0 oy
128 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,357 puan) tarafından

Kızlar eşimin kuzeninin eşi var kız 23 yaşında çok temiz bi kız kendisi de ama herseyı tam olarak anlayamıyor. 

15 haftalık gebe doktor demiş ki karnından sıvı ve doku örneği alacağız demişler  ben 2 gebeliğimde de olmadı böyle birşey sıvı ve doku örnegi neden alınır gebelikte bilgisi olan varmı? 

4 Cevaplar

+1 oy
(1,078 puan) tarafından

Dediğin işlemin adı amniyosentez canım 

Bebekte bir sıkıntı görmüşse Dr bu herşey olabilir yani bunun için istiyolar 

Bu test ile amniyon sıvısı yani çocuğun suyu incelenip çocukta herhangi bir engel bir hastalik durumu varmı diye bakiloyo 

Yani durduk yere istenen bir şey değil kesinlikle çünkü 

Bebek için riskleri olan bir işlem bu sonuçta karindan iğne ile çekilecek o su

(5,127 puan) tarafından

Evet imkanı varsa nedir ne değildir durumu öğrenmek istiyorsa fetal dna yaptırsın karından sıvı aldırmak yerine.

-Reklam-
0 oy
tarafından

Amniyosentez sıvısı. Ve genellikle sonuç yanlış çıkabiliyor. Bence yaptırmasın. Engelli olacaksa çocuk aldıracak mı? Aldırmayacaksa hiç o toplara girmesin , 18-24. Haftada yapılan detaylı ultrasonu yaptırsın 

(3,312 puan) tarafından

Amniyosentez genellikle yanlış çıkmıyor, hatta kesin sonuç veriyor. 

Kendim de yaptırdım çünkü. Her hastalığa bakılıyor. Bu bir tarama testi değil, eğer bir rahatsızlık varsa bayağı tanı alabiliyorsun. 

(1,539 puan) tarafından

Hayır kesin sonuç vermiyor ben yaptırdım 40 gün sonucu bekledim sonuca 2 gün kala kalbi durdu bebeğimin ve sonuç çıktı tam bir fiyasko örnek alinamamis rapor boş peki ya kalbi durmasaydi nasil ilerliceklerdi merak ediyordum

(3,312 puan) tarafından

İşlemi yapan kişinin hatası. Sıvıyı aldıktan sonra rengine ve miktarına bakılıyor zaten. Benden de aldıklarında rengi koyu olursa işlem yapılamaz dendi. 

Benim ileri hafta olduğu için sadece erken doğum riskim vardı ama bir sorun olmadı. Erken haftalarda dediğiniz gibi düşük riski daha çok oluyor. 

tarafından

Post paylaşmıştım Egehan bebek için . Amniyosentez sıvısı alındı hiç bir problem olmadığını söylediler . Çocukta çok çok çok büyük sıkıntılar çıktı kalbinde ve vefat etti maalesef. Bunun birçok örneği var %100 sonuç verdiğine asla inanmıyorum. 

0 oy
(1,741 puan) tarafından

Benim doktorum onermemisti düşük olmasına neden olabiliyor riskli bir işlem demişti detaylı ultrasonda çıkar zaten varsa bişey. Bu testler yanıltıcı da sonuç veriyor zaten güvenli değil neyden dolayı istemiş ki başka doktora da görünsün 

0 oy
(3,312 puan) tarafından

Ben amniyosentez yaptırdım. Yedinci ayda yaptırmıştım, tam hatırlamıyorum gününü. Tabiki riskli bir işlem ama haftasına da bağlı biraz. Düşük riski olabilir ama çok düşük bir ihtimal bu. Acısız bir işlem, yaklaşık 5-10dk kadar sürüyor. Bu test şüphe edilen tüm hastalıkları araştırır ve kesin sonuç verir. 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 161 göst.
0 oy
7 cevap 280 göst.
0 oy
3 cevap 154 göst.
26 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hawa (1,552 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 84 göst.

Kategoriler

1,468,834 soru

24,064,762 cevap

330,306 kullanıcı

...