+5 oy
895 göst.
Diğer kategorisinde (1,471 puan) tarafından

Öyle kısa kestirip atmayın.nasıl tanıştınız aşk evliliğimi görücü usulümü oldu.ben anlatayım nasıl tanıştığımızı.

Benim babam ben evlenmeden önce gelin gelsiğim köye çalışmaya geliyor.mısır deposunda bekçi gibi bişey.o zamanlar benle kardeşimde o şehri merak ettiğimiz için hep diyorum bizide götür.babam orda 2 yıl kadar çalıştı. Babam o dönem kayınbabamgilden mısır satın alıyor.onların evine gidip mısır yüklüyorlar orda kayınbabam babamın patronuna biz oğlumuza kız arıyoruz diyince adamda beni söylüyor o vesileylede babamla konuşuyorlar. Babam büyük ablamla konuşuyor. ablamda arayıp benimle konuştu. işte sana görücü çıktı seni görmek istiyorlar dedi.başta yok dedim istemiyorum gelmesinler boşuna dedim ablamda ısrar etti işte tanış bi beğenmezsen yine yok dersin dedi. ablamın aradığı sabahta rüyamda görmüştüm elimde nişan tatlısı annemle kalabalık bi evde oturuyoruz.bizim kültürümüzden farklı giyinmişler.neyse 2 hafta sonrada eşimgil görmeye geldiler.ama ondan önce ismini filan hiç bilmiyorum babam adı zor diye unutmuş,sosyal medyadan filanda bakamıyorum.annemede diyorum sarışınsa istemem.eşimde beni bulamamış,dondurmuştum hesabımı.o da annesine demiş kiloluysa kabul etmem ben.neyse geldiler görmeye eski usul yengemle eşim odaya girdik 5 dakika konuştuk yok diyecem diyemiyorum.başta ısınamadım birde sarı olmasınmı.yengemde patavatsız dedi kararınız ne eşimde ben olumlu düşünüyorum dedi(sebebi gülüşümü çok beğenmiş.hep söyler sanki kalbime ılık ılık bişeyler aktı diye.) bende hayırlısı olsun dedim.diğer gün hemen söz takıp 5 ay içinde 18 yaşımda evlendim.şimdi ise 5 yıllık evliyim 2 de oğlum var.

Yorumlarınızın hepsini okuyacağım hadi sizde yazın❤️

33 Cevaplar

+1 oy
(3,295 puan) tarafından

Çocukluk arkadaşıyiz biz . Daha küçücük çocukken bana seni seviyorum dedi ama sevgi aşk neydi bilmezdim.7. sınıfı bitirdim başka şehre taşındık 4 yıl sonra geri döndük yine peşime düştü istemedim istemedim en son üniversiteye gittim hâlâ peşimde artık ikna etti 2015 yılında sevgili olduk 2018 de istemeye geldi bazı durumlardan dolayı kavuşamadik. Yine vazgeçmedik 2022 de evlendik şimdi bir oğluşumuz var.🥰

Ayy benim kocamda sarışın bende sarışın istemem derdim 🤣🤣

(1,471 puan) tarafından

Çoğu çocujluk arkadaşıyla evlenmiş.ben bi ilk defa gördüğüm adamla yüzük takmışım😁

Ben sonradan eşime söyledim anneme sarışınsa kabul etmem diye.o da çiftçi olduğundan güneşte kendini yakmış kirli sakal bırakmıştı sonradan🤭bebekliğinde daha sarıymışda Allahtan büyüyünce saçı sakalı sıyahlaşmış.

(3,295 puan) tarafından

Amannn huzur olsun da sarışın esmer farketmez sarışın istemeyen ben sarışınla evlendim sarışın doğurdum 🤣🤣

Eşime aşık olduğumdan beri hele de oğlum doğdugundan beri Esmer sevmiyorum artık sarışın erkek candır 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(1,471 puan) tarafından

Kız benim büyük oğlanda tam ikimizdende almış.kumral gözleri koyu kahveben kaşı kioriğide aynı babası.bende eşimin gözlerini çol beğenirim uzun kiprikli ela gözlü.çok şükür çocuklarım babasının kipriğini almış

