+1 oy
528 göst.
Diğer kategorisinde (3 puan) tarafından

Kızlar merhaba benim babam genç bir yaşta ani kalp krizinden vefat etti ben evin ilk çocuğuyum 25 yaşındayım babam öldüğünde 22 yaşındaydım en küçüğümüz babam öldüğünde 8 yaşındaydı 5 kardeşiz 

Babam korona zamanında virüse yakalandı sonra biliyorsunuz aşı çıktı aşı olmayan ikinci virüse yakalandığında risk altında falan diye haberler çıkıyordu ben çok korktum babam aşı olmak istemiyordu ama ben babama çok ısrar ettim baba aşı ol bak bir kere yakalandın risk altındasın dedim ayrıca iş yeri de aşı şartı koymuştu zaten ben babama aşı randevusu alıp iki aşı yaptırdım 

Babam aşıdan 1 sene sonra vefat etti kalp krizinden müdahale eden doktor ilk olarak aşı oldu mu diye sormuş aşı yüzünden olmuş olabilir demiş ben bunu duyunca kendimi hep suçlu hissettim babamı ben zorladım belki zorlamasam aşı olamayacaktı diye düşündüm durdum 

Konuya gelecek olursak babam son zamanlarda dayımla ve kendi anne babasıyla sorunlar yaşadı hepsinde haklıydı herkes babama hak verdi babamda çok içine atan kafaya takan birisiydi 

Babamın ölümünün ilk sıraları eşim bana destek oldu ama dayımla ve anne babasıyla yaşadığı durumu bildiği için hep imalı laflar söyledi son bir kaç aydır bi tartışma olsa sen baban öldükten sonra çok değiştin diyor önceden kendisi bana kızsa bağırsa ses etmezdim ama 1 senedir ses çıkarıyorum babam öleli 3 sene olmak üzere alakası olmayan bir konu aslında ama onunla bağdaştırıyor geçen ay bi tartışma yaşadık el birliğiyle yediniz adamı beni de öyle yapacaksınız dedi tamamen haksız olduğu bir konu da ses etmedim ağladım odama geçip aşı konusundan haberi yok tabi bugün akşam kendi annesinin yaptığı bi şeyi anlatırken birden sesini yükseltip siz zaten o adamı yediniz bitirdiniz el birliğiyle sıra bana mı geldi dedi ne diyorsun sen Allah başına versin de gör dedim evden kovdum gitti bir kaç saat sonra geldi özür diledi bende bu konuyu bir daha açmaması gerektiğini söyledim aşı durumundan bahsettim kendimi suçladığımı söyledim ben bunu bilmiyordum bilsem demezdim dedi ama bence bilse bile bunu demesi çok yanlış değil mi son zamanlarda olan tartışmalarımızda bana sürekli bu kelimeyi söylüyor ve benim hemen kalbim sıkışıyor boğazıma yumru oturuyor diyecek bişey bulamıyorum :( 

Çok üzülüyorum anlatacağım kimse yok annem kardeşlerime söylesem benden daha çok üzülecekler o yüzden size yazmak istedim 

19 Cevaplar

+4 oy
(1,038 puan) tarafından

Boşver üzülme çocukça hareketler bunlar eşinin yaptıkları ama eline +1koz daha vermişsin bir dahaki sinir harbinde asi yaptirdin öldürdün diyecek.

-Reklam-
+2 oy
(1,083 puan) tarafından

Öncelikle başın sağolsun. Ben de babamı kalp krizinden ve bence aşıdan kaybedeli bu ramazan bayramı 3 sene oldu.

Seni en iyi ben anlarım. Benim babam da gençti, 57 yaşındaydı daha. Kendisi aşının 3 dozunu da yaptı, bize de 2 doz yaptırdı.

Kalp krizi ve beyne pıhtı atmasıyla vefat etti. Sebepler alemindeyiz, vadesi dolduğu için öyle ya da böyle mutlaka gidecekti. Bazen bıçaklanma, yangın, boğulma ya da kanser gibi acıtan afetlerden değil de böyle aniden acısız sancısız gitti diye seviniyorum.

