugune gider . O gun esimle bakiyorsak aramam hic kafasini dinlesin diye. Ama tek bakiyorsam saka ile karisik sorarim naptin torunlarin seni ozlemis diye. Annem hic demedi ama kardesim hep der bize mi sordunuz diye ama ben alinmam aramizdaki samimiyetten dolayi

(420 puan) tarafından

Biri yazmış özellikle asıl sizin yaptığınız ayıp diye şok oldum bu cvp karşısında 

+1 oy
(4,464 puan) tarafından

Bende aynısını yaşadım. İlk kızım 2.5 yaşında idi kardeşi doğduğunda ve ikinci kızım kolikti. Tam 6 ay boyunca saatlerce ağladı. Üstelik doğduğu günden beri meme reddi yaşıyorduk zor bela emzirdim 7 8 ay. O da hoplayarak zıplayarak popom bir kere koltuğu görmedi emzirirken. Benimde kayinvalidem 1 saat mesafede tamam çok da yakın değil ayda 2 kere gelinmeyecek mesafe değil. Bizde söylemiştik çok yorulduk küçük bir durmuyor bize verdiği cevap yakın olsaydık farklı olurdu :D yani bi nevi siz uzakta oturuyorsunuz yakına gelin öyle ancak yardim ederim. Hiç yardımı dokunmadı yani bize. Ama birde bize sor eşimle aşırı yıprandık. 

(420 puan) tarafından

Eşim yanımda olduğu zaman birbirimizi idare ediyoruz fakat il dışına çıkıyor 2 haftada bir o zamsn çok zorlanıyorum çok yalnız kalıyorum cnm ama linçlendim baksana insanlar ne kadar merhametsiz olmuş biz ona gezme demiyoruz ki 

(4,464 puan) tarafından

Kiz sonradan tekrar okudum beraber yaşıyormuşsunuz normal günlerde yardim ediyorsa ben bir şey demezdim 3 5 saat idare edersin. 10.5 aylık oldu küçük kızım değil birkaç saat yardım etmemek hiç bir kere yardim etmişliği yok  

(6,653 puan) tarafından

Bunun merhametsizlilkle alakası yok 

+1 oy
(22,884 puan) tarafından

Biraz kırıcı olmuş ama haksızda değil başınızın çaresine bakmanız lazımm

+1 oy
(269 puan) tarafından

Canım vallahi bende kaynanamla oturuyom bide benim ilk cocugumdur bana yardımcı olacağı yerde hep köstek oluyordu sütüm gelmedigi halde eşimi doldurup üstüme salardi herşeyi yapardı o yüzden bende onun yüzünede çocuğuma sana bırakmam merak etme sen bakmazsın rahatin bozulmasın demisligim var aynı şekilde esimede soylemisligim var annenin benim çocuğuma bakmasına ihtiyacım yok boş konuşmasını kessin yeter dedim artık sınırlarımi açıp konuştum o yüzden kim olursa olsun kendi çocuğuna kimsenin bakmasıni bekleme benim bebeğim 5 aylık hala cekiyirum gece özellikle 

+1 oy
(4,738 puan) tarafından

Arkadaşlara katılıyorum beraber yaşıyorsunuz sonuçta eninde sonunda gelecek yine edecek yardımını biraz sakinleşmek kafa dinlemek onunda hakkı . 2 3 4 çocuğa yalnız bakanlar var ozamn onlar tımarhanelik olssun . 

(420 puan) tarafından

2 tane çocuğum var cnm tmm siz haklısınız 

+1 oy
(1,704 puan) tarafından

Kaynananin verdiği cevap doğru olmamış ama bence sizin yaptığınız da doğru değil evet kolik bir bebeğe bakmak zor ama kadın dışarı çıkmış eninde sonunda gelecek yani geldiğinde de yardım edebilir kızım da yenidoğan zamanı çok zordu annem de kaynanam da bana yakın kaynanamın hiç desteğini görmedim annem 1 hafta kızımla ilgilendi sonra dedi alınmayın herkes sorumluluğunu bilsin tek başıma baktım 

+1 oy
(9,247 puan) tarafından

Kadın haklı deme şekli yanlış olsada haklı yani anneannede babanede zaten kendi çocuklarını büyütmüş insanlar biraz rahat edecekleri zaman Torun bakmaya mecbur görmek bence tuhaf gezmeye gitmiş insanda gel çocuk bak diye çağırılmaz 

+1 oy
(815 puan) tarafından

Kusuruma bakmayın ama kayınvaliden haklı. Yaşlı kadın bebek-çocuk seslerini pek kaldıramaz. Ayrıca ona güvenerek çocuk mu yaptınız? Herkes evinde tek başına 2-3 küçük çocuk bakıyor. Herkes zorlanıyor. Bazı şeyleri düşünerek çocuk yapmalıydınız. Belli ki kadın bıkmış bebek sesinden kafa dinlemek için gitmiş. Asıl sizin çağırmanız çok ayıp olmuş. 

+1 oy
(373 puan) tarafından

Zorlandın ki aradın.Zorlandın ki cagirdin.Sanki keyfi cagirdin.Bazen bu yorum yapanları ciddi anlamiorm ya.Hicte hakli degil kaynanan.Zaten iyi bir babaanne olsa saatlerce kalmaz disarda kolik torunu varken.

+1 oy
(1,616 puan) tarafından

Kayınvalideniz haklı olsada üslubu yanlış olmuş. Benim bir kızım var. Kolikti her atağıda ayrı ayrı dehşet bir şekilde geçirdik. Ama benim kaynanam ben yardımcı olamam, kafam kaldırmıyor dedi hiç suçlamadım. Çünkü kızımı yapmakta doğurmakta bizim tercihimizdi. Yardım etmesini isteyebilirsiniz tabiki ama gelmediği için suçlamanız yanlış olmuş bana göre.

(420 puan) tarafından

Yok cnm suçlamıyorum da öyle söylemesi beni üzdü sadece bunu demeye çalışıyorum 

(1,616 puan) tarafından

Anladım canım rabbim kolaylık versin inşallah 

İlgili sorular

+4 oy
7 cevap 335 göst.
+1 oy
3 cevap 109 göst.
+1 oy
3 cevap 180 göst.
6 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,438 soru