-Reklam-
+1 oy
(727 puan) tarafından

En yakin arkadasim vardi hep konusurduk telefonda falanda esim ozaman kardesine beni sordum fotomu gormus arkadasimla telefonda konusurken surekli arkadan laf atiyodu ben arkadasima mesaj yazdimda esim cevap veriyomus uzun bi surede arkadasimla mesajlastimi saniyodum en son arladasim aradi boyle boyle abim seni begenmis konusmak istiyo once yok dedim yasim kucuk dedim 18 yasindaydim sonra ikna oldum konusmaya basladik iki yil konustuk sonra esim artik babana soyle seni istemeye gelelim dedi annem babama diyemedi amcam geldi amcam soyledi babam vermek istemedi yasi cok kucuk diye 20 yasindaydim ozaman babam elimden telefonunu bile aldi sonra bakti olucak gibi deil tamam cagirin gelsinler dedi tabi babamin bi kız kuzeni vardi ondan once evleniyorum diye kacti o yuzden vermek zorunda kaldilar diye koye yaydi babam arasti ogrendi tabi sonra ogrendikki kiz kendi kacmis bizim ustumuze atmis bitun koyde ogrendi tum koy bu ayleye kusmustu masum kiza iftira attiniz diye suan bi kizimiz var ve alaha sukur cok mutluyum ve babamda esimi cok seviyo

(1,471 puan) tarafından

Allah bütün kötü niyetli insanlardan korusun.Evliliğinizde uzun ömürlü olsun inşallah.

(727 puan) tarafından

Amin insallah canim cok kotuydu benim icin cok uzulmus kilo vermistim yapmadigim bisi ve koy uerinde boyle seyler daha farkli oluyo cok sukur gecti bitti

+1 oy
(5,665 puan) tarafından

Benim çalıştığım eczaneye kalfa olarak geldi tanışmamızın 14 gününde direk evlenme teklifi etti bende kabul ettim ilk görüşte aşk olmuştu bizimki  söz yapıldı bir sene sonra nişan bir sene sonra düğün oldu tanışalı 20 sene evleneli 18 sene oldu iyikide eşim olmuş çok şükür 

(1,471 puan) tarafından

Maşallah.uzun ömürlü olsun evliliğiniz.

(5,665 puan) tarafından

Amin inşallah Rabbim herkese güzel kaderler yazsın inşallah

+1 oy
(3,701 puan) tarafından

Kiz sen 23 yasinda misin ben seni benden buyuk saniyodum 🤭 

Bizde de benzer bi durum 24 yasima yeni girmistim ne okuyorum ne calisiyorum anamin evini didikleyip duruyorum aksama kadar (temizlik yani OKB olmustum o ara ) surekli gorucu geliyo gidiyo kac kisi geldi valla sayamadim herkese yok diyorum anamin evi rahat geliyo hani ben annemlede cok iyi anlasamazdim ama cekiyosam annemi cekerim elin oglunu mu cekecem diyodum hatta evlenmem size bakayim diyodum annem her gorucuyu kabul ediyo gotusuyorum yok diyorum bitti kaynanamlarda o zamsn etrafa kiz ariyoruz demisler nasil desrm kayinbabamin amcasinin oglunu dusun onlar benim dayimlarla komsuymus yengeler tanislarmis orda konudulmus kiz ariyoruz diye yengemde gorumcemin kizi var nasip isi demis iste gelecekler annem hep geleni ceviriyon yasin gidiyo ilerde gelende olmaz konus gorus yine olmasin diye baski yapiyo neyse israrlar uzerine brn kabul ettim bende sarisin sevmem diyodum esim sarisin 🤭 ben hic bisey anlsmadim zaten pandemi baslamisti tdm o zaman 1 ay konustuk konusmadik bi de baktim nisan oluyo isteme oluyo velhasil kelam 4 seneyi devirdik 1 senede nisanlilik 5 sene ne cabuk gecti nisanlilik donemi cok zor gecti ama cok sukur evlilik hayatimda tahmin edemedigim kadar guzel geciyo cok sukur elhamdülillah bi de bebem oldu 3 yasinda 

(1,471 puan) tarafından

Fotoğrafta gördüysen biraz büyük duruyorum.😊

Bizde tam pandemi dönemi evlendik.5 ay nişanlı kaldım.ama bende bişey anlamadım.ortada çeyiz meyiz hiçbirşey yok.benim önümde daha ablam var nişanlı.ablam evlendi 1 hafta sonrada ben evlendim.düğünsüz davulsuz gelin oldum.kınam bile yapılmamıştı.

