+2 oy
706 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (26 puan) tarafından

Derdimi suya anlatsam çare etmeyecek artık. Ben universtenin ilk senesinde bir adamla tanıştım o okumuyor çalışıyor tanıştık konuştuk sevgili olduk 3senedir 4olmak üzere. bu sene son senem. Ve aslında sevgilim beni çocukluktan tanıyor ben küçüktüm hayal meyel hatırlıyorum dayımın nişanında tanışmışız. Benim dayımın nişanlısı onun halasıydı bunlar sonra ayrıldılar attılar yüzükleri kızın ailesi kabul etmedi illa evlenicekler dediler ve bizimkiler Rizeden Vana gittiler sırf konuşma için ordada kavga olmuş kız ölürüm ayrılmam demiş ayılmışlar bayılmışlar kızın babası sevgilimin dedesi bizimkilere bıçak çekmiş yetmemiş babamın arabasının camlarını paramparça etmişler olayın iğrençliği son nokta o kadar saçma olaydan sonra sonda yüzükler atıldı. Ben o zmanlar tahmini 4 5yaşlarında olurdum şuan 21yaşındayım. Sevgilim 29yaşında. Ben bilmiyordum hiç geçen yaz anlattı sana söyleyemedim korktum benden ayrılırsın diye haberim bile yoktu ablamla konuştuğumda seni o anladı ben söylemeye cesaret etmedim. Dayım tüm fotoğrafları yırtmış ama onlarda hala fotoğraflar duruyor onlarıda gösterdi halası evlenmiş hatta 2kızı 1oğlu var dayım evlenmedi ama. Ara tatilinde aile evine geldiğimde anneme söyledim herşeyi sevgilim var ciddi düşünüyoruz diye kimlerden olduğunu anlattım bana söylediği tek şey dayın seni öldürür oldu. Babamla konuştum babamda hoş karşılamadı ama sesini çıkarmadı abim o kansızlar seni ağlarına alırlar anne diye inim inim inletirler dedi. Diyecek söz bulamadım tek söylediğim o öyle biri değil oldu. Sevgilime bu konuşanları söylemedim hala zoruna gider diye. 25mayıs memlekete dönücek ve konuyu açıcam annemi ablamı istemeye göndericem dedi. Normalde buna sevinmem gerekiyordu ama sevinemiyorum çünki annem asabımı bozuyor sürekli aynı şeyi tekrar ediyor bizi öldürmediler ama seni öldürecekler diyor Allahın verdiği canı kim alır ya? Anlatıyorum anlamıyor babam bile istemiyor onu çok seviyorum ama kaçmak aklımın ucundan geçemez çünki öksüz yetim gibi evlenmek istemiyorum. Büyük dayım bana karşı genç kız hayatına karışmayın diyor nişanı atılan dayımın haberi bile yok daha. Stajımı tamamlamam gereken evrede şu uğraştıklarıma bak ya sevgilim annemle konuşmak istedi ben izim vermedim çünki annem düşünmeden konuşucak ve onunda kalbini kırıcak

21 Cevaplar

+8 oy
(53,954 puan) tarafından

aile istemiyorsa o iliskliden hayir gelmiyor bende direnmistim.babama ailesini degil cocugu araştırın diye ama oyle olmuyor gidip ailesinin sofrasina oturuyosun çok şükür olmadi o kisi iyi ki de olmamış iyi ki ailem karşı cikmis sonradan anliyosum herseyi zorlama sende ailene karsi gelme 

nasil gelip bulmus.seni

(26 puan) tarafından
+1

O kadar anıyı biranda nasıl sileyim ki. Hiç ailesini bile hatırlamıyorum ben İstanbulda okuyorum oda burda çalışıyor tesadüf yani böyle söyledi bana 

