+3 oy
232 göst.
Diğer kategorisinde (2,533 puan) tarafından

Korkuyorum bişi olur die bayada kirledi bebeğim doktor yıkayın demişti 

14 Cevaplar

+2 oy
(2,831 puan) tarafından

Hayır göbek bağı düşmeden yıkanmaz enfeksiyon kapabilir. Islak pamukla silin güzelce birşey olmaz. Şuan 15 günde Yenidoğan kirlenmez korkmayın 

-Reklam-
+1 oy
(6,061 puan) tarafından

yıkanabilir ama göbek kısmını kuru tutman gerekiyor. 

+1 oy
(788 puan) tarafından

Kanama vs olur farketmezsen risk yıkanmak bekle.melek o

+1 oy
(3,433 puan) tarafından

Ben 4.günü yıkamıştım.temizce kuruttuktan sonra bişry olmaz.

+1 oy
(5,775 puan) tarafından

Doktor yikayin ama gobegini iyi kurutun diyo sen ne kadar kurutsanda tam luruduguna emin olamazsin cok kurutuyum diye ugrassan Allah korusun ya gobegine bisey olursa bence riske atma kac gunluk suan 

0 oy
(3,601 puan) tarafından

Oğlum doğduğunda doktorlar göbek bağı düşmeden yıkamayın demişti herkes yıka bişey olmaz dedi ama yine de korktum doktoru dinlemek en iyisi dedim yikamadim siliyordum her gün 

0 oy
(28,454 puan) tarafından

Bence orayı bantla su gelmemesine dikkat et yaptır banyo

0 oy
(4,834 puan) tarafından

Küçük bebegin niye kirlensin. Ben kızımı 12.gün yıkamıştım. Her gün ılık su yapıp pamukla sildim temizledim göbeğine dokunmadım hiç. Bir enfeksiyon kaparsa keşke kirli kalsaydı dersin. 

0 oy
(6,777 puan) tarafından

Biz yıkadık çok şükür birşey olmadı 

0 oy
(518 puan) tarafından

Hastaneden gelir gelmez yıkayan ben postu terk ediyorum 

(2,561 puan) tarafından

Bizde yıkıyoruz hemen kurutuyorum genelde 1 hafta içinde de düşürüyor göbek bağları sıkıntı olmuyor 

0 oy
(209 puan) tarafından

Yıkama canım. Benim büyük oğlum da annem banyo yaptırıyorsun ara ara göbek bagı kurumadı enfeksiyon kaptı göbeğini yaktılar falan sonra baska doktora götürdük krem falan kurutucu seyler verdi geçti şükür.  Yani o değişiyor aslında annem bütün torunları cıkar cıkmaz hastaneden yaptırdı benim oğluma yaramadı işte

0 oy
(2,423 puan) tarafından

Ya bosver kirlensin bebek. Sakın düşmeden yıkama. Hatta ben düştü göbeği 2 gün daha bekledik yıkadım. Onun pisliğinden nolcak miss gibiler zaten

0 oy
(304 puan) tarafından

Ben yikamistim hastaneden çıkınca âma benim oğlumun göbeği 3 günde düştü şükür bişey olmadi

0 oy
(1,126 puan) tarafından

Ben ortanca kizimi yaptirdim gobegi düsmeden 

Göbeği enfeksiyon kaptı 4 yaşına kadar göbeğinden hep iltihap aktı en son ballı Sarımsaklı limonlu kür yaptım Ondan sonra göbeği 2-3 sefer kabuk tuttu iltihap öyle kurudu ama 3cu kıziiimda göbeği düşene kadar hiç banyo yaptırmadım ve göbeği bayağı geç düştü Bir haftalık veya daha uzundu göbeğe düştükten sonra yıkadım göbeğinde hiç enfeksiyon olmadı ve bebekler vücudunda bir tane faydalı sıvı ile doğuyor Adini unuttum O çok faydalı zaten ne kadar fazla durursa o kadar iyi bebek için

(7,359 puan) tarafından

Vernix caseosa

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 920 göst.
20 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Zenan (704 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 85 göst.
0 oy
7 cevap 200 göst.
13 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eslinmiraninannesi (752 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 475 göst.
20 Ekim 2021 Diğer kategorisinde ozge2626 (198 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,466 soru

24,184,040 cevap

336,502 kullanıcı

...