+3 oy
692 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,777 puan) tarafından

Selamın aleyküm hanımlar nasılsınız bittimi işler yapildimi yemekler neler yapıyorsunuz 🤗🤗 

Yemek yapmadim ama çok yoruldum evimin işlerini bitirdim bı makarnam kaldı onunda suyunu ocağa koydum 🫣🫣

Böreğin 1 tepsi si fırında pişiyor şeklini bu sefer tutturamadim ama tadı çok güzel oldu 

Pastami hazır alicam ayirttim 

image

12 Cevaplar

+2 oy
(825 puan) tarafından

Kız hay maşallah usenirim ben bu kadar şeye 😅  tırnaklarına kahve ısmarladim 😅

image

(825 puan) tarafından

Ama yokki 😅 ne kalçası bacım iki sopa uzerinde tutturulmuş bir organ varda orda. kalça katiyen yok 😅 1.67 boy 51 kilo senelerdir böyle 

(6,777 puan) tarafından

Ben diğer bayan için demiştim gülüm bende öyleyim 178 boy 65 kiloyum 

(119 puan) tarafından

Ay maşallah boyunuz da uzun sizin ben 170 boy 94 kiloyum şu an su orucundayimm :)

(119 puan) tarafından

Benden sizlere gelsin insalllaaaaahhhh

tarafından

Kıız yemek yiyen hanımlarla takıl alırsın her gün 5 çayı 

-Reklam-
+2 oy
(3,336 puan) tarafından

Ellerine sağlık  afiyet olsun   bizde sabahtan anneme geldik abimler  geldi çoluk  çocuk hep beraber  bahçede takiliyoruz  bizimkiler  mangal yapacak bnde 2 saat önce ictimdi kahvemi si oğlanı uyutmaya çalışıyorum   

image

(6,777 puan) tarafından
+1

Bol huzurlu uykuları olur inşallah canim

(3,336 puan) tarafından

Amin inşallah 🤗🤲

+1 oy
tarafından

Aleyküm selam misafir mi var ellerine sağlık 

tarafından
+1

Ben de diyetteyim tek öğün yiyorum ondan galiba. İlaç niye alcan yemek sonrası

(6,777 puan) tarafından
+1

Mideme dokunuyor canım hazımsızlık yapıyor. Afedersin kabiz yapmasın torbaya geçişi kolay olsun bağırsak tıkanması yaşamayım diye 

tarafından

Anladım ay rabbim afiyetli şekilde tez kurtarsın torbadan 

(6,777 puan) tarafından

Amin inşallah canım Allah razı olsun inanıyorum buda geçecek 

tarafından

Allah sen den de razi olsun canık taviki rabbim dert verirse dermanı da verir. Bugünler de geride kalır rabbim amansız büyük sınavlara tabi tutmasın cümlesini de bizleride.

+1 oy
(24,412 puan) tarafından

Bugün yemek yapmadım eşim gececi dünden biraz yemek vardı bunlarla parkta keyfi yaptık 

image

(6,777 puan) tarafından
+1

Ellerine sağlık canım afiyet olsun bol keyifli sohbetleriniz olsun inşallah 

+1 oy
(14,125 puan) tarafından

Ooo canım döktürmüşsün masaAllah benimde yemekler hazır eşim aşağıda çalışıyor bende balkonda oturuyorum çocuklarda aşağıda oynuyor artık eşim sürekli yanımızda çünkü alt kat halı yıkama dükkanı ikinci kat boş ben 3.kattayim😊 

image

(6,777 puan) tarafından
+1

Oh en sevdiğim balkon güneş 

+1 oy
(4,772 puan) tarafından

Oh mis mis ellerine sağlık canım bende misafirim gitti evimi toplayacam şimdi bir kahve anligida benden 

image

(6,777 puan) tarafından

Fincanlar seninmi 

(4,772 puan) tarafından

Evet canım 

(6,777 puan) tarafından

Çok güzelmiş 

(4,772 puan) tarafından

Saolsin tatlım 

0 oy
(18,750 puan) tarafından

Maşallah canım ellerine sağlık. Misafir mi var?

