+1 oy
113 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (26 puan) tarafından

Gebelik düşüyorum tsh 5.54 çıkmıştı levotiron 25 mg kullandım 1 ay bugün kontrolde 4.561 e düşmüş doktorum 50mg lık olanını verdi hamile kaldığımı bilmeden kullanırken bile olur mu

9 Cevaplar

+1 oy
(7,379 puan) tarafından

Gebelikte gerekli duyulursa kullanılan bir ilaç diye biliyorum

-Reklam-
+1 oy
(600 puan) tarafından

Ben ilk gebeligimde 50lik kulandim ikinci gebeligimde 100luk kulandim ama mutlaka dahiliye doktoru ile görüşün onlar size net olanı söylesin belki bırak der değer düşmüşse 

(26 puan) tarafından

Teşekkür ederim😘

(600 puan) tarafından

Rica ederim 

+1 oy
(1,579 puan) tarafından

hayır sıkıntı yaratmaz. gebelikte dahi sorunsuz kullanabilirsin. ben de kullandım 

(26 puan) tarafından

Sağol cnm

+1 oy
(292 puan) tarafından

Hamileyken özellikle kullanmalısın TSH 2.5 üstü olursa bebeğin zihin gelişimine zarar verir bende kullandım doktor ne verirse iç canım ihmal etme TSH ini 2.5 altı tutmaya çalış düzenli aynı saatte kullan sabah kahvaltisindan önce yanında başka ilaç içme etkileşim olmasın ben o hatayı yapmıştım bilmeden mide koruyucusu ile içmiştim ilaç tshi düşürmedi sonra sebebini öğrendik ve düzeltim yarım saat de ilacını içtikten sonra bekle sonra kahvaltı yap hergun aynı saatte iç canım 

(26 puan) tarafından

İlk gebeliğin de 4.33 müş değerim

(292 puan) tarafından

doktorunun dediklerine uyman lazım bebeğin sagligi için içmem lazım genelde çoğu hamilelerr kullaniyor o ilacı düzenli iç canım düşer değerin bende 100 lük kullanıyordum endokrinoloji de takibini yatır düzenli olarak düser değerin 

(26 puan) tarafından

İnşallah canım

+1 oy
(4,011 puan) tarafından

Ben şuan 2 aylık hamileyim 25lik olanı kullanıyorum 

(26 puan) tarafından

İnşallah benimde düşer hamile kalırım

(4,011 puan) tarafından

Bundan dolayı mı hamile kalamıyorsun

(26 puan) tarafından

Evet cnm

+1 oy
(53,390 puan) tarafından

hamile kaldiginda degerlerin degisecek be doktor yine dozunu ayarlayacak zaten o hap ayarliyor hormonlari duzenliyor. 

benim hasimatom vardi doktor degerleri normale getirmeden hamile kalma dedi bebek dusunebilirsiniz dedikten sonra hamile kalınca degerlerim yine alt ust oldu dogumdan sonra da bir sure kullandim

+1 oy
(1,117 puan) tarafından

Ben tüm hamilelikte kullandım önce 25 mg olanı 1 gün tam 3 gün yarım şeklinde sonra gebelık ilerleyıve 50 mg a çıktk 1 gün 25 1 gün 50 içtim taki doğumdan sonra 3 aylık olana kadar sonra unuttum ettim kaldı öyle içmem lazım aslında 6.2 den 1.15 e kadar düştü idi tsh

(1,117 puan) tarafından

Bu arada tsh yüksek ise hamıle kalamazsın düşüncesç var ben kaldım 6 civarında idi kontole kan verdim ettim deyince doktor baktı 7 haftalık hamıle iken ilaç başladık 

(26 puan) tarafından

Kimyasal gebelik geçirdim cnm bu değer yüzünden bazılarında oluyormuş

(1,117 puan) tarafından

Olur elbette riskli ama çocuk olmaz dıye bir durum olmadığının kanıtı benım hamileliğim oldu tsh yüksek iken

+1 oy
(7,382 puan) tarafından

Üç hamileliğimde de kullandım . 

(26 puan) tarafından

İnşallah bende kalırımda kullanırım😊

(7,382 puan) tarafından

Rabb im gönlüne göre versin canım

(26 puan) tarafından

Amin cnm inşallah

0 oy
(4,386 puan) tarafından

Troid ilacının ne hamilelikte ne de emzirirken kullanmak zararlı değil canım aksine kullanmazsan sıkıntı 

Yuksek cikmis zaten troidin düşmesi içinde kullanmalisin 

Troidin düşmediği sürece de hamile kalman zorlaşır 

Çünkü troid bütün vucudumuzun duzenini bozuyor

(26 puan) tarafından

Sınırın üzerinde olduğu için olmuyormuş biraz düşmesine sevindim inşallah daha da düşerde hamile kalırım

(4,386 puan) tarafından

Yalnız ikinci de hapını yukseltseydi daha iyi olurdu canım 

Daha hızlı düşerdi 

Mesela hafta içi 50, hafta sonu 75 verseydi 

1 ay sonrada kontrole gel deseydi daha iyi olurdu 

Ben 15 senedir ugrasiyorum troidle 

Hamilelikte direk yükseliyor zaten o zaman daha sık bakar ultrason ister

(26 puan) tarafından

50 lik verdi 1 ay sonra geri gıdecem cnm

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 85 göst.
28 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Kimkim (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 53 göst.
16 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tulay14. (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 89 göst.
+2 oy
6 cevap 240 göst.

Kategoriler

1,450,575 soru

23,819,072 cevap

318,202 kullanıcı

...