Size kötülük yapan insanların beddua ettiğinizde duanız kabul oldu mu sizin hakkınızi yiyen oldu mu nasıl anlatılır bilmiyorum eşimin ailesi ortaklı iş yapıyorlar hesap kitap birisinin elinde ama gelem ve giden parayı söylemezler eşim bir ara konuyu açtı gel dedi abisine hesap kitap yapalım abisi onun üstüne bağırdı herkese belli bir miktar bir para düşer herkesin kirası aynıdır onların iki çocuğu varken benim bir kızım var onlar hiç sıkıntı çekmiyorlar maddi olarak eşi her ay altın alır kıyafet alır bugün bir altın almak ne kadar zorlaştı şu an onlar farklı bir işe girmişler ayrıca tek sıkıntı çeken bir eltim daha var o da sıkıntı çeker sadece içimizde hesap kitap olan kişinin karısı sıkıntı çekmez nisan ayında taşeron parayı vermemiş daha biz mecbur kalıp altınımızı bozdurduk ama hesap kitap olan kişi bir sıkıntısı yok oysa ki iki tane çocuğu da var ve çocukları çok abur cubur yer sizce siz benim yerimde olsanız şüphelenemez misiniz bazen kendimi sorguluyorum acaba ben mi yanlış hissediyorum yanlış mı düşünüyorum ama ben onları Allah'a havale ediyorum çok şey yaşadım burada anlatmayı bile utanıyorum Ben Allah'a havale ettim onları benim gözümden yaş aktı içden ve hesap kitap olan kişi troid kanseri oldu ameliyat oldu şu an durumu iyi ama hastayken onu asla beddua etmedim aksine dua ettim ama içimden şöyle geçmedi değil o kadar haram yemekten mi demedi değil kendisi tedavisine olurken bizim ortaklı olan paradan oldu benim bir eltim daha var onun 7 yıldır bebeği olmuyor ve kimse onn tedavisini yapmıyor ama hesap kitap olan kişi karısı hastalandı basur ameliyatı oldu hemde özleden ama eltim yıllarca tedavisi olmyo yapmıyo kaynanam ve kayın pederim de yapmıyorlar kaynanam ve kayınpederim hep onlardan yana
Sunu soyluyum bacim kotulere baba calmiyo istersen gece gunduz beddua et aadece negaftif eneeji gecer sana degnwz pislijlee icin en guzeli sinir koymak kendi yoluna bakmak
Keşke sınır koymak öyle kolay olsaydı ailei çok değişik bn hiç böyle insanlar görmedm biri birinn hakkını yerken annesi babası ses çıkartmaz aksine birşey olmz sizn abinzdir diyo
Siz gorusmeyeceksiniz esijiz halledecek
O zaman eşin neden işini gücünü ayırmıyor ayrıca yanlış hissettiğini sanmıyorum herşey ayan beyan ortada
Ayırmıyo eşimde farkında hatta kaynım karısa ortaklı olan parasından ksrısa baget yüzük almş ve bunu kendi ağzyla bama söyledi bn eşime dedim eşimde ailesine söyledi bnm eşim yanlş oldu bn eşime defalarca diyom bak hakkımızı paramızı yiyorlar ayrlmk istyo annesi babası brkmyo
Eşin çocuk mu ne demek bırakmıyorlar eşin eğer istese gerçekten önünde kimse duramaz kimseyi dinlemez
Aynen cesaret edemyo bn öyle anlıyorum babasndan çeknyo kaç defa tartşlar ama yok yine aynı değişen bişey yok
Vallahi cnm isteyen kararlı olan insanın önünde dağ olsa duramaz gerçekten isteseydi hadi eyvallah der çeker giderdi eşinde istemiyor demek ki
Zten eşim isteseydi kendinide bni bu duruma düşrmezdi amaa çok pişman olck ama iş işten geçeçk
Benim evimden arıtma cihazımı çalmış görümce bende yaklaşık 3 gün gece dua ettim arıtmam haram olsun diye arıtma patladı
Benim yüzüğüm kayboldu kim çaldıysa eli kırılsın inşallah dedim görümcenin eli kırıldı
Allah yardımcın olsun valla
Amin cümlemizn
Ay ben hiç sevmiyorum işte böyle ortak işleri . En güzeli işin gücün evin barkın ayrı olacak . Ne kimse kimseyle yüz göz olacak ne kimse kimseyi kiskanacak böyle şüphelere girecek
Vallahi öyle bn böyle şeyler yaşayacağımı bilseydm bu aileye gelin olarak gelmzsm asla
Eşinle de mutlu değilsin demekki
