+2 oy
365 göst.
Diğer kategorisinde (2,143 puan) tarafından

Bugün kizimin dogum günüydü.5 yaşına girdi çok şükür.  Oldukça da güzel bir konsept düşünerek gereken tüm süslemeleri aldım. Kıyafetler balonlar vs... düşündüğüm konsepte göre de özel pasta da yaptırdım. Kizlar çok ama çok yoruluyorum çünkü 5 aylık da bebeğim var. Eşimde oldukça yardımcı.  Oğlum sallanmadan uyumuyor. Öğlen uykuları sallanmasa 20 dk yi geçmiyor.  Bölük porcuk kısa kısa uykuları var. Bende o süreçte hiç bir işimi yapamıyorum. Sonra da pusette falan çok durmayı sevmiyor. Hemen mizirdaniyor. Kucağa alıyorum susuyor. Sonra da koyunca yine aynı mizirdanmalar ağlamalar falan.  Neyse tüm gün çocukla ilgileniyorum. Kızım kresten gelince zaten yemektir vs dır istekleridir derken de gece oluyor. Dogum gününden 1 gün önce akşam banyolarimiz saçlarımız derken saatler geçti. Bir oje süreyim dedim vakit kalmadı. :)) neyse uzun lafın kısası bugün isterdim ki komsularimi da çağırayım dogum gününe. Öyle aşırı samimiyetimizi yok komşularla. Onlarında çocukları var. Sırf kızım yalniz kalmasın diye düşündüm. Ama sabah uyandım. Onları çağırmam için de pastanın yanına en az 3 çeşit birseyler yapmam gerekirdi. Sonra da detayli bir temizlik lazımdı. Ev temiz ama detayli temizleyemiyorum.  Maşallah komşular gelince de her odaya giriliyor.  Çocuklar giriyor onlarda arkalarından giriyor çocukların. Benim çok detayli temizlik yapmam üzerine de ikramlar hazırlamam mümkün değildi. Zaten süslemeleri bile çok zor yaptık eşimle. Çok zor giydirdim kızımı. Yani anlayacağınız dogum gününe birazcık özeneyim dedim ama bebekten dolayı bunlar bile saatlerimi aldı. Nasil üzerine temizlikle ikramliklar hazırlayayım. Kimseyi de çağıramadim.  Öylece kızımın aile arasında pastasını kestik. Bu kadar guzel konsept yapip isterdim biraz kalabalik olalim. Ama olmadi iste. fotolarini çektik. İnanın bu bile çok zor oldu. Bebeğim sürekli ağladı. 

Ben mi yapamıyorum yetişemiyorum bilmiyorum. 

13 Cevaplar

+6 oy
(5,098 puan) tarafından

Sende sıkıntı var ama yetişememen değil sıkıntı. Böyle şeylere gereksiz anlam yüklemen sorun. Konseptler, partiler, kutlamalar hepsi zorlama geliyor bana. Yapmadım yapmayı da düşünmüyorum. Böyle abidik gubidik partilere de gitmiyorum. Özenti çünkü. Sırf anne tatmin olsun diye yapılıyor. Sırf sosyal medyaya fotoğraf atalım diye aylar önceden planlamalar yapılıyor. Kim ne derse desin tamamen annenin içsel açlığından doğuyor bunlar. Anneler içeride bir şeylerin eksikliğini böyle gideriyor maalesef. Değer mi ya? Baksana 2 tane evladın var, sağlıkla büyüyorlar, destekçi bir eşin var. Konsept olsa ne olmasa ne? 

Ben çocuğumun doğduğu günü böyle saçma sapan özentilerle kutlamanın o günün anlamını azalttığını düşünüyorum. Çünkü kimse itiraf etmese de o gün anne de dahil herkes hazırlıklara, süslere, görüntüye, kim ne yorum yaptı'ya odaklanıyor.

(4,551 puan) tarafından

Kafamdaki düşünceler açılımı olmuş +++++  4 çocukluyum hiçbirine yapmadım . Aile arasında küçük hemde baya küçük bir pasta keseriz ondada bizde almayız dayıları alır gelirler sürpriz için. Konsept nedir hiç anlamış değilim .belkide yaşımdan dolayı geri kafalıyım bilemiyorum 🥴😅 ayy hayatın yorgunluğu yeter bide bunlara kafa yoramam. Zaten hiç sosyal medyamda yok olmadıda belkide ondan geride kaldım ama bu halimle mutluyum