Eşine de selamlar, kavga anında düşmanım bile babamdan vurmaz beni. Yaptığı çok haince.

Eşim babamı tanımadığı halde ağzından çıkanı daha çıkmadan kulağının duyması gerektiğini biliyor mesela. O sınırı çok sert çizdim.

Bir de ben babamın telefonda son nefesini vermesine şahit de olmuşum, travma gibi bir şey kaldı bende. O sebeple ölüm olunca konu, ne kadar ince bir çizgi olduğunu bilirim, bildiririm de. Sen de bildirmelisin.

Diğer türlü stres en büyük hastalık sebebidir. Bizi strese sokan herkes katil mi olacak? Kelebek etkisi diye bir şey var, burada bir kelebek kanat çırpsa fizanda kasırga çıkar derler.

Evet, nelere sebep olduğumuzu bir bilsek kafayı yeriz bu arada. Belki bir anne çocuk sokakta giderken sırf gideceğin yere yetişmek maksadıyla onların önüne geçtiğinde birkaç saat sonra sana çarpacak arabayı o anne çocuğa devretmişsindir. Nereden bileceksin?

Belki çok susamana rağmen fahiş fiyat diye suyunu içmediğin restoranda, senden sonraki kişi o sudan zehirlendi. Nereden bilecektin?

Belki sen pencerelerini açtın da evi havalandırdın diye farkında olmadan gaz kaçağında zehirlenmedin. Nereden bileceksin?

Suç ararsan suç çok. Suçlu ararsan da hakeza. Senin artık kendini suçlamayı bırakıp babama ne yapabilirim diye düşünmen lazım.

Bu arada 2 aşıdan sonra turp gibi olan bende de astım çıktı. Babamın zoruyla oldum ama astım olmamın suçlusu olarak babamı değil, aşıyı ve kendimi suçluyorum. Yani baban da seni suçlamıyor. Üzme kendini. 

+1 oy
(844 puan) tarafından

Rabbim mekanını cennet eylesin.

Senle alakası yok canım vicdan yapma.

Bir çok akrabamız koronnadam

(3 puan) tarafından

Bilmiyorum canım çok vicdan azabı çektim ilk zamanlar hele herkes aşıdan dedikçe iyice kendimi kötü hissettim eşime aşıya ısrar ettiğim için kendimi suçladığımı söylemedim hiç ama sürekli ek birliğiyle yediniz demesi beni üzüyor dayım babaanne ve dedem dışında annemi kardeşlerimi ve beni suçluyor oysa biz babamın bir dediğini iki etmeyen çocuklarıydık annemde öyle mutlu bi yaşamımız vardı ev huzuru anlamında fazlamız var eksiğimiz yoktu ama eşim tutup hem annemi hem bizi suçluyor 

+1 oy
(3,096 puan) tarafından

Ne diyeceğimi yazacağımı bilmiyorum bir çınarı kaybetmek zor olsa gerek Rabbim sabır versin kardeşim ve kendini suçlama ecelin hangi şekilde ne şekilde geleceğini bilemeyiz belki o gün aşı olmasaydı başka bir şekide bir sebep olacaktı, baban için bol bol dua et kardeşim Allah mekanını cennet eylesin inşallah 

+1 oy
(3,581 puan) tarafından

Ecel gelecek birgun kasei omrun bitecek olur mu olur belki asi sebep oldu belki yasadiklarini kaldiramadi su bu hepsi sebep olabilir ama babanin vadesi dolmus kalp krizi olmasa trafik kazasi olur baska bisey olur illaki o gun o saatte ruhunu teslim ederdi babana zehir mi yedirdin olsun diye o an da iyi olsun diye oyle yaptin tine onu dusundugun icin bende hsmileydim 2 dozda da doktorlar israrla asini ol dedi her yerde asiya tesvik edici seyler yapıldı biz acip icerigi bilmiyoruz napalim bizim sucumuz mu bu 

+1 oy
(5,437 puan) tarafından

Sen değilsin suçlu devlet bir zorunluluk getirdi inceledik onayladık dedi ve birçok insan o aşıyı oldu eşine gelince ben kendi ailemde olan herşeyi eşime işte bu yüzden anlatmıyorum ilk sıkıştıkları anda seni ailenle yada toronu açtığın yerden vurmaya çalışıyorlar bence konuşman iyi olmuş gözlemlersin tekrar ederse anladığı dilden sende onun ailesinin açıklarından vurursun