(508 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
+4

Valla canım bir evlen duygular azalıyor zaten şimdi sevgilisiniz sana cazip geliyor aile önemli değil gibi geliyor ama aile çok önemli sen şimdi evlenmedim anlamiyorsun belki dediklerimizi ama evlilik işine  girince aileler o kadar önemli ki pisman olursun yıllarca pişman olursun , ilerde pişman olacağına şimdi bırak gitsin zamanla zaten sevgi vs herşey köreliyor kendini niye bu kadar zora sokasin ki baştan bence çok mantıksız kendini bu kadar zora sokmak şimdi  bir sene üzülürsün ama ömür boyu üzülmekten iyidir bence 

-Reklam-
+2 oy
(4,167 puan) tarafından

Ben sana birşey söyleyeyim mi? Hepimiz kendi kaderimizi kendimiz tayin ederiz evet ama kaderi çok fazla zorlamamak lazım. 

Tüm olayların dışına çıkıp kuşbakışı gözlemlersen eğer doğruyu bulursun. 

Bir mecburiyetin yoksa eğer bence bitir güzellikle. Ailen en başta karşında olursa eğer ileride hiç biri yanında olamayacak. İyi veya kötü zamanlarınızda iki aile asla bir araya gelemeyecek. 

Çocuklarınız olacak. Bayramdı,düğündü,doğumdu,hastalıktı,cenazeydi... Hep büyük hep boşluk olacak. Ve malesef ki bir kadın olarak tüm yük senin üzerinde olacak.  

(26 puan) tarafından
+1

4yıllık koca anıyı biranda nasıl sileyim peki? Ben silsem o vazgeçer mi? Çok aşık bana bende ona çok aşığım evet çok kötü bir durum böyle olmak ben çünki hiçbir zaman bu süreçi böyle hayal etmemiştim. Şimdi nasıl bitireyim? 

(4,167 puan) tarafından
+5

Ayrılırsın ayrılmazsın sana kalmış. Ayrılmak unutmakla eş değer değil ki zaten. Ama bence bazı ayrılıklar yaşanmalı. Bazı kavgalar edilmeli. Kalp denilen şey zaten dirilerin gömüldüğü bir mezarlık. Öngörü bizlere verilen büyük bir nimet. Evvela hissiyatı sistem dışı bırakmalıyız. 

+1 oy
(6,656 puan) tarafından

Sevdiğin insan seni mutlu edebilir ama asla akraba ilişkiniz olmayacak belki sevdiğin kişinin akrabalarıda karşı çıkacak o zaman sadece ikiniz kalacaksınız evlendiğiniz ilk zamanlar bunu hissetmezsiniz ama ileride hiç bir akrabanınız yanınızda olmaması sizi üzer o zaman evliliğinizi etkileyebilir

(26 puan) tarafından
+1

Öyle baba tarafından mükemmel akraba ilişkim yok benimde ve ne dmeek olduğunu biliyorum gelecekte çocuklarımında akraba ilişkisini öğrenmeden büyümesini istemiyorum büyük bir ailede büyüsünler istiyorum

(6,656 puan) tarafından
+1

Herşey nasip dayınla sevdiğin kişinin halası nasip olsaydı evlenir di ortada ölüm kalım yok sizin zaten şucunuz yok ama dayın bu işe karışamaz iki tarafın anne babası razı gelip anlaştıktan sonra gelirisi hallolur düşünüyorum da bende sevdiğime gerçek ten çok güvenip sevsem vazgeçmezdim ikna etmeye çalışırdım 

+1 oy
(239 puan) tarafından

Öncelikle anladığım kadarıyla yorum yapacağım

Geçmişe mazi derler adı üstünde geçmiş ve bitmiştir. 

Senin hayatına dayın karışamaz olmuş bitmiş ve bu hikayede zerre suçu olmayan size sana . 

Ailenle konuşmalısın onları güzelce ikna etmelisin kırmadan dökmeden. 

Eğer ki sen karşındaki insanın aşkından ve sevgisinden eminsen sevgine sahip çık. 

Ben ne imkansız hikayelerden sonu evlilikle sonlanan insanlar gördüm. 

