+2 oy
285 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (81 puan) tarafından

Kızlar bu sorundan bıkdım artık genel olarak kaç kere kadın doğuma gittim, hep fitil krem yolluyor en son smear aldı 2 ay oldu test sonucu yok bekliyorum 5 yıl olcak evliliğimize böyle bir sıkıntı  şimdiye kadar olmamıstı son 7-8 aydır çekiyorum ara ara yok oluyor ara ara gene geliyor vajina dudagımda çok acıyor dokununca filan ilişkiden sonra vajinama acı biber sürmüsler gibi yanma oluyor bu yüzden cinsel ilişkiden sogudum eşime kalsa her gün o iş olsun istiyor ama ben istemiyorum ne yapcam böyle nasıl kurtulcamm bu illetten bide her ay tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonumda var 1 bucuk yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum acaba oyuzden mi böyle sorunlar yasıyorum özele mi gitsem artık yardımcı olun lütfen 

12 Cevaplar

0 oy
(1,563 puan) tarafından

İdrar yolu enfeksiyonu evet böyle yapar. Ama vajinal enfeksiyonda olabilir. Eşinizde bir test yapsın ondada enfeksiyon olabilir

(81 puan) tarafından

Benim sürekli tekrarlıyo 6 aydır kurtulamadım nioli yağı neler neler kullandım yok gitmiyor benden 2 ay gidiyor 2. Ay geri geliyor bide hiç hayatımda olmamıstım idrar yolu enfeksiyonu nedir bilmezdim eşime de kaç kere üroloji gidelim sanada test verelim dedim gelmedi bende yanma acıma fln yok diyor ne yapıcam bu şekilde kafayı yemek üzereyim 

(1,563 puan) tarafından

İdrar yolu enfeksiyonunun en iyi çaresi bol bol su içmek günde az 3 litre su içmeniz lazım. Çayı falanda şekersiz için. Bir süre kafeinden de uzak durun 

(81 puan) tarafından

Of çok zor .. 

-Reklam-
0 oy
(17 puan) tarafından

Doğum kontrol hapı çok sıkıntılı bir hab kadın sağligiyla oynuyor hiç kullanmasan daha iyi travazol sür

(81 puan) tarafından

Bazı doğum kontrol yöntemleri idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyomuş int de okudum acaba diyorum uzun süredir kullandığım içinmi bu idrar yolu enfeksiyonu oluyorum her ay bilmiyorum 6 aydır kurtulamadım bu enfeksiyon dan bende hiç olmazdı idrar yolu ebfeksiyonu ne bilmezdim 2 ay yok oluyor sonra geri geliyor bu aydan sonra bırakcam bakalım hapıda nasıl olucak kafayı yemek üzereyim artık

(17 puan) tarafından

Ablam da mantar yaptı ablam kurtulamadı devamlı yıllarca hep mantarla uğraştı hemen birakmani dilerim enfeksiyon mantar derken 35 yaş oldu düzeldi tedavilerle özelikle çok su içip pamuklu iç çamaşırları kullandı ,gün içinde çok değiştirdi 

0 oy
(499 puan) tarafından

Sadece senin değil eşinin de hijyene dikkat etmesi gerekiyor ondan da çok sık tekrarlar sürekli olan bişeyse eşine söyle o da bir ürolojiye falan görünsün temizliğine dikkat etsin erkekler çok umursamıyor böyle şeyleri biz hep kendimizde arıyoruz sorunu eltim de aşırı enfeksiyon oluyor hatta ileri derecede olmuş şuan çocuk sahibi olamıyor önce enfeksiyon sorununu hal etmek lazım demişti doktor önemlemi alınmazsa çok büyük sorunlara yol açabilir vajinal enfeksiyonlar doktor kaynıma da bir hap verdi kullandı eltim düzeldiğini söylüyor 

