+1 oy
400 göst.
Diğer kategorisinde (167 puan) tarafından
tarafından kapalı

Kızlar bebeğim 15 aylık ayakları sıcacık oluyor bacağı soğuk ama ayak altı aşırı sıcak neden oluyor çorap vs yokken de öyle şeker vs gibi birşey olabilir mi her ay düzenli kan verioz da birşey olsa ordaki testlerden birinde çıkar mi 

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

8 Cevaplar

+6 oy
(4,832 puan) tarafından

Bacim rahat birak cocugu biseyi yok sekeri falan olsa ksnda cikar her ay veriyoruz diyosun yapidandir olabilir benim oglanin da kafasi yanar surekli herkes atesi var saniyo ama yok dogdu dogali oyle 3 yasinda suan 

(167 puan) tarafından

Evet veriyoruz kan vitaminlerini ast alt değerlerine tam kan sayımı değerlerlerine fln bakılıyor ama şeker için hangi değere bakıyor ki rutin kontrollde kan verioz 

(1,741 puan) tarafından

Rahat bırak çocuğu kısmı güldürdü 😃

(167 puan) tarafından

Hadi canım:))

(4,832 puan) tarafından

Onu @fkolgun ablaya sorcan tahlil sonuclarini at buraya o bakar saglikci o ben kafama bisey takilinca ona danisirim saglik konusunda da artik doktora bile guvenim olmadigi icin ben zannetmiyorum canim ondan oldugunu sadece ayak yanmasiyla seker mi olur 

-Reklam-
+3 oy
(1,414 puan) tarafından

Her ay düzenli kan verilir mi ?

(1,741 puan) tarafından

Bende onu soracaktım ya her ay kan mi verilmesi gerekiyor 

(167 puan) tarafından

Bilmiyorum ama rutin kontrollde verioz şuana kadar bi sorun çıkmadı vitamini vs ama şeker için hangi değere bakılıyor 

(3,807 puan) tarafından

Glukoz a bakılır şeker için 

(1,414 puan) tarafından

Gerek yok tabiki 

0 oy
(9,614 puan) tarafından

Yani doktora gidiyorsan ki birsey çıkardı olsa kan dolasımı o bölgede toparlanıyordur hareket halinde olması da etkendir.

0 oy
(2,826 puan) tarafından

Yok hayır bebekler kendini soğutmak veya ısıtmak için önce el ve ayakları tercih eder. Mesela ateşi çıktığında da önce elleri ve ayakları sogur. Bebek üşüyor olabilir sırtından kontrol edin. Her ay niye kan veriyorsunuz özel birşeyi mi var ? Rutin kan tahlilleri 9-12-18 aylarda yapılıyor bunun haricinde yapılmıyor. Şeker değeri için glukoz yazar ordaki değere bakıp yazın ona göre degerlendirelim

(2,826 puan) tarafından

Kokrmayin o zaman birşey yoktur şeker düşüklüğü olan çocuk kendini beslemek istemez, siz yine doktorunuza danışıp tekrar tahlil vermenizde fayda var ama şuan birşeyi yok yemesi içmesi iyiyse

(167 puan) tarafından

Acile gidiyorum şimdi düşüklüğünden ve yüksekliğinden supe ediyorum dicem 

(2,826 puan) tarafından

İçin rahat etsin git canımda beslendiyse zaten dusuk çıkmaz aç iken vermen daha sağlıklı. 4-5 saat açlıkta ver. Birde 6 ay önceki sonuç bu, tekrarlatman sadece önlem amacli. Yoksa bir yokmuş çocukta korkma, çocuk doktoruna danış o gerek görürse verirsin kan verip ayrıca. Önemli olan çocuk doktoruna bilgi vermen.

(167 puan) tarafından

12 de vermiştim ztn en son yemek 4 saat oluyor hemen hemen hiç birşey yememiş gitik parmaktan bakıldı çocuk aç mi annesi dedi evet 12 de yedi dedim belli dedi çok iyi hiç bi sorun Yok dedi 

(2,826 puan) tarafından

Dediğim gibi çok eski test bu, şeker düşüklüğünde mutlaka belirti görursunuz. Bu kadar bebekte de böyle şeker dusuklugu yaşanmaz. Önlem amaçlı bir önceki değeriniz hipoglisemi değeri olduğu için kontrolünüzde doktorunuza bildirin yeterli. Önemli olan çocuk doktorunuzun fikri. Zaten birşey olsa anlarsınız dediğim gibi. Telaş yapmanıza gerek yok. Rutin kontrole gidince çocuk doktoruna danışın bilgi verin zaten o gerek görürse tahlil ister. Çok zaman geçmiş 6 ay olmuş birşey olsa yukarıda yazdığım belirtilerden bir kaçını görürsünüz 

0 oy
(905 puan) tarafından

Bir sorun yoksa heray kan vermenize gerek yok.Rutin kontrol icin 6ayda bir versez yeterli olur

0 oy
(4,149 puan) tarafından

NNiye her ay kan veriyorsunuz?

0 oy
(1,350 puan) tarafından

Bebeginizin kronik bir rahatsızlığı mi varki her ay kan alıyorlar .hani bir hastalık vardır düzenli olarak değerlere bakılır ama benim kizim da 21 aylık ilk ay sarılık testleri harici bu zamana kadar toplam 2 kere kan alındı rutin kontrol için .sizin doktorunuz özel hastanedeyse sırf hastaneye para kazandırmak için test yapıyor olmasin her ay .çünkü öyle bir kan alma rutini olmaz olamaz küçücük bebekten .doktorunuzu degistrin veya hastaneniZi

0 oy
(716 puan) tarafından

Uyuyacağın zaman çorap giydirme benim kızım 3 aylık olacak ama eldiven bile taksam elleri hep soğuk yavaş yavaş düzene girer inşallah 🥰

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 165 göst.
26 Mart 2021 Diğer kategorisinde Kvsrkcdy123 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 797 göst.
16 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde 3prenses anası (328 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 850 göst.
16 Aralık 2019 Diğer kategorisinde Herzamanhaklibiri (2,953 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 435 göst.
25 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Elfmeryemasya (86 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,280 soru

24,056,100 cevap

329,917 kullanıcı

...