+2 oy
115 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,741 puan) tarafından

Kızlar bebeğim 8 aylık 5bucuk aylık ek gıdaya başladık sebzeleri çatalla ezerek veriyorum bu parmak gıda dediğimiz kendi tutup koparıp yiyeceği şekilde ne zaman vermeye başladınız bikac kere havuç haşlayıp ince bı parca eline verdim kocaman ısırdı ağzında sakladı onu bikac kerede öğürdü öksürdü erken mi acaba bide bizim alt üst ikişer dişler var kocaman kopariveriyor bu konuda tecrübelerinizle yardımcı olur musunuz

3 Cevaplar

+3 oy
(5,106 puan) tarafından

Ben 1 senedir veriyorum 3 yasinda 😂 ay napyim bacim esim vardiyaliydi gece gunduz bisey olsa napcam cok sakindim sen tabi oyle yapma da kendin yonetsen olmaz mi eline versen de mesela kendin tut elinden 

(5,106 puan) tarafından

Benim koca sana ornek olsun bacim yiyecek cocuk her turlu yer Allah korusun basina bela geldi diye uzulmekten se yemedi diye uzul 

(1,741 puan) tarafından

Ah Allah korusun temkinli olmak lazım evet Instagram'da kocaman eti isira isira yiyen bebekleri görünce acaba fazla mı panik yapıyorum diye düşündüm 😃

(5,106 puan) tarafından

Gecen benim oglanda istakoz yiyen bebek gormus milletin cocuguna bak nasil yiyo diyo e dedim sen de ye o zaman sipa dedim guluyo bi de aman bacim bizimkiler nazli hastalık falan olsa birak bagisiklik kazanir sakinma dicem da bu konuda sakin valla nolur nolmaz 

(1,741 puan) tarafından

Hahaah laflara bak yaa maşallah 😃 evet Allah korusun benide en çok tıkanması boğulması korkutuyor geçen gülerken tikaniverdi valla kalbimi boğazımda hissettim aklım çıktı tükürüğünu ceviremiyor ki nasıl korkmican

(5,106 puan) tarafından

Oyle valla haklisin 

-Reklam-
+2 oy
(41 puan) tarafından

Öksürmesi, öğürmesi çok normal. Zamanla kendisi ölçülü miktarda yemeyi, koparmayı öğrenecektir. Parmak şeklinde vermeye devam edebilirsiniz. Zaten sizin gözetiminizde olacağı için korkmayın. Yemek borusunun genişlemesinden dolayı öğürmeleri olacaktır. Endişe etmeyin

(1,741 puan) tarafından
+1

Valla bogulcak diye ödüm kopuyor ya kocaman koparıyor eline verince biraz ağzında çevirip ya öğürüyor yada yanağında saklıyor ben zaten tetikte duruyorum devam edeyim yani küçük parça vermeyi denedim koparıp ama bilemedim napsam diye inşallah biran önce öğreniriz 

(41 puan) tarafından

Öğürürse ya da öksürürse bekleyin, hemen sırtına vurmayın. Çok normal, korkmayın

+1 oy
(2,831 puan) tarafından

6.5 aylık başladım. Ogurmesi çok normal bu bir bebek refleksidir. Her bebek yapar. Yutamayacagi şeyi ogurerek çıkarırlar bogulmazlar yani korkmayın. Salatalik, domates, karpuz vs gibi yumuşak besinleri direk, havuç gibi sert besinleri de haşlayarak verebilirsiniz. İki parmağınız arasında eziliyorsa güvenlidir. Blw yani suanki yaptığınız şey  için en ideal zaman zaten 8.aya giriş. En ideal zamandasiniz devam edin gozetimli yedirin. Cesaret için ilk yardım videolarıni izleyin mutlaka.  Hem panik olmazsınız hem daha cesaretli yaklasirsiniz bebeğe de. Zamanla ne kadar ısırması gerektiğini öğrenecek. 

(1,741 puan) tarafından

Yani kocaman ısırsa da bişey olmaz mı normal mi ben dişlerinden de çok korkuyorum çok fena keskin kocaman kopariveriyor boğazına kaciveroirse diye çok korkuyorum. Öğürdüğünde su veriyorum yada hafif sırtına vurup bekliyorum o an bişey yapmalı mıyım beklemeli miyim 

(2,831 puan) tarafından

Evet kuzum zaten ogurup çıkarır onu istese de yutup apsorbe edemez tutamaz yani, zaten ogurmeyi yutamayacagi şeylerde yapıyorlar diliyle itmeyi öğrenince daha kolay olur daha ince besinler ver zamanla alışacak ben de kızımın ağzından çok aldım kocaman besinler 😂 alisiyorlar. Şimdiden bu şekilde beslemen senin için çok iyi olur 

(1,741 puan) tarafından

Of of valla pek zor halimizi bı görsen ben tetikte bekliyorum diye bakiyo bide yüzüme öyle oda bekliyor ağzımı açıyorum oda açsın bakayım yutmuş mu diye sırıtıyor perisaniz 😃 küçük küçük denemelere devam edicem teşekkür ederim 🌸

(2,831 puan) tarafından

Rica ederim hiç korkmayın bebeklerde bunun için refleks var 🫶🏼 tam ideal zamandasiniz 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 58 göst.
23 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Leila (74 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 81 göst.
0 oy
4 cevap 178 göst.
0 oy
10 cevap 282 göst.

Kategoriler

1,471,871 soru