Şunu hiç unutma hiçbirşey imkansız değildir

Geçmişte yaşananların sorumlusuda siz değilsiniz🙏

(26 puan) tarafından
+1

Ona çok güveniyor çok seviyorum ölsem bile ayrılamam çünki onunda suçu yok benimde yok. Tek isteğim mutlu hayat kurma buruk içimde heves kalmadan evlenmek istemiyorum

(239 puan) tarafından
+1

Sabırla bekle canım benim arkadaşım ne dayaklar yedi sevdiği için ne tehditler gördü aç kaldı yemek yiyemez hale geldi şırıngayla besledim onu hiç unutamam 70 kilodan 49 kiloya düşmüştü bu işkence tam 7 yıl sürdü babasını ikna etmemiz tam 7 yıl sürdü şimdi evliler çok mutlular çocukları var 

O yüzden benim aşka saygım sonsuz şunuda söyleyim iyisede sen seçtin kötüyse de sen seçtin derim hep

Herşey gönlünce olsun

(26 puan) tarafından
+1

Arkadaşınıza çok üzüldüm hiç kimse böyle şeyi haketmiyor. Ben ailemden şuan uzağım tabii gittiğimde fiziksel şiddet uygulamadılar ama piskolojik olarak annem abim uyguladı

+1 oy
(1,900 puan) tarafından

Ailen biraz abartmış. Bu geçmiş kavgadan dolayı asla size zarar vermezler. Belki çok benimsemeyebilir çok kucaklayıcı olmazlar onlarla tanışıp anlayabilirsin. 

İkıncısı ailenin istemediği bir evlilikten hayır gelmez bu hiç şaşmaz. Belki duygularına bunu anlatamazsın ama boynu bükük kalırsın bazıları güzel açıklamış yorumunda.

Üçüncüsü tek sorun bu mu? Her konuda seni tatmin edecek bir evlilik mi olacak? Bunun cevabını kendıne vermelisin.

Sadece aşık olduğun için mı evlenmek istıyorsun?

Bence insan burıyle evlenmek istıyorsa çünküleri olmalı.

Mesela iyi ale babası olacak potansiyeli gördün mü 

Dürüstlüğüne şahıt oldun mu

İçki kumar kullanmayacagına daır belirti gördün mü vs vs

O benım için ıyı bırneş adayı dıyebiliyrosan şartları zorla ama sadece sevıyorum başka da bişi umrumda değil dıyorsan bekle

(26 puan) tarafından
+1

Evet çok aşığım ama zekasına çalışkan olmasına iş hayatına aşık oldum. İçki sigara kumar hiçbirini kullanmıyor bunca senedir ağzına bile sürmedi

(1,900 puan) tarafından
+1

Kullandığını görmemiş olman yetmez. Kullanmayacak bir karaktere sahıp olduğunu gördün müönemli olan bu. Görmediğin şeyi bilemezsin. Gördüklerini bilebilirsin. Aşk zaten biraz görme kusurudur. Sen bilirsin canım hayat senin hayatın. Ben tavsıye verdım ınsallah kendin için doğru karar verırsın

+1 oy
(23,002 puan) tarafından

Bence acele etmeyin. Daha sen son sınıfta bir ogrencisin. Ne evlenmesi boşver. Birkaç yıl çalış gez toz. Gez toz derken adamla gününü gün et manasında değil. Belli bir sınır çerçevesinde ilişkiniz devam eder.. Hem bu sürede ailen de yumuşar. Hem siz birbirinizden emin olursunuz. Baktın hala iliskiniz iyi gidiyor evlenirsiniz. Aileni sakin karşına alma. Çünkü iki taraf için de bir kiymetin kalmaz . 

