+1 oy
467 göst.
Diğer kategorisinde (265 puan) tarafından

Kızlar kayınpederim arkamdan eşime "şuna para verme oğlum" dedi Yani beni kastediyo eşim olcak odunda hiç sesini çıkarmadı sesini Çıkarsın diye bekledim ama hiç bişey demedi bide utanmadan bizim odamızıda temizle diyo neymiş kaynananın eli uyuşuyomuş bende cevap vermedim eşim olcak odun onlar pazara gidince ben temizlerim dedi sinirlerim bozuldu 

12 Cevaplar

+6 oy
(1,247 puan) tarafından

Öncelikle insanlar ne yapmış olurlarsa olsunlar onlara aç k*pek denmez. Edepsizliktir.

Yorumlarda herkes doğru olanı çok yanlış ifade etmiş. Sizin üslubunuzu ve düşünce tarzınızı kesin olarak hiçbirimiz bilemeyiz ancak sizin burada bir konuşma hakkınız var ki anlatabildiniz. Kaynatanızı da tanımayız etmeyiz ama onun tarafından dinlemedik.

Velev ki dünyanın en beter insanları olsun, size nasıl davranılacağını siz seçersiniz.

“Baktığın benim ama gördüğün sensin” demişler. İnsanlara bakış açınız bu kadar önemli işte. Onları nasıl görüyorsanız o’sunuz.

Olay para mı? Dönüp dersiniz ki “Eşim bana ve çocuklarımıza bakmakla yükümlü, bu Allahın kanunudur. Buna karışamazsınız.”

Temizlik mi? Döner yine “Ben odayı temizleyecek takate sahip değilim, kendi odamı zor temizledim çocukla.” Dersiniz, eğer isterseniz de yardımcı olmayı teklif edersiniz.

Eşinizin susması da onun hatasıdır. “Savun demiyorum ama ben seni temsil ediyorum, bana edilen her hakaret veya yükseltilen söz sana edilmiş demektir. Ayrıca anam babam beni bu şekilde yaşayayım diye büyütmedi, ben de bir annenin evladıyım.” Diye onu da bir küçük dürtersiniz.

Kendi sınırlarınızı, kendi olmazlarınızı, kendi hayırlarınızı kendiniz söyleyin. Bunu yaparken de üslubunuz karşınızdakini utandıracak cinsten olsun. Çünkü her çocuk anne babasının sırrıdır. Siz de anne babanızın edebiyle konuşuyorsunuz.

Dediğim gibi, sizi de kaynatanızı da tanımıyorum. Ancak üslup, kimliktir. Ve üslup, doğru sözün de katilidir. Klişe belki ama doğru olduğu için klişe. 

(265 puan) tarafından
+2

Bende sizi tanımıyorum ama öğretmenim değilsiniz nerde nasıl kime göre konuşacağımı çok iyi biliyorum benim canım çok yandı kayinpeder yüzünden evet aç k.pek dedim çünkü bir kere soğudum herkes kendi çektiğini bilir bu zamana kadar çok sustum bana şiddet bile uyguladı ben küfür mü ettim hayır ailem uzakta olduğu için torununu sanki bilerek hasta etmişim gibi senin yüzünden hasta oldu diyerek bana şiddet uyguladı daha bunun gibi bir çok şey bütün bunları yaşamam hakaret edeceğim anlamına gelmiyo ama artık benim elimde değil gıcık kapmışım artık kayinpederime...

(1,247 puan) tarafından

Onlar davranışını kendileri belirlerler. Siz de kendiniz belirlersiniz.

Şimdi onlardan ne farkınız kaldı?

Kızarsınız, bunlar normal şeyler. Ama onlar gibi olduktan sonra sizin ne kıymetiniz kalır?

Bazen insanlara onlar gibi davranmak gerekiyor, bu doğru. Ama neden başkası için kendimden ödün vereyim ki?

Kişinin düşmanı kendi mesabesindedir. Yani düşmanınıza iyi bakın, onun seviyesindesiniz. Yerinizde olsam bu kadar aciz ve zavallı insanları düşmanım yapmam bile, onlara o değeri vermem.

Benim düşmanımın bile bir kalitesi olmalı.

Aç k*pek dediniz ne farkınız kaldı? Haklıyken haksız duruma düştünüz.

Yarın ahirette Allah zalim diye onlara şiddetle sorup, siz mazlumsunuz diye türlü türlü ikramlarda bulunacakken şimdi sırf bu hakaretiniz için hesap vereceksiniz. Üstelik bunu söylediğiniz insan bin kere sorguya çekilse bile sizden hak talep edebilecek.

Kendimi neden bu duruma düşüreyim ki?

İnsanlar, zorbanın bile bir hakkı olduğunu unutuyorlar. Sırf bu sözünde hakkını helal etsin diye belki onun günahını sırtlayacaksın veya kendi sevabını vereceksin. Neden?

Nereden tutarsanız tutun yanlış hamle.

Sizin öğretmeniniz değilim ama zaten buna da gerek yok. Kimseye bir şey öğretme derdinde değilim, yanlış anlamayın. Umumi bir platformda görüş sordunuz, görüşümü bildirdim.

