+4 oy
268 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,141 puan) tarafından

Merdiveni desteksiz inip çıkabiliyorsa hazırdır diyolar ya benim kızım 2 yaşında yürüdü haliyle akranları gibi değil biraz geriden geldi bide henüz konuşmuyoruz ne kızım üzülsün ne baskı görsün elbette bigün tuvaleti öğrenicek diye rahatım iyi mi yapıyorum bilmiyorum fikirleriniz neler

12 Cevaplar

+3 oy
(4,592 puan) tarafından

Benim kızım 34 aylık. Daha öğretmedim. Ara ara deniyorum ama bağırıp ağlıyor yapmam diye. Anne bezi seviyom diyor. Benim kızım konusuyor. 5 'li cümleler kuruyor . Merdivende çıkıyor kendi başına. Ama istemiyor. Bakalım yaza bırakırız inşallah. Sen millete bakma geç kalmışsın diyenlere. Herkes kendi çocuğuyla kiyasliyor. Ne yapacak çocuk ömür boyu bezle gezecek değil ya . Elbet öğrenecek. 

(4,944 puan) tarafından
+1

Vallahi aynı durumdan muzdaribim bende, oğlum da aynı gidip gelmek soyunup dökünmek zor geliyor :). Yeniden başladım 2 gündür, tabi erkek olmasının avantajı dışarıda vs tuvalet şişesi aldım internetten, kısadan hallediyoruz. Her çocuk kendine özel, ne zaman isterse o zaman olmalı. 

(4,592 puan) tarafından
+1

Zorlamak da istemiyorum daha çok korkusu artıp travma kalacak diye korkumdan . Klozet görünümlü lazimlik aldım sifon sesi çıkarıyor. Oyuncakları oturtuyorum bak çiş yapıyor hadi gel biz de deneyelim diyorum anne sen otur diyor gülüyor seviniyor ama kendine gelince yok . Havalar biraz daha ısınsın bir don giydiricem sağa sola işeye işeye öğrenecek artık bakalım. Ama benim kızım doğduğu andan beri çişini yapınca hiç rahatsız olmazdı ağlamazdı. 

(4,944 puan) tarafından

Bizimki de öyle, rahat bu konuda :) ama bir yerden başlamak da lazım artık. 

-Reklam-
+2 oy
(14,609 puan) tarafından

Benim kızda tam 2:30 yaşında bıraktı pek kelimesi yoktu 4.05 ay oldu çok şükür şimdi konuşuyor

Bence bu yaz bıraktıabilirsiniz

(1,969 puan) tarafından
+1

Konuşmayan çocuğa tuvalet eğitimi verilebilir ki :) 

tarafından
+1

Verilebildiğini elbette biliyorum bununla ilgili bi sürü kitap ve uygulamalı eğitimler var ben kendi tecrübesini merak ettim 

(14,609 puan) tarafından
+1

Meryem♥️

Yakaladım seni nasılsın merak ediyorduk

Tam olarak şöyle oldu cümlesi yoktu kelimesi vardı sosyalleşmesini söyledi doktor psikoloğa doktora götürmüştüm bununla ilgili

Gece Altım acıyor dedi acile götürdük üşüttüğünü sandım idrar alamayınca sonta ile aldılar o ara doktor dedi yapışıklık var hemen ertesi gün polikliniğe götürdük ufak bir müdahaleyle açtılar

Tuvalet görünümlü lazımlık almıştım

Ertesi gün tuvaletini istedi çişini yaptı kakasını zaten bir yaşından beri tuvalete yapıyordu ondan sonra da o gün bez bağlamadım bir daha alıştı gitti

(1,969 puan) tarafından
+1

Kız ben de sana yazacaktım tekrar gruba gelebilir miyim diye 😂😂 ben hala takılı kaldım veremedim kiloyu, dur telegram indireyim de yazayım sana 🌹

(14,609 puan) tarafından
+2

Çok sevindim tekrar aramıza dönmene♥️💐

+2 oy
tarafından

Ben yazi beklemedim şubatta bitti bu iş. 24 aylikta 

+2 oy
(23,279 puan) tarafından

Bence bir süre daha bekle derim ben. Mesela agiustos ayına kadar. O süreçte konuşması için bol bol çalışmalar okumalar yaparak zamanı degerlendirirsin hem. Soğuk memlekette yaşıyorsan temmuz ayında başlarsın. Ağustosta bitmiş olur büyük ihtimalle 

+2 oy
(159 puan) tarafından

Benim oğlum 23 aylıkken lazımlığa oturup öğrendi bence çok geç bile kalmışsınız tabii her bebeğin gelişimi farklıdır ama bence başlamalısınız

+2 oy
(548 puan) tarafından

Şu ayda başla diyen kimseyi takma çocuk hazır değilse çok yorucu oluyor boşuna hem çocuk hem sen stres olursun. 

Merdiven çıkabiliyorsa ve altı sabah kuru kalkabiliyorsa bence bu iki kriter önemli. Çocuğunu en iyi sen tanırsın hazır değilse 3 ü bekle

+2 oy
(576 puan) tarafından

34. Aylık bı kaç gündür başladık hesabına gelince tuvalete gitmesi gerektiğini söylüyor ama çoğu zaman pijamasına yapıyor bu ne kadar böyle sürer bakacaz.

+2 oy
(5,401 puan) tarafından

Haklisin elbet bir gun ogrenecek sadece merdivenle olacak bisey degil cekingen icine kapanik bi cocuksa bi de wcden korkarsa sorun olur ama denemekten bisey kaybetmezsin wcyi sevdirerek oyuna cevirerek guldurerek yaparsan belki alisir 

+1 oy
(41 puan) tarafından

Ben okul öncesi öğretmeniyim. İlk kızım benimle beraber okullarda, kreşlerde büyümesine rağmen 3 buçuk yaşında hazır oldu ve gece gündüzü tek seferde öğrendi. 2 yaşından sonra ara ara denedim ama hazır olmadığını görünce ısrar etmedim. Her çocuk bir değildir. Çocuğunuz hazır olduğunda size sinyaller gönderir zaten merak etmeyin 🌸

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Bu sırada çocuğu lazımlığa alıştır yavastan göster diyen bir halaya sahibim ben napayım çocuk daha 10.5 aylık 1 dişi yeni çıkıyor

0 oy
(1,880 puan) tarafından

Ben erken eğitim taraftarıyım. Bence çocuk büyüdükçe kendini bildikçe daha da zorlaşıyor bu iş. Daha neyin ne olduğunu bilmeden öğrenmesi çok daha rahat aslında. Benim kızım 11 aylıkken kakasını 16 aylıkken çişini öğrendi. Herhangi bir çabam olmadı ama 5-6 aylıktan beri tuvalet iletişimi yapıyorduk.

0 oy
(10,426 puan) tarafından

Kızım 29 aylık kakasını eğitimi almış nerdeyse 4-5 ay oldu kendisi söylüyor kaç defa benden habersiz gidip yaptı idrarını da %70 egitebildim sadece arada söylemeden kaçırıyor 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 341 göst.
0 oy
7 cevap 353 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde Syma (954 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 224 göst.
28 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde 12345678 (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 213 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (978 puan) tarafından soruldu