Valla Allah var eşim çok iyi bana karşı bni öyle çok üzmez vallahi ama aile sıkıntıları bni.çok üzüyo maddiyar olrk Rabbime şükr edyorm yinede ama çok zoruma gdyo haksızlıklar bu yüzden evlendğime pişmanm yoksa onnla tanıştğm içn pişman değilm
Kendinizi enayi yerine koyarsaniz boyle olur tabi ah ah çok kiziyorum boyle olaylarda sanki ben yasiyormusum gibi sinirleniyorum anlamiyorum nasil susup oturuyorsunuz goz gore gore evladinizin sizin hakkiniz yeniliyor madem oyle her kes kesesini ayirsin bu kadar mi zor gercekten
Demi bu kadar zor mu ama yok eşimi ikna edemiyorm Allah var eşim herşeyin farkında o bile bazi.şeylere şahit oldu ama yok olmyu annesi diyo sütümü helal etmem bilmem ne
Süt bi tek eşinin annesinde yok kusura bakma sizin ki bile bile lades resmen Allah sabir versin sana
Öyle zten herks blyo vede bnm 5 kaynım daha var 3 tanesi bekar ve bunlarda blyo ama hiç bişey yapılmyo anlamdm herksn parasnı öyle güzel yiyorlar ki ama gel görki hiç bişey yaplmıyo resmen herksi keriz yerine koyuyorlar bn eşime diyom eşim annesinw söyledi annesi dedği şey şu abindir bişyy olmz elalemin kızı içn birbinize düşman olamyn der
Beni de bu hasta halimle çok üzdüler. Hepsini Allah'a havale ettim. Beni anlasınlar sadece onu istiyorum
İnşallah ya Rabbim bn nasıl zorluklar çektim ya hamile halimle Allahım iki katını onlara çektrsn
Benimde hakkıma çok girdiler ama görümcemin bi lafı çok zoruma gitmişti.ben yeni evliyken sürekli hastalanıyordum.görümcemde seni aldık çürük çıktın demişti.başka bi zamandada çocuğum olsun diye çatlatma iğnesi kullanıyprdum.onlarda hayvancılık yapıyordu.bana senin bu iğne paralarınla ineklere tohumlama attırırdık.sonuç kendisi evlendi göbeğinde fıtık varmış kocası ameliyattan sonra yüzüne benim paramla ameliyat oldun diye yüzüne vurmuş.kimsenin yaptığı kimseye kalmıyor canım.sadece herşwyin zamanı var.
İnşallah ya .. inşallah bnde bize çektirdiklerini görürüm derim ki buda bnm ahım pek sanmıyorum da bizden kazandıklarıyla çok güzel geçim ypıyorlar htta 2 fün önce kayınvalidemle tartiştı altınları aldı fazlasyla aldı kendi birkmleri de var öyle böyle ev alırlar .. bizm altınlarmızı aldılar hiç birini vermediler bi tek onn verdiler hemde fazlasyla ama gel gör ki dün kayınvalidemlere gttk gayette güzel knşdular bn şok geçirdim
Bu güne kadar kimseye beddua etmedim. Etmem de. Beddua ok gibidir kime saplanacağı belli olmaz. Herkesin evladı, anası babası bir yaşantısı var.
Beddua ettiğin kişi hak ederse kabul oluyu ama hak etmiyorsa geri döner sahibini bulur
Hak etse de diyorum anasından babasından çıkabilir Allah korusun evladından çıkabilir. O yüzden gerek yok
Bi laf var insanın işi ortak olacağına karısı ortak olsun der bizim eskiler🙁
Yemn edrrm ki öyle çok doğru kim demişse ...
Malesef
Bedduaya ne gerek. Allah çıkarıyor işte hak yenen parayı. Bu sizin enayiliginiz değil ha büyüğe hürmeten susmanız. Çok sevdiğim bı söz var. Sen unutsanda Allah unutmaz. Gün gelir haram çıkar bı yerden. Bı yiyemiyor öteki çıkaramıyor. Bunların sebebi Allah'ın adaleti. Yüzlerine desen genede aynısını yaparlar.
Vallahi.bnn eşime öyle saygıslzık yapan biri değilim böyle laflar kullanmam ama bana enayilik gbi gelyo tek eşim değil diğer kaynımlarada haksızlık var yıllardır tedaviis olmayan bi eltim var oda çok zorluk çkyo ama buna reğmn bişey yapmıyor ya biride demez mi ya bu para nerde knşyorlar sonra ertesi fnü hiç bişey olmamış gbi davranıyorlar kavgada olyo ama anneleri nasıl yapyo sanki kördüğüm gbi bişey olmyo herks blyo ama herşeyi ama yok bişey olmyo
1,469,560 soru
24,073,968 cevap
330,822 kullanıcı