(26 puan) tarafından
+1

4senedir sevgiliyiz. Mezun olucam ve tabikide işe giricem çalışıcam. Ailemi bende karışma almak istemiyorum ama beni anlamıyorlar 

+1 oy
(706 puan) tarafından

Konunun çok dışında bekarsin bu platformu nasıl buldun 

Konya gelelelim sevgili olmadan önce nasıl tanıştınız nasıl sevgili oldunuz belki planlı biseydir yol yakınken dön şimdiden böyle sorunlar çıktıysa ilerde daha kötü olur

(26 puan) tarafından
+1

Adet takibi uygulamasından

Ben İstanbulda okuyorum o burda çalışıyor tesadüfen tanıştık planlı değil onun bile ilk zamanlar haberi yoktu

(706 puan) tarafından
+1

Kaderinde böylesini insana çok acayip geliyor 

+1 oy
(14,859 puan) tarafından

Ben onunla evleniyorum ailesiyle, akrabasiyla evlenmiyorum ki diyorsan çok büyük hata yaparsın. Valla sülalesi hatta köylü ise köylüleri ile evleniyorsun. Huzurunu kaçıran çok olur

(26 puan) tarafından

Ailesi tanımıyorum bile hatırlamıyorum yani ama oğulları öyle biri değil zorba kaba değil karıncayı incitmekten korkar herkese yardım etmek ister böyle haraketlerine zekasına aşık oldum

(14,859 puan) tarafından
+1

Aileyi hiç birimiz tanımıyoruz ki ilk basta. Köprüyü gecene kadar iyi oluyorlar zaten bir çoğu. Önemli olan anneci mi? El ne der diye hareket edenlerden mi? Seni ailesi olarak görüp anne babasını 2. Plana atabilecek mi? Bunlara dikkat et. Senin ailen benim ailem gibi Bi polemige girerse hiç o toplara girme derim

+1 oy
(1,421 puan) tarafından

Valla güzelim seviyorsun anlıyorum ama evlilik öyle bişey değil baksana bi nişan atmak nelere mâl olmuş ailene seni onlardan birine vermemekte haklı değillermi ya sen nişanlılık sürecinde böyle bişey yaşasın evlensen boşanmak istesen nolucak annen haklı gibi bence evlendiğin zaman tüm ailesiyle evlenirsin bu bi gerçek bi sorun yaşasan ailen arkanda olmaz ordan sana laf diyebilirler eşin seni sevse bile nereye kadar gider bu bende hiç alakamız olmayan bu aileye gelin geldim eşimle 5 sene sevgili olduk ailem karşı çıkmadı iki ailede birbirini çok sever ben 5 sene beklediğim adamla bazen niye evlendim keşke evlenmeseydim diyorum evlilik sevgililik gibi değil mantıklı düşünerek hareket et derim sonrasında bunun pişmanlığı daha büyük bazen keşke ayrılsaydıkta hala ona kavuşamamanın acısını çekseydim daha kolay olurdu bana diyorum 

0 oy
(6,300 puan) tarafından

Aklımdaki tek soru nasıl tanıştınız nasıl birbirnizi buldunuz  ? Annen haklı olabilirmi intikam için yapılmış birşeymi ? 

(26 puan) tarafından

Ya hayır tabikide öyle biri değil İstanbulda çalışıyor tesadüfen tanıştık ne intikamı ayrıca ölen mi var benden neyin intikamı

(6,300 puan) tarafından

Annen seni öldürcekler vs demiş ya ondan dolayı sordum

0 oy
(2,758 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

30 yaşındayım bu yollardan çok gecdim diyecegim tek tecrübem ailenin onay vermediği ile evlenirsen kalbinle girdiğin yollarda yorulursun ....net bir başına kalırsın...🍁🍂🍂

0 oy
(24,871 puan) tarafından

Zor durumdasın gerçekten ne diyeceğimi bilemedm

0 oy
(278 puan) tarafından

Sana kaçarak evlenmiş ve sevdiğini sandığı insana kavuştuğunu sanan zavallı olarak yazıyorum. Aşk sevgi bir yere kadar. Sakın aileni ezip geçme. Çünkü senin sığınacak limanın orası. Bak ben yaşayarak öğrendim ama sen öyşe öğrenme. Olmuyorsa bir şeyler zorlama

(26 puan) tarafından

Ben kaçarak evlenmek istemiyorum zaten sorunsuz onunla evlenmek istiyorum

(278 puan) tarafından

Anladım ama bu konuda lütfen ailene baskı yapma. Tabi seni seven ve sayan bir ailen varsa. 