Biz de pikniğe geldik yedik içtik oturuyoruz sohbet muhabbet. Birazdan kalkar gideriz eve 

(6,777 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım eşime doğum günü kutlayacağım inşallah 

Bol keyifli sohbetleriniz olsun

0 oy
(5,655 puan) tarafından

Ve aleykum selam canim ellerine saglik cok guzel gorunuyo benim bos gunum bugün aksamdan temizlik yapmistim dunden de tarhanam vardi buzlukta bi poset patlican kalmis onu da bitireyim dedim benim koca beyefendi patlicandan sikilmis 2 kasik aldi yemedi keyfin bilir dedim ne getirirsen onu pisiriyorum oyle mi simdi oyun oynuyolar cocukla birazda ise gidecek bende cocuga sozum var saklanbac oynayacakmisiz namazi kilmam lazim hemen 

(6,777 puan) tarafından

Öyle canım ne getirirse onu yemek zorunda işine gelirse gelmiyor da aç kalsin

(5,655 puan) tarafından

O da oyle dedi valla 🤭

0 oy
tarafından

Ay eline sağlık bende gelemmi 

(6,777 puan) tarafından

Buyur canım keşke yakın olsanda gerçekten gelsen 

tarafından

❤️❤️❤️❤️

0 oy
(1,692 puan) tarafından

Ellerine sağlık bugün piknik günü ilan ettik yeni eve geldik kızı yıkayıp uyutur öyle kahve içerim 

(6,777 puan) tarafından

Oh ne güzel 

0 oy
(8,089 puan) tarafından

Maşallah sana 🧿

(6,777 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

0 oy
tarafından

Ellerine kollarına sağlık canım o poğaçalarin tarifini alabilir miyim sana zahmet 😁

tarafından

Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun 💜

tarafından

Ama link açılmadı canım 🤷‍♀️

(6,777 puan) tarafından

Ben yaparken önden sütü suyu maya ve şekeri 5 .10 dakika önden mayaliyorum ondan sonra diğer malzemeleri koyup yoğuruyorum koca leğen doluyor 

Tepsiye alınca da önden fırını az ısıtıyorum 10 dakikada tepsi mayası yapıyorum sonra yumurtasini.suurup fırına veriyorum 

Malzemeler

2 yumurta akı

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

4 yemek kaşığı şeker

5,5-6 su bardağı un

1 yemek kaşığı tuz

Arası İçin:

Kaşar peyniri

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı

2-3 yemek kaşığı Sıvı yağ

Not Ekle

Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.

Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım. Ben bu tarifimde 200 ml’lik klasik su bardaklarından kullandım.

Unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde karıştırma kabımıza ekleyelim. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım.

Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım.

Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamurumuzun havasının çıkması için 1-2 kere daha yoğuralım.

Yoğurduktan sonra hamurumuzu kesme aşamasına geçelim. Hamurumuzu 20 eşit parçaya ayıralım ve elimizle beze haline getirelim. Hamurunuzu keserken siz yapacağınız poğaça büyüklüğüne göre beze boyutlarını ayarlayabilirsiniz.

Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım. Ben iç harç olarak kaşar peyniri kullandım ancak siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.

Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.

Tekrar tepsi mayası için poğaçalarımızı bekletelim. 50°C çalıştırdığımız fırında 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz üzerini temiz bir bez ile örterek de 45 dakika kadar bekletebilirsiniz.

Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.

Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.

Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

tarafından

Yaaa Allah razı olsun canım hakkını helal et çok teşekkür ederim 🤗💜

(6,777 puan) tarafından

Cümlemizden canım ne demek helali hoş olsun taş atıp kolum ağırmadi 😘😘😘😘😘😘😘

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 350 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Yildizsumeyye (1,114 puan) tarafından soruldu
0 oy
43 cevap 3,237 göst.
0 oy
7 cevap 417 göst.
0 oy
12 cevap 742 göst.
19 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,541 soru

24,170,945 cevap

335,850 kullanıcı

...