0 oy
54 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,108 puan) tarafından

Kızlar merhaba,

Şuan 10 haftalık hamileyim bugün sağlık ocağı kontrolüne gittim 3 kg vermisim 1 ayda. Bu normal mi, gebelikte kilo veren var mı. Normalde de kiloluyum 79 la hamile kaldım 76 ya düşmüşüm bir ayda. İlk gebeligimde hep aldım ama bebeğim yine de 2.5 kg doğdu 13 kg falan aldım da 😂 

Bunda verince bir gerildim ya bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi 

Birde ikili tarama kontrolüm var kaçıncı haftalarda yapılıyor 11-14 dedi ebe ama doktorum henüz bilgi vermedi 

3 Cevaplar

+1 oy
(2,542 puan) tarafından

31 haftalık hamileyim Şimdiye kadar hep aldım ama geçen ay gebelik şekeri çıktı yediklerime içtiklerime dikkat ettim 3 kilo vermişim 83den 80e düşmüşüm 

(2,108 puan) tarafından

Aa arada demek ki olabiliyor. Benim ikinci gebeliğim ama ilk gebeligimde hep almıştım birde bebeğimde zayıf doğru ilkinde, bunda da olumsuz bir etkisi olur mu diye korktum bir an

(2,542 puan) tarafından

Benimde 2. Gebeliğim canım ilkinde 17 kilo aldım 🤭 bundada öyle gidiyordumki diyete başlamak zorunda kaldım 

-Reklam-
0 oy
(7,688 puan) tarafından

allahin sevdigi kulusin iste yat kalk sukret

(2,108 puan) tarafından

Ben sağlık açısından soruyorum. Kilo vermem önemli değil doğurduktan sonra da veriliyor Allah'ın kulu olmaya gerek yok 

Benim sorum bunun gebelikte olumsuz etksii var mı böyle durumları yaşayan arkadaslarim var mı ve nasıl geçti surecleri

(7,688 puan) tarafından

allahin sevdigi kulu olmak arti bir lutuf sana onu demek istedim . ben ozellikle dort bes saat spor yaptim ki kilo vereyim diye 😃bi sikintida yok millet on kilodan fazla veriyor. kilosu cok olan diyetisyene gidiyor diyet ile ozellikle kilo vermeye yonelik besleniyor cunku ilk uc ay bebek senin vucut depondan kullaniyor besleniyor. kilo vermen alman bebekten bagimsiz alakasiz. 3 aydan sonra da nekadar kilo alirsan okadar bebek beslenir diye birsey yok . nekadar az alirsan benege okadar faydali . yenen icen bebege gider sana degil demek bu.

(2,108 puan) tarafından

Heh teşekkür ederim bende bunu sormuştum 😂 

0 oy
(3,110 puan) tarafından

9-10 haftalıken 6 kilo vermiştim, mide bulantısından. Merak etme fazlasiyla alıyorsun geri 😅

(2,108 puan) tarafından

Alayım ya hiç sıkıntı etmiyorum da 😂 ilk bebemde zayıf doğdu aslında benim kilom ve onun beslenme ilişkisinin olmadığını biliyorum ama yetersiz mi besleniyorum acaba diye korktum 😂 teşekkür ederim 🌸 

(3,110 puan) tarafından

Bebeğin kilosu genetik faktörlerden. Sağliklı olsun yeter, kilo önemli değil

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 300 göst.
0 oy
4 cevap 134 göst.
19 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Elif21o (6 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 324 göst.
0 oy
1 cevap 86 göst.