0 oy
115 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7,043 puan) tarafından

Kizlar saglik ocagi cagirdida goturcem simdi. Cocuk doktoruna rendevu aldıniz mi birde göz doktoruna alinmasi gerekiyor demi baska rutin kontrol var mi 3 yaşta birde taa 18 aylikken kan tahlili yapilmisti devletteki doktor getirmene gerek yok demisti ama rendevu alip tahlil verdirsem mi siz nasil yaptıniz cevaplar icin tesekkur ederim simdiden

5 Cevaplar

0 oy
(1,965 puan) tarafından

2 yaş kontrolleri bana saçma gelince 3 yaşta özel bi kontrole götürmeyi düşünmüyorum. sadece gözlerinde numara var mı diye ölçüm yaptırırım okadar. 

boşu boşuna saatlerce hastanede eziyet çektirmekten başka bişey değil bence. hasta değilse bir belirtisi yoksa durduk yere kan vermek de bana saçma geliyor. ben kendim de senede bir kan vermiyorum mesela

(7,043 puan) tarafından

Hasta degil canım ekstra vitaminde kullanmiyorum degerleri normal mi bilmiyorum 18 aylıkken  bırakmıştık hepsini

(1,965 puan) tarafından

normaldir ya... iştahı yerindeyse, enerjisi normalse, kilo boy artışı normalse vitaminleri de tamdır...

biz 0-1 yaş arasında bir sürü kan verdik. bu dediklerim normalken kanları hiç eksik çıkmadı. bide tek tip beslenmemesi gerekiyor. proteine yüklenince mesela vitaminler bozuluyor. denedim ordan biliyorum. ya da karbonhidrata vs. bişeye yüklenince vitaminler bozuluyor. haricinde durduk yere kan vermiyorum ben öyle karar verdim :)

(7,043 puan) tarafından

Ortaya karisik yiyor canim birseye yüklenmiyorum sadece topitop tarzi sekeri cips falan vermedim cikolatayla yeni tanıstı

-Reklam-
0 oy
(1,650 puan) tarafından

Hiç bir kontrole götürmedim Sağlıkocağı hariç hastalık dışı gitmedim hiç geçen gün sağlık sigortamız biteceği için bitmeden hakkımızı kullanmak istedim onun için götürdüm kan değerlerine vitaminlerine baktırdım sağlık sigortamız bitecek olmasaydı yine götürmezdim herhalde

Doktor da ekstra bi muayene söylemedi 3 yaşa özel 

(7,043 puan) tarafından

Tesekkur ederim canim

0 oy
(5,031 puan) tarafından

göz muayenesi yaptır. rutin boy kilo ölçümü yapılsın. 

ekstra bir şikayetin yoksa boy kilo ölçümü de normalse kan tahliline gerek yok.

(7,043 puan) tarafından

Kilo boy normal canim boyu 100 cm olmus kilo 17 

0 oy
(2,763 puan) tarafından

2 yaş kontrolünde sadece boy kilo ölçülmüştü 3 yaş kontrolünde de yine ölçeriz getirirsiniz demişti. Ben zaten bunları evde yapıyorum her ay. O yüzden 3 yaşa götürmedim. 

(7,043 puan) tarafından

Kilo boyuna bakti birde dil gelisimini sordu bizim canim

0 oy
(5,434 puan) tarafından

Kan ve idrar değerlerine bakılıyor kulak burun boğazdan randevu almami istemmeisti 3 yaşta da kulakta problemler olabiliyor demişti iyi ki gitmişim tıkalıymis kulağıbirde göz gidilecek ona da yarın gitcem inşallah 6 aya bir kontrole gidiyoruz biz

(7,043 puan) tarafından

Alayım o zaman bende dil gelisimi nasil benim sohbetvari konusmuyor o yuzden saglik ocagi bir yer onerdi ama gitsem mi diye dusunuyorum yoksa ilk cocuk doktoruyla rendevu alip konussam mi

(5,434 puan) tarafından

Konuşma konusunda hiç sıkıntı yaşamadık sağlık ocağındaki ebeleri değil de doktorunun söylediklerini dikkate al bence 

(7,043 puan) tarafından

O zaman ilk cocuk doktoruna rendevu alayim ondan sonrasina bakayim o nereye yönlendirirse 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 137 göst.
0 oy
2 cevap 79 göst.
4 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 109 göst.

Kategoriler

1,472,779 soru

24,115,794 cevap

333,221 kullanıcı