(3,701 puan) tarafından

Aman bacim dugun duduk calgi cengi bosver bana soran olmadi ben nikahtsn gidecektim ne gerek vardi calgi dinleyip gunaha girmeye tepindik durduk bos bos simdiki aklim olsa ahhh o degilde kinan niye olmadi benim nisanim tskildi yemegem hemen kinami yaktı kinasiz gelin olmaz diye dugunde bi daha yaktilar 

(1,471 puan) tarafından

Valla bizim heralde suyumuzdanmıdır havasındanmıdır kapı gıcırtısına oynarız.1 romanlar 2 biz.

Bizim normalde 24 nisan düğünümüz olacaktı.pandemi yasağı nedeniyle iptal oldu.kınalığım gelinliğim herşey ayarlanmıştı.olmadı.evin içinde düz bi elbise giydim.öyle kıytırık bi kına yaktılar elime.kimsem yoktu ne bi arkadaşım dostum.sadece aile arasında oldu.diğer günde beyaz bi elbiseyle baba evinden çıktım.resmi dini nikahımda önceden kıyılmıştı.öyle sessiz sedasiz baba evinden çıktım.körolası kaynanamda bir daha kına yakmama izin vermedi.2.kına uğursuzluk getirirmiş.evlendikten 6 ay sonra da düğünüm olmuştu.

(3,701 puan) tarafından

Senin dirum benim istedigim evlilikmis keske degisseydik 🤭 olmus ama dugunun ne guzel 

(1,471 puan) tarafından

Yokya insanın bi içi burkuluyor.sessiz sedasız olabilirdi belki ama babamın evinde gelinliğimle çıkmak isterdim.gelinlik giydim ama ondada yeni hamileymişim sen düşün halimi.

+1 oy
(14,139 puan) tarafından

En marjinal benim hikaye olsa gerek o yüzden boşver☺️

+1 oy
(4,668 puan) tarafından

Facebooktan tanıştık 5 yıl sevgili kaldık 7 yıldır da evliyiz 4 yaşında da kızımız var canım 

(1,471 puan) tarafından

Maşallah size canım.Daha uzun nice günleriniz olur inşallah

(4,668 puan) tarafından

Amin inşallah canım Allah razı olsun 

+1 oy
(3,080 puan) tarafından

Eşim aslında kuzenim. Teyzemin varlığından çok sonra haberim oldu. Sıkıntılı bir yere gelindi ve irtibat pek kurdurmuyorlardı dedemlerle. Bizde İstanbul da yaşıyoruz,onlar başka bir ilde. Yazları Trabzona giderdik ama hiç denk gelmezdik. Annem telde görüşürdü ama hani annenin arkadaşına teyze derler ya öyle biri sanardım kendisini

En küçük teyzemin düğününde tanıştım teyzem ve diğer kuzenlerimle. Benim ki yine yoktu piyasada ☺️Bir kaç yıl sonrada onla tanışmak nasip oldu ama daha yeni genç kızlık zamanlarım. Eşim aşık olmuş, fotoğraflarımı topluyor sağdan soldan. Bense sinir oluyorum ona, çok şımartmışlar çünkü. Trabzonda bir gece manya.k bir diş ağrısı çeliyorum ama camdan aşağı atlamalık. Acile yetiştiriyor beni. O zaman yumuşamaya başlıyorum ona. Bir gece ansızın küçük teyzemle niyetini bildiriyor. Ondan 2 sene önceye kadar hissediyorum da hep sevgilileri oluyor ben kuruyorum diyorum. Gelen geçende diyor bu boş değil sana ki bide akraba en nefret ettiğimden. Kardeş olarak görmedim hiç, o sırada baba tarafından 3-4 kuzene isteniyorum onları direk abim yada kardeşim diye sepetlemeye çalışırken onunda haberi oluyor haliyle. Neysee çok uzun oldu ☺️ Teyzemle haber ederken 5 yıl beklerse (hukuk fakültesine yeni yazılmış,bitince hemen)onla evlenmek istiyorum da diyor. Bana n olduysa zaten evlenmekten korkuyordum,5 yıl ilaç gibi geldi evet deyiverdim. 3 buçuk senede okulu bitirdi ve evlendik. 12 yıllık evliyim 3 çocuğum var. Hamd olsun bugünlere. Başta benim için mantık evliliğiydi ama nişan attıktan sonra onu çok sevdiğimi anladım. Sonradan benim için de aşk evliliğine döndü yani ❤️

(1,471 puan) tarafından

Maşallah.Rabbim daha uzun mutlu günlee nasip etsin İnşallah.

