0 oy
61 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (235 puan) tarafından

Bebegim 19 aylik. Cis demeyi ogrendi ve altini gosteriyor ama banyoda lazimliga oturmak istemiyor. Nasil baslamaliyim en kolay nasil ogretilir?

2 Cevaplar

+1 oy
önce (1,476 puan) tarafından

Sadece çiş demeyi öğrenmesi yeterli değil. Geceleri altı kuru kalkıyor mu? Bezini çıkarmak istiyor mu? Tuvaletini yaparken gizleniyor mu? Ya da tuvaletini yaparken çömme pozisyonunda mı yapıyor gibi gibi şeylere göre tuvalet eğitimine hazır olup olmadığı değişir. Bu hareketleri yapıyorsa evet tuvalet eğitimine hazır demektir.

önce (3,588 puan) tarafından

Bezi gündüz bir saat uyudugunda kuru,bezi takmami istemiyor,çömelerek ve gizlenerek yapıyor kakasını sizce hazır mı? Bide şu var ki hazır olsa bile havalar daha tam ısınmadı tuvalet eğitimine başlarsak üşütmesini istemem yazı mı beklesem? 19 aylık 

Post sahibi değilim benimki çiş demeyi bilmiyor daha :)

Hazır olma ihtimali var evet anlattıklarınıza göre. Ama ıkınma olayını yapabilecek kadar popo kasları gelişmiş mi ondan emin olamam. Bi kaç kez deneme yapabilirsiniz. Benim kızım 28 aylık bir bucuk haftadır tuvalet eğitimine başladık. Havaların ısınmasını beklemedim çünkü havalar ısınınca çocukları evde tutmak pek mümkün olmuyor. Bende yaza kadar hallederiz diye düşünüyorum. Birde yaklaşan 3 yaş sendromu var inatlaşmalar falan cok oluyor ona denk gelmeden halletmek istedim aslında.Sizde bi kaç kez deneyin bezini çıkarıp götürün bakalım tepkilerini ölçün. Eğer çok zorlanırsanız bir kaç ay erteleyin sonra tekrar denersiniz. Bu arada baktınız yapıyor güzel gidecek gibiyse gece gündüz komple kesin bezlemeyi

Teşekkür ederim ❤️ 

Rica ederim 💗

-Reklam-
+1 oy
önce (5,157 puan) tarafından

Benim oğlum çok erken konuşmaya başladı ama bu hazır olduğu anlamına gelmez

Ben iki yaşını bekledim geceleri bezi ıslak olurdu karar verdim anneme gittim bezi çıkardım hem gece hem gündüz alez serdim altına ama hiç yapmadı elhamdülillah 

Gündüzleri sürekli sordum tuvaleti bir hafta sürdü sonrasında yavas yavaş alıştı tutmaya.

Ben olsaydım havaların ısınmasını bekleyip yaz ortasında veya sonuna doğru başlardım eğitimine 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 385 göst.
0 oy
2 cevap 72 göst.
2 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,714 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 464 göst.
5 Ağustos 2020 Kültür-Sanat kategorisinde Zeyzeyyy (148 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 165 göst.

Kategoriler

1,448,464 soru

23,791,688 cevap

316,871 kullanıcı

...