(3 puan) tarafından

Bilemiyorum canım 3sene olmak üzere ama hep suçladım kendimi yeni yeni düşüncem değişmeye başlamıştı kendimi suçlamayı bırakmıştım ama eşimin böyle demesi beni çok yaralıyor bir de duymama ihtimali yok canım uzak akrabamız aynı zamanda benden olmasa başkasından duyar yani dayım babaanne ve dedem hariç annemi kardeşlerimi ve beni suçluyor ama biz babamın dediğini ikiletmeyen çocuklardık zaten en büyük ben 22 yaşındaydım diğer kardeşlerim daha küçüktü can sıkacak eşimin tabiriyle mezara sokacak bir olay yaşatmadık babama annemde öyle babamın emrine amade yaşardı liseli aşıklar gibiydi dayımla sorun yaşamasına rağmen hiç düşünmeden babamdan yana oldu abisini sildi attı diyebilirim ama yine de son zamanlarda bu lafı çok kullanıyor kaldıramıyorum direk gözümden yaş akıyor 

+1 oy
(4,315 puan) tarafından

Öncelikle başın sağolsun. Aşı olması yada aşıdan kalp krizi geçirmesi bikere senin suçun değil sen ozamn doğru gördüğünü söylemişin ve iyiliğini düşünmüşsün.kim biliyordu böyle yan etkisi olacağını doktorlar uzmanlar olun kesin dediler bir sürü yasak koydular hepimiz olduk korkumuz dan 

Eşine gelince senin acından vurması çok kötü . Babanın eceli gelmiş ölmüş bunu niye senin üzerinden buluyor bu nasıl kafa. Benimde yıllar önce annem vefat etti seni çok iyi anlıyorum en hassas noktamız oluyor asla onunla ilgili bişey konuşturtmuyorsun . Eşinin gözünü iyi korkut ki bidaha açmasın o konuyu.

+1 oy
(2,288 puan) tarafından

😁😁😁 güldürmeyin Allah aşkına 5 doz aşı oldum 4 sene geçti hâlâ daha turp gibiyim. Aşı olmamış olsaydı gene ölecekti babanız . Hemde tam vaktinde 1 saniye ilerisinde bile değil .  

Azrail (as.) Cenab-ı Hakk'a, "Ruhların kabzedilmesi vazifemden dolayı senin kulların benden şikayet edecekler, benden küsecekler." demiş, Cenab-ı Hak' da hikmetinin lisanı ile demiş ki: "Seninle kullarımın arasında musibetler, hastalıklar perdesini bırakacağım, tâ ki şikayetler onlara gidip, senden küsmesinler." (3)

Ölüm anı bir bahanedir. Allah hayırlı ölümler nasip etsin inşallah 

(3 puan) tarafından

Ölüm haktır canım ona inancım tam ama doktorun aşıya bağlaması ilk olarak onu sorması neden olabileceğini söylemesi bana vicdan azabı verdi bazılarına etmiyor evet ama aşıyı icat eden şirketler maalesef itiraf etti kalp krizlerinin sebebi olduğunu herkeste değil ama gizli hastalığı olanda olabiliyor maalesef hiç bir sıkıntısı olmayan genç yakınlarımız vefat etti üstelik hepsi aşılı bu konuyu çok araştırdım son zamanlarda kendimi suçlamam azalmıştı ama bu sefer eşimin bu söylemleri aklıma tekrar getiriyor bu aşı olayını üstelik sadece aşı değil annemi beni kardeşlerimi akrabalarımızı suçluyor el birliğiyle yemişiz evet dayım babaanne ve dedemin yaptıkları zoruna gitmişti baya kafa takmıştı ama biz babamı eşimin tabiriyle mezara sokacak bi olay yaşatmadık buna kızıyorum en çokta açıkça dediği şey yaptığınız şeylerle adamı yediniz diyor 

