+3 oy
464 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7,362 puan) tarafından

image

Kahvemi aldım da geldim. Biraz buraya yazayım dedim. 3 buçuk yaşında benim kız ama son 2 yıldır anamdan etmediğim süt burnumdan geldi saçlarım beyazladı dişlerim döküldü tabiri caizse. Napacagimi şaşırıyorum artık. Bi benimki mi böyle yoksa herkeste mi var anlamadım size sorayım dedim. Şimdi ben gurbetteyim çocuğu tek başıma büyüttüm desem yanlış olmaz çünkü eşimde çok yoğun çalışıyor genelde hep tekim evde. O yüzden benim kız 3 aylıktı alıp dışarda gezdirmeye başladım hergün yaz kış 3 buçuk yaşında durum hala aynı. Yaşıtlarıyla bir araya gelsin hava alsın enerjisini atsın diye hergün çıkarız yani. Evde bana eziyet ediyor çünkü sürekli ağlıyor. Oturup oyuncakla oynamak yok tv açıyorum onada bakmıyor. Ya gidip etrafı karıştırıyor yada benim yaptığım işe karışıyor. 5 dk rahat oturduğum yok yani. Haliyle artık yoruldum bunaldım bende. Bugünde öğlen parka götürdüm 5 dk oynadı çıktık geldik eve. Neyse öğle yemeği işler falan derken saat 4tü yine parka gidelim dedi. Bende konuştum sadece parka gideceğiz markete gitmek yok tamam mı yanıma para almıyorum dedim tamam dedi parkta oynayacam diye söz verdi. Neyse gittik biraz bisiklet sürdü biraz oynadı sonra çocukların elinde dondurma gördü markete gidelim demeye başladı. Bende kesin dille hayır dondurma olmaz zaten hastasin dedim. Mızmızlandi falan eve gidelim dedim. Eve giderken market tarafına gelince ısrar etmeye başladı ben yok dedikce iyice dozunu arttırdı. Yolun ortasında krize dönüştü. Ağladı eve gitmicem burda duracam diye. İki yolun ortasindayiz cok tehlikeli elinide vermiyor benim sinirler tavan yapti. Sakin kalmaya çalışıyorum ama her dışarı çıktığımızda ayni durum yaşanıyor ayni yerde. Artık fırıncı falan bizi tanıyordur sorsak öyle bi durum. Neyse ağlaya ağlaya eve getirdim. Bu kezde herşeye bahane bulup ağlamaya devam etti. Sadece içimden sabır diledim kendi kendi sustu yattı uyudu. Bu hareketler yaşının getirdiği durum mu yoksa mizacı mi böyle bilmiyorum ama ben çok yıprandım kızlar. Ne evde huzur veriyor ne dışarda sürekli bi inat ağlama herseye yok olmaz demeler. Bazen sabah olmasin istiyorum bütün gün napacam diye düşünüyorum. Varsa fikriniz şunu yap dediğiniz alırım. Ne yapayım bilmiyorum ki sizinkilerde mi böyle yoksa ben mi beceremedim bu annelik işini 😑

12 Cevaplar

+1 oy
(14,723 puan) tarafından

Vallahi çok uzun yazmışsın canım okumadım ama tek değilsin ben doğduğu günden beli Allah diyorum. 3 olacak 4 güne benimde. Yaptığım doğru değil biliyorum ama baş edemeyince telefon veriyorum yoksa ya ben delircem ya da kızımi psikolojik olarak kötü etkilicem

(7,362 puan) tarafından

Telefon vermiyorum bide onu versem daha kötü olur heralde. Herkes diyo siz buna çok yüz vermissiniz bi çocuk daha yapın üstünden ilgiyi çekin düzelir falan ama ben inanmıyorum birde kardeş kıskançlığı ile mücadele edemem 

(14,723 puan) tarafından

Yüz vermeyle alakası yok bazı çocukların doğasında var. Dediğim gibi ben doğduğu günden bu yana aglamalariyla uğraşıyorum çok zor Bi bebek

