+2 oy
530 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (60 puan) tarafından

Kızlar inşaAllah bir kızım olacak, Mesûde ismini hep beğenmişimdir, hem manası güzel hem de sanki güzel ahlaklı edepli hanım hanımcık bir kızın adı gibi. Fakat çok mu eski yani aşırı demode mi sizce 

27 Cevaplar

+10 oy
(11,374 puan) tarafından

Tabi ki zevk meselesi ama ilk defa Mesude ismini beğenen birini duydum

-Reklam-
+10 oy
(9,614 puan) tarafından

Kemalim yapmaz geldi aklıma 😆😊

(179 puan) tarafından

🤣🤣🤣

(9,614 puan) tarafından

Artılar beni tekrar posta getirdi 

Yani şimdi kim cocuguna bu kötülüğü yapar koz kardeşimin adı nuray anneme kızıyor öyle baska isim bulamadınmı die 😅

+4 oy
(1,688 puan) tarafından

Yaşlı işi gibi geliyor kulağa üzgünüm hatta böyle sevilmeyen yenge teyze gibi biri geldi gözümün önüne ,dizilerden ötürü sanırım , illa liya Alya demiyorum ben merak etme, Zeynep , Meryem, Nisa, Zehra bunlar daha iyi mesela onun yerine

+4 oy
(1,929 puan) tarafından

Eski isim canin başka bişey bulabilirsin 

Eskiden. Kırgın ciceklerdeki kemal aklıma geldi karisiina sürekli Mesude diye seslenirdi😀

+3 oy
(1,151 puan) tarafından

Bence demode ya daha güzel isimler var 🙂

(60 puan) tarafından
+1

Mesela ne? Alya lina melis vs demeyeceksiniz inş. O silsile isimleri hiç istemiyorum 

(22,853 puan) tarafından

Zeynep Zehra Elif 

Misal en azından modası geçmeyen isimler. Erkek isimlerinden türetilen isimler bana da demode geliyor 

(1,151 puan) tarafından

Yok sevmem öyle isimleri bende ikra, esma,pınar,  bu tarz isimler güzeldir 

+3 oy
(3,082 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Tanıdığım mesudeler hep büyüdüler, onlara bile demodeydi. Şuan için daha da eskidi bence. 

+3 oy
(5,105 puan) tarafından

Hiç begenmedim şahsen canım 

(60 puan) tarafından
+1

İşte modern kabul edilen liya, arya, elisa gibi isimleri de ben beğenemiyorum canım

(5,105 puan) tarafından

Onlari bende beğenmiyorum canım 

Benim kızlarımın ismi 

Elif ve Eslem mesela 

Ne eski ne yeni anlamlari da güzel 

+3 oy
(22,571 puan) tarafından

Bazı eski isimler kulağa çok güzel geliyor hala.  Mesela Zeynep 

Elif 

Asude .

Ama Mesude bunlardan biri değil bence. 

(2,056 puan) tarafından

Asude daha iyi 

+3 oy
(9,266 puan) tarafından

Çok demode babane ismi gibi

+3 oy
(9,853 puan) tarafından

Hira nur kızımın ismi  bence isim eski biraz başka isim koyabilirsin

+3 oy
(11,852 puan) tarafından

Kötu bence :/ Leyla ismi de çok güzel mesela. Yeni tarz isimleri sevmiyorum demişsiniz. Inci, idil ben bunları da beğeniyorum

+3 oy
(6,540 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Cok demode canim. Yeni isimleride begenmiyosun haklisin bende begenmiyorum. Sana oneride bulunayim. 

İpek 

Peri

Bade 

Duru 

Gülce 

Asya 

Ayperi 

Zeynep 

Nil 

Emel 

Nisan

Asiye 

Ünzile 

Esin 

Mehtap 

Okyanus 

Deniz 

Feraye 

Fahriye

(794 puan) tarafından

Ünzile ismi bana her zaman o koyun meselesini hatırlatıyor. Şarkısı da var Ünzile kaç koyun ediyor diye . Halbuki bizim oralarda çok meşhur bir isim ama hikayesi üzücü. 

+3 oy
(4,541 puan) tarafından

Anlami guzel.olmasi elbette hos, ki severimde ama Mesude biraz demode gibi. Saliha, Amine, Ravza bunlar mesela aklima gelenler 

+3 oy
(1,630 puan) tarafından

Bence eski bi isim canım isim koyulurken çocuğun geleceği de düşünülmeli mesela çok arkadaşımın ismiyle dalga geçerlerdi okul döneminde başka güzel isimler var Zeynep Esma fidan Elif gibi bu tarz isimler bence daha hoş yeni çıkan saçma sapan isimleri bende sevmiyorum 

+2 oy
(1,886 puan) tarafından

İçinize siniyor ise koyun bende Gülizar ismini severdim koydurmadilar

+2 oy
(8,175 puan) tarafından

Bu zamanda doğmuş bir kız çocuğu olsam ismimi bu şekilde koysunlar istemezdim açıkçası . 

+2 oy
(36 puan) tarafından

benim ismim mesude ismini seviyorum ama o saçma ***** diziler kötü imaj bırakıyor bundan rahatsızım 

+1 oy
(41 puan) tarafından

Hoş bir isim ama yanına modern bir isim daha düşünebilirsiniz 😊

+1 oy
(757 puan) tarafından

Yok bacım ya evet anlamı guzel bir isim ama bence olmaz yinede son karar her zaman annenindir.

+1 oy
(1,346 puan) tarafından

2025 te dogmus olsam ve ismimi bu tarz bir isim koysalar 18 yaşına gelir gelmez mahkeme ile değiştiririm .Biraz çağa uygun düşünmek lazım yeni isimler sevmiyorsaniz genel geçer hoş isimler var zeynep ,Elif ,Leyla ,ahsen vb gibi taviz tercih sizin .ilkokulda çok Zorbalaniyorlar isimden kaynaklı kendi okulumdan bilirim her hafta isim kaynaklı bir şikayet meselesi olur bir çocuk ağlar bu yüzden 

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 244 göst.
15 Şubat 2025 Moda kategorisinde Devra (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 231 göst.
9 Şubat 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Gammmze (1,327 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 511 göst.
23 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Gurmeanne (764 puan) tarafından soruldu
+2 oy
34 cevap 1,117 göst.
25 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Can_annesi_ (88 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,777 soru

24,020,853 cevap

328,211 kullanıcı

...