Onlar davranışını kendileri belirlerler. Siz de kendiniz belirlersiniz.
Şimdi onlardan ne farkınız kaldı?
Kızarsınız, bunlar normal şeyler. Ama onlar gibi olduktan sonra sizin ne kıymetiniz kalır?
Bazen insanlara onlar gibi davranmak gerekiyor, bu doğru. Ama neden başkası için kendimden ödün vereyim ki?
Kişinin düşmanı kendi mesabesindedir. Yani düşmanınıza iyi bakın, onun seviyesindesiniz. Yerinizde olsam bu kadar aciz ve zavallı insanları düşmanım yapmam bile, onlara o değeri vermem.
Benim düşmanımın bile bir kalitesi olmalı.
Aç k*pek dediniz ne farkınız kaldı? Haklıyken haksız duruma düştünüz.
Yarın ahirette Allah zalim diye onlara şiddetle sorup, siz mazlumsunuz diye türlü türlü ikramlarda bulunacakken şimdi sırf bu hakaretiniz için hesap vereceksiniz. Üstelik bunu söylediğiniz insan bin kere sorguya çekilse bile sizden hak talep edebilecek.
Kendimi neden bu duruma düşüreyim ki?
İnsanlar, zorbanın bile bir hakkı olduğunu unutuyorlar. Sırf bu sözünde hakkını helal etsin diye belki onun günahını sırtlayacaksın veya kendi sevabını vereceksin. Neden?
Nereden tutarsanız tutun yanlış hamle.
Sizin öğretmeniniz değilim ama zaten buna da gerek yok. Kimseye bir şey öğretme derdinde değilim, yanlış anlamayın. Umumi bir platformda görüş sordunuz, görüşümü bildirdim.
Bana göre yapılabilecek en yanlış hamleyi yapmışsınız, bu işin ahireti de var.
Öfke kibirdendir der imamı Gazali (ra) yani karşımızdakine öfkelenirken bir acaba demek lazım. Değer mi? Değer diyorsanız buyurun.