-Reklam-
+1 oy
(235 puan) tarafından

Benim kızım Mart'ta 3yaşına girdi çok akıllıydı kendi oyun kurar oynardı ama şu son bir aydır bambaşka bir çocuk oldu telefon vermiyorum çok nadir TV izler ama bana sardı sürekli seni istiyom diye ağlıyor ben sevgiye boğardım beni istemez iterdi şimdi bambaşka oldu hep böyle olursa naparım bilmiyorum. Allah yardımcınız olsun bende gurbetteyim tek başıma büyüttüm benimkide dışarı delisi ama MÖ var dedim mi hemen eve 🤣 mölerden çok korkuyor🤣 öle inadı tutturması pek yok ama zaman zaman oluyor çok zor bisde bu ara Cook soru soruyor her şeye neden diyor o yoruyor

(7,362 puan) tarafından

Soru soruyordu evet o şuan azaldı ama şu inadı hiç geçmiyor 2 yıldır ayni ağlama krizleri. Bazen aklimi yitirecek gibi oluyorum ya çok çaresiz kalıyorum. Nolduysa 1 buçuk yaşından sonra oldu. Doktora sordum 4 yaşına kadar devam eder bu durumlar dedi. Tek umudum 4 yaş Allah büyük 😅 

+1 oy
(1,713 puan) tarafından

2.5 yaşında aynıyız sürekli ağlama sürekli bağırma inatlaşma bi çocuk herşeye mi ağlar diyorum ya herşeye ağlıyor ne yemek yerken ne otururken rahat bırakmıyor oturduğumu gördüğü an kalk demeye başlıyor birşeyler yiyeyim diyorum kendisi yemese de yanıma geliyor dökecek illa onu bazen neye ağladığını bile anlamıyorum dışarı çıkıyoruz çıktığıma pişman oluyorum yemek yemeye gidiyoruz kendisi yemiyor zaten bize de yedirtmiyor masanın üzerine çıkıyor ne varsa dökmeye çalışıyor yani yanlız değilsin canım bende bu duruma çözüm bulamadım dün misal akşam sabrım taştı artık yemek yemeyecem diye ağladı kaldırdım niye kaldırdın diye ağladı yeter dedim ne istiyorsun kızdım istiyor ki peşinde koşayım oysa ki hiç peşinde koşarak yemek yedirmedim en son ağlaya ağlaya yemeğini yedi uyudu 

(7,362 puan) tarafından

Yemin ederim biz böyle çocuklar olsaydık annemizden üç öğün yemek yerine dayak yerdik 😅 şimdiki çocuklar bi garip ya herseye sahipler ama memnun degiller

(1,713 puan) tarafından

Valla öyle ben çok iyi hatırlıyorum annem uyumadiniz diye kardeşlerimi döndüğünü akşam 8 dediği zaman yatağa derdi kuzu kuzu gidip yatarlardi ki dayak yemeyelim diye kuzenimin çocuğu 15 aylık yaramazlık yaptığı zaman hiç acımıyor vuruyor ben kızdığım zaman vicdan azabı çekiyorum sırf mutlu olsun diye bir dünya oyuncak alıyoruz ama bu çocuklar niyeyse yine mutlu değiller eskiden bize ayakkabı alındığı zaman dünyalar bizim olurdu 

+1 oy
(22,579 puan) tarafından

Normal çocuk hareketleri aslında. Hepimiz zaman zaman böyle şeyler yaşıyoruz. Sinir koymamız gerek. Zamanla nerde durması gerektiğini anlayacak. Öğrenecek. 

(7,362 puan) tarafından

Ben sınır koyuyorum ama babasi her dediğini yapıyor her istediğini alıyor tamam diyor ondan böyle oldu. Onunlada çok konuştum artik yapmayacm diyor ama çok geç sanırım 

(22,579 puan) tarafından

Çok geç değil. Hiçbir zaman geç değildir. 

+1 oy
(22,909 puan) tarafından

Yaşında etksi var mizacında canım 

(7,362 puan) tarafından

Bizimkinde mizaç ağır basıyor sanırım 

(22,909 puan) tarafından

Olabilir canım ama çocuk işte büyüdükçe sakinleşir umarım benimde en küçük böyle zor bi çocuk 🫡

+1 oy
(13 puan) tarafından

Aynısı bende var ve ikinci kızım 18 günlük inan bebek değil üç yaşındaki kızım yoruyor beni mahvoldum 

(7,362 puan) tarafından

Banada ikinci olunca düzelir diyorlar sende durumlar nasıl 

+1 oy
(971 puan) tarafından

Aynı cnm aynı benmki ekstra bde herşeye aglar. Bnde gurbette tekim eşimde yardımcı olur insan arada istiyor ki dedeler ananeler falan olsalarda arada üstümüzden alsalar ama yok malesef. 