(2,288 puan) tarafından

Hiç üzülecek kafaya takılacak bir durum değil canım dediğim gibi ölüm bir bahane. Ölecekler için bir bahane gerekiyordu buda aşı oldu . Aşıyı mükemmelleştirmiyorum yanlış anlaşılmasın ben memur olduğum için mecbur oldum aşı. Ama benim tek anlatmak istediğim ölümde hiç kimsenin suçu günahı olamaz çünkü vakti zamanı günü geldi mi ölüm için bir bahanesi olması lazım . Bu bir teslimiyettir. Allah'ım inşallah hepsine kalplerine iman Allah sevgisi versin . Böylece gerçekliğin bilincine varıp ona buna suç atma eğiliminde bulunmazlar

+1 oy
(4,156 puan) tarafından

Canım hiç kendini suçlu hissetme. Bilim adamları bu kalp krizinin aşılarla alakalı olmadığını covid geçiren herkesin aşı olsun olmasın kalp krizi riskinin yüksek olduğunu belirtti. çünkü korona geçiren çoğu insanda kan koyulaşması ve pıhtılaşması oluyor ve bu risk bizimle geliyor. Bende geçirdim aşı olmadım hamile olduğum için, ama bu değil ki ben kalp krizi geçirmicem. Benim bulunduğum yerde 20li yaşlarda gençler geçen yıl üst üste kalp krizinden vefat ettiler ve bu durum artık araştırılmaya alındı normal değildi çünkü.

Araştırdılar hepsi covid geçirmiş ama bazıları aşı olmuş bazıları sadece ilkini olmuş diğerlerini olmamış bazıları da hiç olmamış.

Yani bilim adamlarının söylediğini haklı çıkarıyor bir yandan.

Hiç kendini suçlama. Araştırırsan sende öyle olduğunu görürsün 

(4,156 puan) tarafından

Peki eşin bu kanıya nerden varmış da sürekli el birliğiyle diyor sen sormadın mı hiç eşine. Valla eşim bana sürekli böyle dese, birdaha bu kelimeyi tekrarlarsan seni boşarım derim tekrarlarsa boşarım da. Eşler birbirine saygılı olmalı. Nerede bu evlilikte saygı sevgi 

(3 puan) tarafından

Hiç bir konu yok suçlayabileceği eşim annemin uzaktan akrabası severek evlendik anne tarafımda olan olayları ben anlatmasam da duyar ama baba tarafıma pek hakim değil oldu bitti baba tarafımız bizi istemedi babamı istemedi öyle boş demiyorum gerçek anlamda istemedi hiç biri babamı baba tarafından babaanne ve dedem dışında kimseyle görüşmedik uzak akraba dışında babamın amcası halası bir tek bunlar vardı görüştüğümüz 5 halam var hiç biri bizi sevmedi hep aşağılayıp rencide ettiler babamda bu durumu görünce uzaklaştı eşime göre tamamen bilmediği bi olay olmasına rağmen babamı annem o taraftan uzaklaştırmış babamda arada kalmış kendi tarafı ve annem arasında kalmış yani Aslı olmayan bişey hatta annem ısrar ederdi gel babanlsra gidelim barışalım diye babam dedem ve babaanneme küs gitmediyse annem sayesinde ölmeden 1 ay önce annem sayesinde köye gidip barıştırdı dediğim gibi bilmediği konuda böyle düşünüyor işte ondan da böyle söylüyor 

(4,156 puan) tarafından

Eşin senin ailevi meseleni bilmiyorsa burada sende de suç var. Siz karı koca yan yana gelince ne konuşuyorsunuz hiç mi konusu açılmadı babanın ailesi ile ilgili olan sorunu. Ki kaç kez yğzğne karşı söylemiş o esnada anlatanilirdin. Kusura bakma aynı evin içinde yaşayan iki yabancı gibisiniz elin de bilmediği için her seferinde öyle söylüyor 

