+1 oy
207 göst.
Diğer kategorisinde (714 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar kızım tam 3 yaşında 3 gündür tuvalet eğitimi veriyorum az çok kavradı çişini yapmayı ama kaka olayını 2 kere kaçırdı kiloduna yaptı biraz korkusu var bide gece nasıl yapacam hamileyim 2 haftadan az bi süre doguracam 37 haftalık hamileyim kimisi hamilesin bez tak gece diyor kimisi uyandır saat başı diyor 1 gün bez takmadım işedi çok ağladı gece kalktım bide çarşaf ile uğraştım 2.gunde bez taktım gece napacagimi bende bilmiyorum gündüz çok yoruluyorum ve çok yaramaz bi kızım var gecede nasıl yapacaz bilmiyorum kendimi yatağa zor atıyorum kızım uyandığında zor uyuyor saat başı götürsem geri uyutmasi var çok çaresiz kaldım napacam bilmiyorum 

9 Cevaplar

+2 oy
(1,652 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım ama naçizane fikrim keşke doğumdan biraz daha önce başlasaydın daha kolay olurdu senin için bende oğluma 3 yaşına 1 ay kala başladım gece ilk üç gün saat başı kaldırdım sonra yavaş yavaş 2.3 saatte bir kaldırdım bezi kuru kalkıyorsa saat aralığını uzatabilirsin ama benim oğlun saat başı her kaldırmam da yapıyordu ilk günler iki hafta sonra hiç kaldırmadım iki hafta sonunda yatarken gidiyordu sabahta uyuyanınca gidiyordu 

Çarşaf konusuna ben iki kat sermeyle çözüm buldum ilk kata çarşaf alez onun üstüne de alt değiştirme örtüleri oluyor ya tek kullanımlık onları yatak boyuna göre uç uca bantlandım onu serip üstüne tekrar çarşaf serdim ama yedek alezin varsa alez çarşaf +alez çarşaf şeklinde de yapabilirsin gece kaçırdğında ilk katı hemen sıyırıp alıyordum ikinci katta yatıyordu hem bana hem çocuğa kolaylık oluyordu 

(714 puan) tarafından
+1

Daha önce denedim başarısız oldu istemedi aslinds ben yine doğumdan sonra düşündüm ama kendi ısrarla baslamak istedi kuzenini gördü çünkü kızımi kaldırmak sıkınti gece çünkü zor uyuyor bide bi yanımızda bu beşiğinde yatıyor gece beşiğinde uyumak istemiyor

-Reklam-
+1 oy
(1,625 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bende iki haftadır tuvalet eğitimi veriyorum kızım 2.5 yaşında. Ben gece gündüz komple kestim gece altına yapmamayıda öğrenmesi gerekiyor çünkü. ilk bir hafta gece 2 kez kaldırdım. Sonra kaldırmayı bıraktım. Çok şükür gece kaçırmıyor. Gece bezlersen bu sefer gündüz tuvaletine alışsa gece kaçırmaları devam edecek. Gece saat başı kaldırmana gerek yok 2 kez kaldırsan yeter 

+1 oy
(14,125 puan) tarafından

İki çocuğumuda gece hiç kaldirmadim yatmadan önce yaptirirdim o kadar şükür hiç zor olmadı 

(714 puan) tarafından
+1

Kaldırmak sıkınti değil zor uyuyor kızım oda var

(14,125 puan) tarafından

O yüzden Alez ser altına bir kere yaptimi zaten kendi rahatsız olur İnsaAllah böylece dahada yapmaz benim çocuklar öyle oldu 

0 oy
(777 puan) tarafından

Gece uykusundan yarım saat önce çişini yaptırın sonra yatırım zamanla alışır

0 oy
(463 puan) tarafından

Sana bezi geçen yaz bırakmış tecrübesi taze bi anne olarak yazmak istiyorum 

Çocuğunu en iyi sen tanırsın onun neye ne kadar hazır olduğunu en iyi sen bilirsin 

Eğer geceleri kaçırıyorsa bezini tak ama takarken ona anlat bak annecim senin artık bu bezi bırakman gerekiyor ama geceleri bazı küçük kazalar yaşadığımızı senin hala hazır olmadığını biliyorum diyerek onunla konuş 

Gündüz asla takma ama geceleri anlatarak tak

Kendi gözlemim de bir süre sonra oğlum bezin rahatsız ediciliğini kavradı tuvalet olayını iyice oturttu ve bana anne istemiyorum demeye başladı tamam dedim bir daha gece bez takmadım bir iki kez küçük kaza yaşadık sonrasında tuvaleti geldiğinde kalkmaya başladı 

Gündüz bırakmaları daha kolay gece bezi için bikaç hafta daha çocuğuna süre tanı 

Doğduklarından beri bezin içindeler onun yokluğunu ve konforsuzluğunu kavradıktan sonra işin daha kolay 

0 oy
(2,900 puan) tarafından

Bende hakilelikte baslamisdirm 3yasindaydi geceleri sürekli bağladım ama altına yapmıyordu birgün kendisi dedi anne  ben altıma yapmıyorum bağlama diye tabii ki alez sardım altına çok şükür yapmadı daha .Rabbim kolaylık versin sizede

(714 puan) tarafından

Amin canım benim inşallah ❤️🙏

0 oy
(14,950 puan) tarafından

Kendine 1 saat belirle ve o saatte kalk kontrol et öyle saat basi falan degil. Gece kaldirma ve bez de bağlama. Yatmadan önce sıvı tuketmemesine dikkat et zamanla alışıyor canım korkma. Ne kendine eziyet et ne de çocuğuna.

25 aylikti ben braktirdigimda. Kaldirsam da gitmedi wc ye. Saat 3 gibi kalkıp kontrol ederdim yaparsa çarşafın üzerini değiştirir yatirirdim uykusu da acilmazdi. Tabi ışığı açmaz ve konuşmazdim.  Zamanla da oturdu. Gece kaldırır ve yaptirirsan bu sefer bünye ona alışacak ve hep o saatte boşaltma isteği duyacak

0 oy
tarafından

Ben yeni doğum yaptığımda büyüğe de tuvalet eğitimi verdim geceleri bez bağlamadım.  Bi iki gece kaldırdım tuvalete daha sonra çişi geldikçe kendi kaldırdı beni üşümediği sürece altına kaçırma olayı nadir oluyor

0 oy
(5,420 puan) tarafından

Seni cok iyi anliyorum bizde o yoldayiz suan valla ben bagladim komsum var ayni yasta o da gece bagliyo uykumuz agir inan namaza kalmakta zorlaniyorum kendim sikissam afedersin gitmeye useniyorum yatak beni birakmiyo o yuzden cocuktan ziyade kendim cesaret edemiyorum gece icin bagladim valla illa bi gun birakacak zaten 1 2 isiyo onu da birakir belki oylelikle birakirim diye dusunuyorun 

(714 puan) tarafından

Çok şükür beni anlayan biri çıktı canım :( üstüne bide hamilelik de yoruyor gündüz zaten çok aşırı yoruyor beni kızım destek yok inan gece kendimi yatağa atıyorum pestilim çıkıyor :(

(5,420 puan) tarafından

Canim seni anliyorum hamilelik lohusalik normal ben ne hamileyim ne logusayim mesela ama uykuya cok duskunum malesef benim yumusak karnim uyku malesef once kendimi hazir hissetmem lazim 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 253 göst.
5 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Sirindn (2,387 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 455 göst.
0 oy
4 cevap 138 göst.
18 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde angello (28 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 139 göst.

Kategoriler