0 oy
(163,427 puan) tarafından

aileni dinle 1000 tane sevgili bulursun 1 tane anne baba abi bulamazsin cok kaptirmissin o adama seb kendini 

(26 puan) tarafından

Ama ailem sevgilimi yakından tanımıyor bile dedesi ailesi manyaksa o ne yapsın?Fazla saçma değil mi? 

Bende ailemi ezip geçmek istemiyorum ama onuda çok seviyorum

sktr et yaa dunyada baska adammi yok kaldiki zamaninsa benim babamin arabasini pert edeceklerde ben sevgilim de sevgilim diycem aklinu peynir ekmekle sandivicmi yaptin

(26 puan) tarafından

Babamın arabasını sevgilim paramparça etmedi ki ne alaka o o zamanlar çocuktu ayrıca öyle hemen nasıl unutayım nasıl vazgeçeyim? 

sen fazla kaptirmissin kendini ama deymez

0 oy
(4,923 puan) tarafından

Aile istemiyorsa muhakkak bi bildiği oluyor biz göremiyoruz kör oluyoruz bu benim başımada geldi ve ozamn amcam çok direndi hayır olmaz die ve amcamı dinledim iyikide dinlemişim gerçekten sonra sonra gördüm hayırsız eve girmeyen gününü gün eden biriymiş ..

(26 puan) tarafından

Ailem dedesine ailesine göre istemiyor ama oğlulları öyle biri değil ki işinden gücünden zeki biri

0 oy
(74 puan) tarafından

Bı tanıdığım ailesi istemediği halde evlendi meğer ayrıldıktan sonra öğrendik babası ölünce kızın sürekli tehtit etmiş ailene zarar veririm diye sonradan da çıktı bagimliymis adam evdeki eşyaları felan hırsız girdi diye hep satmış zar zor boşandı

0 oy
(854 puan) tarafından

Bence aileni seç. Sıkıntılarla başlayan ilişkiden hayır gelmiyor yıpratıyor illaki bir yerde. Yaş farkı da var. Aşkta yaş farkı önemli değil derler ama o kavuşulmayan aşk için bence. Evlilikte bal gibi de önemli oluyor. Şuan çok küçüksün. Sevgisinden aşkından ölüyorsurdur. Onsuz olamayacağını unutamayacağını filan düşünüyorsundur. Ama bu inan yaşının verdiği duygular. Unutmicaksın ama zamanla alışacaksın. 

(26 puan) tarafından

İlk sevgilim lise zamanında saçma sapan plotonik aşıklarım oldu ama bu farklı çok farklı hemde saatlerce konuşsam aşık olduğumu söylemekten bıkamam

0 oy
(1,305 puan) tarafından

Ben olsam direk bitirirdim ailenin onayı olmayan bu evliliği yapar ve ciddi sorunlar yaşarsan manevi olarak yapayalnız kalırsın. Gönül bu elbet başkasını da sever

0 oy
(1,053 puan) tarafından

Fragmanı görmüşsün hâlâ istiyorsan ne denir ki. Yazık edeceksin kendine belli.

(26 puan) tarafından

Fragmanı gördüm derken? 

(1,053 puan) tarafından

Sorunlu bi aile olduğunu 

0 oy
(2,611 puan) tarafından

Bitir diyenler var katılmıyorum bazıları var ailesini dinler ama sevdigiyle evlenmez hep aklında kalbinde olur bazıları dinlemez tersine mutlu olur seninde belki mutlu olacaksın ama ailen için reddeiyorsun 

Olan olmuş eskiden olan birşey şenlik değil dayımla olan mesele eğer ciden seni seviyorsa ailesine karşıda senin arkandaysa emin ol o evlilik olurda yürür de olmadı yüzük takın sonuçta nisanliyken herşey daha çok anliyorsun

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 774 göst.
9 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hicrannn (1,370 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 235 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde kaavimsi (2,882 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 77 göst.
2 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Muge (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 575 göst.
20 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde gozdekaracaa (249 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,091 soru

24,093,914 cevap