(2,143 puan) tarafından

Benim de sosyal medyam yok. Bana kalsa bir pasta ve dolabında ki bir elbise de yeterli dogum gunu kutlamaya. Ama işte kızım ben elsa olmak istiyorum deyince önce elsa elbise aldım. Pastam da elsa olsun deyince pastayida elsa baskılı yaptırdık. Süslemeler de böylece mecbur konsepte göre mavi renk oldu. Yani tamamen kızım istedi diye gelişen bir durum oldu. Ben uğraşmayı da sevmem böyle işlerle. Zaten uğraşmayı sevsem bebekten once ki dogum günlerinde yapardım bunları. Sırf bu yıl bunu istedi diye yaptım, kardeşi de oldu ağlayan bir bebek üstelik, onunla fazla ilgilenemedim, mutlu olsun istedim. Yoksa benim umurumda olmaz konsept fotoğraflar bilmem neler

(5,098 puan) tarafından

İstiyorsa yapılır ve sen zaten olması gereken kadar yapmışsın. Öyle kalabalık, masada bir sürü yiyecek bir sürü uğraş olan parti türünden bahsediyorum kuzum ben. Bunlara çok anlam yükleniyor. Senin için bu kadar anlamlı olmasa peeeh der geçersin. 

Ben oğlumun ilk doğum gününde doğum yaptığım hastaneye gittim. Koridorlarda gezdim. Odamın kapısına geldim. Öyle duygulandım ki. Hayatımın en zor ama en anlamlı bir senesi dedim. Her an gözümün önünde canlandı. Suyumun gelmesi, sancılarım, doğumhanede ilk sesini duyuşum, ilk meme tutuşu... Evde ağlama krizleri, uykusuz geceler, bakımsızlığım, işe dönüş, yemeksiz geçen akşamlar, ilk dişi, ilk kelimesi, eneklemesi... Oy... Ben öyle hastane koridorunda kutladım gitti işte 😂😂

Sonraki yaşları da kuzenleriyle minik sembolik bir pastayla kutlandı. Henüz okula gitmiyor gitse ister mi bilmiyorum ama ben yine ölçülü kutlama yapmaktan yanayım. Günün anlamı ezilsin istemem şatafatın altında. 💚

-Reklam-
+2 oy
(639 puan) tarafından

Gerçekten bunumu dert ediyon ne güzel kendi içinizde kutlamissiniz ne gerek var kalabalığa emin ol sen kendini paralasanda gelenler bir kulp bulur boşver iyiki gelmediler 

0 oy
(4,285 puan) tarafından

Canım sen elinden geleni yapmışsın. Bu söylediklerin için birkaç gün önceden hazırlık yapman ve birinin yardımcı olması gerekiyor. Öyle tek başına yapılacak iş değil. Ama sen gelinden gelenin en iyisini en güzelini yapmışsın bir anne olarak ❤️

(2,143 puan) tarafından

Ya sağol cnm ya. İnan ki yorumun beni çok rahatlattı. Esimle de yanımızda bir eş dost akraba olsaydı. Yani 3. Bir kişi olsaydı en azından. Çocuğa arada bakar eşimle bende detayli temizlik yapardık. Bende mutfağa girer neler neler yapardım. Ama olmuyor işte. Eve gelecek insanlar içinde aman bisey olmaz elimden bu kadar geliyor bebeğim var deyip o rahatlığa sahip olamıyorum. 

(4,285 puan) tarafından

Yok canım desen de gelenler emin ol bi bit yeniği bulur halden anlamaz. İyi yapmışsın kolu komşu çağırmamışsın. Aile arasında olan şeyler bana daha mütevazi geliyor ve anın tadını çıkarmış oluyorsun. 

Diğer türlü her odada bi çocuk evde bi telaş sende koşturmaca ona yetişeyim buna yetişeyim derken kızına yetişemicektin. En azından dolu dolu ve kızının da unutmayacağı bir gün geçirmişsiniz

(2,143 puan) tarafından

Evet cnm. Yani çok samimi olduğum insanlar olsa zaten bırak temizliği hepsinden 1 çeşit bisey hazırlanmasını rica ederdim. Masa da dolardı böylece. Ama olmuyor işte.  Bende demirden yapılmadim ki. :(

0 oy
(2,784 puan) tarafından

Sorun sende değil. Sürekli ağlayan bebekle hiç birşey yapılamıyor. Karnımı doyursam şükrediyordum ben 😂

0 oy
(1,164 puan) tarafından

5 aylık bebeğin var muhtemelen adam akıllı gece uykusu bile uyumuyorsun kendine vakit ayiramiyorsun ona rağmen bir sürü şey yapmişsin üstüne bı de 3-4 çeşit ekstra ikram ve temizlik zaten yapamazsın canım bebegin aşırı küçük kendinde problem arama kucuck bebekle bir ton iş yapabilen varsa kendi kendine madalya taksin çünkü kimse ona madalya vermeyecek :)

