+1 oy
448 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (26 puan) tarafından

Sizce erken mi ben ve eşim hala istemiyoruz ama yanliş mı yapıyoruz  tecrübeli arkadaşlar napmalıyım oğlum biraz yaramaz bi çocuk ama Etramimdakilerde sürekli rahata alişirsın çocugun olmaz diyor.  Kafam kariştı

24 Cevaplar

+4 oy
(3,295 puan) tarafından

Etraf her zaman her konuda birşey der zaten 

Sen kendine ailene göre bakıp karar ver onu bu dünyaya getirecek olanda bakacak olanda sizsiniz etraf değil 

(26 puan) tarafından

Teşekkür ederim

-Reklam-
+3 oy
(1,737 puan) tarafından

Keyfin nasıl istiyorsa öyle davran rabbim vereceği  zaman, bunun zamanı geçmiş demez 

(26 puan) tarafından

Öyle canım da işte kafam karişiyor  tek başina oynarken başka çocuk görse kardeş felan hemen seviniyor oynucam diye

+3 oy
(6,251 puan) tarafından

Cocugunuz kac yasinda ,siz kac yasindasiniz belirtmemissiniz. 

Ben 2.cocugu dusunmuyorum. Etraftakiler bana da yap falan der. 3.5 yasinda bizimki de. Siz mi bakacaksiniz  maddi destek olacak misiniz falan diyorum. Bidaha konusu acilmiyo.

(26 puan) tarafından

Üç yaşinda bende  öyle diyorum canım da ister istemez kafa bulandırıyolar

(6,251 puan) tarafından

Ayy benim hic bulanmiyo bosver ya. 

+3 oy
(2,753 puan) tarafından

Başkalarının sözüyle düşüncesiyle olacak iş değil bence. Sen kendini hazır hissediyorsan olur. Benim eşimde 2. Çocuğu istiyor ama ona bakabilecek psikolojide değilim. Sonuçta bütün sorumluluğu ben de. Ne zaman tamam hazırım ikinci çocuğa yetebilirim dersem o zaman olur.

+3 oy
(29,810 puan) tarafından

İkinizde  kendinizi hazır hissettiğinizde en doğru kararı verirsiniz etrafa sakın bakma ağzı olan konuşur çünkü zorluğu onlar değil sen çekeceksin 

Beyinsel bünyesel hazır olmadıkça düşünme 

(26 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım bu post moral oldu bana

+2 oy
(1,017 puan) tarafından

Allah yardım ediyor bi şekilde canım güzel bakabileceğine inanıyorsan neden olmasın benim 5 yaşında var 11 ayına yeni girmiş var 9 aylık da hamileyim

(1,041 puan) tarafından

Gerçekten mi 😄 

(1,017 puan) tarafından

Evet canım gerçekten 🙂 birini güldürmek güzel bir şey ama neden sana bu kadar komik geldi

(1,041 puan) tarafından

Komik değil şaşırtıcı genelde yanlışlıkla oluyor bu kadar erken istemek şaşırtıcı geldi. Mutlu olmanıza tebessüm ettım. Yanlış anlaşılmasın 😀

(1,017 puan) tarafından

Bizim özel bir durumumuz var küçük oglumla ilgili o yüzden hemen olsun istedik canım dışardan bakınca bira garip duruyo biliyorum 🤍

(1,041 puan) tarafından

Allah uzun ömür versın hepsine sağlıcakla gelsin 3 numara 

+2 oy
(1,315 puan) tarafından

11 aylık kızım var şuan çok uzak bir fikir bu bna 1 çocuğa zor bakıyoruz bunun okulunu geleceğini düşündükçe kafayı yiyorum

(26 puan) tarafından

Ay senin ki küçükmüş canım da benimde küçük daha 3yaşinda 

(1,315 puan) tarafından

Evet küçücük

+2 oy
(1,771 puan) tarafından

etrafındakiler ben olabilirim :) ikizlerin üzerine bile isteye tüp bebekle hamileyim ve her gören kazayla olduğunu sanıyor, "aa sürpriz mi geldi" diyorlar :)) ben senin etrafındakilerim. benim etrafımdakiler de sen gibi düşünüyor.

ben 3. çocuk istiyorum dediğimde herkes "ne gerek var, çok erken, hiç gerek yok vs." demişti.

ama bu karar tamamen karı kocanın alacağı bi karar. millete hiç bakma. istiyosan yap istemiyosan yapma

(26 puan) tarafından

Valla Allâh günah yazmasın istemiyoruz bu kararda da devam edicez

(1,771 puan) tarafından

istemiyorsan yapma zaten hiçbir çocuk istenmeden dünyaya gelmeyi tercih etmez

(26 puan) tarafından

Aynn de sorun şu ben kendimi sanki hiç hazır etmicem gibi bi tane yeter gibi geliyor bilmiyorum yanliş oalbilir ama ikinci çoçuğu düşünmüyorum 

(1,771 puan) tarafından

kız niye yanlış olsun :) bir sürü insan tek çocuk istiyor ve tek büyütüyor. bu arada bir sürü insan artık çocuk doğurmuyor :) illa 3er 5er doğurmak zorunda değiliz ki :) 

bakma ben 3.ü için yola çıktım ama ben çok seviyorum ve istiyordum ondan yani istemiyor olsam hayatta da o topa girmezdim

+1 oy
(5,043 puan) tarafından

Daha rahatlık görmediğim için yapmıyorum ben 😅 tam olarak ne zaman oluyor bu rahatlık 

(26 puan) tarafından

Ay buna güldüm ama şimdi yeni doğan bebeğede bakasım gelmiyor üç yaşinda oğlum 😂😂

(5,043 puan) tarafından

Benimkide 3 buçuk ama ikinciyi düşündükçe saçmalama diye kendimi vazgeciriyorum. İkinciyi bakamamaktan değilde ilki zorlayacak biliyorum 

+1 oy
(22,025 puan) tarafından

Çocuğun kaç yaşında canım

(26 puan) tarafından

Üç cnm

+1 oy
(601 puan) tarafından

Eşin de sen de istemiyorsan yapmamalısın. Eşin istemeden yapılırsa evliliğini de sarsar bebeğin sorumluluğu. Gereken ilgiyi, sevgiyi, sabrı gösterebileceğiniz zamanda yaparsınız veya yapmaya da bilirsiniz. Etrafa bakmayın ağzı olan konuşur. 