(3 puan) tarafından

Hayır canım biliyor tabi ki neden görüşmediğimizi her konu açıldığında söylerim halalarımın ne babamı ne bizi istemediğini babamın kendi ailesinin yaptığı şeylerden dolayı ailesine yaklaşmak istemediğini anlattım tabi ki ama eşim diyor ki kesin annen babanın aklına girdi ailesinden uzaklaştırdı diyor öyle düşünüyor yani bilmediği konu dediğim bu anlatmama rağmen hep böyle düşündü neden bilmiyorum ama annem öyle ortalık karıştırıcı birisi değil ama hani ben kendi annesiyle ilgili rahatsız olduğum bişeyi anlatıyorum ya mesela onda bile sen kötülemek için konuşuyorsun diyor oysa rahatsız olduğum bişeyi söylüyorum sadece kötüleme aralarını bozmak gibi bi düşüncem yok 

Genel olarak gelinlerin kaynana kayınbaba istemediğini düşünüyo yani 

(3 puan) tarafından

Genelde zaten ailesiyle ilgili bir sorunumu anlatınca böyle söylüyor güya annen ne ki sen ne olacaksın gibisinden ima ediyor ama dediğim gibi babam anne babasına küs gitmediyse annem sayesinde biz onlara hep yakın olmaya çalıştım onlar uzaklaştı bizden bazen babamın anlattıklarına denk geldiğimde annemle evlenmeden önce bile ailesinde sıkıntı çektiğini hep dedesinin evinde kaldığını söylüyordu hatta örnek verecek olursam babam 13 yaşında inşaatta başlamış düşüp kolu kırılmış ve anne babasına söylemiş onlarda bişey olmaz çalış para getir demiş babamın koluna dikkatli bakınca kemik yana dönük şekilde duruyordu çok abartı belli olmuyordu ama dikkatli bakınca diğer kolundan farklı olduğu belli oluyordu yani en basit olay bu babam evlenince daha kötü şeyler olmuş iki çocukları varken evden atmışlar mesela annemi babamı bizi halalarım zaten anneme bir keresinde sen bu çocukları arlı namuslu gelin edemezsin dedi gözümün önünde ağladı annem neden anneme öyle söyledin dediğimde ağza alınmayacak küfür etti bana daha bunlar en ufak şeyleri annemi hırsız diye bile suçladılar düğünde herkesin içinde o aradıkları şey kendi arabalarından çıktı bi özür bile dilemediler babamın diğer akrabaları zaten hep annemin babamın tarafını tuttu görüşüyoruz hala bi sıkıntımız dede babaanne ve halalarla babam tamamen kendi istediğiyle ailesinden uzak duruyordu yaptıklarını sindiremiyorum diyordu ama dediğim gibi eşim bunları bilmesine rağmen annemi suçlu görüyor annen uzaklaştırdı kesin sende beni ailemden uzaklaştırmak istiyorsun diyor 

+1 oy
(9,590 puan) tarafından

Resmen piskolojik şiddet uyguluyor özürde dilemiş ama iyice konussaydın birdaha bçyle birsey tekrarlanırsa ona katlanmak zorhnda olmayacagını bilsin 

(3 puan) tarafından

Bir kaç kere söyledi ama babamın konusunu bu şekilde açınca nutkum tutuluyordu dilim düğüm oluyor bişey diyemeden ağlıyordum bugün böyle diyince evden çık git gelme Allah aynısını başına versin gör dedim çıktı gitti gelince özür diledi ama hala çok üzgünüm sürekli olarak bu baskıyı yapması dediğin gibi artık psikolojik şiddete giriyor sürekli babamın ölümünden beni annemi kardeşlerimi suçlaması delirtti bu kelimeyi kullandığında bişey diyemeden ağlardım ama bugün avazım çıktığı kadar bağırmak geldi içimden yeter diye çocuklar olmasaydı yapacaktım muhtemelen ama çocuklar olunca korkmasınlar diye evden kovdum 

(9,590 puan) tarafından

Sen iyliğini düşünmüşsün o zamanlar insanların yapabilecegi tek sey ası olmaktı Allah rahmet eylesin üzülme 

+1 oy
(21,830 puan) tarafından

Baban için diyecek sözüm yok baba kaybını teselli edecek cümlem de yok Rabbim mekanını cennet eylesin vakti zamanı geldiği için yaşanmıştır çünkü ölümün zamanı bellidir. Biz buna inanırız.

