+1 oy
135 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (46 puan) tarafından

Baba

Dede

Mama 

Kaka

Kanka ( kız arkadaşım ile konuşurken ben çok duyduğu için) 

Ver 

Felan diyor hiç ekrana maruz kalmadı bizde izlemiyoruz diye TV kaldırdık zaten o doğunca ama evim köyde pek merkez değil o yüzden parka fln çok çıkaramadım kışa denk geldi hep yaşıtları ile pek kaynaşamadı bize gelen giden de yok pek bizde gidip gelmeyiz evin içinde ikimiz baş başayız 

Komutları çok iyi algılıyor ver dediğim ne varsa getirir verir ( ayakkabısını, emziğini , oyuncağını) 

Kaka yaptın mı diyince ( ıslak mendil ve bezi getiriyor) 

Bay bay yapıyor öpüşelim diyince öpüyor vs. Bu tür halleri normal sadece kelime eksiği var gibi geliyor bana yoksa sonradan açılır mı bende geç konuşan bir bebekmişim 

8 Cevaplar

0 oy
(6,728 puan) tarafından

Benim kızım ne yalan söyleyeyim çizgi film izler ama süresi çok uzun tutmam sadece bir çizgi film izleyip telefunu alırım elinden ama kelime sayısı çok fazla ne desen aynısını söyler 22 aylık oldu yeni ben çok konuşturuyorum belki bununda etkisi var renkleri organlarını sorunca gösterir h ayvanlari hepsi tanır taklitlerini yapar  5 kadar sayar  oda ne desem hepsini yerine getirir senin bebeğin demek sana çekmiş cnm ilerde açılır bol bol sohbet et bir kelimeyi iki kez tekrarla  

-Reklam-
0 oy
(1,290 puan) tarafından

Bol bol kitap okumani ve kitap okurken onunla iletişim halinde olmanı tavsiye edebilirim .mesela okurken durup ona soru sorabilirsin böylece senden duydukları ile tekrar ede ede konuşur .cümle kurmaya çalışır.

Benim kızım 21 aylık benden ve babasından duyduğu şeyleri tekrar ederek 2 kelimeli cümle kuruyor yavaş yavaş artık . komutlari alıyor yapıyor .sürekli birşeyler söyler konuşur ama anlaşılmıyor tabi tam olarak.biz en çok kitap okuyarak ve oradaki resimler hakkında konusrak ilerledik .her çocuk farklı çok sosyal ortama girmeyince gecikebiliyor konuşma .ama iş sende bitiyor sen cocugunla konuşacaksın sürekli ki oda tekrar edecek .illaki çevre şart değil konuşması için .her çocuk kendine has bunu da unutma canım kimisi erken kimisi geç konusur .

0 oy
(2,092 puan) tarafından

Kelime sayısı yazdığın hibi 6-7 ise evet gerilik vsr 18 aylık bir çocukta ortalama 15-20 kelime beklenir. Sonradan da açılabilir tabi ki ama bir doktor görüşü gerekir bu kadar az ise 

0 oy
(5,457 puan) tarafından

Bizde 24 aylık olduk aynı kelimeler var bizdede anne demiyor mesela bir şey istesek hemen getiriyor her şeyi anlıyor oyuncaklarını toplayalım parka gidelim diyorum hemen topluyor doktor normal dedi algılamada sorun olunca korkulur dedi erkekler biraz geç konuşuyor 30 aylık oluncaya kadar bekleyin yaş grubunda oyun gruplarına yazdırın dedi 

0 oy
(4,194 puan) tarafından

Kısım 19 aylık beş altı kelimesi var ama ne desem anlıyor 

0 oy
(1,042 puan) tarafından

Ekrana maruz kalmadıysa buu iyi bir şey. Ama konusması için sosyal ortam şart değil. Sizin onla konusmanız lazım bol bol. Sürekli bişilerin ismini öğretın 5 defa tekrarlayın hecelemeyi de ihmal etmeyin. Bol bol kitap okuyun. Konusma geriliği var. Normalde şuan cümle kurabilmesi lazımdı. Benim oğlum 20 aylık cümle kuruyor. Ben çok konustum sohbet ettim nesneleri tanıttım. Benimki konuşmaya hevesli sizinki muhtemelen istemiyor sıkmayın canınızı olabılır çocuktur açılır zamanla

0 oy
(337 puan) tarafından

Ekrana maruz kalmadıysa çabuk çözülür bol bol sohbet edin ben oturduğum yerden nesnelerin adını söyleyip dururdum yolda giderken bile ağaç araba falan diye tarif ederdim. Gece uyuturken gün içinde ne yaptığımızdan bahsederdim. Yani sürekli iletişim halindeyim. 20 aylık ve inanır mısın bizimle sohbet ediyor. 2 3 li cümleler kurarak konuşuyor sürekli. Tabi her bebeğin gelişimi farklı olur. Siz destekleyerek bol bol konuşun.

0 oy
(608 puan) tarafından

Emzikte konuşma geriliği yapabir

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 180 göst.
+1 oy
6 cevap 108 göst.
+1 oy
4 cevap 146 göst.
0 oy
7 cevap 268 göst.