(81 puan) tarafından

Ya ben hep diyorum ona temizliğine dikkat et diye yok beni gerçektende umursamıyo hiç temizliğine dikkat etmiyor + bide kaç kere gel sende üroloji gidelim dedim bende yanma acıma yok diyip gelmiyor nasıl yapıcaz böyle bilmiyorum 

(499 puan) tarafından

O zaman ilişki de yok de canım o kadar şey kullandım geçmiyor benim canım yanıyor sorun yaşıyorum doktor senin de gelmeni istiyor de bencilce davranmasın bir hapla geçebilecek bişey yani ilerisi eşin içinde sıkıntı ama en çok senin için sıkıntı yani 

0 oy
(18,914 puan) tarafından

Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu yada vajinal mantar olabilir

(81 puan) tarafından

Evet yine idrar yolu enfeksiyonu oldum sanırım yarın bir acile gidicem tahlil için

0 oy
(4,672 puan) tarafından

Sürekli tekrarlıyorsa eşli tedavi görmeniz lazım. Ben öyle kurtuldum. Vajinal enfeksiyonla başlıyor idrar yolu enfeksiyonuna geçiyor. İlaç kullanıp sende geçse bile eşin tedavi görmezse ondan sana geri bulaşıyor. Ürolojiye randevu alıp gitsin durumu anlatsın 

(81 puan) tarafından

İlaçmı verir eşime de en son çare bu olucak teşekkürler 

(4,672 puan) tarafından

Evet antibiyotik veriyor 

0 oy
(2,510 puan) tarafından

Vajinal enfeksiyon varken sadece senin tedavi görmen yetmiyor canım. Sana verilen kremleri eşinin de kullanması gerek ki çapraz bulaş olmasın. Veya eşini ikna edil ürolojiye göndermen gerek.

0 oy
(1,204 puan) tarafından

Bir nioli yağını dene .trendyolda var  .Ben kullanıyorum arada kokuyu falan kesiyor. Ama benim böyle problemlerim yok. Bir dene araştır 

(81 puan) tarafından

Aldım nioli yağı cnm onunda faydası yok

0 oy
(450 puan) tarafından

İlişki sırasında travazol kullan, mantar kaynaklı da olabilir sıkıntı ve onda tek kişinin kullanımı yeterli olmuyo

0 oy
(1,148 puan) tarafından

Bende böyle idim dudaklar şişerdi yanma olurdu kaç kez doktora gittim krem vs smear de verdim birsey çıkmadı en son bı doktor alerjı vs dedi alerjı ilacı verdı oda olmadı 1 gün şiş kalırdı doğum yaptıktan sonra o şişme vs düzeldi  yanma da az oluyor

(81 puan) tarafından

Ben sezeryan oldum oğlum 3 buçuk yasında benimde böyle bir sorun yoktu bu aralar var 

(1,148 puan) tarafından

Genital bölge yıkama jelleri var birde onları deneyin ben denedim işe yaramadı belki sizde yarar sabun vs sürmeyın ama kuruluk yapıyor

0 oy
(5,413 puan) tarafından

İdrar yolu enfeksiyonu yapabilir vajinal mantar da olabilir eşine geçmiş olabilir ve ilişki esnasında sana da geçiyor olabilir bir test yaptirsin eşin de 

0 oy
(40 puan) tarafından

Bir.miktqr suya biraz Karbonat bir kaç  damla cayagaci yağı damlatip bölgeyi yıkayın taharet alın yani. Ya da pamuğa döküp silin. 

0 oy
(10,982 puan) tarafından

Eşimde sıkıntı olabilir ilişki öncesi bir güzel yikansin.yada onda enfeksiyon vardır bence o gidip kendine baksın 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 169 göst.
0 oy
1 cevap 52 göst.
+1 oy
1 cevap 34 göst.
3 Nisan 2025 Diğer kategorisinde anne (28 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 199 göst.

Kategoriler

1,451,775 soru