0 oy
142 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (386 puan) tarafından

Merhaba kızlar dun 6 kılo sut aldım peynir yapacaktım. Bekarken kac defa yapmıştım 10 sene once fln. Neyse bu kez kaynatıp yapmak ıstedım hemn yemek için çiğ sütten yapılında brusella hastalığı oluyor. Bekletmek lazım. Neyse kaynattım soğuttum  peynir mayasını attım ama tutmadı. O kadar saat te bekledim boşuna. Sabah kaynatıp lor yaptım. Neden tutmamıs olabilir. Bilgisi olanlar yazsın lutfen

3 Cevaplar

0 oy
(584 puan) tarafından

Ben peynir mayasini kaynatmadan koyuyordum.Kaynattığın zaman içine peynir mayası değil,yoğurt yada limon suyu koyuluyor ve hemen süzülüyor. Ben böyle biliyorum. 

(386 puan) tarafından

Iste yoğurt veya limon girince lor oluyor kesılıyor direk. Ben normal beyaz peynir yapmak ıstedım. 

(584 puan) tarafından

Ben sadece bir kere yoğurt ile denemiştim direk süzmeye bıraktığım için birbirini tutmuştu. Bida hada yapmadım .

(5,502 puan) tarafından

kesilerek yapılan lor değil, süt kesiği. lor, kesilen sütten kalan peynir altı suyundan yapılır. 

(584 puan) tarafından

Aynen katılıyorum size peynir altı suyundan lor yapıyordum. Sütten de gayet güzel bir peynir çıkıyor du.

-Reklam-
0 oy
(179 puan) tarafından

Ilık yapsaydın çok mu soğuk mayaladin

0 oy
(17,348 puan) tarafından

Kaynatinca içindeki bakteriler ölüyor ve mayalamak için yeterli bakteri olmuyor. Kaynatinca peynir tutturamadım bende. 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 217 göst.
0 oy
3 cevap 119 göst.
0 oy
0 cevap 36 göst.
0 oy
0 cevap 54 göst.

Kategoriler

1,475,379 soru

24,153,417 cevap