0 oy
72 göst.
Diğer kategorisinde (384 puan) tarafından

5 yasindaki kizimin gece surekli yatagindan kalkip kalkip gelmesine artık çözüm bulamiyorum. Her gun her gun abartmiyorum en az 5 kere kalkiyor .odasinda gece lambasi kamera var kapisi surekli acik ama onda bi korku hâli var.konusuyorum anlatiyorum degisen bir sey olmuyor.yanumuzda uyutup yatagina koyalim dedik yine surekli kalkiyor. Hamileyim bir de uyanmaktan gece uykusu denen bisey kalmadi simdiden yoruldum. Napmaliyim nasil bir cozum bulmaliyim sizden öneri bekliyorum :(

2 Cevaplar

0 oy
(1,493 puan) tarafından

Canım zor oluyor farkındayım çünkü aynısını benim oğlum  4,5 yaşında yani şu an hamileyim ama o zaman değildim yaptığı zaman böyle gece sürekli uyanıyordu Allah'ım sürekli yanımıza geliyordu yanımızda yatmak istiyordu korktuğunu söylüyordu o bir dönem oluyor sürekli geliyorlar sen onu uyuturken hani biz buradayız seni bırakmayacağız baban da burada ben de buradayım kimse sana zarar veremez biz hep senin yanındayız gibi şeyler söyle ben de hep böyle bir kızdım bazen artık insan çünkü o kadar daralıyor ki uykusuz kalıyor ki sinirleniyor işte istemez kızıyorsun ama sonradan da baktım ben kızdığım için kapının önünde oturuyor yanımıza gelmeye çekiniyor ben kızdım diye ağlıyor falan o zaman çok vicdan azabı çekmiştim sonra yanıma çağırdım yatırdım ama alışsın da istemiyorum bir zaman böyle yaptı sonra biz işte konuştuk onunla anneyle babayla yatılmaz herkesin yatağı ayrı sen artık büyüdün böyle olması gerekiyor işte kimse sana zarar veremez biz hep buradayız senin sesini duyuyoruz gibi cümleler kullanıyorduk yavaş yavaş bıraktı o da bırakır inşallah pes etme yani masal aç ona nasıl uyutuyorsunuz bilmiyorum ama masal açabilirsin onunla sohbet edebilirsin

(384 puan) tarafından

O kadar dogru yazmissiniz ki duygularima tercuman olmussunuz.soylediklerinizin kelimesi kelimesine aynisinu yasiyorum.her gun ayni konusmayi yapiyoruz.inanin hem uzuluyorum hem agliyorum. Benim gibi yasayan birinin olmasi beni bi nebze rahatlatti insallah gecici bir durumdur

(1,493 puan) tarafından

Bunu çocuklar hep yapıyorlar  bir süre yaparlar bir şeye adapte olmaya çalışırken içlerinde anlatamadıkları bir korku oluyor mesela bu onun yansıması olabilir biraz sizin konuşmanızdan ziyade Bir de babasını da konuşmasını teklif edin eşinize konuşsun o konuşsun çünkü Baba konuşunca daha farklı olabilir benim eşim de konuşmuştu ben konuştum o oğlum artık yavaş yavaş bir zaman sonra bıraktı şimdi bir de kardeşi olacağını biliyordur o yüzden de yapıyor olabilir içinde bir korku olmuştu şimdi kardeşim oluyor beni unutacaklar beni sevmeyecekler mi acaba diye bir şeyler düşünüyor olabilir içlerinde ne fırtınalar döndüğünü anlamıyoruz o yüzden sürekli konuşup ona bir şekilde yatağına alıştırmaya çalışın biraz zor oluyor ama bir zaman sonra oluyor ona bir de hani konuşun ama bir de dualar okuyorsun ben oğlumu Bir de o şekilde hani zapt ettim mesela bir Fatiha 3 ihlas-ı Şerif okuyup Ayetel Kürsi okuyabilirsiniz işte namaz surelerini okuyabilirsiniz Felak nas sureleri Ayetel Kürsi dediğim gibi bunları okuyun bir zaman sonra inşallah o da düzelecek aynı şeyleri genellikle bütün herkes Yaşar emin olun buna bir de ne izlediği önemli gün içinde televizyondan ya da telefondan oyun oynuyorsa ya da bir şey izliyorsa onlara da takip edin şu an onlar Rüya görüyordur o şeylerden korkuyorlardır belki bu da olabilir

(384 puan) tarafından

Tv telefonu da kestik acaba onlar mi etkiliyor diye dediginiz gibi bilincaltinda yatan baska seyler tetikliyor sanirim bir sekilde atlatacagiz teşekkür ederim dusunceleriniz için cok iyi geldi

(1,493 puan) tarafından

Faydam dokunduysa ne mutlu bana güzel bacım çocukların hayal dünyası bizimki kadar değil onlarınki çok geniş telefon ve televizyondan biraz daha uzak tutmaya çalışın konuşup biraz daha zaman verin ona zamanla düzelir inşallah

-Reklam-
0 oy
(77 puan) tarafından

Benim kizimda bir yaşından beri ayrı odada uyurdu 4 yasinda su an 1 aydır uyumuyor psikolojik olarak bu yaşlarda rüya goruyorlarmis TV vs sürekli takip ediyorum Bi ara TV de ki bir çizgi film karakterinden korkmustu onu dedi 

Gece yatiriyorum saat ikide yanımıza geliyor götürüyorum bir saat sonra gine geliyor  çok yoruldum  iki taneler birde her tarafım agriyor

(384 puan) tarafından

Aynisinu ben de yasiyorum insalllah gecici bir durumdur kolay atlatiriz

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 68 göst.
0 oy
4 cevap 103 göst.
+2 oy
7 cevap 146 göst.
0 oy
39 cevap 802 göst.
1 Eylül 2022 Diğer kategorisinde ASEL ESRA (1,558 puan) tarafından soruldu