(3,080 puan) tarafından

Amin cnm hepimize inşAllah ❤️🤲🏻

0 oy
(21,980 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Görücü usulü değil tam olarak aşk evliliği mi onu da bilemiyorum ama evlilik sevmeden yapılacak bir şey değil diyenlerdenim. o yüzden kendim buldum hem de İsmail YK şarkısı gibi Facebooktan :). İşin şakası o. zaten eşimin iş yerine işe girdim yeni başlayacağım işte bununla ilgili sayfaları takip ediyorum çokta aktifim eşim bana mesaj attı ben onun mesajını yanlış okuyup onunda işe başlayacaklardan biri olduğunu sandım cevap yazdım sonra ben zaten orda çalışıyorum dedi. öyle işle ilgili sohbet ettik. Ben işe başlayınca da üniforma vs için ne nerden temin edilir diye işim düştükçe yazdım. En çokta şey hoşuma gitmişti bir rahatsızlık geçirmiştim üşümemem lazımdı bana mont getirdi orda üşüme diye daha tanışmıyoruz bile. Hemen de verdi gitti ailesinden birini tembihler gibi sıkı giyin soğuk olur dedi :) hiç hal hatır sormadan.  çok hoşsohbetmişsin diye mesaj attım. Ama kimse bizi birlikte görmesin bir anlam yüklemesinler diye öyle yapmış. merhametine ince düşünceliliğine hayran oldum 1 yıl olmadan nişanlandık altı ay nişanlı kalıp evlendik 5 sene olacak bu yaz 

(1,471 puan) tarafından

Ne güzel ince düşünceli bi insana senk gelmişsin.nice güzel günleriniz olur inşallah.

(21,980 puan) tarafından

Amin inşallah canım 

0 oy
(110 puan) tarafından

Ben tavşan sahiplendirmek için uygulamaya yükledim eşimde yazdı hastalığı varmı nasi diye bende birşeyi yok dedim geldi aldı görmeye geldim tavşanı orda olan oldu 1 nisinda tanıştık 25 Nisan'da evledindik biraz bizimki yeni nesil kendi bulma görücü usulü gibi oldu bir tavşan sayesinde yani 

(1,471 puan) tarafından

Baya hızlı çıkmışsınız🤭nice güzel günlerinşz olur inşallah 

(110 puan) tarafından

😂😂😂 inşallah 

0 oy
(3,777 puan) tarafından

Arkadaşlarla beraber Kafe ye gittik çay kahve vs o da arkadaşının yanına gelmiş tevafuk o kadar kızın içinde beni görüp beğeniyor. İsmimi vs duyuyor biz kalkınca o da kalkıp takip etmiş. Biz de Kursumuz da bişe unutmuştuk mecbur içeri girdik oradan kursun adını görüyor internetten sitesini buluyor. Tek tek kişilerden beni arıyor ama ben o dönem sosyal medya kullanmıyorum sonra yakın arkadaşlarıma mesaj atıyor. Merveyle konuşmam lazım acil diye. Face var o zaman tabi. Bazıları tersliyor bazıları mesajı görmüyor. Sonra bi gün arkadaş geldi biri seninle konuşmak istiyor diye bende dalga geçiyorlar sandım mesajı gösterdi cevap yazdım sonra öyle konuştuk ama ben sevgili muhabbetine karşıydım zaten bastım engeli gitti. Sonra bi rüya gördüm ama eşim hiç aklıma gelmiyor. Rüyanın içeriği biri hakkını helal etmedid diye ateşe atılıyordum peş peşe görünce kafama takıldı herkesten helallik ister oldum. Arkadaşlarla otururken bi anda aklıma geldi ama dedim ne alaka yani bişey yaşamadık toplasan mesaj da kimsin nesin niye beni buldun konuştuk helallik ne var falan diye düşünürken engeli kaldır dediler. 1 saat içinde bana mesaj geldi farketmiş engeli açtkğımı veryansın etti ama gören diyecek yıllardır görüşüyoruz. Sonra laf arasında hakkını helal et dedim. Etmiyorum etmicem de dedi. Sonra etsin diye uğraştım baktım olacak gibi değil oralı olmadım. Ama sürekli yazıyor istek atıyor vs. Sonra 1 şartla isteği kabul ederim helal et diye etmem edersem yine gideceksin çünkü dedi. Sonrasında beni 2 yıl da ikna etti ama sevgili gibi olmayacağım bana göre doğru işler değil dedim kabul etti. Uzaktan toplasan 3 4 görüşmeye evlendik. 7 yıl birbirimizi bekledik harama bulaşmadan zor da olsa oldu. 2019dan beri evliyiz. Kendi nefsimden çok eşimin nefsiyle çok uğraştım ama herkes sevgilisiyle el ele gezerken haram diye telefonlarını açmadığım çok olmuştur. Bana hep şey derdi sen beni sevmiyorsun sevsen görüşmek gezmek konuşmak istersin diye. Ama ben en çok Rabbimi sevdiğim için nasibimizde varsa zaten olur diye dua edip Rabbime bırakmıştım işimi. Ailem karşı çıktı çok zor zamanlar geçirdim. Karşı çıkmalarından ziyade hiç tanımadan olmaz diyorlardı o zamanlar baya bi zor zamanlardı. Çok şükür eşimi ilk gördüklerinde tamam dediler hemen 6 ay içinde düğün oldu. Şimdi de 2 tane evladım var 

