+1 oy
136 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,384 puan) tarafından

7 aylik benimki. Kaşık maması önerdi eltim . Aldim yediriyorum günde iki kez falan. Normal yiyecekler de yiyor bi sıkıntı olmaz dimi kizlar icim rahat degil ya hero baby bide ari mama veriyorum

6 Cevaplar

0 oy
(1,602 puan) tarafından

Bende dün böyle post açmıştım. Onlarda çok katkı var dediler. Ben de almadım. Yoksa ben de yedirmek istiyordum. 

(2,831 puan) tarafından

Sizin sorduğunuz arı mama. Hipp 5 tahıllı falan var doktorumuz önerdi bize verilebilir diye. Onlar daha içerik olarak iyi. 

-Reklam-
0 oy
(6,541 puan) tarafından

Canim onlar katkili ve seker yuklu saglikli degil yani. 

Neden boyle seylere yoneldin ? 

Evde kendin yapsan zaten 7 aylik bebegin gunde 2 kez ek gida almasi yeterli. Sabah kahvalti seklinde ,ikindi vaktide diger ogunu verirsin. Ayina uygun mevsim sebzelerini buharda haslayarak verebilirsin 7.5 aylik gibi kemik suyu ve kuzu kiymaya baslayabilirsin. Sebzelerin icine koftelik bulgurda katabilirsin 7.5 aydan sonra yavas yavas.

(1,384 puan) tarafından

İnternette gördüm sebzeleri haslayip ezip nisastayla pisiriyolardi bu dogru mu peki

(6,541 puan) tarafından

Nisasta da onerilmez. Yani bebege besleyicilik acisindan bi faydasi yok. 

Sebzeleri suda haslayin ama suyunu cektirin ya da buharda haslayin. 

Kaynayan suya sebzesi koyum haslansin pismeye yakin koftelik bulgur ekleyin birazda oyle pissinler. Catalla ezin iliyinca zeytinyagi katin biraz bu sekil verin. 7.5 aylik olunca ilikli kuzu kemigi suyu ve kuzu kiyma vermeye baslayin. Bunlar gelisimine cok katki saglar. Kahvalti icinde yumurta,lor peynir ve avakado oneririm.

0 oy
(7,349 puan) tarafından

Hiç öyle şeylere yönelmedim çok şükür 

0 oy
(1,625 puan) tarafından

Kaşık maması yerine mevsimin meyvelerini haslayip ezip. Azıcık irmiklede suyu pişiriyodum karıstırıp yediriyorum ben. Sebzeleride blend ediyodum ilk basta sonra sadece catalla ezerek verdim

0 oy
(391 puan) tarafından

Kaşık mamaların icerisine meyve yumurta gibi seyler katıp ben yedirdim.Doktorum onermisti.Oglum da pontuk gibiydi.

0 oy
(5,333 puan) tarafından

Ben almadım hiç . Meyveleri küçük küçük doğrayıp haşladım az bi suda pişmesine yakın irmik attım 1 yemek kaşığı birazda pekmez ohh miss 

Kuru meyvelerlede yaptım incir kayısı yada hurma haşladım irmik attım blenderla geçtim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 104 göst.
0 oy
8 cevap 159 göst.
0 oy
2 cevap 188 göst.
21 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 214 göst.
18 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Aysenr42 (344 puan) tarafından soruldu

Kategoriler