+3 oy
387 göst.
Diğer kategorisinde (1,345 puan) tarafından

Kızlar öncelikle eleştirmenizi istemiyorum sadece yardım istiyorum eminim herkes dedikodu yapıyordur bende bilgi alışverişi yani dedikodu yapan biriyim ama asla kimseye iftira atmam ve yalan söylemem yinede artık tamamen dedikoduyu bırakmak istiyorum hastalık gibi dedikodu duyunca birine anlatmassam kalbim sıkışıyor resmen önerilere ihtiyacım var değişik fikri olan var mı

16 Cevaplar

+3 oy
(9,180 puan) tarafından

Meşguliyet bulabilirsin kendine böylece kimsenin hayatıyla ilgilenmez kendine ve meşgul olduğun şeye kafa yorarsın 

(1,345 puan) tarafından

Teşekkür ederim hobi edinmeyi düşünüyorum

(8,268 puan) tarafından

dedikodu yapilir cokda zevkli ama herkesle yapilmaz . ben bi anamla yaparim :)) sonucta bilgi paylasimi. arkadasla falan cok detaya girmem. gerci burda butun anneleryoplandik platformuna nalet kuzenimden nekadar nefret otesi nefret ettigimi soyluyorumda o dedikodu sayilmaz o nefret kusma itirafi😂

(1,345 puan) tarafından

Canım annem sağolsun benim anlattığım şeyleri gidip o lafını ettiklerime söylüyormuş sen böyle böyle yapmışsın benim kız dedi diyor ortalığı karıştırıp milletle bni kavga ettiriyor

-Reklam-
+3 oy
tarafından

Bu yaptığının etik dışı olduğunu söylememe gerek yok zaten farkındasın hatanı bunu farkedip Öz eleştiri yapman çok güzel bi erdem... duyduğunu o an unutmaya çalış birine anlatacagın sırada su iç suyu ağzında beklet yada o an dilini ısır Çatlayacak dereceye geliyorsan eğer aynanın karşısına geçip ona anlat sonra rahatlayacaksın zaten

(1,345 puan) tarafından

Tavsiyen için teşekkür ederim

+1 oy
(4,046 puan) tarafından

Kim yapmiyo ki en cok dikkat eden bile yanlislikla olsun ediyodur onemli olan hatani fark edip duzeltmeye calisman ve Allah icin yapmandir ben bu konuda dedikodu olan ortamlarda bulunmamayi tercih ediyorum duymazsam konusamam dimi 

(1,345 puan) tarafından

Haklısın bnde uzak durmalıyım bazı insanlardan galiba

(4,046 puan) tarafından

En guzeli bu bence 

+1 oy
(4,505 puan) tarafından

Kimle çok yapıyorsan o kişiyle görüşmeyi en minimum a indirmelisin. O konuyu açtıkça da sen konuyu değiştir akşama da yemek yok napıcam bilmem felan de

Ben genelde öyle yapıyorum 1 komşum bide gelinimiz var onlarla çok konuştuğumu farkettim.. aramayı azalttım 

(1,345 puan) tarafından

Tamam canım denicem teşekkürler

+1 oy
(7,547 puan) tarafından

İmam Gazali'nin dilin afetleri kitabını okumanı öneririm mutlaka. Ben ilk okuduğum da baya sarsmıştı beni konuşmak dahi istemiyordum.

(1,345 puan) tarafından

Teşekkür ederim hemen internetten araştırıcam

+1 oy
(1,693 puan) tarafından

Duymayacaksın o yüzden. Dedikodu yapanla arana mesafe koyacaksın. Yanında mı konuşuluyor ya ortamı terk edeceksin ya konuşmayın arkadaş benim yanımda diyeceksin. Ben kendi adıma ikinciyi tercih ediyorum. İnsanların hayatına hiçbir zaman merakla yaklaşmadım. O yüzden yanımda konuşulan ilgimi de çekmiyor. Konuşmayın benim yanımda diyorum. Değil kötü bir durum iyi bir başarıyı bile başka birine anlatmam keza herkes iyi hislerle dinlemiyor