Bana göre yapılabilecek en yanlış hamleyi yapmışsınız, bu işin ahireti de var.

Öfke kibirdendir der imamı Gazali (ra) yani karşımızdakine öfkelenirken bir acaba demek lazım. Değer mi? Değer diyorsanız buyurun. 

-Reklam-
+4 oy
(3,687 puan) tarafından

Kayinpedere değil de eşini bir güzel paralaman lâzım. O müsade ediyor çünkü böyle konuşup davranmalarına. 

(265 puan) tarafından

Ben ona dedim ki k.pek gibi peşimden gelme dedim sinirlerimi bozdu 

+3 oy
(6,501 puan) tarafından

Hiç de temizleyemem ..kocanın verdiği paranın hesabını yapmak ona mi düşmüş 

(265 puan) tarafından

Ona düşmüş galiba aç k.pek olduğu için 

(6,501 puan) tarafından

Birlik mi yaşıyorsunuz. İş eşinde bityor o taviz verdiği için böyle konuşuyor 

(265 puan) tarafından

Evet malesef 

+2 oy
(2,517 puan) tarafından

Hayır karısına vermeyecekmis de kime verecekmiş?

(265 puan) tarafından

Kendisine sürekli harçlık istiyo beni kıskanıyo 

+2 oy
tarafından

Kayınpederin ne dediği umrumda olmaz ama eşim buna tepki göstermezse kendini mahkeme kapısında bulur sisler beraber mi yaşıyorsunuz

(265 puan) tarafından

Beraber yaşıyoruz eşim tepki vermedi ama baya bi kavga ettim eşimle 

+2 oy
(11,249 puan) tarafından

Benim kayınpederimde 9 yaşındaki kızıma annen bir bokaa yaramıyor demiş. Nedeni ise hamileyim kusma bulantı yüzünden saçlarını yapamadım git halan toplasim dedim orda kahvaltıda yap dedim.kapi komşuyuz biz

Birde oyla karısı yer yatağında uyuyo bir kere onlardaydim ayıp utanmıyor musun kaynanan yatak seriyi demişti. Bende 47 kiloyum dosekte 20 kilo var gücüm yok demişti kaynanam 105 kilo

(265 puan) tarafından

Kendilerine hizmetçi mi almışlar değişik varlıklar deseydin ben hizmetçi miyim diye ayrıca senin çocuğun onların torunu oluyo halasında kahvaltı yapsa nolcak o kadar değişik insanlar var ki Allah sana sabır versin kız 

+2 oy
(1,809 puan) tarafından

Elimi bile sürmem şunun odasıyla deyin onun duyacağı şekilde.eli uyuşuyorsa biraz daha uyussun hiç sorun değil 

(265 puan) tarafından
+1

Öyle diycem bi daha temizle odayı derse 

0 oy
(277 puan) tarafından

Senin yanında mı dedi sende neden baba deseydin 

(265 puan) tarafından

Yok ben kendi odamdaydim onlar salondaydi

(277 puan) tarafından

Benim kayinbederimde böyle kadınları sürekli ezikler herkesi tüm kadınları evime gelincede sen ne desen bos önemli olan oğlum sürekli ezikler açıkçası benim eşimde bişey demiyor babasına sürekli kavga ediyoruz ama anlamıyor Allah yardımcın olsun

0 oy
(5,478 puan) tarafından

Eşim babasını söylediğine bin pişman eder.

(265 puan) tarafından

Benim eşim tepki vermedi ama pişman ettim çok kötü kavga ettim eşimle 

0 oy
(4,221 puan) tarafından

Birlikte mi oturuyosunuz 

(265 puan) tarafından

Evet malesef 

(4,221 puan) tarafından

Esin dengeyi saglamasi lazim o da farkinda ama elinden bisey gelmiyo sana karsi da mahcup ama ogrenmesi lazim 

(265 puan) tarafından

O dengeyi sağlamak istemiyo benim ailem uzakta diye ne söylesek kâr sayıyolar bende Allah izin verirse işe gircem bunlara müdana etmektense çalışıp kendi paramı kazanırım bunların yüzlerini görmem daha iyi o eşim olcak odunada muhtaç etmesin Rabbim beni amin 

(4,221 puan) tarafından

Coluk cocuk yok mu 

(265 puan) tarafından

Maşallah var 

0 oy
(1,299 puan) tarafından

Saygısız gelini olman ona o şekil hitap etmeyi gerektirmiyor. Eşin birşey demediği için istediği herşeyi diyebiliyorlar herşey eşinde bitiyor

(265 puan) tarafından

Eşim cahil hiç bisey demiyo onlara 

0 oy
(22,674 puan) tarafından

İş eşinde bitiyor eşinden yüz bulmuş

(265 puan) tarafından

Aynen eşim cahil onlara tek laf etmiyo

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 307 göst.
15 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,209 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 871 göst.
+1 oy
44 cevap 1,320 göst.
22 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Canan Karatay (7,624 puan) tarafından soruldu
+2 oy
36 cevap 1,103 göst.
14 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,461,466 soru

23,958,729 cevap

325,544 kullanıcı