Eşinize gelince çok saygısızca ve empatiden yoksun bir eşiniz var postu okurken bildiğini o yüzden böyle konuştuğunu düşündüm ama sebepsizce sizi suçluyormuş hem de adamın başını yediniz diyerek. Sonunda keşke bu durumu anlatmasaydınız dedim çünkü eline yeni bir koz vermiş oldunuz gibi geldi umarım ben yanılırım ama eşinizde her an bunu da dillendirecek bir kapasite var bunun önüne geçin. İlk dediğinde çok büyük tepki vermeliydiniz asla bir daha cesaret etmemeliydi 

+1 oy
(22,168 puan) tarafından

O zamanlar zorunluluk vardı bunda sen kendini niye suçluyosun hem vadesi dolduysa öyle yada böyle Rabbim yanına almak istemiş ne olur yapma kendine bunu dua et babana 

+1 oy
(928 puan) tarafından

Benimde annem geçen sene aniden kalp krizi ile vefat etti. Bilmem aşıdan bilmem ecel vaktiydi göçtü gitti. Kendini suçlaman faydasız herşey olacağına varıyor. İnsanlar çok vicdansız dünyanın en ağır acısını da yaşasan kimse kimseye acımıyor

+1 oy
(3,943 puan) tarafından

Vakti gelen vefat eder .ona bağlama canım kocanda olsa  insan patavatsız olur 

Sen iyi evlatsan bunları düşünme .dua et bol bol cnm .Allah rahmet eylesin.zor kolay değil vvarligi alistigin birisi yokluğu bnde dayımin  hala vefat ettgini inanamıyorum hep aklımda 2 sene olacak

0 oy
(554 puan) tarafından

Nasipte ne varsa odur aşı yaptırmadı diyelim ki belki yine aynı gün kalp krizi geçirirdi ya da araba çarpabilirdi bizim bu dünyada bir süremiz var ve o süre dolduğu zaman hiçbirimiz kalamayız sen eğer kendi bu kadar üzersen eğer emin ol ki baban üzülecek ben inanıyorum ki bizi görüp duyuyorlar bu yüzden içini ferah tut ve hep dua et kendine babana Rabbim babanı peygamber efendimizin komşusu yapar inşallah ayrıca eşin bir daha böyle bir şey derse veya sana karşı suçlayıcı bir tavırda bulunursa gönder 1 gece dışarda kalsın da aklı başına gelsin nasıl bilmez babalar kızlarının kahramanıdır en kötü baba bile olsa ona bir şey olduğu zaman kızın içi yanar 

0 oy
(686 puan) tarafından

Ölüme kim bir dakika müdahale edebilir ki? Allah verdi emanetiydi zamanı geldi aldı. İçine çok dert oluryorsa, sadaka ver baban adına, yada babanın adına bir çeşme yaptır. Su içtikçe dua alsın. Sevabı adama gitsin. Hayır işle babanın adına. Oturup ölümüyle niye dert ediyosunki. Koronada ölen herkes asiyami öldü. Eceli gelen gidiyor.

0 oy
(3,365 puan) tarafından

Eceli gelmiştir covit veya aşı olmuştur ama lütfen çok bilmişlik yapıp insanları aşıya ilaçlara zorlamayın ben çok karşıyım bu aşı olayına biri yapmak istemiyorsa kimse müdahalede bulunmasın 

0 oy
(870 puan) tarafından

Bende babamın ilk kızıyım babamda 50 yaşında verfat etti beyin timoru çıktı 8 9 yıl mücadele verdik korona zamanı hep yoğun bakimdaydi babam bizde asi olmadan yasaktı yanına girebilmek için asimizi olduk ozaman bize bişey olsa babammi suçlu olacak🥺onun toprağına kurban olurum ben ecel geldimi bı bahane olacak takibi kafana takmayı boşver bol bol dua et etki baban rahat uyusun.mekani cennet olsun babaninda babaminda  babam 🥺

0 oy
(305 puan) tarafından

Kaza ve kadere iman etmeyi ne çabuk unuttu millet 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 211 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Es25 (3,943 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 334 göst.
24 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
7 cevap 140 göst.