+3 oy
153 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,759 puan) tarafından

Kızlar 13 aylık bebekleriniz gündüz uykusu gece uykusu nasıl oğlum çok az uyuyor gecede sürekli uyanıyor ve geri çok zor dalıyor 

6 Cevaplar

+2 oy
(4,504 puan) tarafından

sabah erken kalkacak. öğlen 2 uyku yapıyordur büyük ihtimalle. 2.uykusundan en geç 3 te kalkacak.

akşam 7-8 arası uyuyacak.

gece emiyorsa ona kalkar, bazen diş derdi olur ona kalkar. 

gece beslenmesini kesersen uyanma sıklığı azalır 

(4,504 puan) tarafından

ben 15 aylıkken bıraktım, evet zor. ağlamasına dayanman gerekiyor. ağladıktan sonra meme vermenin alemi yok. madem verecektin niye ağlattın olur ve bundan sonra daha çok ağlar. 

sabırlı olursan 3-5 günde bırakır. 

(1,759 puan) tarafından

Deniycem canım inşaallah 

tarafından

Yazmam gerekenleri yazmışsın extra bişey yapmama gerek kalmadı sadece bi ekleme yapacam ben gece beslenmesini 6.ayda kestim dünya varmış dedim ohh be böyle bi rahatlık yok

(4,504 puan) tarafından

gerçekten gece beslenmesini kesmek lazımmış uyumak için ben prematüre doğdu diye 15 aylık olana kadar bekledim onda da artık canıma tak etmişti sabaha kadar emiyordu artık. bıraktım dediğim gibi 3-5 gün sabretmek gerekiyor. 

belki bi saat kucağımda pışpışladım ama sonunda hem bebeğim hrm ben rahat ettik. 16 aylıkken de odasını ayırdım maşallah bi gaz diş derdimiz yoksa tütütü. Yani 

tarafından

Aman nazar değmesin gece uyanmaları insanı mahvediyor

-Reklam-
+1 oy
(1,759 puan) tarafından

Lütfen bilgisi olanlar dan yorum bekliyorum 

+1 oy
(31 puan) tarafından

Muhtemelen gündüz 2 uyku yapıyordur.

1.uykuyu sabah uyandıktan 3 saat sonra uyutun maximum 1 saat olsun

2.uykuyu uyandıktan 3,5 4 saat sonra yaptırın o da maximum 1 saat olsun

Gece uykusuna da uyandıktan 4,5 saat sonra geçirin. Bir de desteksiz uyutmaya alıştırmanız gerekiyor. Destekli uyuyan bebekler her uyamalarında aynı desteği ararlar. 

(1,759 puan) tarafından

Saat düzeni yapmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor 

(31 puan) tarafından

İstikrarlı olmak çok önemli biraz zaman alacaktır elbet ama mutlaka alışacaktır. Fire vermeyin mümkünse düzen oturana kadar dışarı çıkmayın misafir kabul etmeyin.

0 oy
(22,829 puan) tarafından

14 aylık sabaha kadar oturuyoruz diyeceklerim bu kadar😵‍💫 tavsiyesi olan varsa bende okuyayım 

(151 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun valla 

(22,829 puan) tarafından

Amin sağolasın inşallah atlatırız bu dönemleri 

0 oy
(4,926 puan) tarafından

Canim cocukta duzen cok onemli aksam uyku saati olacak sabah uyanma saati olacak benim oglum o aylarda 2 uyku yapiyodu nadirde olsa uykuyu sevmeyen cocuk olur tek uykuya dusebilir olabilir ama onunda saati olacak sabah uyanmadi mi aman biraz daha uyusun deyip birakmjcan uyandircan onu aksam ya da gunduz de uyku saati geldigi vakit uyusun uyumasin rutini neyse yapilacak mesela oglen uykusu icin alt ust degisip yataga girecek sende yaninda yatabilirsin uyumasa da yatakta grcecek seni uyuyo sanacak gece ayni sekilde olacak ya da gece mi uyaniyo emiyosa emecek geri yatakcak ama gece oldugunun farkinda olacak ha uyandi emdi uyumadi bekledim hala uyumuyo alip kaldirmayacaksin isik asla acmayacaksin zaten ister uyusun ister uyumasin gece rutinin devam edecek yataktan cikmayacak bi kac gune duzelecek dene bunu 

0 oy
(728 puan) tarafından

Burda yazıyorlar erken kalksın, gündüz uyumasin fazla akşam şu saate kadar ama o kadar Zor ki bebeğim uykusu gelince kendini yırtıyordu ağlıyordu nasıl uyanık tutayım misal , akşam dokuzda yatirsam 12 de kalkardı gece sabaha kadar uyumazdi , denilen her şeyi denedim , uyku damlası kullandım ama aynı , bebek ne zaman isterse o zaman uykusunu düzene sokuyor bence , çünkü sekiz ay boyunca öldüm uykusuzluktan gece gündüz neredeyse sıfır uyku ama bir anda bir gün bir baktım uyudu ve devam etti ben hiç bir şey yapmadım, en önemlisi gece beslenmesini kesmen ona alınırsa daha uzun uyur uyanmaz , simdi 16 aylık asla gece beslenmesi yok, ama sizi en iyi anlayacak kişi benim çünkü aylarca bu sorun il savaştım resmen

(1,759 puan) tarafından

Ayy Allah sizden razı olsun yorumunuz için teşekkür ederim evet gece beslenmesini kesmem gerek 

(728 puan) tarafından

Rica ederim ne demek , ne kadar zor bir şey yaşayan bilir sadece , gece beslenmesi kesilsin uykusu da düzene girer zamanla inşallah 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 143 göst.
25 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde zeyneb34 (955 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 200 göst.
+1 oy
15 cevap 222 göst.
0 oy
2 cevap 91 göst.

Kategoriler

1,469,755 soru

24,076,921 cevap

330,974 kullanıcı

...