(7,362 puan) tarafından

Benimkine kimse bakamaz. Senede 15 gun kaynanam geliyor giderken allah sana yardım etsin diyor. 1 ay annemlerde kaldim ben böyle cocuk görmedim dedi. Herkesi bıktırıyo aglaya aglaya. Gülmeyin bana bakmayın oturma yemek yeme herkese böyle

0 oy
(974 puan) tarafından

Benim de 2.5 yaş oğlum 4.5 yaş kızım var.yonetmen bayağı zor

Ama beni en çok 9.5 yaşındaki buyuk oğlum yoruyor

(7,362 puan) tarafından

Büyüdükçe dertleride büyüyor 

0 oy
(2,674 puan) tarafından

Bence daha çok mizactan kaynaklı. Benim kızım da 3.5 yaşında. Evde bana karşı aşırı nazlı, bana eziyeti çok ama çok şükür diyeyim şu güne kadar dışarda bir kez krizlik durum yaşamadık. Bence yarım gün kreşe verin. Orda başka çocukları görüp kendini tek ve özel zannettigi tutturma huyundan siyrilabilir. 

(7,362 puan) tarafından

Bende her zaman mizaç kaynaklı olduğunu söylüyorum ama kimse bana inanmıyor çocuk işte ne var ki diyolar. Ama ne yaşadığımı bir ben birde Allah biliyor. Sabrediyorum 4 yaşına girsin yarım gün kreşe verip çalışayım diye ama dayanacak gücüm de kalmadi

(2,674 puan) tarafından

Aynı annenin yetiştirdiği iki çocuk bile o kadar farklı ki. İkizler bile farklı farklı karakterde oluyor. Çocuk bazen insanı gerçekten her şeyden uzaklaştırıyor. Allah kolaylık versin

0 oy
(11,852 puan) tarafından

Çok normal. 3 yaş sendromunun vermiş olduğu durumlar. Hangi çocuk dışarda başka bir çocuktq dondurma görüp de istemez ki?

Bende kızımda bu gibi durumları çoook yaşadım. Şimdi 5 buçuk yaşında ve kesinlikle ısrar etmez. Hayır dedim mi bitti. Büyüyunce duzeliyorlar merak etme. 

(7,362 puan) tarafından

Ayy inşallah ya bazen hep böyle devam edecek gibi hissediyorum 

(11,852 puan) tarafından

Yok yok canım @Casperiye'nin dediği gibi 4 yaşından sonra insana dönüşmeye başlıyorlar 😂😂

(7,362 puan) tarafından

Hadi inşallah 🥰 post dursun 4 yaşında yazacam buraya 😅

(9,011 puan) tarafından

ay evet insani yaşam standartlarina ulasmak kiz cocuk ile 4 sene😂😂 erkek cocuk ile sadece iki sene fark ile 6 sene :) king boy büyük secim sadece bir tl fark ile erkek cocuk isterseniz  bu iki sene daha hayattan kopmaya sebep oluyor😂😂

(11,852 puan) tarafından

Ahahaha off kopardılar beni de hayattan 😀 oğlan 16 aylık kız 5buçuk yaşında ömrüm çürüdü 😂

0 oy
(13 puan) tarafından

Benimki ile yaşıt hemen hemen hepsi bizde de var dışarı çıktığımızda nadir elimi tutar söz dinlemiyor 

(7,362 puan) tarafından

Bir şeyi 50 kere söylemekten yoruldum valla

(13 puan) tarafından

Bnde vallahi bide geceleri uyumuyor sabah da geç kalkıyor haliyle ne yapacağımı şasırdm

0 oy
(633 puan) tarafından

Aynı bacım aynı benim oğlanda öyle bugün benle pasta yaptı tuvalet yıkadı hamur yoğurup bazlama pişirdi dışarı çıkardım ıssız otluk bi yol var oraya gidicem diye ağladı ağlaya ağlaya eve getirdim Allah hepimizin yardımcısı olsun 

(7,362 puan) tarafından

Amin amin işimiz Allah'a kalmış gerçekten 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 224 göst.
+3 oy
2 cevap 144 göst.
+4 oy
51 cevap 1,608 göst.
0 oy
13 cevap 330 göst.

Kategoriler