0 oy
(6,725 puan) tarafından

Seneye daha guzelini daha kalabaligini yaparsin aile arasindada güzel olmustur o bazi bebeklerin mizaci o canim yapicak birsey yok 

0 oy
(5,481 puan) tarafından

Beş yaşına kadar tek cocuguna bile doğum günü yapmayan ben 😅🤣

Bacım daha ne yapacan,millet gelip yiyip içsin evin içine etsin diye yetişemediğine mi üzülüyon. Ne güzel yapmışsın işte herşeyi,maşallah sana

0 oy
(29,896 puan) tarafından

Çok takılmayın böyle şeylere ya önemli olan ailec sağlıklı mutluluk olmanız kalabalıga ne gerek var 

0 oy
(2,212 puan) tarafından

Ne alakası var canım herkesi çağırmak zorunda değilsin ki oğlum 6 yaşında 1.yas günü korona ya denk geldi yapamadık 2.yas gününü annem babam abim ve biz kutladık. 3.ve 4.yas günleri de öyle oldu. 5.yas gününü gidip bir yerde kendi aramızda kutladık. 6.yaş gününde kimseyi istemedi özel pasta yaptırdı babası yine kendimiz kutladık. Doğum gününü kızın için yapıyorsun başkaları için değil o mutlu olduysa gerisi boş 

0 oy
(2,407 puan) tarafından

Ben neyi dert ettnız anlamadım çocuk yaramaz durmuyor bunu mu doğum gününe komşu çağırmadınız bunu mu yoksa aile arasında kutladınız bunu mu sorun ne eşiniz de yardımcı imiş zaten  size ortada bir şey göremedim

0 oy
(374 puan) tarafından

Kucuk bebegin var iyi bu kadar yapabilmissin ben tek cocukla 1. Dogum gununu ve 5.dogumgununu konsept yaptim sadece.Bi 5 yil daha yapmam;) Çokta gerekli bulmuyorum acikcasi cok para ve zaman kaybı.Gelecek dogumgununde baska cocuklara hediye alip ogluma verdirecem hem boyle bir animiz olur.Sokakta kimi gorurse versin arabayla gecerken bence siz sadece mutluluga odaklanin konu komşu bunlar gecici.Olmasa da olur.Onemli olan sizler ve aileniz.Keyifli gecireceginiz her an♥️

0 oy
(1,975 puan) tarafından

Geçen ay oğlum 1 yaşına girdi Ramazan'a denk geldi ve ilk yaşı düşündüm şöyle bir zaten iftar geç saatte oluyor misafir çagırsam mecbur insanları iftarada çagırmam gerekecek ardından doğum günü kutluycaz ama yanına 3 4 çeşit ikramlık lazım ben millete iftar yemegimi hazırlıyim doğum gününe ikramlık mi hazırlıyim diye düşündüm durdum sonra kimseyi davet etmemeye karar verdik eşim kardeşim ben büyük oglum kendi aramızda balonlarla süsledik pasta yaptırmıştım bende sadece istedigim ilk yaş gününden hatıra kalmasıydı öylede oldu canım 

0 oy
(1,796 puan) tarafından

Ben ortada bir eksiklik veya sorun goremedim. Onemli.8lan kiziniz dogum gununde mutlu oldu mu oldu. Cocuklar icin en guzel.dogum gunu anne babasi var 8se kardesleri ile gecen dolu dolu bir dogum gunudur. Yoksa ne uc bes cesot fazla eksik olmus ne hangi komsu gelmis ne getirmisler cocugun aklina bile gelmez onemli olan aile. 

Bir de cocugun dogum gununde neden detayli temizlik neden cesitli ikramliklar. Mukemmel.olmam zorunda degiliz ki tek pastada yeter veya yanina kurabiyede veya bir iki balonda. Benimde haziranda oglum 3 yasina girecek kziim o zaman 8 aylik olacak bakarim yaptim yaptim yapamazsam biraz sus ve bir pasta yeterli . Ama o gunu t4mizlik yaparak etrafi memnun etmeye calisarak gecirmem. Hep bunu diyorum mutlu anne mutlu cocuklar. Cocugunuz mutlu oldu mu gerisini bosverin

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 498 göst.
13 Aralık 2018 Aile & Aşk kategorisinde bebeğim 3 (99 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,275 göst.
22 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 352 göst.
21 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ecrinsu (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 283 göst.
10 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ecenin annesiii (1,101 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,461,702 soru

23,962,138 cevap

325,684 kullanıcı

...