(1,345 puan) tarafından

Çok haklısın valla öyle yapmak lazım

0 oy
(16,440 puan) tarafından

Öncelikle kendini durdurman lazım bu konuda önemli olan tam bilgi aktarımı yapmaya meyil ettiğin anda kendini tutman zaten ya da karşındaki kişi buna meyilliyse ona da söyleyeceksin bak bunu yapmamız doğru değil bırakmamız gerek diye 

(1,345 puan) tarafından
+1

Bir tane dizi var Gönül Dağı biliyor musunuz bilmem ordaki Sennur karakteri gibiyim :D

(16,440 puan) tarafından

Diziyi biliyorum da o kişiyi bilmiyorum sanırım ahhahahs😂

0 oy
(1,124 puan) tarafından

Böyle bir karar alman çok değerli ve önemli bence buna karar veren uygulamasını kolay yapar 

(1,345 puan) tarafından

Teşekkürler inşallah beceririm

0 oy
(3,278 puan) tarafından

Her defasında Allah'ı ahireti düşün, söyledilerin doğruda olsa başkasının arkasından konuşmak günahtır haramdır, la havle vela kuvvete illa billahil aliyul âžim de, en güzel tavsiyem sana kendini o arkasından konuşulan kişinin yerine koy... O zaman yavaş yavaş bırakırsın inşallah ❤️ 

(1,345 puan) tarafından

Tamam canım teşekkürler

(3,278 puan) tarafından

Rica ederim canısı ❤️ 

0 oy
(275 puan) tarafından

Kız yorumlardan hiç birşey anlamadım bende dedikodu yapıyorum çok Allah afetsin bence hiç birsekilde kurtuluş yok gibi 

(1,345 puan) tarafından

Kurtuluş varmı bilmem de inşallah kurtulurum deneyip görücez

0 oy
(147 puan) tarafından

Canım bende önceleri yapıyordum sonra çok çok pişman oluyordum hemen dedikodusunu,yaptığım insanın,arkasından salavat şerif yada sadaka verip sevabını o kişiye gönderiyorum.Sürekli pişman oluyordum .Ama az yapıyordum binde bir yine de çok pişman oluyordum. Sonra bıraktım eşimle bile konuşmuyorum çünkü dedikoduya girer diye.Yqnımda dedikodu yapan varsa da çocuğu bahane edip konuyu,değiştirmeye çalışıyorum .Bir amca şey dedi bir,evde çocuk varsa o evde dedikodu olmaz dedi çünkü tüm enerjiyi ,sevgiyi, ilgiyi çocuğa harcıyoruz demişti.o kadar haklı ki

(1,345 puan) tarafından

Allah yardım eder inşallah da bnde bırakıp rahatlarım saol yardımın için

(147 puan) tarafından

Rica,ederim canım

0 oy
(22,428 puan) tarafından

Bence dediklduyu öğrenme yani birinin anlattığını başka birini yetiştirmek yerine anlatan kişinin lafını bölüp hiç ilgilenmiyorum bilmek istemiyorum demek en doğrusu 

(1,345 puan) tarafından

Öyle yapayım canım çok saol

0 oy
(1,253 puan) tarafından

Sakız cigne birine anlatmak yerine

(1,345 puan) tarafından

Sakız çiğneyemiyorum ki çenem çıkıyor daha çılgın bi fikir lazım bana :D

0 oy
(2,127 puan) tarafından

Aç musluğu suya anlat

0 oy
(9,611 puan) tarafından

Valla duydugumu anlatacak kimse bulamazsam bende öyleyim ya arar kaynanamla yada kocamla yaparım yada kız kardeşlerimle 🤣

0 oy
(596 puan) tarafından

Konuştuğum insanlar bilgi akışını sağlar ben de sağlık olsun Allah yardımcınız olsun vs vs der gecistiririm 

Tavsiye ederim canım duyma görme 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 170 göst.
+3 oy
4 cevap 111 göst.
+2 oy
3 cevap 160 göst.
24 Mart 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,950 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 148 göst.
1 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Damliskooo (1,142 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,459,769 soru

23,937,723 cevap

324,572 kullanıcı

...