(26 puan) tarafından

Teşekkür ederim moral oldu istemiyoruz şuan böyle devam edicez herhalde

(601 puan) tarafından

Hayat sizin hayatınız. Zorluğu da siz yaşıyorsunuz. İnsanlar yap demeyi bilir ama yaşadığınız zorlukları bilmezler. Yanında olacağız deseler de herkes kendi hayatına devam eder. Hiç kendinizi strese sokmayın. Allah evladınıza hayırlı, sağlıklı, uzun ömür versin 🤲

+1 oy
(4,724 puan) tarafından

Yaramaz da olsa uslu da olsa 2.çocukla arada en az 4 yaş olmalı bence. 2.çocukla X2 canından bezersin madem yaramaz çok. 2.uslu çıksa bile ilki rahat bırakmayacatır onu. İlki uslu olsa bi derece olabilir ama bence her türlü olmaz çocuğun yaşını bilmiyorum ama 4 yaşa doğru düşünmeye başlayın.

(26 puan) tarafından

İşte böyle bi yol gösteren bi konuşma bekliyodum teşekkür ederim

0 oy
(21,629 puan) tarafından

Postta en önemli detay yok bu çocuk kaç yaşında? Ama cevabı şöyle vereyim bu çok kişisel bir durum ailenin maddi durumuna ruh sağlığına sabrına evlilikte eşler arası uyum ve iletişime göre kişisel bir karar ben üç yaş olması gerektiğini düşünüyorum benim oğlum şu an üç yaşında banyo yaptırıyorum kişisel bakımı yemeği oyunu ama sürekli kucağımda ağlayan bezlenen bir bebekle ikinci çocuğa asla bakamazdım öte yandan ikinci çocuk illaki yapılacak ise çocuklar arasında kuşak farkı olmasını da istemem yani bir çocukken biri ergen olmasın 

0 oy
(771 puan) tarafından

Benim kızımda 5 buçuk yaşında ikinciyi hiç düşünmüyorum.etrafa kalırsa yandık büyümüş artık kardeş yap diyen çok kişi var ama önce benim psikolojim ve ruh sağlığım kızım küçükken çok kolik bir bebekti 2 buçuk 3 yaşına kadar çok yıprandım.

Kesinlikle istemiyorum.bazen kızıma haksızlık mı yapıyorum diye vicdan da yapıyorum🥺ama önce kendi sağlığım ve psikolojim ben iyiysem çocuğum da iyidir.

0 oy
(6,536 puan) tarafından

Benim cevremde bana yapma diyor tek cocukta pert oldun ikincisinde nasil olcan diyorlar esimde istemiyor ben istiyorum aslinda ama esim istemiyor suanlik bizde 3 yasindayiz

0 oy
(716 puan) tarafından

Cocuk açısından çok çok iyi oluyor kardeşi olması ama en büyük bedelleri de sen ödeyeceksin bu bedelleri ödemeye hazırsan yap derim 

0 oy
(5,455 puan) tarafından

Çocuğa etraf bakmıyor siz bakıyorsunuz sen maddi manevi ne zaman hazır hissedersen doğru zaman gelmiş demektir 

0 oy
tarafından

Her cocuk özeldir farklıdır. 1. De dünya dar olur ikincide hicbisey anlamzsin  aradaki yaş farkı sen yaparım dedikten sonra tamamen sana kalmış sen ve eşin ne zaman istersen ozaman 5 yıl 10 yıl ne zaman istersen size kalmış gerisine de sadece konuşmak kalır 

0 oy
(4,263 puan) tarafından

Millet beni hiç ilgilendirmeyen faktör olduğu için. Eşim ve ben ne düşünüyoruz o önemli

Evet 2.çoçuğa bakabiliriz buna hazırızz hem psikolojik hem maddiyat hem oğlumda kardeşiyle büyür diyerek karar vermen lazım

Ben 4.yü 8 yıldan sonra istedim ve hamile kaldım herkes aman ne gerek vardı oğlunda vardı kızında 8 yıl geçmiş unuttun gitti bebeği felan dediler . Biz istedik Rabbim de verdi dedim geçtim . Şimdi 2 yaşını doldurmak üzere evimizin neşesi konuşması hareketleri abisine ablalarına olan sevgisi bizi çok mutlu ediyor Rabbim iyiki vermiş diyoruz inşallah hepde öyle deriz

0 oy
(307 puan) tarafından

Sen kendini ne zaman hazir hiss edersen o zaman yap. Banada cok dediler sanki yardim ediyorlar. Bende ara cok verdim hem calisiyordum hemde oglumla guzel ilgilenmek istedim.Simdi oglum 5bucuk yasinda kizim 3aylik. Boyle bana daha rahat

İlgili sorular

+3 oy
36 cevap 1,119 göst.
4 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Misafir246 (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 426 göst.
+1 oy
23 cevap 849 göst.
1 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,225 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 170 göst.

Kategoriler