(1,471 puan) tarafından

Ne kadar güzel Rabbine teslim olmuşsun.nasibinde varsa zaten bi şekilde kader insanı bir araya getiriyor.Rabbim daha güzel günler nasip etsin inşallah.

(3,777 puan) tarafından

Amin sizlere de inşallah. Allah razı olsun 

0 oy
(6,743 puan) tarafından

Ben eşim ve ablam aynı seminerdeyiz ben eşimi görmüyorum ama o bizi gormus ablamda eşimi görmus sonra arkadaşım eşimin teyzesi gile kahvaltıya gidiyor teyzesi arkadaşıma yeğenime kız arıyoruz tanıdığın arkadaşı filan yokmu demiş oda benden bahsetmis öyle fotografimi göstermiş sonra arkadaşım bana bahsetti o şekil oğlanın fotosunu atti birbirimizi beğendik konustuj sonra ailesi beni görmeye geldi görücü usulü idi ama biz severek evlendik 

(1,471 puan) tarafından

Rabbim uzun ömürlüsünü nasip etsin inşallah canım.

(6,743 puan) tarafından

Amin cnm cümlemizin

0 oy
(357 puan) tarafından

Biz okuldan taniyorduk 8ci sinifta oyrendim beni sevdiyni.Bana sinif arkadasim soyledi.Amma nasil utangac anlatamam.Benden cok utanirdi.Amma cok arkamca kostu.10cu siniftayken mektup yazardik bir birimize.11ci sinifta telefonla konusmaya basladik.sonra askere gitti 18ay asker yolu bekledim bende o arada hemsirelik okudum bitirdim.Sonra nisanlandik ben ise girdim 1bucuk yil nisanli kaldik.Simdi 8yil olacak evliyiz bir oglumuz bir kizimiz var.

(1,471 puan) tarafından

Maşallah.daha nice uzun günleriniz olsun inşallah.

(357 puan) tarafından

Tesekur ederim canim

0 oy
(1,329 puan) tarafından

Annem evi tamir ettiriyordu yeni de mutfak yaptırdık neyse eşim geldi ahşap dekorasyon ustası evin laminantini yaptı kapısını yaptı evin tadilat işi olduğu zaman geliyordu ben tabi ortada abi abi diye geziyorum  bir gün eşimin arkadaşı aradı dedi tanışmak istiyor bı tanışsinlar annem de bana söyledi olur dedim bi tanışmaktan ne zarar gelecek geldi tanıştık ilk duyunca çok şaşırmıştım çay verirken bile kafasını kaldırıp bakmazdı benden bir kere karton parçası istemişti getirdim kaç kere sordum abi bu olur mu abi bu olur mu diye kafasını kaldırıp cevap bile vermemişti seninle mi uğraşacam değip kartonu atmıştım neyse tanıştık sonra söz oldu evlendik 4 senelik evliyiz bir tane iki yaşında kızım var ben 26 yasındayım eşim 31 yaşında tabi ben merak edip de sormuştum hiç belli etmedin diye eşim de ben seni gizli gizli izliyordum Instagram hesabını çok aradım ama bulamadım demişti o zamanlar benim numaram da vardı eşim de annem benim numaramı vermek zorunda kalmıştı yazmayı çok denedim de utandım filan demişti arkadaşlarım çok dalga geçiyorlardı abi dedin olay nereye geldi diye 

(1,471 puan) tarafından

Kader işte csnım.olacağı varmış.Rabbim ayırmasın inşallah.

(1,329 puan) tarafından

Amin canım 

İlgili sorular

+1 oy
45 cevap 1,211 göst.
+1 oy
49 cevap 1,260 göst.

Kategoriler

1,456,420 soru

23,897,222 cevap

322,127 kullanıcı

...