Triliçe
Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
İki su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Şerbeti için
Yarım su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
Şanti için
Bir poşet krem şanti
Bir su bardağı soğuk süt
Karamel için
Bir su bardağı toz şeker
İki yemek kaşığı tereyağı
İki yemek kaşığı kaymak
Bir su bardağı süt
İkinci karamel tarifi
Bir su bardağı şekeri derin dar sosluk a al eriyince iki kaşık tereyağı koy o da eriyince yarım su bardağı süt koy biraz karıştır sonra yarım su bardağı süte iki tatlı kaşığı nişasta koy karıştır bu karışımı da ekle beraber pişir karıştırarak tamamdır
Yapılışı
5 yumurta ve
1 su bardağı toz şekeri el çırpıcı ile çırp
Sonra yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ayçiçek yağı koy çırp
Ardından bir paket kabartma tozu ve
2 su bardağı un koy çırp
Sonra yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama dök
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişşin
Fırından çıkardıktan on dk sonra 4 su bardağı sütü ve yarım su bardağı şeker karıştırılmış şerbeti kekin üzerine dök
İyice çektikten sonra
Bir poşet krem şanti ile bir su bardağı soğuk sütü çırp ve kekin üzerine yay
Karamel için
1 su bardağı toz şekeri küçük dar tencerede en kısık ayarda erit karıştırarak dikkat et yanmasın
İyice eridikten sonra iki yemek kaşığı kaymak
iki yemek kaşığı tereyağı ve bir su bardağı sütü dök karıştır . Soğuduktan sonra şantinin üzerine yay
Afiyet olsun